Alparslan Türkeş Ve Siyaset Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
-
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------
ben zaten adnan menderes'in yüzünü rusya'ya çevirmesini desteklemiyorum.bana göre iki tarafada çevirmemeli.orası ayrı bir konu hocam.
en azından bugün sonuçlara bakabiliriz.türkiye'deki komunizm hareketleri sovyetler'e birşey kazandırmış mıdır ? hayır.sovyetler çöktü gitti.
peki ülkücüler, milliyetçiler ve sağcılar amerika'ya ne kazandırmıştır.türkiye gibi sağlam bir sömürge devleti kazandırmıştır.benim gözümde durum bu.
he ama yok mudur sovyetler tarafından desteklenen komunist kadrolar ? tabiki vardır.ama en azından ülkücüler gibi devlet'in kanlı işlerinde kullanıldıkları görülmemiştir.o kahrolası derin devlet var ya...
-----------------------------sımdı hoca mıllıyetcılıgı sıyası gorus olarak lanse etmemek lazım, mıllıyetcılık sagcınında solcununda sahıp olması gereken bı ozellıktır,
-
milliyetçilerden kastım, Atatürk'ün bahsettiği milliyetçilik ilkesine tabii olanlar değil, Türkçülük, ülkücülük vs. üstünden milliyetçilik yapanlardır.
-
RoadMaster bunu yazdı:
-----------------------------bu yazdığınız yazı bile aslında öğretmenlik için yetersiz olduğunuzu gösterir niteliktedir.öğrencileriniz arasında ayrım yapmamayı başarabiliyorsunuzdur umarım.
ben sana cevabı verdim başka bir polemiğe girecek değilim. -
Avira bunu yazdı:
Valla ben eski olayları görmediğim için şuandaki zamana göre yorum yapıcam.Ben bir lise öğrencisiyim ve şuana kadar lisede gördüğüm birçok ülkücü var ve fikirleride apayrı örneğin birisi çok dinciyken birisi normal birisi kürtlerden nefret ederken biriside nefret etmiyor.Bunun dışında okullardaki başkan muhabbetlerinden çok sıkılan biriyim.Örneğin bi çocuk kız arkadaşını döver.Hemen başkan denilen kişi gelip çocuğun ağzını burnunu kırar (sanki onu çok ilgilendiriyomuş gibi).Okullarda ülkücüler başkan çıkartıp resmen aktif siyaset yaparken bir sol görüşlü öğrenci bişey yaptığında direk okuldan atılıyor ( bunu çok gördüm ) Örneğin siyasi bir eyleme katılan bir kişi görüldüğünde televizyonlarda yada yöneticilerin kulağına gelirse okuldan atılırken.Ülkücü ve başkan seçilen kişilerin her gün ülkü ocaklarına gidildiği bilindiği halde bişey yapılmıyor.Bunun dışında ben başka partiyi tuttuğum için.Sen manyakmısın neden bize vermiyosun vs gibi muhabbetlere giriyolar ( özellikle benimle ) buda beni uyuz eden bişey çünkü herkesin görüşü kendine.Madem çok iyi insanlar neden hep böle şeler bu kendine ülkücü diyen kişilerin altından çıkıyor.Ben okulumda ne kavga istiyorum ne tatsızlık nede kişilerin düşüncelerine yaptıklarına karışılmasını istiyorum ben okumak istiyorum.Neden benim arkadaşlarıma masaj yaptırılıp insanlar içinde küçük düşürülüyor ? ( buna bende dahil ) neden insanlara baskı uyguluyolar ? ben yapmicam dediğimde -gel lan buraya vs gibi muhabbetlere girip hemen hem arkasına güvenerek hem benden fiziksel olarak daha güçlü olduğu için hemen saldırmaya kalkıyolar ? neden benim gibi düşünen insanlardan böyle saçma sapan şeyler çıkmazken neden hep bu kişilerden çıkıyor ? he madem bu benim yaşımdakiler ülkücülüğü bilmiyolar ve adam değiller o zaman ülkü ocaklarına yaş sınırı koyulsun.Hemen lise öğrencisi olduğunda özellikle insanın kanının kaynadığı en deli zamanında insanları almasınlar.Madem doğru düzgün siyasi eğitim vermek istiyolar.Okullarda başkan reis gibi muhabbetleri kapatsınlar.Bundan dolayıda hep sol görüşlü olucam.Çünkü tanıdığım hiçbir solcu arkadaşım.Masaj yaptırma kavga vs gibi olaylara karışmadı.Hepsi aklı başında siyaseti en ince ayrıntısına bilen ( bu yaşta bile ) doğru düzgün adamlar.Ülkücülerde bunun gibi doğru düzgün siyasetini bilir adam gibi adam yetiştirmek istiyolarsa chp dsp gibi partilerin oluşumlarına bakması gerekli bence.He adam gibi adamı varmıdır elbetteki vardır.Ama şuan için kötü oranı çoğunlukla.Ülkemizin kavga patırtı gürültü mafya muhabbetlerinden çok bilgili kültürlü özellikle beyfendi adamlara ihtiyacı var.
-----------------------------hocam onlar kendini bilmez mal herifler.ama solcular da acısını üniversitede çıkartıyolar :) kafa tokuşturdu diye dayak yiyen arkadaşım var.10-15 kişi buna dalıyolar ve üniversite yönetimi dayak yiyen hakkında soruşturma başlatıyor :)
-
sayın arkadaşlar ben ülkü ocakları yönetiminde bulunmuş olan ve hala muhalif olarak bulunmaya devam eden biri olarak anlatayım...nihal atsız'ın bir tanrı inancı vardı fakat bu islamiyet değildi ama oğullarını islamiyete göre yetiştirmeye çalışmıştır. bunu oğlu yağmur atsız kendisi söyledi. ama atsız alanında en uzman türk tarihçisidir. onu iyi irdelemek gerekir.nihal atsız ve alparslan türkeş senelerce beraber çalıştılar ama atsız ve başbuğ ocaklar konusunda bir ayrım yüzünden yollarını ayırdılar sene 1991. ama atsızın türkçülük adına yaptığı çalışmalar küçümsenemez. ayrılmanın diğer bir sebebide ülkücüler olarak biz türk-islam ülküsünü savunuruz. atsız müslüman olmadığı için başbuğ atsız'ı biraz uzaklaştırdı.ama atsız çalışmalarında daima kendi görüşü ile türk milletinin görüşünü ayrı ayrı belirtmiştir ve dinimize hep saygı duymuştur. çünkü onunda bir tanrı inancı vardı.ülkücüleri mit kullanıyo dediniz. mit sade ülkücüleri değil sağcı , solcu , kominist , aşırı dinci , radikal yada azınlık olam gruplarıda kullanıyo. ülkücüler patlamaya hazır bomba gibi bakmayın. mit herkesi kullanır sade ülkücüleri değil. unutmayın ki ocakların üst kademelerindeki insanlar bilgili ve uzman kişilerdir. bu oyunlara alet olmazlar. ocakları içerdeki o ufak çocuklar yönetmiyo yani orada bi hiyerarşi sistemi var. geçmişte herkes bu oyunlara alet oldu o başka konu.başbuğ tarikatlarin hepsi ile görüşmüş biridir. çünkü ülkede birlik beraberlik için buna ihtiyaç vardı. kimse ona şucu bucu diyemez. unutmayın ki başbuğ ülkede lider olmasa bile cumhurbaşkanının bile gelip akıl danıştığı biridir.ülkücüler eğer bilgilerse bu ülke için bir mihenk taşıdır. ama bilgisiz ve kavgacı olan gençlere yada daha büyüklerine ben ülkücü diyemem. bizde böle bir herkesi kapsama yanlışlığı var. gerektiği zaman kavga edilebilir ama bu namus diyebileceğimiz kavramlar için yapılabilir ancak.bugünkü siyasete bakacak olursak mhp de artık dava anlayışı geri plana düştü. ama mhp dava partisidir dava unutulursa mhp de biter. dava türk-islam davasıdır.başbuğ'un partisi umarım geleckte saygınlığını devam ettirecektir.diğer partilere bakarsak hepsi zaten birbirinin aynı. hepsi cepçi. kendini düşünüyo.umudum mhp ve chp yeni başkanlar ile yeniden kendi kimliklerin dönecektir.
-
Konuyla alakası varmı bılmıyorum ama insanların sınıflandırılmasından nefret ediyorum.
yok sen sağciisin yok sen solcusun sen lazsın sen kürtsün sen yahudısın bu ne Amk. Hepiniz insanmısınız değilmisiniz bütün mesele budur benım ıcın...
alparslan türkeş hakında fazla bir bilgim yok
-
sağı, solu, devrimi, ülkücüsü boştur. bir ideoloji uğruna heba edilen hayatlar, katledilen masumlardır. vatan nedir?...
vatan; anadır, namustur, sevgilidir. gerisi teferruattır... Türkeş bir Efsanedir bunu ben degil Tarih söyler -
ToRuN bunu yazdı:
MiT in Ülkücü leri kullandığına inanmıyorum Mit böyle birşey yapmaz , Bu ülkenin Ülkücülere ihtiyacı var gerçekten , Ülkücülerin bugün kuyruğuna bassalar taş üstünde taş bırakmazlar
-----------------------------kuyruklarına basılması için ne yapılması gerekiyor ? mhp dinamik bir parti değil bugün siyasetin ve yaşamın içerisinde değil. Çünkü mhp nin desteklediği devlet kanımca artık yok onun yerine abd ye bağımlı bir "ılımlı islam" devleti kadrolaştırıldı. Eski devlet tasviye edildi ve eski devletin destekçileri olan ülkücüler de artık tarih oldu, yok taş üstünde taş bırakmazlar fln gibi boş lafları biyana bırakıp gerçekleri kabullenmek gerekiyor.