Açılım"I Hakeden Kendisi Alır, Haketmeyen De Babayı...
-
Quarantine bunu yazdı:
-----------------------------YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------TrKomando89 bunu yazdı:
-----------------------------
valla bilmiyodum gaziantepin bu kadar güzel olduğunu, yazı da çok güzel, eywallah
-----------------------------Maalesef yalnız değilsin bu konuda :) İnsanlar ezbere konuşuyor, görmeden, bilmeden,
Bu resimler denizde kum ayrıca... :)
-----------------------------Malesef sen de bilmeden konuşuyorsun kardeş. Hiç gittin mi o taraflara bilmiyorum ama benim kısa süreli de olsa gittiğim bir yer oldu.
Dikkatini çekmek istediğim birşey var. Sorun şehir merkezlerinde değil. Sorun daha kırsal bakımsız bölgelerde. mesela köylerde. yolu, suyu, okulu, sağlık ocağı vs. olmayan yerlerinde sorun. Evet açılım ifadesi bana da itici geliyor. Ancak türkiyenin acılarının dinmesi için biryerden başlamak şart. Birinin geleceğini elinden alırsanız o kişiden korkun. Çünkü o kişinin artık kaybedecek birşeyi yoktur...
-----------------------------sanki sen bilerek konuşuyon a.k way efendim neymiş yolları yokmuş suları yokmuş elektrikleri yokmuş. yaw sövecem şimdi a.k cocukları elektrik parası vermezler bi s...m vermezler sonra o yok bu yok lan bu devlete sen vermezsen devlet sana nerden verecek.bide sen git en yakım yerleşim yerine 50 km 100 km uzakta 5 tane ev yap sonra devlet bizim şu yok bu yok adamlara ev veriliyo şehirde otursunlar diye bedavaya neymiş efendim onlar evlerinden memnunmuş la alın o zaman o evleri ananızın münasip yerine sokunda devletten bişi istemeyin
hizmet alamayan köy görmek isteyen varsa karadenize gitsin görsün yolu suyu elektriği olmayan köy nasıl oluyomuş görsün ne yapalım şimdi yani hizmet gelmiyo diye ülkeyi bölmek için silah alıp dağamı çıkalım ya olm adamların tarihine bakın hain bunlar kalleş bunlar bunlar her zaman böyleydiler her zamanda böyle kalırlar kanları bozuk bunların en iyisine verecen ateşi yakacan ondan anlarbunlar
-
Burası; Devlet'in 1 tane çakılı çivisi olmayan bir güneydoğu şehri
demişsin.acaba resimdeki parklar,adalet sarayları,çevre düzenlemeleri azteklerden kalma mı?keni memleketimi övecem diye abartıya kaçma istersen.devlet destek vermese afganistan gibi olurdu.
-
nocturnal_mortum bunu yazdı:
-----------------------------Burası; Devlet'in 1 tane çakılı çivisi olmayan bir güneydoğu şehri
demişsin.acaba resimdeki parklar,adalet sarayları,çevre düzenlemeleri azteklerden kalma mı?keni memleketimi övecem diye abartıya kaçma istersen.devlet destek vermese afganistan gibi olurdu.
-----------------------------Hoca Adalet Sarayı, Belediye Binaları, Parklar ve Bahçeler'i sen yatırımdan mı sayıyorsun?
Adalet Sarayı, Okul, Maliye Binası ve Valilik bunlar devlet'in zaruri yatırımlarıdır, anasını satayım istersen onlarıda biz yapalım :)
Bu saydığımız yerler'i sen özel sektörmü sanıyorsun ?
Hangi Adliye Binasında, Emniyet Md.lüğünde, Valilik Binasında Memur dışında insan çalıştırılıyor?
Devletin tek kuruluşu vardı tekel fabrikası, oda kaç sene önce kapandı.
İl Emniyet Md.lüğünün ihtiyacı olan son model araçları bile Gaziantepli İşadamları kurdukları dernekte toplanan paralarlar alınıyor,
Gaziantep'de 6 tane Organize Sanayi Bölgesi Var. 4'ü faal, 2'si imar aşamasında,
Sana birkaç örnek sayayım;
Merinos Halı-Mobilya, Padişah Halı, Royal Halı, Mutlu Makarna, Tekerekoğlu Tekstil, Köksan Pet ( Coca Cola'nın Şişe Tedarikçisi ), Torkut Ambalaj ( Eti'nin Karton Tedarikçisi ), Sanko Holding, Şölen Çikolata, Naksan Plastik ( Ortadoğ'da Fiyat Belirliyor ),
-
Antep demeyin açı açına oruçluyuz aklıma o nefis fıstıklı baklavalar vs geliyor.
-
e bilader ne güzel beni yormadan kendi kendine cevap veriyorsun.devlet onları yapmak zorunda diyorsun.e istanbula ne yapmış devlet?alışveriş merkezleri,mc donaldslar,stadyumlar bunları devlet mi yaptı?hayır aynı orada olduğu gibi özel sektörün işi şunu bilmelisin ki devlet teşviği,yardımı olmadan bir cacık olunmaz.devletin burada yaptığı toplu konutlardır şudur budur orada da yapmıştır onları.
-
nocturnal_mortum bunu yazdı:
e bilader ne güzel beni yormadan kendi kendine cevap veriyorsun.devlet onları yapmak zorunda diyorsun.e istanbula ne yapmış devlet?alışveriş merkezleri,mc donaldslar,stadyumlar bunları devlet mi yaptı?hayır aynı orada olduğu gibi özel sektörün işi şunu bilmelisin ki devlet teşviği,yardımı olmadan bir cacık olunmaz.devletin burada yaptığı toplu konutlardır şudur budur orada da yapmıştır onları.
-----------------------------Hocam peki, sana şunu söylüycem;
Güneydoğu'nun tamamı teşvikten faydalanırken, GaziAntep bunun dışında tutuldu,
Son yıllarda teşvik yüzünden birçok fabrika yatırımını antep dışına kaydırdı, özellikle Adıyaman'a,
Konuyu dağıtmaya gerek yok, benim anlatmak istediğim ortada,
Gaziantep tabuları yıktı, çünkü bilinçli bir şehir, Vatanserver, Milliyetçi bir şehir, insanları çalışkan,
Hal böyle oluncada sonuç karşında, diyarbakır, trunceli, bitlis, şırnak bu devletin çocuğu değilmi ?
Devlet farklı muamelemi yapıyor buralara? Teşvikse teşvik, yatırım indirimise yatırım indirimi, stopajdan, işçi primlerinden muaflar, (Bunların 1 tanesi bile yok antep'de) ve daha bir çok kolaylık var o bölgelere yatırım yapacaklara, ama nedense sözde kürt zenginleri bok var gibi sürekli batıya kaçıyorlar, sonra devlet bize bakmıyor diyorlar...
-
Ardahanlıyım: benimde köyümde su yok eşşeklerle taşıyorlar,benimde köyümde halk mağdur merkezlere ulaşım yok olsada çok zor.
Ardahanlıyım: köyümde millet isyan etme yerine çalışıyorlar,ekmeğinin peşinde koşuyorlar,siyasetin karın doyurmayacağını biliyorlar.
Ardahanlıyım: çoğu okumamış olsada TÜRKİYE VE ATATÜRK'e bağlılıklarını anlatabiliyorlar neden sevdiklerini neden bağlı kaldıklarını ifade edebiliyorlar,.çok okumuş çok bilmişler gibi bir olgunun arkasına sığınmıyorlar.
Ardahanlıyım: 4 ay yaz'sa 8 ay karın kalkmadığı kış, hayat felç oluyor ama bir şeyi çok iyi biliyorlar MUTLU OLMAYI ELLERİNDEN GELDİĞİNCE YETİNDİKLERİYLE MUTLU OLMAYI!
Bu arada ardahan damallıyım ;)
Ok: yani KÜRT HALKI şuan maşa durumunda büyükler istedikleri gibi yönlendirebiliyor tek bir sözleriyle galyana getirebiliyor bu halkı, ama yok arkadaş sen kürt kardeşim bu ülkeyi bölmeye çalışırsan arkadaşım değil düşmanım olursun,kürt kardeşim sen askerime kurşun sıkanı onların destekçilerini idol edinirsen beni karşında bulursun kardeşim demem düşman bilirim seni. seninle bir sofrada yemek yediysek anla sana verdiğim değeri ekmeğimi paylaştımı anla kardeş oldumuzu anla beni kaybetmek istemiyorsan AÇILIM İstemiyorum diyiceksin kardeşim. Açılım istiyorsanda s. olup gidiceksin.olduki sözde kürdistan die bişey kuruldu bütün kürtler oraya göç etti yeni bi devlet kuruldu sanıyormusunuzki saraylarda altından köşklerde yaşıyıcaksınız,sen onlara köle olmayı kabullenmişsin kardeşim seni sırtına vursalarda kırbacı ses çıkamazsın, o yüzden otur oturduğun yerde haline şükret.
Ha birde çok konuşmada şu videoyu izle: http://www.facebook.com/video/video.php?v=125876463772&ref=nf -
cıks. sizin kafanızı uyutmuşlar.
açılım kürtlere değil. pkk lı kürtleredir. dağdaki eşkiyayadır. ama söyleyemezler bi türlü gerçeği. adına kürt sorunu kürt açılımı sonra demokratik açılımı demokrasi açılımı hak açılımı bireysel açılımı özgürlük açılımı felan filan sokuşturulup Yalan söyleyenleri anlayamıyorsanız ne diyim.
yani hep yazıyorum azıcık anlayın son kez yazıyorum.
açılım maçılım hikaye. amaç abd ıraktan çekiliyor. incirlikten çıkacaz ha ona göre bop eşbaşkanınada diyorki ya bak olum sen bu kuzeydeki kürtleri gaale al. onlarla anlaş. ırakı 3e böldük zaten BOP planı çerçevesinde. Artık anlayın. açılım emperyalizmin dediği üzere: pkk nın artık işimize yaramadığını bunlar dağdayken sonları ölüm olur operasyonlarla. artık bunları siyasallaştıralım yöneticilerini yurdışına gönderelim bizim emrimizde yaşasın. geri çapulcu sürüsüde devlet artık silahları bıraktıktan sonra mı nolur bilemem af çıkarır böylece sorun ortadan kalkar.güneydoğuda bi küçük yönetmelik kurmaya bile çalışırlar niye ? yeraltı kaynakları zengin.Ülkeyi yönetenler neler yaptığını halk görüyor anlıyoR, susuyor, ama bunlar bi halt beceremezler uykum var iyi geceler....
edit: dur bişey anlatayım sizlere yatmadan;
Paşanın birisi bsbkan yardımcısını arıyor diyorki : bakın efendim pkk nın gizli parası isviçre bankalarında tutuluyor. bu gerçektir bizim araştırmamız üzerine doğrudur lakin bunu devleti yönetenler olarak siz üzerine gidebilirsiniz ancak diyor. neyse aradan biraz zaman geçiyor. yardımcı paşayı arıyor. diyorki : ya paşa hakkaten paralar isviçredeymiş de tam olarak bulamadık bişeyler. sen nerde olduğunu tam olarak biliyormusun derse paşaya gelin halimize gülelim :))) baaak o çok övdüğün AB pkk yı koruyor baak seni kandırıyor.müttefiğiz dediğin ülkeler pkkyı besliyor senin ülkeni bölmek için. ama ab ab ab diye ötenlerin peşinden giden milyonlarda suç var hala destekliyorlar.dini sömürenleri görmüyorlar. akıllanmıyorlar. dengesizliği anlayamıyorlar.obama islamiyet abdnin bir parçasıdır der bizimkilerde vaav müslüman lan bu deyip inanır :))
-
xxjokerxx bunu yazdı:
-----------------------------Quarantine bunu yazdı:
-----------------------------YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------TrKomando89 bunu yazdı:
valla bilmiyodum gaziantepin bu kadar güzel olduğunu, yazı da çok güzel, eywallah
-----------------------------Maalesef yalnız değilsin bu konuda :) İnsanlar ezbere konuşuyor, görmeden, bilmeden,
Bu resimler denizde kum ayrıca... :)
-----------------------------Malesef sen de bilmeden konuşuyorsun kardeş. Hiç gittin mi o taraflara bilmiyorum ama benim kısa süreli de olsa gittiğim bir yer oldu.
Dikkatini çekmek istediğim birşey var. Sorun şehir merkezlerinde değil. Sorun daha kırsal bakımsız bölgelerde. mesela köylerde. yolu, suyu, okulu, sağlık ocağı vs. olmayan yerlerinde sorun. Evet açılım ifadesi bana da itici geliyor. Ancak türkiyenin acılarının dinmesi için biryerden başlamak şart. Birinin geleceğini elinden alırsanız o kişiden korkun. Çünkü o kişinin artık kaybedecek birşeyi yoktur...
-----------------------------sanki sen bilerek konuşuyon a.k way efendim neymiş yolları yokmuş suları yokmuş elektrikleri yokmuş. yaw sövecem şimdi a.k cocukları elektrik parası vermezler bi s...m vermezler sonra o yok bu yok lan bu devlete sen vermezsen devlet sana nerden verecek.bide sen git en yakım yerleşim yerine 50 km 100 km uzakta 5 tane ev yap sonra devlet bizim şu yok bu yok adamlara ev veriliyo şehirde otursunlar diye bedavaya neymiş efendim onlar evlerinden memnunmuş la alın o zaman o evleri ananızın münasip yerine sokunda devletten bişi istemeyin
hizmet alamayan köy görmek isteyen varsa karadenize gitsin görsün yolu suyu elektriği olmayan köy nasıl oluyomuş görsün ne yapalım şimdi yani hizmet gelmiyo diye ülkeyi bölmek için silah alıp dağamı çıkalım ya olm adamların tarihine bakın hain bunlar kalleş bunlar bunlar her zaman böyleydiler her zamanda böyle kalırlar kanları bozuk bunların en iyisine verecen ateşi yakacan ondan anlarbunlar
-----------------------------Karadenizdeyim zaten. Buralıyım da diyebilirim. o yüzden yorma kendini bu kadar. Gaziantep örneğiyle konuyu saptırmak yerine tüm doğunun ilçelerinin her açıdan resimlerini biri koysun da ben de genel bir bilgi edinmiş olurum hem.
Sonrasına gelince konuşmalarında dikkatli olmani rica ediyorum. Bahsettiğin kaçak elektirik olayında Aynı zamanda hayat felsefem olan bir tek cümle söyleyeceğim.
Yanlış yapan Babam dahi olsa yanlış yapmıştır. Birşeyi savunmam hiç bir zaman o şeyin yanlışlarını da savunuyorum anlamına gelmez. Önemli olan herkesin kendi payına düşen görevi yerine getirmesidir. Herkes yanlışlarını kabul edip bunları düzeltme çabasına girmezse bu sorun da çözülmez. Kalleş dediklerin kendilerini belli ediyor zaten ama olan hiçbirşeyden haberi bile olmayanlara oluyor.
Açılım konusunu da desteklediğimi söylemedim. kimse böyle düşünerek değerlendirmesin yazdıklarımı ki daha içeriği bile belli olmayan ya da benim bilmediğim birşeyi desteklemem ya da o şeye karşı olmam-reddetmem cahillikten başka birşey olmaz.
Edit: şunu da belirtmem gerekiyor sanırım. O bölgede insanların çoğunluğu köylerde yaşıyor. Karadenizle karşılaştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
-
ONEMINUTE bunu yazdı:
-----------------------------Ardahanlıyım: benimde köyümde su yok eşşeklerle taşıyorlar,benimde köyümde halk mağdur merkezlere ulaşım yok olsada çok zor.
Ardahanlıyım: köyümde millet isyan etme yerine çalışıyorlar,ekmeğinin peşinde koşuyorlar,siyasetin karın doyurmayacağını biliyorlar.
Ardahanlıyım: çoğu okumamış olsada TÜRKİYE VE ATATÜRK'e bağlılıklarını anlatabiliyorlar neden sevdiklerini neden bağlı kaldıklarını ifade edebiliyorlar,.çok okumuş çok bilmişler gibi bir olgunun arkasına sığınmıyorlar.
Ardahanlıyım: 4 ay yaz'sa 8 ay karın kalkmadığı kış, hayat felç oluyor ama bir şeyi çok iyi biliyorlar MUTLU OLMAYI ELLERİNDEN GELDİĞİNCE YETİNDİKLERİYLE MUTLU OLMAYI!
Bu arada ardahan damallıyım ;)
Ok: yani KÜRT HALKI şuan maşa durumunda büyükler istedikleri gibi yönlendirebiliyor tek bir sözleriyle galyana getirebiliyor bu halkı, ama yok arkadaş sen kürt kardeşim bu ülkeyi bölmeye çalışırsan arkadaşım değil düşmanım olursun,kürt kardeşim sen askerime kurşun sıkanı onların destekçilerini idol edinirsen beni karşında bulursun kardeşim demem düşman bilirim seni. seninle bir sofrada yemek yediysek anla sana verdiğim değeri ekmeğimi paylaştımı anla kardeş oldumuzu anla beni kaybetmek istemiyorsan AÇILIM İstemiyorum diyiceksin kardeşim. Açılım istiyorsanda s. olup gidiceksin.olduki sözde kürdistan die bişey kuruldu bütün kürtler oraya göç etti yeni bi devlet kuruldu sanıyormusunuzki saraylarda altından köşklerde yaşıyıcaksınız,sen onlara köle olmayı kabullenmişsin kardeşim seni sırtına vursalarda kırbacı ses çıkamazsın, o yüzden otur oturduğun yerde haline şükret.
Ha birde çok konuşmada şu videoyu izle: http://www.facebook.com/video/video.php?v=125876463772&ref=nf
-----------------------------İşte benim sürekli üzerine basa basa söylemeye çalıştığım birşey var. Dağa çıkanların haklarını aradıklarını söyleyenlere cevabım bu.
Tamam diyelim hak yeniyor. yukarıda attığım postlarda da yazdığım gibi yaşam standartları düşük olabilir ve sen daha rahat etmek istiyor olabilirsin.
Tamam ama bunun yolu hiçbir zaman DAĞA ÇIKMAK olmamalıydı... Sesini duyurmanın daha doğru kabul edilebilir bir yolu benimsemeleri gerekirdi. Dediğim gibi hiç kimsenin yanlışını savunacak halim yok ama şunu da belirtmek istiyorum -
- EĞİTİM ŞART...
Bu da ülkemizin yanlışı ya da eksiği diyebiliriz belki de. Birşeyler için geç kalındığını kabul etmek lazım. Şunu da belirtmemde fayda var. Osmanlının yıkılmasında en büyük etkenin Batıdan geri kaldıklarını kabul etmemeleri derim hep. Kısacası sorunlarını yokmuş gibi kabul etmeleri diyebilirim. Bizim bu sorunu görmezden gelmeyip bir çözüm yolu bulmamız şart. Özellikle de Eğitim için uygun koşulları sağlamamız şart. Bunları inkar etmenin size ya da ülkemize bir faydası olmayacak. o yüzden daha fazla cevap yazmayacağım.
Tartışma ortamı için teşekkürler arkadaşlar.