Akıllı Ev Tasarımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

o tip firmalar hazır çözümler üretiyor fakat ben bu işle ilgilenen herkezin donanım şemalarını paylaşarak daha reusable ve esnek bir akıllı ev tasarımı oluşabileceğini düşünüyorum. Firmalar bir akilli switch yapior 100 dolardan verior amq. 3-5 şeyi o şekilde yapmak mantıklı fakat iş sifona kadar bağlamaya gelince çok pahalıya geliyor. Benim için sifonumun internete bağlı olması çok önemli şahsen

aşkım ben bi mezun oliim yapıcam sana söz sadece bikaç senecik daha :X

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    kablosuz iletişim yapmıştır. vericiler vs. her odaya alıcılar yeleştirmiştir. ayrıca 5v adaptorden kastetdiğin heralde şu kaba büyük adaptörlerden bahsediyorsun. o devir bitti artık. elektronik trafolar var. parmak kadar devresi var. ayrıca 220v 10a (şebeke gerilimi) 'nin yanında 5 v dc akımı yüksek olan gerilimde çekebilirsin böylece her seferinde düşürüp doğrultmak zorunda kalmazsın.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cicosz
    cicosz's avatar
    Erkek

Switch + switchleri kontrol edebileceğin güzel bir o kadar da sağlam işlemci + yazılım işi için sağlam kafa

Eeee tabi biraz da zaman :)

Tebrik etmek lazım yapanları gerçekten süper bir çalışma.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fugitive
    Fugitive's avatar
    Erkek

ben bunu zamanında paralel porttan röle kontrol kartlarıyla evdeki flöresanları takip ediyordum falan filan zaman geliştikçe usbli olanı çıkmış

http://sedaelektronik.blogspot.com/2010/07/usb-port-15-role-kontrol-karti-prototip.html

ihtiyacın olan tek şey seninde bildiğin üzere usb,paralel yada seri porta bağlı bu kart ve yazılım ki o konuda öttürürsün zaten bence fiziksel kısımı bu ucuz devre ile yapabilirsin bu alet mesela 15 ürün bağlamak için hoş kendinde yaparsın bu karttan ama yok lehimdi,yok perhidroldu baskı devreydi uğraştırır

You think the game is over ? It has just begun ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DataDiver
    DataDiver's avatar
    Erkek

bir cihazın kullanılıp kullanılmadığını örneğin xbox ın; tabiki içini açıp lehim yaparak fln değilde xbox un power kablosunu taktığı prizle xbox arasına akım çekilip çekilmediği gören bi modül koyuyo, ve bu işleride %90 kablo ile deil x10 yada zigbee , falan gibi standartlarında düşük kapsamlı wireless çözümleriyle yapıyodur hocam ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/ZigBee

http://www.zigbee.org/Products/CertifiedProducts/ZigBeeHomeAutomation.aspx

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    Fugitive bunu yazdı:

ben bunu zamanında paralel porttan röle kontrol kartlarıyla evdeki flöresanları takip ediyordum falan filan zaman geliştikçe usbli olanı çıkmış

http://sedaelektronik.blogspot.com/2010/07/usb-port-15-role-kontrol-karti-prototip.html

ihtiyacın olan tek şey seninde bildiğin üzere usb,paralel yada seri porta bağlı bu kart ve yazılım ki o konuda öttürürsün zaten bence fiziksel kısımı bu ucuz devre ile yapabilirsin bu alet mesela 15 ürün bağlamak için hoş kendinde yaparsın bu karttan ama yok lehimdi,yok perhidroldu baskı devreydi uğraştırır

bu sadece kontrol etmeyi yarar. mesela bir kapı kapalı mı açık mı diye bilgi alamazsın

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

icepick.com

Last 15 logged events

23:00:10 Toiletflush
    22:14:42 Toiletflush
    22:13:40 Toiletflush
    20:47:56 Fridge opened
    20:46:26 Fridge opened
    20:46:18 Fridge opened
    20:39:17 Toiletflush
    20:31:33 Microwave used
    20:28:20 Microwave used
    20:26:58 Backdoor got opened
    18:36:13 Toiletflush
    18:35:17 Fridge opened
    17:52:35 Fridge opened
    17:50:42 Toiletflush
    17:25:52 Fridge opened

yiyip yiyip sıçmışlar be :D

ilginç bişimiş

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Özenmemek elde değil.Umarım istediğin gibi olur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

çiziktirelim lazım olur bu konu

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    zigana bunu yazdı:

bir kere eve bir hatun girdiğinde nasıl bir sensör hissedecekse , mor ışıklar otomatik yanacak. romantik müzik hemen devreye girecek. etkileyici parfümler devreye girecek.

wc ye girdiğimizde mıçtığımız mok miktarınca otomatik su salacakki su israf olmasın.

kızın cep telefonunun bluetooth'u açık olması halinde; kapı girişindeki bluetooth durmadan etrafı tarar,hatunun cep telefonu alana giriş yaptığında müzik başlar.eksikleri olan fakat hızlı bir çözüm :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 9932 Toplam Mesaj: 62