Alevi Meselesine Nokta.
-
lutfen tartisma ya yol acacak sozler , iftiralar yazmayalim , seviyeli bi sekilde devam edelim
-
şimdi Türkiye'nin %90 nına yakın bir kısmı hanefi değilmi? evt hanefi yani demek istediğim bu mezhebın bu kadar yaygın olması birilerinin bu mezhepe karsı saygı duymalarını gerektiriyor neden? çok basit bir açıklamayla sen nasıl aleviysen senin köpeğemi ne görmen (tam olarak bilmiyorum başka bir mezheple alakası daha var :P) günahmış bizde senin yyanında ve ya yakınında köpek beslemeyiz bu sana duydugumuz saaygıdandır. Sana duymasak bile inancına duyulan saygı örneğidir. ee biz bunları okulda öğreniyoruz sen niye bizim kurallarımız öğrenmeyesinki birde okullarda verilen din dersini anlatmak istemiyorum ztn ilk okulda gır gır şamata hadi liseye geldik haftada 1 saat neye yeter? hiç bir şeye yetmez bu 1 saat için bile hanefilik mezhebine (hanefiyi bırak butun mezhepleri anlatıyorlar ztn ) saygı duymayı ve ya onun kurallarını öğrenmek seni ilgilendirmiyorsa ben artık birşey söyleyemem davanıda aç ne yapıyorsan yap.
BEn ztn dava açmsına karşı değilim pek tabiki açmalı fakat bizim duydugumuz saygıyı onlardanda bekliyoruz.
(hatalarım olabilir neden ? :D çünkü okulda adam gibi öğretmiyorlar zaten neresini kaldırtcan ak AKSLFHDJFHASJKDGH) -
Kelvin misin nesin sana küfür etmicem etmemde.Seni aLLaha havaLe ediyorum.Yukardaki mum söndü oLayında ''Kim kime dum duma''cümLeni editLersen sevinirim.Birde aşağıdaki yazıyı oku...
ALEVİLER İÇİN MUM SÖNDÜNÜN MANASININ NE ANLAMA GELDİĞİNİ KENDİ BİLGİMCE AÇIKLAMAK İSTİYORUM; BİLENLER VARDIR OSMANLI DÖNEMİNDE ALEVİLERE BÜYÜK ZULÜMLER YAPILDI KÖYLERİ YAKILDI YIKILDI... KÖYLERDE CEM YAPARKEN TÜM KÖY halkı BİR MEKANDA TOPLANIYORDU VE OSMANLI ZABİTLERİNİN YADA HER NE DENİYORSA ONLARIN KÖYLERE YAPTIĞI BASKINLARDA TEK BİR MEKANDAN IŞIK GELDİĞİ GÖRÜLÜNCE BU BİR TERÖRÜST EYLEMİN HEBERCİSİ GİBİ ALGILANARAK ORASI DAĞITILIR, KİMİ KÖYDEN SÜRÜLÜR, KİMİ ÖLDÜRÜLÜR... ALEVİLER İSE ALLAHA SEVGİLERİNİ İLETİRKEN BU TÜR BİR DURUMLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN SADECE MEKANIN İÇİNİ AYDINLATACAK KADAR MUMU YANIK DURUMDA BIRAKIP DİĞER MUMLARI SÖNDÜRÜRLER. MUMUN SÖNDÜRÜLMESİ İSE CEM YAPILIRKEN GÖZCÜ MANASINa gelen GÖZLEKÇİ denilen KİŞİ BU TÜR BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALMAMAK İÇİN OSMANLININ GÜVENLİK GÜÇLERİ (!) GELDİĞİNDE İÇERDEKİLERE HABER VERİR VE BU mumlar söndürülürdü. YANİ BİR MUM SÖNDÜ VAR AMA BU SADECE CANLARINI KURTARMAK İÇİN ALEVİLERİN ALDIĞI BİR ÖNLEMDİR. -
kusura bakmayın benim arkadaşlarım bana farklı bir şey anlattı böle oldugunu bilmiyordum ben pazartesi gösteririm ona ipne ya al işte burdada müşkül duruma düştük iyimi
-
NasıL kusura bakıLmaz.OnLarca defa söyLendi kuLaktan doLma sözLeri yazmayın buraya die.Tamam sempati duymak istemezsin icinde kin besLersin ama,arastır,oku,gör,yaz ondan sonra geL deki.İşte böyLe böyLe,bundan doLayı böyLe yapıyorLar..Neyse artık bende yazmıcam bu tür basLıkLara.İnsan cok geriLiyor..
-
ya ciddi ciddi bilmiyordum bu aklarım çok bilmişler ya sınıftan arklar herşeyi çok bildikleri sanıyorlar ak rezil olduk ztn
duydum ya öle bişi olmadıgını yıkıldım yafs
Toplam Hit: 7391 Toplam Mesaj: 47