folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ameleliğe Giriş, İnşaat İşleri Bilgi Paylaşımı

Ameleliğe Giriş, İnşaat İşleri Bilgi Paylaşımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

@retret hocam tanıdığım bir arkadaş hatta koca bir evin yapabildiği her işini kendisi yaptı. Demir bağlamaktan beton fayans sıva elektrik tesisatına kadar.

Adam çok kilo verdi yanlız adamda bel fıtığı oluştu, oturamıyor kalkamıyor doğru duzgun. dikkat et derim.

Bizim bilgisayarcı bünyelerimiz pek ağır iş görmediğinden dikkat et fazla zorlama =)

hocam yavaş yapmak niyetindeyim fakat mümkün değil gibi çünkü destek ekibi yok, öyle yaparım böyle yaparım diye çok atıp tuttum meğer öyle değilmiş. kilo kaybı şu anda 2500 gram, tamamlanmayı bekleyen 3 oda toplamda 60m2 daha zemin işi var, sıva olayını sadece taşların arasını doldurmak toprakla ortamın temasını kesmek olarak gerçekleştireceğim, gözüm yemiyor.

betonu karıştırmak için kullanmak istediğim matkap (miksere benzer bişey takılıyor matkabın ucuna) ilk üç dakikada bozuldu harcı kürekle yapmak epey zor oluyormuş :| zeminde el arabası da yürümediği için kova ile taşıyorum, bunun yayılıp düzlenmesi, harç kurumadan aksiyonun devamı epey zorladı, tabi ilk olarak zeminin düzlenmesi, taşların balyozla parlaçanıp ufalanması demir çekilmesi onları saymıyorum. bugün 5 litre su, 1 litre süt, 2 fuse tea, 2 kahve, 4 bardak çay içmişim çalışırken. elektrik ve havalandırma tesisatı gözümde küçüldü beton işlerine girince.

aynen yazdığın gibi amelelik beli çok zorluyor bele yüklenmeye başlayınca ağırlık kemeri takıyorum, ağırlık kemerini takınca da sırtın üst omurları ve diz kısımlarına baskı biniyor, dizleri fazla bükeyim diyorsun bu sefer kaval kemiklerinin üstündeki kas grubu ve ayaklar sıçıyor :| belli bir süre sonra ağrı uyuşukluğa dönüşüyor kendime söve söve de olsa bu yapıyı tamamlayacağım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Yeni ofisin sıva ustu alci ve kartonpiyerini ben yaptım verdigim emege mi harcadigim paraya mi acısam bilemedim, Bugün usta tuttum kafa rahat abi o yuzden bence birini bulup yaptır. Anlamiyorsan hic girme hocam cok zor oluyor

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

hacı eline sağlık ama ev diye pkk mağarası yapmışın lan :D 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Valla helal olsun . 

Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Sorması ayıptır evi kaça aldın ve nerden aldın 

Yav he he
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

hacı eline sağlık ama ev diye pkk mağarası yapmışın lan :D 

Ahahahah :D :D

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    erdem358 bunu yazdı

tam olarak köy evi değil hocam alt ahır üst ev. 3. köprüyü görecek bir lokasyonda. buna benzer 6 yapı aldım, denize 100 200 mt yürüme mesafesinde olanları yıktırıp villaya çeviriyorum, 400mt ve üstü uzaklıkta olan yerleri mantarhaneye çeviriyorum. fiyatlar 120 000 ile 230 000 arası değişiyor, çoğu yer hisseli, imar işleri epey uğraştırıyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    erdem358 bunu yazdı

tam olarak köy evi değil hocam alt ahır üst ev. 3. köprüyü görecek bir lokasyonda. buna benzer 6 yapı aldım, denize 100 200 mt yürüme mesafesinde olanları yıktırıp villaya çeviriyorum, 400mt ve üstü uzaklıkta olan yerleri mantarhaneye çeviriyorum. fiyatlar 120 000 ile 230 000 arası değişiyor, çoğu yer hisseli, imar işleri epey uğraştırıyor.

El memleketine okumaya gideceğim. Bana burs verir misin?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    edesifree
    edesifree's avatar
    Erkek

zemine ilk once naylon sermen gerekir altindan ot felan cikmasin ve ustunden de assagiya dogru cokmesin onunustune de izolasyon olarak strafor dose ki sicaklik yerden kaybolmasin rutubeti onlesin ustune demir pano ve sonra sap atabilirsin egerki bina eski yuku agir kaldiramayacaksa beton leji dedigimiz harcin icine  strafor (kopuk)karistirip sapini dokuyorsun hem agir olmuyor hemde izolasyon yapmis oluyorsun genelde cati katlarinda bu beton kullanilir

duvarlara siva yapmak icin se ilk once tas duvarlar arasinda ki eski harci kaziman gerekecek 

harci ise beyaz cimento kirec kum karistirdiktan sonra su ilave ediniz harci vurduktan sonra sert firca ile fircalayip taslari meydana cikarmalisin

sonra taslarin ustune beton vernigi surmelisin

bazi terimler yabanci gelebilir turkcesini bilmiyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

@retret hocam tanıdığım bir arkadaş hatta koca bir evin yapabildiği her işini kendisi yaptı. Demir bağlamaktan beton fayans sıva elektrik tesisatına kadar.

Adam çok kilo verdi yanlız adamda bel fıtığı oluştu, oturamıyor kalkamıyor doğru duzgun. dikkat et derim.

Bizim bilgisayarcı bünyelerimiz pek ağır iş görmediğinden dikkat et fazla zorlama =)

hocam yavaş yapmak niyetindeyim fakat mümkün değil gibi çünkü destek ekibi yok, öyle yaparım böyle yaparım diye çok atıp tuttum meğer öyle değilmiş. kilo kaybı şu anda 2500 gram, tamamlanmayı bekleyen 3 oda toplamda 60m2 daha zemin işi var, sıva olayını sadece taşların arasını doldurmak toprakla ortamın temasını kesmek olarak gerçekleştireceğim, gözüm yemiyor.

betonu karıştırmak için kullanmak istediğim matkap (miksere benzer bişey takılıyor matkabın ucuna) ilk üç dakikada bozuldu harcı kürekle yapmak epey zor oluyormuş :| zeminde el arabası da yürümediği için kova ile taşıyorum, bunun yayılıp düzlenmesi, harç kurumadan aksiyonun devamı epey zorladı, tabi ilk olarak zeminin düzlenmesi, taşların balyozla parlaçanıp ufalanması demir çekilmesi onları saymıyorum. bugün 5 litre su, 1 litre süt, 2 fuse tea, 2 kahve, 4 bardak çay içmişim çalışırken. elektrik ve havalandırma tesisatı gözümde küçüldü beton işlerine girince.

aynen yazdığın gibi amelelik beli çok zorluyor bele yüklenmeye başlayınca ağırlık kemeri takıyorum, ağırlık kemerini takınca da sırtın üst omurları ve diz kısımlarına baskı biniyor, dizleri fazla bükeyim diyorsun bu sefer kaval kemiklerinin üstündeki kas grubu ve ayaklar sıçıyor :| belli bir süre sonra ağrı uyuşukluğa dönüşüyor kendime söve söve de olsa bu yapıyı tamamlayacağım.

İşte bu yüzden işçi sınıfının yaşam standartı yükseltilmeli.Emeğin değeri bilinmeli.

Toplam Hit: 10569 Toplam Mesaj: 61
ameleliğe giriş harç hazırlama zemin hazırlama