folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Allah Akil Sahibi Midir?

Allah Akil Sahibi Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    telekom bunu yazdı

"Allah akbil sahibi midir?" diye okudum :)

S.ktiminin zamlari ne hale getirdi bunyeyi. 

Lan gece gece :D

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Erkek

Hoca islama göre kendi suretinde yaratıyor. Yani trial version gibi birşey insan. Gücü yok ama Allah gibi hissediyor yani.

Fakat seçimleri sonucunda trial version ya full e dönüşüyor ya da bir daha açılmıyor yani.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    emirhan-exp bunu yazdı

Hoca islama göre kendi suretinde yaratıyor. Yani trial version gibi birşey insan. Gücü yok ama Allah gibi hissediyor yani.

Fakat seçimleri sonucunda trial version ya full e dönüşüyor ya da bir daha açılmıyor yani.

Yani dedigin dogru Esma daki her anlam vardir insanda az az. Baskın olan Esma lar da karakterini ve aura nı hatta kaderini olusturur dinen boyledir.

Fakat bu akıl isi beni ayet paylasmaya itecek

Kuranda enteresan bazı ayetler var, bir yonetim kurulu / karar kurulu mekanizması olduguna dair.

Cin, dusmus melek, iblis lere karsi Akıllı ve bir kurul/organ tarafindan yonetilen savunma sistemi olduguna dair gaipten haber getiremesinler diye. Vs vs vs

Haliyle Allah sorumlulugunu dagitip pay etmis , cokta dusunmek ve bilmekle bazi seyleri sanki pek ilgilenmiyor da gibi bir manaya baglanir bu Ayetler AKİL ile iliskilendirirsek.

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bedeng
    bedeng's avatar
    Erkek

Allahın esmaları ve sıfatları bizde tecelli ediyor sem (işitmek) basar ( görmek)  mutlak yani sonsuz ilminden insana verilen cüz i bilgi cüz i akıl  şuur irade insan cüz i ilmiyle teknolojide bilimde bu kadar ileri gitmiş ve halada çok nakıs aslında bize verilen bu özellikler onun sıfat ve esmasını anlamak için bu anlamayıda kıyasla yapıyoruz yani ben bu evi nasıl yaptıysam bu kainatıda yapan biri var ben falan falan şeyi yapabiliyorum ama bütün bu işleri yapan idare eden biri var bir çizgi çiziyorum buraya kadar benim bundan sonrası onun sonra kendi alanımla Allahın sahip olduğu alanı kıyaslıyorum ve ne kadar küçük aciz olduğumu anlayınca o çizdiğim çizgiyide silip herşey senin ben acizim diyorsun bu kıyası yapmayan yada yapamayan kendisine verilen özelliklerle insanın yaratılışının amacı Allaha benzemektir diyip şirke düşer sonra Allaha kafa tutar

bedeng tarafından 17/Tem/24 09:03 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Okumayıp boş keseden sallayanları bir kenara bırakıp şöyle bir kendimce yorumlayayım. Cemre birazdan damlar :)

Nöeyse. Akıl dediğin şey tamamen insan (adem) denilen şeyin özelliği. Bir takım özellikleri Tanrı (Allah) için betimlemek doğru değil. İhlas suresinde asıl anlatılmak istenilen budur. Allah, genel anlamda senin evren içerisinde tanımladığın her zerrenin dışındadır. Allah'ın yaşını sormak mantıksız, Allah'ın boyu yoktur, kilosu yoktur, nefes almıyordur, kalbi yoktur, aklı yoktur, ideolojisi yoktur, düşüncesi yoktur. Genel anlamda kabına sığdırmaya çalışmak pek doğru bir yaklaşım değil. Kur'an içerisinde zaten kendisin nasıl bir zat olduğunu anlatır. Bu sebeple akıl sahibidir demek Allah ve canlıyı aynı kaba sığdırmaya iter. Zamanın geçerli olmadığı bir mekan da akıldan, düşünmeden, yaratılmadan vs bahsedilemez. Bu gibi terimler zamana muhtaçtır. 

Edit: mobil imla hataları .

Peki Allah dünyayı 6 günde yarattı denmesine ne diyorsun? Hani zamandan münezzeh idi? kutsal metinlerde hep böyle geçer.

Syntax error..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek

bol bol seviş keyfine bak

fivesome'a kadar müsade ediyor kitaplar

kelebeksim tarafından 17/Tem/24 09:01 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

Okumayıp boş keseden sallayanları bir kenara bırakıp şöyle bir kendimce yorumlayayım. Cemre birazdan damlar :)

Nöeyse. Akıl dediğin şey tamamen insan (adem) denilen şeyin özelliği. Bir takım özellikleri Tanrı (Allah) için betimlemek doğru değil. İhlas suresinde asıl anlatılmak istenilen budur. Allah, genel anlamda senin evren içerisinde tanımladığın her zerrenin dışındadır. Allah'ın yaşını sormak mantıksız, Allah'ın boyu yoktur, kilosu yoktur, nefes almıyordur, kalbi yoktur, aklı yoktur, ideolojisi yoktur, düşüncesi yoktur. Genel anlamda kabına sığdırmaya çalışmak pek doğru bir yaklaşım değil. Kur'an içerisinde zaten kendisin nasıl bir zat olduğunu anlatır. Bu sebeple akıl sahibidir demek Allah ve canlıyı aynı kaba sığdırmaya iter. Zamanın geçerli olmadığı bir mekan da akıldan, düşünmeden, yaratılmadan vs bahsedilemez. Bu gibi terimler zamana muhtaçtır. 

Edit: mobil imla hataları .

Peki Allah dünyayı 6 günde yarattı denmesine ne diyorsun? Hani zamandan münezzeh idi? kutsal metinlerde hep böyle geçer.

Doğrudur 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

hocam müsliman olacaksan sana altın kuralı yazayım

fazla düşünme 

Ayetlere ters ,Allah akletmeyi emreder.Bakınız, örnek;

https://www.kuranvemeali.com/akil-yurutmeyi-ogutleyen-ayetler-ile-ilgili-ayetler

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    Toolbrowser bunu yazdı

Haci hocalardan hatta adiyaman menzil muritlerinden biktigimiz icin Dinimiz vardi artik dine inanmiyorum. Bir yaradici var inaniyorum desem yalan olur varmi yokmu supheli..ulkeyi soyanlar bu haci hocalar degilmi..cal carp haci hoca ol. Elhamdudillah ben Muslumanim desin kafir zindik. Reankarnasyona inanirim..olumden sonra yeni bir hayat var

Senin zalimadam oldugunu dusunuyom, uslubun aynı

Bence de kendisi olabilir. Telefonu da değiştirmiş sanırım üslup benziyor, kelimeler benziyor ama karakterler ingilizce. 

Taze kan iyidir, genellikle sorgulayıp araştırıp islamı gerçek manasıyla yaşamak isterler.

Doğuştan müslüman olan  bazı insanlar bir zaman sonra doğumda ki zekalarına geri dönüyor.

Sen yine de fazla sorgulama, müslümanlığın henüz taze ama toplumda her an putperest, dinsiz, vatan haini bile ilan edilebilirsin.

Malum, islamın kitabı "oku" ile başlıyor ama çoğu mümini okumayıp, yalan yanlış dinleyip inanmaya bağlanmaya bayılıyor.

Gündelik yaşamda dahi bazen "Allah'ın hikmeti" deriz. Bizi bu cümleye iten biz miyiz yoksa farkında olmadan edindiğimiz alışkanlığımız mı? Ne de olsa "hikmet" bilgelik demek.

Yaradan bu kadar bilge ise bizi daha zeki yapamaz mıydı? Yapsaydı düşünürken tıkandığımız hususlarda tıkanmayıp bir süre sonra onu egomuza rakip görür müydük?

Al-Hakim, Al-Alim, Al-Rashid.

Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biany
    biany's avatar
    Erkek

edit.

biany tarafından 17/Tem/24 14:06 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4963 Toplam Mesaj: 47
felsefe paradox allah tanri akil bilinc