Ales İn Kullanıldığı Yerler (Başvurular Başladı)
-
tutum bunu yazdı
Ales e başvuru yaparken ne amaçla başvurulduğu soruluyor. Burada yazdığımız amaç dışında kullanamıyor muyuz yani? Bilen var mı?
önemi yok.
-
herkeste deneme amaçlı diyor..
biz devleti, devlet bizi deneyip duruyor :))
ALES aslında akademik kariyer düşüneneler için bir sınavdı önceleri
sonrasında açtıkları formasyon kurs ve diğer bazı kadrolar için işi zorlaştırmak söylem yerindeyse eleme yapmak için alesi ister oldular.
ALES aynı zamanda gmat denilen sınavla birlikte girildiğinde yurt dışındaki üniveristelere başvuru yapıyorsun
ingilizce sınavlarına gelincede eskiden
ÜDS(üniversiteler arası ingilizce sınavı)
KPDS ( kamu personel yabancı dil sınavı)
YDS ( öss ile birlikte giriliyorsu)
vardı. sonra dediler ki parça parça olmasın.. hepsini birleştirelim dediler geçen senene hepsini YDS yabancı dil sınavı olarak birleştirdiler
yani beterdi daha beter ettiler ingilizce öğretmenleri bile tam yapamıyor..
İELTs ve TOEF sınavlarıda ingilizce sınavları farkları yukarıda saydıklarım sadece yazılı test iken bu sınavlar kendi klasik sınav oluyor ve sözlü sınavda oluyorsun yani Uluslararası bütün dünyada eş zamanlı olup heryerde geçerliliği olan prestijli bir sınav. seviyene göre belge veriyorlar
Bu ikisi arasındaki fark ise IELTS britsh ingilizcesi yani izleyenler için sherlock dizisindeki akasan ile konuşacaksın
Toefl ise amerkan ingilizcesi ile konuşacaksın. zorluk benzser ufak ayrılamları var .
Genelde boğaziçi gibi üniversiteler bunları istiyor. yds den 100 alsan almıyor
güya ben sizden bilgi istedim :))
-
bende gireyim bari ne olduğunu görmüş oluruz. belki bide yükseklisansa başvururum^^
-
down :)
-
ugur0 bunu yazdı
bende gireyim bari ne olduğunu görmüş oluruz. belki bide yükseklisansa başvururum^^
Bende girecek bu sene hedef yüksek bakalım :d olursa hobi olarak yapıcım bende bakarsın oradan Amerika'ya atlarım
-
şey sorayım bende parayı ödeyip internetten başvuru yaptıktan sonra tekrar onaylatmam gerekiyor mu
-
livane bunu yazdı
şey sorayım bende parayı ödeyip internetten başvuru yaptıktan sonra tekrar onaylatmam gerekiyor mu
50 tl ales için yatırıyor. dekontunu sakla.
eve gelip başvurunu yapıyorsun
yaptığın sayfayı yazıcıdan çıkarıyorsun
sonrada deli gibi matematik çalışıyorsun sınava kadar..
bu sene değiştiyse bilmiyorum daha yapmadım
-
şimdi kpss de onaylatmıyorsun di mi . hiç hatırlamıyrm ya. internetten yatırırım kredi kartıyla o problem değil. odeme.osym var.
-
livane bunu yazdı
şimdi kpss de onaylatmıyorsun di mi . hiç hatırlamıyrm ya. internetten yatırırım kredi kartıyla o problem değil. odeme.osym var.
geçen senelerde ikisinede başvurmuştum onay diye birşey bilmiyorum.
eğer ilk defa başvuruyorsan o zaman mecbur bir okuldan başvuracaksın fotoğrafını çekiyorlar okulda.
ama önceden başvuru yapmışsan gerek yok biliyorum bu sene değişiklik yapıldıysa bilemiyorum yarın başvursam yazarım
internteen yapmıyorum direk bankaya gidip yatırıp geliyorum.
-
Fen derken fen ve teknoloji de alim 3 yildir cok iyi duzeyde. Bence cogu ogretmenlikten daha iyi ama bi iki yila kapanacak isteyenler dusunecek olanlar goz onunde bulunsun