folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Akp Nin Adayı Abdullah GÜL

Akp Nin Adayı Abdullah GÜL

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    persian
    persian's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    CHP'NİN GÜL İÇİN İLK TEPKİSİ NE OLDU?
    CHP :Özyürek, ''AKP, dayatmayla istediği kişiyi cumhurbaşkanı seçmek istiyor'' dedi.

24.04.2007 13:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti'nin cumhurbaşkanı seçimi konusunda uzlaşmaya yanaşmadığını belirterek, ''AKP, dayatmayla istediği kişiyi cumhurbaşkanı seçmek istiyor'' dedi.

Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup toplantısında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamasına ilişkin bir değerlendirme yaptı. CHP'nin, başından beri cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesi gerektiğini savunduğunu ifade eden Özyürek, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Özyürek, ''AKP, uzlaşmayla değil, dayatmayla istediği kişiyi cumhurbaşkanı seçmek istiyor. Bu şekilde seçilen bir cumhurbaşkanı, Türkiye'nin değil AKP'nin cumhurbaşkanı olur'' diye konuştu.

Özyürek, partisinin başından beri ''laik, demokratik cumhuriyete sözde değil özde inanan birisinin cumhurbaşkanı olması gerektiğini'' savunduğunu belirterek, ''Sayın Gül'ün, Başbakan Erdoğan'dan farklı düşündüğüne dair elimizde hiçbir veri yok. Laik, demokratik cumhuriyete sözde değil özde inanan bir cumhurbaşkanı tarifine uygun bir aday değil'' dedi.

Özyürek, CHP'nin ''cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda TBMM Genel Kurulu'nda 367 milletvekilinin bulunmaması durumunda, iptal için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacağını'' açıkladığını hatırlatarak, Gül'ün adaylığının, bu konudaki tavırlarında bir değişiklik yaratmayacağını söyledi.

Chpye ne oldu diyen arkadaşlar bu yazı metnini okursanız belki bişiler anlarsınız.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek

80 de laiklik gidiyor diye darbe yapanlar bu sefer ne yapacaklar merak ediyorum (: kendime mi laf atıorum nedir :P

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackdeath
    blackdeath's avatar
    Erkek

vatana mıllete hayırlı ugurlu olsun

tayyıp olsa ne olacaktıkı sankı ha tayyıp olmus ha tayyıpın gosterdıgı adama tayyıp onu arkadan yonetecek sankı bı fark olacak

agzıyla içmesini bilmeyenlere yeni rakıdan bir yenilik 35lik yenifitil. ışığa kadar götürür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bokee
    Bokee's avatar
    Erkek
    Bence Hiçte Güzel Olmamış Abdullah Gül recep tayyip erdoğanın bir maşası gibi bir piyon gibi, recep tayyip erdoğan, abdullah gülü bir kukla gibi oynatıyor malesef güzel türkiyem bana göre laiklikten biraz biraz ayrılmaya başladı, ama belki cumhurbaşkanı olursa değişir orasını bilemeyiz, cumhurbaşkanı olan kişi devrimlerimizi ve anayasamızı uygulamalı, ama şimdi bi genelge çıkartacak recep tayyip, abdullah gülde hemen onaylıyacak yani gelen geçen yasayı onaylayan bi cumhurbaşkanı olacakmış gibime geliyor benim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Eyvah,köşke başörtülü biri çıkacak,eyvah Türkiyenin First Lady'si başörtülü olacak,eyvah ki ne eyvah...

Bakalım bu söylemler Türkiye'ye gerçekten zarar verecek mi?Hep birlikte görücez..

Akp en makul olanı yaptı,seçilebilecek en uygun adayı sürdü oyuna,Akp'deki en az yıpranmış kişiyi..

İlginç bir oylama olacak meclistek Akp nin sanırım 350 sandalyesi var,eğer R.T.E nin Dyp ve Anapla görüşmeleri olumlu geçtiyse seçim açılışında 350 Akp artı 20 Dyp ve Anap milletvekili hazır bulunur,ve Chp nin Anayasa'da yeri olmayan ve Anayasa Mahkemesine başvurmasıyla hiçbir sonuç alamayacağı 367 höykürmesi sona erer..

Hayırlı olsun demek düşer bize,en azından Kenan Evren döneminden daha kötü bir dönem olmayacağına eminim..Fakat bir de şu sorun var,kuruluşunda etkin rol oynadığı,hükümet başkanlığını yaptığı AKP den bir günde kendini nasıl soyutlayabilecek Abdullah Gül?Eğer bunu başarabilirse,ki başarmasına ihtimal verdiğim iki Akpliden biridir(diğeri Abdüllatif Şener) gerçekten bir devlet adamı olduğunu gösterecektir..

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpinozA
    SpinozA's avatar
    Erkek
    Hayırlı Olsun Vatana Milleti..Walla Önceden Tahmin Etmiştim Aslında..

HAk Bellediğin Yolda Yanlız Gideceksin.Kırında Olsa Kırıl Fakat Eğilme Sakın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

watana millete hayırlı olsun abdullah gülün olmasına sevindim.

bazı arkdş. yazdığı felaket senaryoları biraz uçuk gelıor bana.. Türkiye o kadar basit bi ülke değil..

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

Milletçek başımız sağolsun... Türbanı nedeniyle Türkiye aleyhinde 100.000 $'lık dava açan Hayrunisa Gül köşke çıkacak! Cumhuriyet'e ne kadar bağlı insanları seçtiler...

................................................................................................................................

daha fazla nasil anlatilabilirdi ki zaten. herkes bunu unutmus görünüyor. bu adam atesli bi yobaz. bunlarin hepsi simdi yapmacik tavirlari  sayesinde icindekileri sakliyorlar. a.q huylu huyundan vazgecer mi..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

hayırlısı olsun

hacılar sonuç 9 mayısta olacak bismillah hemen adamı cumhurbaşkanı yaptınız bravo yane

akp nin adayı abdullah gül iyi adamdır 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    criminal bunu yazdı:
    -----------------------------

Milletçek başımız sağolsun... Türbanı nedeniyle Türkiye aleyhinde 100.000 $'lık dava açan Hayrunisa Gül köşke çıkacak! Cumhuriyet'e ne kadar bağlı insanları seçtiler...

................................................................................................................................

''Türkiye o kadar demokrat bir ülke ki, başbakanın eşi bile dava açıp, eşine karşı hakkını arayabiliyor. Türkiye bunu dışarıda prestiji için kullanabilir'' demişti. Hayrunnisa Gül daha sonra siyasi istismar olabileceği için şimdi olduğu gibi bu davadan vazgeçmişti.

Şimdi kimin başörtüsünü siyasi araç olarak kullandığı bilinebilir ki. Birisi vardır kullanır dieri vardır kullanmaz ama her 2' side okulda istediği gibi giyinemez. Burda bi özgürlük kısıtlaması var mıdır? Siyasi düşüncesi için kullanmayan birinin istediği şekilde derslere girememesi haksızlık değil midir? Kimin ne için giydiğini nerden biliyoruz? Derslerde diilde dışarda özgürce laikliğe karşı olmalarına neden engel olunmamaktadır? Kurtulmak için hepsini toplayıp kaynar kazanamı atmalıyız?

Toplam Hit: 9933 Toplam Mesaj: 65