Akıllı Ev Tasarımı
-
bu firmada 2001 senesinde staj yapmistim. ev otomasyonu ve bilimum otomasyon ile ilgili aletler yapiyorduk. Belki işine yarabilir.
http://www.arla2010.com/
-
o tip firmalar hazır çözümler üretiyor fakat ben bu işle ilgilenen herkezin donanım şemalarını paylaşarak daha reusable ve esnek bir akıllı ev tasarımı oluşabileceğini düşünüyorum. Firmalar bir akilli switch yapior 100 dolardan verior amq. 3-5 şeyi o şekilde yapmak mantıklı fakat iş sifona kadar bağlamaya gelince çok pahalıya geliyor. Benim için sifonumun internete bağlı olması çok önemli şahsen
-
aklıma yabancı filimler geldi, güvenlik kamerasından görüp, kahramanın geçiş kapılarını pc den kapatıyolar, ışıkları kapatıyolar falan. merkezden.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
yeni bir eve taşınıcam. Böyle kapıyı rfid li yapayım, hangi ışık açık fln serverdan görebileyim Internette gösterebileyim istiyorum. Bilgisayar tarafı benim için kolay, elektronik tarafını da bir şekilde hallederim fakat tekrar kullanılabilir güzel cihazlar istiyorum bu iş için. Elektronikçi senseyler fikir verirlerse diğer evini otomatiğe takmak isteyenlere çok faydalı olabilirler.
Şu an hollandada bir firmadayım geçici olarak, burada biri hayalimdeki olayı yapmış ve ötesine geçmiş aşşağıdaki linklerden iki tane elektronik evin internet sitesini görebilirsiniz.
icepick.com
wiredhouse.nlAdam camı pencereyi buzdolabını zili posta kutusunu hatta sifonu bile internete bağlamış.
Ben PC de seri ve paralel porttan datayı alınca takla bile attırırım fakat oraya kadar bu datanın en verimli şekilde nasıl geleceğine emin değilim.
her sensöre 5V adaptör bağlamadan tek beslemeyle bütün bu sistem daha sonradan cihaz eklenebilecek şekilde kurulabilir mi? I2C gibi birşeymi yapmalıyım. yada her odada ethernet kablom var ethernetten mi iletmeliyim?
fikri olan yada böyle bişeyleri hayata geçirmiş olan varmıdır?
-----------------------------hocam her yere adaptör sokmak zor iş, ac tesisata ek olarak dc tesisat çekersen, pc kontrollü merkezi bir switch mod psu dan gücü dağıtarak adaptör karmaşasından kurtulabilirsin, tesisatla birlikte her odaya tavana beş altı hatta on tane bluetooth yerleştirilebilir bunlar bir yangın alıcısı kutusunda toplanabilir ve sorunsuzca datayı al ver yapabilir, röleleri de yine bluetooth ile çalıştırabilirsin diye düşünüyorum. bence iş tesisatta bitiyor. tesisata dokunmayacaksan slim adaptörler var bunlar çok az yer kaplıyor ve bir-iki parmak genişliğinde 8-10 cm uzunluğunda ip65 standartlarında adaptörler, fiyatları da genelde 14-22 usd arasında değişiyor ve uzun süre bozulmadan çalışabiliyor.
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------sifona niye bağlatılır ki sistem :| insan sıçtığını bile internete verir mi :/
twitter bu işe yaramıyor mu... -
NoktaliVirgul bunu yazdı:
MMB bunu yazdı:
sifona niye bağlatılır ki sistem :| insan sıçtığını bile internete verir mi :/
twitter bu işe yaramıyor mu...
-----------------------------güzel hocam:D
-
Gördüğüm kadarıyla en gelişmişi bu toilet usage grafigi falan son derece profosyonel
-
HolyOne bunu yazdı:
Gördüğüm kadarıyla en gelişmişi bu toilet usage grafigi falan son derece profosyonel
-----------------------------hoca sen projeyi geliştir ve bize adresi wer bilgilerini paylaş :)
-
şeyh. belki adam xbox icine lehim yapmiyordur ama fislerde yada prizlerde bi degisiklik yapmis olabilir. eger o cihaz elektrik kullanmaya baslarsa bi sekilde komut gonderiyor olabilir. bilgisayarla iletisim kismi kafa bozucu.
-
"mila!! bugün çok sıçmışsın kızım."