Ahmet Kaya - Şu Dağlarda Kar Olsaydım
-
yakintakip bunu yazdı:
-----------------------------
ertan bunu yazdı:
-----------------------------adam sadece aslını söyledi... bu kadar tepki göstermenin anlamı nedir? Siz tepkinizi yıkılsın camiiler diyen müslüm gürsese gösterin.Ahmet Kaya o kadar kötü bir insansa neden 80 li yıllarda bile kaseti yasaklanmadı! Tek bi yasaklı kaseti yok. ya müslüm gürsesin?
Sizin şerefsiz diyeceğiniz serdar ortaç var.. milliyetçi arkadaşımız serdar ortaç, ahmet kayaya çatal fırlatmayı biliyor ama yaşı 40 a gelince asker kaçağı olduğu ortaya çıkıyor.. işte sizin şerefli insanlarınız.. Ahmet kaya en azından bu ülke için askerlik yapmıştır! Siz onların kafasının içindekilerini anlayamamışsınız! Bölücülük ile aslı karıştırmayın. Hala bugün bile kürtleri kabul etmeyen binlerce insan var.Onlar tarih özürlü insanlar maalesef.kör cehaletin arkasına geçmiş, at gözlükleriyle bakıyorlar dünyaya.... inşallah bi gün düşmezler yere...
-----------------------------Şerefsizlerin ülkesinde arabamı bıraktım diyen bi adam sadece aslını söylemış olmuyor. Diğer söylediklerinde haklısın
lafı nerden anladığına bağlı o bunu ülkeyi yönetenlere söyledi..he ahmet kaya budur sudur demiyorum..sadece bu cümlesi için yazdım..bu ülke halkı için demedi yani.. -
Ertan umarım şaka felan yapıyosundur çünkü gerçekten aşırı komik şeyler söylüyosun:) Medler kürt diyosun,Türk tarihinden daha eskidir felan diyosun...Ya gerçekten şaka felan yapıyosun yada bazı şeylerle beynin doldurulmuş...Haaa bide ahmet kayayı melek gibi göstermeye çalışıyosun,umarım o meleğin kanatları cehennemde cayır cayır yanıyodur:)
-
HoRbY bunu yazdı:
ROLL dergisinin son sayısında yazar Murat Meriç'in yeni çıkan "Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziği- POP DEDİK" adlı kitabı ile ilgili yaplılan uzun söyleşinin Ahmet Kaya ile ilgili bölümü;
"88'lerde Hey Dergisini izliyorum, yabancı müzik eksenliyim. Annemler pikaplı bir müzik seti alınca, ilk plağım Paul Simon'un "Graceland"i oldu. Tam o dönemlerde, okula gidip geldiğimiz serviste iki tane kaset çalıyor. Biri "Sezen Aksu '88", diğeri de Ahmet Kaya, "Yorgun Demokrat". Şoförümüz habire Ahmet Kaya dinlerdi. Biz Chris de Burgh taktırınca iki şarkı sonra çıkarırdı "ne bu" diye; "Orijinal Aksu Müziği" diye bilinen kaset, kızlar seviyor diye almıştık.
...Bütün pop tarihi içinde benim kendimi en rahat hissedebileceğim dönem, pop tarihi açısından, 1970-80 arası olurdu herhalde. Ama kendi kişisel tarihim açısından 1985-95. Ahmet Kaya'yı tam da bu noktaya koymak gerekiyor. İçten içe gelişti gelişti bende Ahmet Kaya sevgisi. Şimdi bakıyorum da, bu mumlar arasında bir meşaleymiş meğer adam! Yolumu aydınlatmış, ama o kadar doğalmış ki ışığı,farkına varmamışım. " Benim dönemim" dediğim yıllar aslında Ahmet Kaya yılları; belki de o dönemi "benim" yapan o. Öldüğünü öğrendiğim an hıçkırıklara boğulduğum tek müzisyen Ahmet Kaya'dır. Böyle ölmemeliydi, hiç ama hiç haketmedi bunu..
Murat MeriC'e Sorun ßakaLIm Ahmet Kaya Sürgünken neden ßu yazIyI yazmadI ? ßu SOrum Tüm SanatcILara gazeteciLere tvciLere Ve taßiki Siz VatanI iCin canInI verecek Tahrißat müridLerine..
AHMEY KAYA ßi Güne$tir Ve güne$ ASLA ßALCIKLA SIVANMAZ..
Büyük insanlar önceden hep haksızlıklara uğramışlardır.
Örneğin Nazım Hikmet, Deniz Gezmiş vb.
Ancak öldükten sonra anlaşılabilmiştir değerleri.
İşte AHMET KAYA da bu büyük insanlardan olsa gerek ki değeri yeni yeni anlaşılmaya başladı.
01.Temmuz.2006 tarihli Yüxexes adlı dergide Öykü Onur Tanyel'in, "Son Söz" isimli,
Redd Ediyorsan Yok Sayılmaya Alışacaksın başlıklı köşe yazısından ilgili alıntılar;
"....Metin Uca gibi, bütün bir ülkenin gururunu okşayan film kahramanına laf edersen
önce işinden olursun sonra da muştayı yersin. Popüler kültüre saldırmayacaksın
Metin Uca öğrenemedin mi daha. Sus köşene çekil, akıllı olmak yasak!
Konuşursan filmin gişesini düşürürsün, DVD'si az satar, hem nasıl uyutacağız bu
milleti? Pişti oynatarak; bak senin yerine kim geldi? Türkiye'nin popüler kültür
tarihinde ilk on'da yer alacak Reha Muhtar, 'alkışım nerde muhtar' namı diğer.
Tesadüf değil, Uca sen de biliyorsun.
'....canlı yayında şeytanlar...' kimse üzerine alınmasın!
AHMET KAYA'nın linç edildiği MGD ödül töreninde Türkiye'nin onurunu kurtaran,
bütünlüğünü sağlayan iki adamdan biri, iyi ki var! Diğeri Serdar Ortaç'tı. (Bu olayı
Arda Uskan'ın kaleminden lütfen okuyun. eksisozluk.com'da bulabilirsiniz).
'....yaşamak yetmiyor, insana düşünmek zor geliyor, yanlışlar sevildikçe doğrular
değişiyor.
Dedik ya, popüler kültüre saldırdığın zaman sistem önce seni yok sayar. Tavrını
belirtmez ama ince ince altını oyar....."
8 Temmuz tarihli Posta gazetesinde, Mehmet Coşkundeniz'in, "Vakit Tamam" başlıklı köşe yazısından ilgili alıntılar;
"..........
Kimseyi kırıp dökmeden, yürekleri incitmeden, suçlamadan, sızlamadan, yormadan, yorulmadan bir ilişkiyi bitirmek mümkün mü? Gitme zamanı geldiğinde sadece teşekkür edip bir "hoşçakal" diyerek kapıdan çıkmak mümkün mü?
..........
Öyleyse gitmeyi bilmek gerekiyor bazen. Ahmet Kaya'nın o şarkısındaki gibi, "Sen zahmet yerinden/Gürültü yapmam derinden/Parmaklarımın üzerinden/Su gibi akar giderim" demek gerekiyor. Ya da yine Ahmet Kaya'nın bir başka şarkısındaki gibi davranmalı..."Vakit tamam, seni terkediyorum/Bu incecik bir veda havasıdır/Parmak uçlarıma değen sıcaklığın/İncinen bir hayatın yarasıdır..." Bir vedadır gereken gerçekten de. Ötesi boş, ötesi saçmalık".
..........
*21 Haziran tarihli "Hafta Sonu" dergisinde Uğur Arslan'la yapılan söyleşide kendisine, "Karagümrük Yanıyor" isimli şiirinin 'alıntı' olduğunun sorulması üzerine verdiği yanıt:
"Ahmet Kaya'nın şarkılarına benzediğini söyleyenler çıktı. Ardından "Karagümrük Yanmasın" diye bir şiir albümü hazırlandı. Alıntı diyenler oldu...Bu tepkiler beni mutlu etti" .
*19 Haziran tarihli "Bolu'da Yeni Hayat" isimli gazetede 'SANAT SOKAĞI' başlıklı ALAZ imzalı köşe yazısından alıntı;
"..........
İnsan sevince sabahın saatlerini geceye taşır, aydınlatırmış gök yüzünü. Peki neden sevmez o zaman insanlar birbirlerini, sırf aydınlatmak için dünyayı. Ve Ahmet Kaya onca savaşın ortasında sevişmekten bahsederken Müjganla, derdi ışımak mı, ışıtmak mı idi ki?
........
Ve insanlarım sevişmiyor, savaşıyor hiç durmadan; Kirlensin diye dünyam..."
-----------------------------aferin sen bunları yazdın biz de o şerefsiz hakkındaki görüşlerimizi değiştirdik
ne mal olduğu ortada boşuna götünüzü yırtmayın
-
Kim Ne YAzarsa Yazsın
İstediğiniz Kadar Yüceltsin;
Sonuçta Ahmet Kaya Denen Adam :
Dünde;
Orhospu Çocuğuydu,
Annesi Babası Bellisizdi,
Bölücüydü,
Kürt Faşistiydi,
pkk Sempatizanıydı,
Kahbeydi vs.vs.va
Bugünde Aynı,
Ve Hakettiği Şekilde, Aşşağılık Bir Köpek Gibi Geberdi.
Sıradaki Gelsin...
-
Serser1 bunu yazdı:
yakintakip bunu yazdı:
ertan bunu yazdı:
-----------------------------adam sadece aslını söyledi... bu kadar tepki göstermenin anlamı nedir? Siz tepkinizi yıkılsın camiiler diyen müslüm gürsese gösterin.Ahmet Kaya o kadar kötü bir insansa neden 80 li yıllarda bile kaseti yasaklanmadı! Tek bi yasaklı kaseti yok. ya müslüm gürsesin?
Sizin şerefsiz diyeceğiniz serdar ortaç var.. milliyetçi arkadaşımız serdar ortaç, ahmet kayaya çatal fırlatmayı biliyor ama yaşı 40 a gelince asker kaçağı olduğu ortaya çıkıyor.. işte sizin şerefli insanlarınız.. Ahmet kaya en azından bu ülke için askerlik yapmıştır! Siz onların kafasının içindekilerini anlayamamışsınız! Bölücülük ile aslı karıştırmayın. Hala bugün bile kürtleri kabul etmeyen binlerce insan var.Onlar tarih özürlü insanlar maalesef.kör cehaletin arkasına geçmiş, at gözlükleriyle bakıyorlar dünyaya.... inşallah bi gün düşmezler yere...
-----------------------------Şerefsizlerin ülkesinde arabamı bıraktım diyen bi adam sadece aslını söylemış olmuyor. Diğer söylediklerinde haklısın
lafı nerden anladığına bağlı o bunu ülkeyi yönetenlere söyledi..he ahmet kaya budur sudur demiyorum..sadece bu cümlesi için yazdım..bu ülke halkı için demedi yani..
-----------------------------Hiç bir it benım başbakanıma cumhurbaşkanıma serefsiz diyemez. Sonuçta halkın seçtiği kişiler onlar eğer siz hala daha bunu savunuyorsanı. Devam edin ne siz benım fıkrımı değiştirebilirsiniz nede ben sizinkini
-
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------Kim Ne YAzarsa Yazsın
Dünde;
Orhospu Çocuğuydu,
Bölücüydü,
Kürt Faşistiydi,
pkk Sempatizanıydı,
Kahbeydi vs.vs.va
Bugünde Aynı,
Sıradaki Gelsin...
-----------------------------Anasının babasının suçu nedir? İnsan doğarken anasını, babasını, ırkını, dinini kendisi seçmiyor ki! Çok elzem bir durum.
İsrail'de doğan bir çocuk için de geçerlidir (Nazist duygularla söylenen, İsrailoğullarını yokedeceksin söylemi).
Örneği vermemde ki amaç, bağlantıyı kurmanız açısından.
-
Kim Ne YAzarsa Yazsın
Dünde;
Orhospu Çocuğuydu,
Bölücüydü,
Kürt Faşistiydi,
pkk Sempatizanıydı,
Kahbeydi vs.vs.va
Bugünde Aynı,
Sıradaki Gelsin...
-----------------------------------------------------------------
kardeşim sen ne kalın kafalıymışsın be , yazdıklarını yazmdan once bi incele bak ne yazmısım diee , bende kürdüm , umarım artık yazdıklarını kontrol ederisn , bütün yazdıgın yazılar hep aynı , sen her gören kürdü terörist gozuylemi bakıyonnnnnn ne saçma bi cocuksun sen öyLe allahım sen bu cocuga akıl ver -
By_Gizemli bunu yazdı:
-----------------------------Kim Ne YAzarsa Yazsın
Dünde;
Orhospu Çocuğuydu,
Bölücüydü,
Kürt Faşistiydi,
pkk Sempatizanıydı,
Kahbeydi vs.vs.va
Bugünde Aynı,
Sıradaki Gelsin...
-----------------------------------------------------------------
kardeşim sen ne kalın kafalıymışsın be , yazdıklarını yazmdan once bi incele bak ne yazmısım diee , bende kürdüm , umarım artık yazdıklarını kontrol ederisn , bütün yazdıgın yazılar hep aynı , sen her gören kürdü terörist gozuylemi bakıyonnnnnn ne saçma bi cocuksun sen öyLe allahım sen bu cocuga akıl ver
-----------------------------Kalın Kafalı Olmak pkk Sempatizanı Bir Adi Olmaktan Daha İyidir.
Sen Neden Kendi Kendine Gelin Güvey Oluyorsun, Sorunlumusun ?
Her Yazıyı Kendine Maal Ediyorsun BİRADER...
-
bi şarkı 8 sayfaya maloldu ya la :) şimdilik yani.
-
alanzo bunu yazdı:
-----------------------------tartıştıgımız kişide adam olsa yani kim ne derse desin bu adamın şarkılarınıda... kendisinide .... anlayan anlar. kim buu yaa buna bin basacak sanatcılarımız var giderim bülent ersoyu dinlerim zeki müren belkıs akkale kamil sönmez Bedia Akartürk daha kimler var yaa bu adamın şarkıları şarkmı bizim kendi özümüzü yanstan şarkıcılar şarkıyar var onları dinleyin biraz...
haa tarkana felan gelince çıktımı tr den öle bi sanatcı ( barışmançoyu saymayın o başka )
barışmançonunu şarkılarına bakın nasıl söylüyor benden öte benden ziyade şarkısı gül bebegim şarkısı bunlar şarkıcı benim için ahmet kayaymış hay.... neyse küfür yasak dinleyen dinlesin... ama ben oldugum yerde dinletmedim ya terk ettim yada saygılarından kapattılar
-----------------------------aynen dostum çok güzel açıklamışsın ahmet kaya dinleyeceğine git fatih ürek dinle :)
zten buda pkk nın bir stratejisi... ahmet kaya tamamen pkk stratejisinden ibaret malesef bu konuda çok zayıfız...
ha şarkısını dinlerseniz dinleyn dediğim gibi tınlamam banane ama kalkıpta kişiliğini övmeyin sonuçta böyle göt sanatçılar her toplumda çıkıyor çıkacaktırda...
önemli olan halkın buna nasıl tavır koyduğudur.pkk lı ama sesi güzel dersen ve ben vatanseverim dersen biraz kendinden şüphe et be dostum o kadar söylerim...
senin düşmanın bir kaset çıkarsa o benim düşmanım ama sesi güzelmi diyeceksin varmı böyle zihniyet ?? yada ben yanlış anlıyorum bu milleti çok pozitif düşünüyorlar :)