Alın Kazzık Bi Soru Yapana Aferin Ulan
-
millet karistirmayin kafalarinizi yaa..
2+2=5, yada bunun variantlari hep ayni mantik üzerinden calisir.. "0" faktörü.. yani carpim sirasinda "0" görülmek istenmez yada bilerek saklanir.. "3.9" olayini bende ilk defa duyuyorum.. ama yine bu 0 dalgasiyla buna da ulasilabilir..
-
bizim hocada 2.2=5 dedi .sen doğru b,ildiğinden sasma
-
2+2=3.9 eder. bu anşytayn bulmuş
-
koc matematık kesın hesaptır
2 parmagını ac sonra dıger 2 parmagını actıgında kac buluyosun 4 olmuyomu? olmuyosa senın parmak larda problem vardır
-
efendim şimdi 2x2 = 3.9 önermesini veriyoruz eveet
şimdide iki tarafı 0 ile çarpıyoruz bak nası çarpıyorum şimdi
2x2x0 = 3.9x0
0 = 0
demekkiii 2x2 = 3.9 muş niye ? çünkü sonuç eşitlendii
-
"3.9" u ararken ilginc bir site buldum...
http://www.stetson.edu/~efriedma/numbers.html
p.s=google dan sonra "3.9" olayinin bir keklenme zinciri olduguna kanaat getirdim.. :) -
şunu asla unutmayın bu tip sorularda %90 ihtimal ile "0"ları sadeleştirme söz konusu "0" asla "0" ile sadeleşmez. ssebei belirsizliktir 0/5=0 deriz, 5/0 a ne deriz? yada 0/0 ? son 2 yazdığım belirsizliktir. bir çok belirsizlik vardır aklıma gelenler : 0^0, sonsuz/sonsuz, sonsuz*0, sonsuz*sonsuz, sonsuz/sonsuz, sonsuz-sonsuz, (sonsuz)^0 .... böyle gider.------------------------ alın benden de bir paradox "Ben Hep Yalan Söylerim" cümlesi doğru mudur yanlış mı? paradox a iyi örneklerden biridir. ama iyi düşünün.
-
Akapella bunu yazdı:
Beyler 2+2=5 böyle bişey var.Ben mantığını gördüm, formülüde, ama insanın kafası karışıyo biraz buna PARADOX diyorlar, aslında imkansız birşeyi oluyormuş gibi gösterme.Bakın size bi site vericem www.mcilker.com bu siteyi araştırın eğlenceli şeyler var, eğer biraz daha dikkatli bakarsanız paradox diye bişey görürsünüz.Bu dosyayı indirin iki bölüm çıkacak karşınıza sanırım fizik ve matematik galiba.Şimdi matematik kısmındaydı galiba unuttum, girin bakın orda göreceksiniz.
Saygılar...
arkadşlar ben bu sitedeki şeyi size yayınlıyorumX = Y ................................................olsun
X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4..................................................buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE :))
-
valla hacı seni fena keklemişler ya bir müridimizin keklenmesi kötü ya valla üzüldüm sana
-
torpedo_XL bunu yazdı:
Akapella bunu yazdı:Beyler 2+2=5 böyle bişey var.Ben mantığını gördüm, formülüde, ama insanın kafası karışıyo biraz buna PARADOX diyorlar, aslında imkansız birşeyi oluyormuş gibi gösterme.Bakın size bi site vericem www.mcilker.com bu siteyi araştırın eğlenceli şeyler var, eğer biraz daha dikkatli bakarsanız paradox diye bişey görürsünüz.Bu dosyayı indirin iki bölüm çıkacak karşınıza sanırım fizik ve matematik galiba.Şimdi matematik kısmındaydı galiba unuttum, girin bakın orda göreceksiniz.
Saygılar...
arkadşlar ben bu sitedeki şeyi size yayınlıyorumX = Y ................................................olsun
X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4..................................................buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE :))
x=y => x-y=0 olacağından denklemin her iki tarafıda eşit çıkar. İlk okul çocuklarını yada ilk öğretim ve bazı ortaöğretim öğrencilerinin kanabileceği bir denklemdir.Gereksizdir.Bu kadar.