Akıllı Ev Tasarımı
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------
MMB bunu yazdı:
sifona niye bağlatılır ki sistem :| insan sıçtığını bile internete verir mi :/
twitter bu işe yaramıyor mu...
-----------------------------aslında friendfeed,facebook,twitter artık hangisi gelirse bir uygulama yazıp otomatik olarak orada da paylaşılması bile mümkün olabilir ..
-
sadece sifon için bile yapsak tutar bence
-
NoktaliVirgul bunu yazdı:
"mila!! bugün çok sıçmışsın kızım."
-----------------------------bunu ttum işte hahdsadhakşljsdhkjalsdasdasd
-
prizlerin çalışmasını: faz kısmını bobin gibi sararsın geçen akımı farklı telle alıp güçlendirip 5v yaparsın onuda pic ile bilgisayara seri porttan basabilirsin. bilgisayardan çalıştırmak istersen eğer röleleri kullanacağını biliyosundur.
eğer modülasyon işini biliyosan hem 5V hemde veriyi tek kablo üzerinden iletebilirsin. toprak kısmı her buatta bulunanı kullanırsın.
-
Şeyhim bizim evde koridorun lambası bile yanmıyo düğ bozulmuş :) Prizlerde de topraklama yok yangın çıkıyodu geçen.Ayrıca tuvalettede şifon yok alaturka çünkü :) Helal olsun.Güzel bi iş çıkacağına eminim.
-
usta bak senin verdiğin sitede http://bwired.nl/How.asp kısmında anlatıyo hatta bazılarını açık devreleri var ama ingilizce yardımcı olur belki..
sifonu çözsek yeter zaten gerisi boş dicemde o kolay gibi geliyo bana bi tane sıvı sensörü falan :D
-
türkiyede bu işi profesyonel olarak yapan yerler var.sevgilimin çalıştığı yerdede bu tür sistemler var.projeleri yürütebilirim :d
-
bu adam evinizi sevin olayını abartmış yakında sevişir kolonlarla kapılarla :D
-
discovery de izlemiştim.eve adam yapay zeka yapmış.server bodrumda.içeriyi sabit aydınlıkta tutuyo.biten gıdaları çöpe atarken bi yere okutuyo oto sipariş ediyo sistem.bence geleceğin işi bu türde evler için yapay zekadan asistan yapmak.
-
Benim de küçüklükten belli hayalimdi.
Sene 2005 falan klasik vantilatörü bilgisayara bağlayıp açıp kapatma işini bilgisayarın tv kartının kumandası ile açıp kapatıyordum.
Sonrası kolay diyordum ki.....
- la olum manyakmısın sen?
Niye bozdun vantilatörü.
Bunun zaten kumandalısı var.Git boş işlerle uğraşacağına dersine çalış diyerek bütün şevkimi kaçırmışlardı.
O zamandan belli kendi evimin olmasını beklemedeyim.Çok fazlada beklemeyecem inşallah...
Bi arkadaşım akıllı ev, ofis hazırlayan bi şirkette çalışıyordu bir ay kadar önce ayrıldı şu an yurtdışında.Geldiği zaman sensörler vs ile ilgili ayrıntılı bilgi alırım.
Şeyhim senin de ayrıntıları paylaşacağına inanıyorum...
Kolay gelsin.