AB Karar Verdi : Artık USB-C Standart Olacak
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Usb sini sikm berbat teknoloji bence , bluetooth a da ayarım çok.
Şu Bluetooth konusunda benim de canım sıkılıyor.
-@-
Akıllı saat ile Bluetooth kulaklık ,aynı anda Telefon'a bağlanamıyor değil mi?
Bluetooth'da versiyon farklılıklarının getirdiği önemli bi yenilik var mı? vardır da ne yani?
-
mkyb bunu yazdı
Her Türk erkeğinin evinde içinde çeşitli kabloların olduğu ve diğer elektronik ıvır zıvırların olduğu bir kutu vardır.
Kaç yılık Sony Ericsson şarj kablosu bile var.
Katiliyorum
-
AbdullahAzad bunu yazdımkyb bunu yazdı
https://www.webtekno.com/telefonlarda-degistirilebilir-bataryalar-zorunlu-hale-gelebilir-h86542.html
Çıkarılabilir bataryada zorunlu olursa şahane olur. Apple'ın başımıza çıkardığı saçmalıklardan birisi bu muhabbet.
@panxer mode on
çıkarılamaz batarya mukemmel bir sey tamam mi! ne guzel iste batarya bitince yeni telefon alıyoz neden? cunku apple super. bence cok yanlis karar. yasasin cikarilamaz bataryali apple modelleri.
@panxer mode off
Firma açısından düşünmek lazım. Nasıl ferrari alıp lpg taktırmıyorsan batarya da aynı nane.
Ben büyük marka olsam sadece kâr için değil markamın değerini korumak için de gömülü batarya yaparım. Neden? Kullanıcı bataryayı değiştirmek istediğinde orijinal mi olacak, saçma sapan patlayıcı yan sanayi mi alacak, sahte mi alacak yoksa rafta 3-4 yıl çürümüş orijinal mi? Batarya ile ilgili sorun yaşayanlar bilirler, batarya saçmaladığında telefon da saçmalar. Saç baş yoldurur. Haberlerde X patladı, çatladı kim duymak ister. Keza hafıza kartı da öyle. Çoğu üst seviye telefonda hafıza kartı slotunun olmadığını da buna bağlıyorum.
-
Dandik batarya ve hafıza kartı takılınca günümüz telefonları zaten kendini korumaya alıyor.
iPhone'da pil sağlığı muhabbeti var. Android'te bu olay yok. Ancak hafıza kartı takarsanız ve yavaş olursa bu kart yavaş telefonun çalışmasını bozabilir diye uyarıyor.
Birde şimdinin batarya kalitesi bozuldu. 2006'da aldığım Nokia telefon üstünde gelen orjinal batarya hala 2 gün pil ömrü sunuyor. Taş gibi. Batarya 2012'ye kadar kullanıldı sonrasında yattı.
-
AbdullahAzad bunu yazdımkyb bunu yazdı
https://www.webtekno.com/telefonlarda-degistirilebilir-bataryalar-zorunlu-hale-gelebilir-h86542.html
Çıkarılabilir bataryada zorunlu olursa şahane olur. Apple'ın başımıza çıkardığı saçmalıklardan birisi bu muhabbet.
@panxer mode on
çıkarılamaz batarya mukemmel bir sey tamam mi! ne guzel iste batarya bitince yeni telefon alıyoz neden? cunku apple super. bence cok yanlis karar. yasasin cikarilamaz bataryali apple modelleri.
@panxer mode off
Ben olsam ekran ve batarya üreticilerine lisan veriri. hepsine bir iletisim chip'i satarim. (sonucta bunu sarj kablolarinda yapti) icloud üzerinden de ekranın, pil'in performansini hem takip eder, hemde kimliklendirim ki calinti iphone'un pilini yeni bir iphone a takarsan onu da bloke etsin vs. bu noktadan sonra pili değişir yap değişmez yap kime ne.
sonucta sen vidali kapak altında takinca kimse değiştirmiyor mu :)
hee compact kasa nın artısı su gecirmezlik seviyesinde yükselme ve darbe dayanımı olsada değişe bilen pilli modeller bir cok zaman hayat kurtarır. 2-3 power bank ile dolaşmak zorunda kalmayız. (aynı şeyi macbook icinde isterdim tabi.)
-
mkyb bunu yazdı
Dandik batarya ve hafıza kartı takılınca günümüz telefonları zaten kendini korumaya alıyor.
iPhone'da pil sağlığı muhabbeti var. Android'te bu olay yok. Ancak hafıza kartı takarsanız ve yavaş olursa bu kart yavaş telefonun çalışmasını bozabilir diye uyarıyor.
...
??? Bataryanın dandik olduğunu nasıl anlıyor? Yapmayın gözünüzü seveyim. Yazıcı çiplerini bile modifiye ediyorlar. Ha bataryada id pini vardır dell'in laptop sarj aletlerindeki gibi o ayrı. O zaman da çoğu telefon açılıyor fakat şarja takınca uyarı verip şarj etmiyor. İkisi farklı şeyler. Kalitesiz/zorlanmış/yorgun bataryayı ayırt etmenin tek yolu kullanmak. Adam zaten cihazı kandıracak şekilde üretiyor.
Android de pil istatistiklerini tutuyor. Birkaç döngüde mal kendini belli eder zaten.
Telefon (ya da herhangi bir elektronik cihaz) için tek yol orijinal batarya kullanmak. Gerisi fasa fiso.
Hafıza kartlarının tek kıstası hız değil. Ömür. Benchmarklarda çok güzel sonuçlar veren flash donanımlar, write cycle arttıkça saçmalayabilir, birden çökebilir. Bunu önceden belirlemenin de yolu yok. Belki whitelist. O zaman da yine aynı yere geliyoruz. Satıcının bu üründe sadece şu şu şu marka model hafıza kartı takabilirsin demesiyle hafıza kartı slotu olmaması aynı şey benim açımdan.
-
bence mevzu bataryanın çıkabilir olması olmaması değil, ben hiç yanında 2 batarya taşıyana denk gelmedim. o ameleliği kimse yapmaz.
benim beklediğim bataryanın miladı dolunca makul bi fiyata değişsin kendi servisi.
-
Gayet güzel anlıyor. Eğer telefonu aldatmaya yönelik girişim varsa ayarlar menüsüne bildirim olarak en başta çıkartıyor.
-
https://hackaday.com/2014/03/03/hacking-dell-laptop-charger-identification/
https://www.alibaba.com/showroom/toner-chip-resetter.html
Para - çokomel ilişkisi. Piyasa bulursa yapılır. Gerçi konu saptı. Ben zaten orijinal harici kullanmayı önlemek babında konuşuyorum. Telefonun içini açmak, arka kapağı çıkarıp takmaktan çok daha caydırıcı.
Elimde lanet sahte pl2303 entegresi var. Windows 7'de çalışıyordu sorunsuzca, 8'den sonraki sürümlerde çalışmıyor. Windows sürümü değişecene kadar sahte olduğunu anlamadım yani (evet üretici prolific uyarıyor ve evet bu ic'nin fiyatı 5 cent).
-
YeniHarman bunu yazdıAbdullahAzad bunu yazdımkyb bunu yazdı
@panxer mode on
@panxer mode off
Firma açısından düşünmek lazım. Nasıl ferrari alıp lpg taktırmıyorsan batarya da aynı nane.
Ben büyük marka olsam sadece kâr için değil markamın değerini korumak için de gömülü batarya yaparım. Neden? Kullanıcı bataryayı değiştirmek istediğinde orijinal mi olacak, saçma sapan patlayıcı yan sanayi mi alacak, sahte mi alacak yoksa rafta 3-4 yıl çürümüş orijinal mi? Batarya ile ilgili sorun yaşayanlar bilirler, batarya saçmaladığında telefon da saçmalar. Saç baş yoldurur. Haberlerde X patladı, çatladı kim duymak ister. Keza hafıza kartı da öyle. Çoğu üst seviye telefonda hafıza kartı slotunun olmadığını da buna bağlıyorum.
hocam dediğini zaten apple yapıyor ve yapmaya başladı batarya olayına gelirsek şöyle bir sıkıntı söz konusu.
apple bataryaları ortalama 15 dolar maliyet ile (kapasitesine ve hızlı şarj teknolojisine göre 25 dolar arasına maal ediyor.
Şimdi sen tüketicisin 12 milyar verip telefonu alıyorsun 1.5 sene sonra pil ölmeye başlıyor 2. seneden sonra da bu hızlanıyor (kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak daha hızlı yada daha geç olabilir)
apple 20 dolarlık pili 123 TL ye satmıyor sana
123 TL lik pil için 449 TL talep ediyor çünkü servis bölümünden de kar elde etmek istiyor.
Şimdi bunu otomotiv gibi düşün, aracın arıza yaptıgında garanti bittiğinde zenginler orjinal parça alırken normal halk muadil parça almak zorunda kalıyor veya çıkma vs alıyor.
Fakat sıkıntı şimdiye kadar apple'ın orjinal parçayı piyasaya sunmamasıydı , yani diyor ki benim cihazımın parçasını değiştireceksen sike sike ben değiştiricem benim belirlediğim fiyattan değişecek buda yan sanayi ve kalitesiz durumlara sebep oldu.
Piyasada 100 kalite mal var o patlayanlar gibi bataryalar oldugu gibi orjinal ile aynı kalitede bataryalar da var piyasada. Ancak apple istiyor ki illaki ben para kazanayım bu sebeple 2020 de pilot uygulamaya geçecekler
A B C D servislerine (kendisine ait olmayan özel servisler) eğitim verip orjinal parça sağlayacaklar ve bu servisler orjinal parça değişimi yapabilecek aynı bizim gibi özel servisler için iyi haber çünkü ben samsung'dan orjinal bataraya ekran getirip takabliyorum fakat apple satmadığı için dışarıya parça apple ürününü orjinal bile olsa 2. 3. şahıslardan almak zorunda kalıyorum veya yan sanayi alıyorum.
Bunlar çözüm mü değil ? Niye değil çünkü apple özel servislere de o yüksek fiyattan verecek bataryayı ve parça orjinal de olsa yetkili servisde değil özel serviste değiştiği için garantiyi geçersiz sayacak.
Bir diğer durum laptoplar için geçerli
Yeni apple macbook cihazlardaki bir çip sayesinde anakart parça değişimini engelliyor diyorki benim ürünümü tamir edemezsiniz değiştiremezsiniz buda kötü birşey , apple yapıyor diye herşey doğru güzel demek değil
üstüne basa basa 50 defa iyiye iyi kötüye kötü dediğimi söyledim ama huawei nin bir iyi özelliğini söyleyince huawei fanboy oluyorum apple ın iyi bir özelliğini söyleyince onun fanboyu oluyorum ama forumdaki osmana göre aynı zamanda samsung fanboyuyuyum.