Akıllı Ev Tasarımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

yeni bir eve taşınıcam. Böyle kapıyı rfid li yapayım, hangi ışık açık fln serverdan görebileyim Internette gösterebileyim istiyorum. Bilgisayar tarafı benim için kolay, elektronik tarafını da bir şekilde hallederim fakat tekrar kullanılabilir güzel cihazlar istiyorum bu iş için. Elektronikçi senseyler fikir verirlerse diğer evini otomatiğe takmak isteyenlere çok faydalı olabilirler.

Şu an hollandada bir firmadayım geçici olarak, burada biri hayalimdeki olayı yapmış ve ötesine geçmiş aşşağıdaki linklerden iki tane elektronik evin internet sitesini görebilirsiniz.

icepick.com
    wiredhouse.nl

Adam camı pencereyi buzdolabını zili posta kutusunu hatta sifonu bile internete bağlamış.

Ben PC de seri ve paralel porttan datayı alınca takla bile attırırım fakat oraya kadar bu datanın en verimli şekilde nasıl geleceğine emin değilim.

her sensöre 5V adaptör bağlamadan tek beslemeyle bütün bu sistem daha sonradan cihaz eklenebilecek şekilde kurulabilir mi? I2C gibi birşeymi yapmalıyım. yada her odada ethernet kablom var ethernetten mi iletmeliyim?

fikri olan yada böyle bişeyleri hayata geçirmiş olan varmıdır?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Xboxun kapatıldığını fln nerden bilior bu sistem ya herifin evde kablodan yürünmüyordur heralde. Açıp xboxa lehim mi yapıyor?

Bu iş için en güzeli sanırım input ve output için birer cihaz yapmak ve uçlarına gerektiğinde röle gerektiğinde termometre gerektiğinde ışık alıcısı takmak

Bu iş için fazla pahalı olmayan hazır devre şemaları fln varmı biyerlerde?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Uzay evi dedikleri bu olacak her halde,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

yuh adam buzdolabına ve penceresine kadar sistem kurmuş :S

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Buzdolabına her ürün koydugunda yandaki barkod okuyucudan okutuyor. ürünlerin barkodlarının karşılığı dbde var odan yazdırıyormus.

Yani buzdolabi bilmior tabiki urunun markasini.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

ürünün markasını bile yapabilir aslında dolap ile server arasında sistem yaparak direk okuttuğu barkodu pcye marka olarak stok açıp db'ye yazdırabilir.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Erkek

abi naptınız ya :| biri beni çimdiklesin. ben bunları hep rüyalarda olur sanırdım ama holy baba sen tutturmuşsun yaptım olacak. Ev bitince beni davet edermisin?

www.fenomenevi.com | Sosyal medyanın her mecrasında 6 yıldır kesintisiz olarak müşterilerimize destek vermekteyiz. Amacımız müşteri deneyimini en üstte tutmak ve hizmetlerimize 24 saat devam edebilmek. Fenomenevi.com adresinden 7/24 kesintisiz olarak sipariş verebilirsiniz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hollandada bu işi yapmış olanlara sorama imkanın yok mu hocam

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Şuan bende kendi evime otomasyon uyguladım ancak internetten takip etme gibi bir fantezi yapmadım :p

Şuan sadece 2 odaya uyguladım. Bu yukarı doğru açılabilen perdeler var ipli. O ipli kısmını söktüm oraya küçük birtane step motor taktım.

üst ve alt limit sensörleri koydum. Touch panelden komut yolluyorum Manuel veya otomatik indirme, kaldırma işlemlerini yapıyorum.

Şuan ev için kullandığım ve tesisatını hala yapmakta olduğum çok olay var. Bu birazda senin yapmak istediğine bağlı :)

Pimapenlerin mekaniğini değiştirdik arkadaşla, onlarıda otomatiğe aldık :) Mutfak, banyoya su kaçagı varmı yok mu diye sensörler,  gaz kaçağı için sensörler falan hepsini kontrolünü yaptım. Ben eve gelmeden yarım saat önce evi ısıtıyorum falan. Ama bu internet olayıda güzelmiş ben onada gireyim bakayım :)

Ozaman evin derecesinide ayarlayabilirim eve gitmeden.

Bunlarıda PLC ve dokunmatik ekran ile yaptım. Ama evin tesisatıda ona uygun olması gerekiyor.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

sifona niye bağlatılır ki sistem :|  insan sıçtığını bile internete verir mi :/

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Demek ki o sisteme dışardan bir erişim olsa herşeyiniz ön planda :)

ne diyon?
Toplam Hit: 9931 Toplam Mesaj: 62