folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Abuk Subuk Beslenmek Yerine Sefer Tasına Mı Dönsek?

Abuk Subuk Beslenmek Yerine Sefer Tasına Mı Dönsek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    DaSpOnGe bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

https://goo.gl/k5Ge8W

Camin agirligi haricinde cok iyi oluyor.

bu ne turşumu :D

Yok :D kavanozda salata.

Salatayı yanımızda taşımak biraz zordur ya, yeşillikler sosla karışınca bir süre sonra boğulur, ne bileyim dışarı akar, kokusu değişir vesaire. Onun yerine marketlerden 1 ya da 1.5 liraya boş cam kavanoz alıyoruz. İçine de belirtilen sırada tıka basa tepiyoruz malzemeleri (en alta sos, üstüne çekirdek/tohum, üstüne havuç gibi sert olan sebzeler, üstüne işte marul roka ne koyuyorsak, ennn üste de istiyorsak kruton bile koyabiliriz ıslanmıyor), çantaya dik bi şekilde atıyoruz, yiyeceğimiz zaman bi ters düz edip çatalla dürtünce yeni yapılmış gibi mis bi salatamız elimizin altında oluyor. Ton balığı vb. kullanmak isteyip de kokusundan dolayı kullanamayanlar için de gayet iyi, cam kavanoz yani kokusu ne dışarı sızıyor ne değişiyor. İçinden yemek de garip görünmüyor bi de ekstra tabak vesaire lazım olmuyor o açıdan da iyi. İyi yani salata yiyin :D

bimden turşu alın 1 liraya cam kavonozda :W

fakiriz ama enayi değiliz jdskajddas

Cam kırılır evde supplement kutuları var :D daha da ucuza getirdim bak :D

öğlen eve gitmesen düşünürüm hatta cumartesi günleri öyle yapayım ton balıkla salata

bu arada dardanel tonun torkinos var acılı yeni çıkan ürünü güzel beğeniyorum

101 de wawa mı ne var light oda iyi biraz ot gibi yine dardanel üretimi ama a101 e has üretmişler daha ucuz

Supplement kutulari plastik di mi? Yaparsan tadinda bozulma oluyor mu yazar misin? Ben dandik plastikten hic verim alamadim petrol tankindan domates yer gibi hissettirdi.

hacı at bulaşık makinesine tamamdır :D

tuperware yemek setleri var biraz pahalı ama plastiği kalitelidir koku yapmaz 

bisikletle daha çıktığımda yanıma yiyecek alırım sırt çantama sıcakta koysam hiç sıkıntı yapmaz

tchibonun ürünleride var bitmediyse onlara bak kalitelidir

Hocam plastiklere dikkat et bazı plastikler sıcak ile temas durumunda zararlı toksin salınımı yapar

طדṮ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    DaSpOnGe bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

https://goo.gl/k5Ge8W

Camin agirligi haricinde cok iyi oluyor.

bu ne turşumu :D

Yok :D kavanozda salata.

Salatayı yanımızda taşımak biraz zordur ya, yeşillikler sosla karışınca bir süre sonra boğulur, ne bileyim dışarı akar, kokusu değişir vesaire. Onun yerine marketlerden 1 ya da 1.5 liraya boş cam kavanoz alıyoruz. İçine de belirtilen sırada tıka basa tepiyoruz malzemeleri (en alta sos, üstüne çekirdek/tohum, üstüne havuç gibi sert olan sebzeler, üstüne işte marul roka ne koyuyorsak, ennn üste de istiyorsak kruton bile koyabiliriz ıslanmıyor), çantaya dik bi şekilde atıyoruz, yiyeceğimiz zaman bi ters düz edip çatalla dürtünce yeni yapılmış gibi mis bi salatamız elimizin altında oluyor. Ton balığı vb. kullanmak isteyip de kokusundan dolayı kullanamayanlar için de gayet iyi, cam kavanoz yani kokusu ne dışarı sızıyor ne değişiyor. İçinden yemek de garip görünmüyor bi de ekstra tabak vesaire lazım olmuyor o açıdan da iyi. İyi yani salata yiyin :D

bimden turşu alın 1 liraya cam kavonozda :W

fakiriz ama enayi değiliz jdskajddas

Cam kırılır evde supplement kutuları var :D daha da ucuza getirdim bak :D

öğlen eve gitmesen düşünürüm hatta cumartesi günleri öyle yapayım ton balıkla salata

bu arada dardanel tonun torkinos var acılı yeni çıkan ürünü güzel beğeniyorum

101 de wawa mı ne var light oda iyi biraz ot gibi yine dardanel üretimi ama a101 e has üretmişler daha ucuz

Supplement kutulari plastik di mi? Yaparsan tadinda bozulma oluyor mu yazar misin? Ben dandik plastikten hic verim alamadim petrol tankindan domates yer gibi hissettirdi.

hocam supplement kutularında toz, hap, katı, toz şeyler durur ancak salataların durabileceğini, bırak salatayı tavuk mavuk durmaz. bildiğimiz plastik. rutubet önleyici bilmem ne bok püsür olsa da, kokar ve bozulur içinde. 

bu işler için özel üretilmiş çantalar var. çekmece gibi resmen, içerisine cam kavonozlarınızı, shaker'ları filan rahatça koyabiliyorsunuz. bulabilirsem link yollarım :D 

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dostlar,

Geçen Kemeraltında gezerken; çelik havuz gibi birşey gördüm. Dikkatimi çekince de sordum. Sefertasıymış. Oval köşeli diktörgen bir kutu. İçinde de kelepçe sistemi ile kilitlenen 4 tabak var. Tabakları pek büyük değil ama uzun olduğu için rahat rahat 2 kişilik öğünleri bile alır. İçinde de tabakları kaydırabileceğin raylar yapmışlar. Çok hoşuma gitmişti.

100 TL demişti. O an için bana çok pahalı geldi ama şimdi bu konuyu okuyunca düşündüm de o kadar pahalı değil aslında. Hem istediğini 4 çeşit yapar yersin hem de ısıtma şansın olur...

Haftasonu tekrar Kemeraltına gittiğimde bulursam fotolarını yüklerim. Almak isteyen olur diye satıldığı dükkanın da bilgilerini yazarım...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

tam buğday ekmeği, süzme beyaz peynir salatalık göbek ,her sabah sandiv yapıp iş yerinde yiyorum oh mis 

Edit:Hocam decathlondan al 10L sırt cantası onlara rahat 3 tupper sıgar doldur aksamdan sabah götür 

aha aynısını yapıyorum bunlara ek olarak hindi füme koyuyorum gayet lezzetli, bazen de peynir iceberg ton balığı o da güzel. ama ekmek uno premium olacak :)

Ton balığı bende istiyorum ama koku sıkıntısı var hocam :/

Haklısın bizim ofiste dolap var tabi onu söylemeyi unuttum :) çantada taşımak için sıkıntı hep ekmek falan da ıslanır

kavanoz olayı fena değil gibi salataya tavuk da eklesek nasıl olur acaba kavanozda bekleyince

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

@dj_alper makinaya atinca olmuyor iste :D bilirsin ya boyle arabada bi sise su kalir onu icmeye kalkarsin igrenc bir sey olmustur o su degildir artik, plastik aynen o etkiyi yapiyor.

@daniel-koo ben kavanozumla mutluyum ya cam sagliktir :D

@mataramasuko tavuk gayet iyi oluyor o linke bakarsan duzenlemede proteinler kisminda gosteriyorlar tavugu koyman gereken yeri. kendi kendine marine olmus oluyor, duz haslanmis tavugu at kekikli falan da bi sos yap, mis mis.

@dasponge valla bi lira icin ustunde kapaginda penguen kornison tursu yazan tipsiz kavanozla dolasacaksan sen bilirsin :D

izzmarit tarafından 08/Kas/16 11:36 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Hocam işyerinin çevresini bilmiyorum ama bi tanıdık araştır yahut ilan ver. Güvenebileceğin temiz biri bulursan al sefer tasını ver. Bi ev kadını bulacaksın sadece o hergün öğle saatinde yemeği yapacak sıcak sıcak sefer tasına koyup getirecek sen de(yahut bi kaç arkadaş birleşip) kadına aylık ücret vereceksiniz. Biz de büroda sürekli fast food yemekten bıkmıştık en son böyle bi çözüm ürettik. Yakınlarda orta yaşlı bi ablamız var, birisinin tanıdığıymış temiz titiz de bi kadın, yapıyo getiriyo sağolsun öğle saatinde yemeği sefer tasıyla biz de günlük dışarıya vereceğimiz ücreti kadına veriyoruz. Hem kadın ekonomik olarak özgürleşmiş oluyor, hem bizim karnımız doyuyor. Güzel sistem olduğu düşüncesindeyim. İmkan varsa deneyin

Avukat/Hukukçu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    hipokondriyak bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı

MRE (meal ready to eat) satan bir yerler var mı ya ne zamandır benim de aklımda sormak. askeri versiyonlarından bahsediyorum. 

bireysel satıs bulamazsın geneldetoptandır trde unifood vardı yapan bırde ozel fırmalara da yaptırıyorlar fakat dısa satıs yok bır esprısıde yok ekzotermık tepkıme yapıyor su ıle ates yaktırtmıyor ınsana 

outdoor marketlerlerı kamp ıcın olanlarına fılan denk gelmıstım belkı bulursun 

yurtdısında cok guzelversıyonları var donmus urunlerde olsun hazır yemekler olsun bızde ancaa101de yenı yenı pılav fılan var 

Dostum ben de zaten evde yemek için istemiyorum :D alınca 10-15 günlük erzak alacağım yalnız sorun şu; unifoodda falan tek çeşit yemek var bildiğim kadarıyla, normalde askeri olanları içinde bile her gün farklı birşey yersin ki moral dibe inmesin. 

3.cü gün "geyik mi la o, daş yok mu daş?!?" moduna girmek istemiyorum anlayacağın :D 

Çok sıkılıyom
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    SweetyVolty bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı

MRE (meal ready to eat) satan bir yerler var mı ya ne zamandır benim de aklımda sormak. askeri versiyonlarından bahsediyorum. 

bireysel satıs bulamazsın geneldetoptandır trde unifood vardı yapan bırde ozel fırmalara da yaptırıyorlar fakat dısa satıs yok bır esprısıde yok ekzotermık tepkıme yapıyor su ıle ates yaktırtmıyor ınsana 

yurtdısında cok guzelversıyonları var donmus urunlerde olsun hazır yemekler olsun bızde ancaa101de yenı yenı pılav fılan var 

Dostum ben de zaten evde yemek için istemiyorum :D alınca 10-15 günlük erzak alacağım yalnız sorun şu; unifoodda falan tek çeşit yemek var bildiğim kadarıyla, normalde askeri olanları içinde bile her gün farklı birşey yersin ki moral dibe inmesin. 

3.cü gün "geyik mi la o, daş yok mu daş?!?" moduna girmek istemiyorum anlayacağın :D 

:D konserve ve makarna niye goturmuyorsun ates yakmiyor musun? 

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

Hocam işyerinin çevresini bilmiyorum ama bi tanıdık araştır yahut ilan ver. Güvenebileceğin temiz biri bulursan al sefer tasını ver. Bi ev kadını bulacaksın sadece o hergün öğle saatinde yemeği yapacak sıcak sıcak sefer tasına koyup getirecek sen de(yahut bi kaç arkadaş birleşip) kadına aylık ücret vereceksiniz. Biz de büroda sürekli fast food yemekten bıkmıştık en son böyle bi çözüm ürettik. Yakınlarda orta yaşlı bi ablamız var, birisinin tanıdığıymış temiz titiz de bi kadın, yapıyo getiriyo sağolsun öğle saatinde yemeği sefer tasıyla biz de günlük dışarıya vereceğimiz ücreti kadına veriyoruz. Hem kadın ekonomik olarak özgürleşmiş oluyor, hem bizim karnımız doyuyor. Güzel sistem olduğu düşüncesindeyim. İmkan varsa deneyin

Anılım sistem muhteşemmiş. Düşündüm, bireysel olarak tek tek anlaşmak yerine dediğin gibi topluca yemek işini bi hanımablamıza devretmek daha ciciymiş.

Bunu yapacak öğretmenler olsa okulda, kantincisi ayar olur bu sefer. Şimdilik dışardan bakıp takdir edebiliyore... (:

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    izzmarit bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    SweetyVolty bunu yazdı

:D konserve ve makarna niye goturmuyorsun ates yakmiyor musun? 

çok dağınık ve ağır oluyor öyle. ateş de duruma bağlı ama çok soğuk olmadıkça yakmayı planlamıyorum o yüzden MRE daha sağlıklı ve besleyici. Bir de beni bilen bilir, 60 kiloluk kemik torbasıyım, 3bin kalori harcadıktan sonra bırak adım atmayı kolumu kaldıracak halim kalmıyor hemen elimin altında sıcak bir yemek olması daha çok işime geliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=lgICbOwP7NQ istediğim MRE tipi şu bu arada. 

(Bu adamın kanalına bayılıyorum, piskopat 1940lardan kalma rationları falan yiyor. 

SweetyVolty tarafından 08/Kas/16 13:21 tarihinde düzenlenmiştir

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 6603 Toplam Mesaj: 44
işyeri yemek sefer tası