Alevi Meselesine Nokta.
-
sözüm sanaydı gel_pc_gel
-
Vay be ne nokta konmuş be.ulan pc pc seni reelde elime gecersem boğarım vaLLa.Senin gibiLer yüzünden varya ne beyinLer yıkanıyor...
-
ne o lan hepiniz alevi misiniz yoksa :D
şaka bi yana insanları, bırakın insanları her konuda görülen ilk örnekten genelleme yapılmasına karşıyım kardeşim.
geçen bende gördüm arkadaşın evindeyiz orda bi makas var bizim diğer arkadaş oynuyo makasla bu durdu dedi işte yapma felan
niye dedim la nolacak ? sözde meleklerin kanatlarını kesiyomuşuz öyle yapınca (ulan Allah seni bildiği gibi yapsın) bi gülme krizine girdim orta tutamadım kendimi.. :)
uzun lafın kısası. ulan daha ne insanlar var aynısını tutup müslüman olsun hristiyan olsun alevi olsun aynı örnekleri bulabilirsiniz. bu noktada yapacağınız tek genelleme şu olmalıdır :
Cahilliğin gözü kör olsun !
işte o kadar... -
bu bir tane örnek değil arkadaşlar GERÇEK alevilerin hepsi çocuklarında haz.muhammed sevgisi doğucak diye ödleri kopar...onların peygamberleri haz.alidir.onların inancına göre cebrail a.s peygamberlik görevini yanlışlıkla hz.muhammed'e getirmiştir..oysaki haşa Allah vahiyi haz.ali'ye göndemiş...onlar orucu 12 gün tutarlar....yani allah'ın koyduğu bir emrin dıında kafalarına göre bir gün belirleyerek oruç tutarlar bu bile adamı DİNDEN çıkarmaya yeter...aynı allah'a inanıyoruz konusuna gelince...yahudilerde aynı allah'a inanıyorlar...önemli olan inanılan rabbin emirlerine yasaklarına kurallarına uymak...rab bize 30 gün demiş...sen kimsinki 12 gün tutuyorsun--rab bize ...sizin peygamberiniz hz.muhammed'tir demiş siz kimsinizki kafanıza göre kendinize farklı bir peygamber seçiyorsunuz.??? bu olaylar bir adamın dinden çıkm ası için yeterli sebeplerdir....
-
bende senin a.q
-
ben ortaya bir iddaa atıyorsam ispatlıyorum.....ispatlayın alevilerin müslüman olduğunu ?
-
aslına bakarsan evet bu noktada haklısın tabi de dediğim gibi genellemeleri tek kişiye göre yapmak bize göre değil hoja.
hristiyanlık bi inançtır zamanıda hz.isa ya gönderilen kutsal kitap temeline dayanır. musevilik de bi inançtır oda hz.musa ile ilgilidir
ama bu alevilik nedir peki ?
şudur : kolaya kaçmaktır. walla ben böyle biliyorum başka türlü bilen varsa söylesin paylaşalım -
alevilik meshebi haz.muhammed zamanında peygamber efendimizi karşısında olan kişilerin kendi aralarında oluşturduğu "" dalkavuki" adında bir grubun üyesidir....onlar küçük yaşlardayken peygamber efendimize karşı kışkırtılıp...haz ali sevdirilmiştir...bunun yalan olduğunu söyleyecek olan varmı ?
-
biz bu konuları işin uzmanları ile 10 sene boyunca araştırdık arkadaşlar biz sallamıyoruz.BİLİYORUZ.yaşar -kemal---vahdet akgökçe---hasan özbakan---ortak noktaları açıklaması :""" aleviler kesinlikle müslüman değillerdir""" bu adamlar bu işe ömürlerini adamışlar...saçmalama diyen arkadaşların yaşları kadar araştırmışlar...beyin yıkıyor diyen arkadaşın yaşı kadar OKUMUŞ adamlar.....okey bişey demiyor siz biliyorsunuz....doru onlar 12 gün de oruç tutarlar kime ne onlar müslüman....haklısınız....onların kelimei şehadeti..la ilahe illalah.... ( muhammedin rasulullah yok )
peygamer efendimizi kabul etmiyorlar ama ONLAR MÜSLÜMAN HAKLISINIZ.! -
alevilikle ilgili başka bi konu daha açılmıştı islamic_force kardeşimiz tarafından.
orda da belirtmiştim:hz.ali halife olduğu zaman,muaviye isimli şahıs kendisine karşı çıkmış,halifeliğin kendisinin hakkı olduğunu sölemiş ve hz.ali'ye karşı düşmanlık beslemiştir.
o zaman müslümanlar arasında kutuplaşmalar olmuş ve müslümanlar taraflara ayrılmıştır.
muaviyeye karşı hz.ali'yi destekleyenlere alevi adı verilmiştir.yani asıl alevilik siyasi görüş gibi birşeydir.adam sadece hz.ali yi desteklemiş o kadar.onu ne hz.muhammedden üstün görmüş ne de başka birşey.
ama zamanla aleviliğide değiştirmişler.artık alevilik mezhep halini almış.bazıları kendilerini o kadar şaşırmışlar ki hz.muhammedin yerinin aslında hz.ali nin hakkı olduğunu savunmuşlar.bu şaşırmış insanlar bugünde alevilik için:''alevilik ayrı bir dindir'' yorumunu yapmaktadırlar.
unutulmamalı ki hz.ali hz.muhammedi sonuna kadar sever ve onun Allah'ın elçisi olduğunu ve peygamber olduğunu kabul ederdi.
şimdi böyle bir mantıksızlık varmıdır ki hz.alinin kabul ettiği birşeyi sen kabul etmeyeceksin ve hz.muhammedi yok sayacaksın.
bunlar hep din simsarlarının yaptığı şeylerdir.alevilik bir mezhep bile değildir.dediğim gibi yıllar önce muaviyeye karşı aliyi destekleyenlere verilen isimdir
Toplam Hit: 7416 Toplam Mesaj: 47