Anadolu'da Yasayanlar Toplanin Hele
-
tamamen doğru.
-
Yemek kültürü sıfırın altında demek en büyük aptallıktır. Bazı yörelerin mükemmel yemekleri oluyor.
Ben Sinop'ta yaşadım. tabi yaklaşık 8 yıl önceydi bu. Hayatımda o kadar rahat, o kadar aydın insan topluluğu görmemiştim.
Ha sosyal aktivite tiyatro falan az oluyor fakat istanbulun o yorucu boğucu güvensiz havasının yanında anadolu cennettir cennet.
Onun dışında Alanya'da yaşadım. Alanya birçok ile göre büyük bir ilçe ama sonuçta bir ucundan diğer ucuna gidebiliyorsun. Akp burjuvazisi burda etkisini net gösteriyor (tartışma için değil ekşideki adama göre konuşuyorum)
Yemek kültürü de biraz zayıf buranın yine de güzel şeyler var. Köye çıktığınız zaman "alanyalıca" konuşan insanlar görebilirsiniz ama sonuçta yaşıma göre çok yer görmüş bi insanım (ardahan, malatya, izmir, adana, ankara, istanbul, sinop, antalya) ve benim izlenimim şöyle: yaşayacaksan sakin anadolu kasabalarında yaşayacaksın. Huzur orada.
Yalnız şöyle bi daha okudum da; yazan adam izmirli galiba. Diğer yerleri beğenememesi normal. Bi eskişehiri beğenir orda da deniz yok der. Bi de antalyayı beğenir orası da çok sıcak der. İzmir bana göre de Türkiye'nin incisi.
Ama senin gibi istanbulla birine göre durum değişir.
Dentist tarafından 30/Kas/14 14:19 tarihinde düzenlenmiştir -
afyona gitmiştim sıtarbaksları var düşünün... anadoluda 4 şehir daha gözlemledim yerel halktan halka değişiyor kültür meselesi bazı halklar hala ananeleriyle düşünürken bazıları tamamen unutup kendisi yeni bir kültür oluşturmuş vs. vs. zaten 2 side hertürlü anlaşılıyor... Büyükşehirlerde bile anlaşılıyor; boyu kaş yapısı konuşma tonu ten rengi olaylara verdiği tepkiler hemen anlaşılıyor.... büründüğü imaj vs. vs. demek istediğim tv ve internetin olduğu bir ülkede özgürlükler ve bu özgürlüklere ayak uydurup yaşamak, numara yapmak kaçınılmazdır...
-
izmirden anodoluya gidersen attan eşeğe binmek gibi olur tabi izmir iyi değil o kadar bana göre ama her yerden daha modern
-
Anadoluya ve insanina laf etmek, daha dun slav memleketlerindan gocup gelenlerin haddine degildir. Actirmayin agzimi.
-
bende doğma büyüme ist.luyum çok fazla anadolu şehirlerinde bulunmadım..ama 3 yıldır okul dolayısıla ıspartadayım. ora için konuşursam abartılı geldi. evet götüm gibi küçücük bir şehir ama istediğin çoğu şeyi yapabiliyorsun. eğlencesine çok düşkün adam için eksik gelebilir. onlarıda ülkemizde istanbul paklar sadece..ama esnafın öğrenciyi yabancıyı siktiği doğrudur.bu çoğu anadolu şehrinde böyle herhalde
-
Bilecikliyim istanbulda oturuyorum 5 senedir şuan aydında öğrenciyim Aydın güzel ama İzmir götüm gibi nesini sseviyorlar anlamıyorum ha serbestliğini vs olabilir bilmiyorum İstanbul'da götüm gibi evet herşeyi yapabiliyorsun ama resmen programlanmış insanlar yetiştiriyor amk şehri.
ekşiyi okumadım ama Anadoluya varsın bağnaz diyin cahil diyin İstanbuldaki saf görünümlü göt sikicilerden iyidir. -
sakaryada yasiyorum, bir cok sehir gordum izmir'e gittigimde hic geri donesim gelmiyordu,
insani insan, havasi hava mis
-
Bir şehrin gelişmemişliğini kötülüğünü oranın yerlisine mal edemezsin hacı gardaş.
Şehre sosyal aktivite alanları yapılmış ta, pes ve kafe gençliği mi gitmemiş oralara ?
Ayrıca İstanbul bana göre bomboş bir ildir. Evet İstanbul çok büyük ama her tarafı beton duvardan oluşuyor.
Eminönünde balık ekmek yer, Gülhane parkını gezersin İstanbul biter. Gerisini beton bloklar ve lağım kokan caddeler oluşturur.
Bana göre Türkiye'nin en güzel ve dolu ili Antalya.
DadasAdam tarafından 30/Kas/14 16:36 tarihinde düzenlenmiştir -
anadolunun taşşanı yesin o izmirli.