folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Alın Kazzık Bi Soru Yapana Aferin Ulan

Alın Kazzık Bi Soru Yapana Aferin Ulan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    MecTruy bunu yazdı:

Matemetik bence çok iğrenç siktim sene örenemedim matemetiği :D:D :p

hoca orada seneyi sikmene gerek yoktu :)

o sittin senedir.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doguhan
    doguhan's avatar
    Hıyarlık Madalyası
    Erkek

Removed...

hikaye
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheOutlaw
    TheOutlaw's avatar
    Erkek

hajı tüm matematik işlemleri belli kurallara göre düzenlenmiştir, bu kurallar biraz sözele dökerseniz hepsi mantık dokusundan arındırılarak konulmuştur... şimdi ordaki meseleye göre ben 2.2 değil tüm sayıların yanlışlığını bulurum ama hata 0 olan ifadelerin sadeleşip 1 şeklini almasıdır... bakın aha böyle;

25-25=20-20

5(5-5)=4(5-5)    [(5-5) ler sadeleşiyor]

5=4

5=2.2

aha burdan istediğiniz işlemi yalanlarsınız.... iyi de a.q. bu limit değilki 0 lı ifadeleri sadeleştirelim :) umarım anlatabilmişimdir meseleyi...

Nerde Gençliğim:(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BarettamazZ
    BarettamazZ's avatar
    Erkek

matematikte işlem sırası diye bir şey var

sıralama soyle dir once en iç paranetez içindeki işlem yapılır sonra dışa doğru çıkılır

oncelik sırası olarakta çarptma bolme işlemi once gelir sonra  + ve - gelir az once verilen orneklerde ise şoyle bir şey var

genel olarak hepiniz şunu demişsiniz

25-25=20-20

5(5-5)=4(5-5)   

Burda oncelikle parantez içindeki işlemi yapacak olursak

yapmamız gerelen işlem şoyledir

5.(0)=4.(0) bunun anlamıda 5/4=0/0 burdaki 0/0  bildiğim kadarıyla belirsizlik anlamına geliyor

yani bu işlemin sonucu belirsizdir....

...::: BarettamazZ :::...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    ben zaten yazmıştım "0 ile 0 sadeleşmez" bu işlem ile bir çok saçmalık çıka bilir :D. mesela 5=4 ise her tarafa 10 eklerim 15=14 olur :D. benim yazdığım paradox nasıl ama? "Ben hep yalan söylerim" bu öneri doğru mudur yoksa yanlış mı?

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mit
    mit's avatar
    Erkek

matematikte işlem sırası diye bir şey var

sıralama soyle dir once en iç paranetez içindeki işlem yapılır sonra dışa doğru çıkılır

oncelik sırası olarakta çarptma bolme işlemi once gelir sonra  + ve - gelir az once verilen orneklerde ise şoyle bir şey var

genel olarak hepiniz şunu demişsiniz

25-25=20-20

5(5-5)=4(5-5)   

Burda oncelikle parantez içindeki işlemi yapacak olursak

yapmamız gerelen işlem şoyledir

5.(0)=4.(0) bunun anlamıda 5/4=0/0 burdaki 0/0  bildiğim kadarıyla belirsizlik anlamına geliyor

yani bu işlemin sonucu belirsizdir....

...::: BarettamazZ :::...  arkadaşında  dediği gibi  ilk önce  parentez  içindeki  sayı  yapılır.sen  sadeleştiremessin  5(5-5)=4(5-5) burda  parantez  içi   yapılır  5.(0)=4.(0) buda  0=0 çıkar  yani  işlem doğru çıkar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mit
    mit's avatar
    Erkek

arkadaşlar yanlış yazdım 5(5-5)=4(5-5)  değilmi  parantezi yapın 5.(0)=4(0) ee  5 çarpı 0 =0

4 çarpı 0 = sıfır çıkar yani 0=0 doğru  bir önermedir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaKoRa
    SaKoRa's avatar
    Erkek
    artık 2 ile 2 yi çarpmaya korkuyoz a.q birisi 5 eder dio birisi 3.9 ederi dio ne la bu a.q ortalığın her kafan bi ses çıkıyo !!!
    şimdi 2.2=? kaç ediyo :=)

Kendinin tutulmuş olduğu aynı hastalığa tutulmuş başka bir hastayı iyileştirmeye uğraşan doktor..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebeluser
    rebeluser's avatar
    Erkek

Bazı arkadaşlar olayı açıklamış sanırım. İlkokulda söylerlerdi bunu, 0'la çarpar falan, sonra "Way anasını" derdik. Ama bu tamamen bilgisizliği ya da dikkatsizliği kullanan bişey... 2*2=4'tür... 5'i falan geç... 3,9 olması da belki hocanın yine "ilginç bişeyler söyliyim de şaşırsınlar" diye söylediği birşeydir. Daha doğrusu 3,9'un dokuzu devirliyse 3,999999999999999999 = 4 olur gibi bişiler... Konunun uzamasına gerek yok bence.

There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who don"t.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek

birakin bu isleri a.k bos isler bunlar al bende diyorum 2.2=4.9eder diyorum cok sacma seylerya

2.2=3.9 edermis babababa yokya yazmasi kolay ozaman bize nediye 4 eder diye ogrettiler ozaman benim 2milyon borcverip ertesi gun tekrar 2 milyon birc verdigi madamdan 5 milyon almaliyim bu hesap holuyor guluyorumya millet iyi girgir geciyor sacma islerr

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
Toplam Hit: 6092 Toplam Mesaj: 38