Almanyada Sıçtığım An!!
-
Başvuru için gereken şartlar , dikkat edilmesi gerkenler, takip falan, sevabına kısa bir bilgilendirme yapsan tam süper olur :))
-
Almanya adami sicittirir .
-
Kusura bakmayın biraz geç oldu bu 1 hafta toplantı toplantı üstüne psikolojimi pis miktiler..neyse şimdilik iyi durum evimde bayan biraz daha dayanmayı kabul etti.
Başka biriyle ev değişikliği yapacak ama haberi yok şu anda finansal olarak halletmek istiolarmış söleme dediler..Yerine yanıma gelecek çocukta buraya geldiğim ilk ay bir barbekü partisinde kodumunun almanlarının domuz etli dabaklarını 3 saat yıkadığımız bi arkadaş..Yani birbirimizi iyi tanıyoruz diyeblilrim.Çocuk benim burda kaldığımı duyunca hemen tamam demiş:DBosnalı bir kardaşımız daha yakından..sevindim yaw:D
bilgilendirmeye gelince..
Bu iş şöle işliyormuş(operasyon kız arkadaşı geri getirme sırasında bilgi edindim:)
bu olayda 3 şirket-kurum-kuruluş tipi var
sending(gönderici)
host(neyli la bunun tam türkçesi,ağırlayıcı diyelim)
ve co-ordinating organisation
sizin önce verdiğim siteden bir sending organisation ve bir host organisation bulmanız gerekir...Sonra bu sending organisationla host u kontağa geçirmeniz gerekli
bu arada motivasyon mektubu denen lanet bişi varki dile hakimiyetinizi göstermek için yazmanız isteniyor...
içerikte kısaca neden o ülkeye gitmek istiyorsunuz,gelcekteki planlarınız seçtiğiniz programla ilgili düşüncelerinizi yazmak...
30 yaş limiti vardır bu arada...nese bu 2 organizasyon (sending ve host)kontaktalarkene işler başlıyo işte...belgeler bildiğim kadarıyla değişken bende tam emin değilim çünkü benim sending org universitem oyüzden bibok yapmadım.Dediğim gibi kız arkadaşımı ukraynadan geri getirmek için kıçımı yırtmaya başladığımdan beri işlerin nasıl yürüdüğünü öğrendim.:)
vize başvurusunda bilgim var...Telefonla randevu alıyosunuz.Randevu parası 30 tl di sanırsam..Kredi kartından yada banka hesap numarası vardı geliba ondan yatırabiliyorsunz...Kk ödemeyi direk telden de yapabiliyorsunz..Size gerekn belgeleri telde söylüyolar ama size mail olarak da atıyorlar sonradan,randevu saat ve tarihiyle birlikte....Gönüllü hizmetle gidiyorsanız eğer vize başvurusu sırasında hiçbir zorlukla karşılaşmıyorsunz(biz karşılaşmadık)hatta bi başvuru parası vardı 60€ mu ne onu almadılar:DSınırda da hava alanında felan gönüllü hizmet için geldiğinizi anlayınca vuruyolar damgayı geçiriyorlar sorgu sual yok yani..
co-ordinating de yanılmıyorsam ikisini birden yapan bir firma oluyor yani hem sending hem host...Bir arkadaşım su anda düsseldorfta bu şekilde yapıyor galiba türk bir firmanın yanında
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
ukraynaliyi sutla, italyanla takil tum sorunlari coz.
-----------------------------üçlü iyidir, baya fıkra gibi olurdu bi türk bi slav bi de italyan :D