Anadolu'da Yasayanlar Toplanin Hele
-
SpoofU bunu yazdı
Anadoluya ve insanina laf etmek, daha dun slav memleketlerindan gocup gelenlerin haddine degildir. Actirmayin agzimi.
Senin slav ulkelerinden goc etmis insanlara laf etmek ne haddine agzimi acitrmayin demis bide hiyara bak her insani ayni kefeye koyarsan bu adamdan ne farkin kaliyor
-
En gıcık kaptığım tiplerdir. Anadolu insanını kötüler. Hele bir de siyasi görüşler işin içine girdiğinde anadolu insanı kadar cahili cühelası yoktur. Kendileri her zaman ve şartlarda Çağdaştırlar. Kendilerinin örnek alınmasını isterler. Halbuki çağdaş yazarımızın kendi zeka seviyesini yazdığı yazıdan ölçebiliyoruz.
Çağdaş Alla-me-i-Cihan-ül-Yazar-ımızın çok büyük ilmi yazısında katıldığım bazı yerler tabii ki var ancak itin götüne sokmanın da bir alemi yok.
-
RockZs bunu yazdı
Zonguldağı az çok bilen birisi olarak:
- (YANLIŞ) bütün ilçe kır pidesi, ereğli pidesi kokuyor.
- (HER YERDE NASILSA O KADAR) etrafta kayıp gençlik cirit atıyor.
- (BELKİ) esnafı bir şehirli gelsin de s...m diye gözünüzün içine bakıyor.
- (DOĞRU) şehirde kültür-sanat manasında hiçbir şey yok. sadece 1 tane duvarları cami gibi yeşil boyalı sineması var. insan mevlidde mi sinemada mı anlamıyor.
- (HER YERDE NASILSA O KADAR) böyle gelmiş böyle gidercilik,
- (BELKİ) sevgilinize sarılsanız rahatsız edici bakışlar, cafedeyseniz uyarı mutlaka geliyor.
- (YANLIŞ) nereye baksanız yeni akp burjuvazisi ailecek pide yiyor, kebap yiyor, farklılıkları ayıplıyor.
- (YANLIŞ) iki düzgün muhabbet edecek kimse yok.
- (YANLIŞ) türkçeyi düzgün konuşan birisini bulmak bile zor.
- (HER YERDE NASILSA O KADAR) gençlerin en büyük eğlencesi internet cafe, abaza abaza takılmak, pes cafeler, online oyun oynamak. bir zamanlar kahveyi boşaltmayan gençliğin yeni kaybetme mekanları.
-(BELKİ) yemek kültürü sıfırın altında. varsa yoksa yağlı yağlı pide, iğrenç bir ekmek m(ekmeğe iğrenç denmez de böyle garip bir ekmek kullanıyorlar) arası döner. o döner de böyle kalın kalın kesilmiş ve lezzetsiz. uyduruk kahvaltı tabaklarına fahiş fiyatlar. 200 gr. hamsiye 15 tl gibi uçuk fiyatlar istemek.
- (HER YERDE NASILSA O KADAR) mekanlarda varoşluğun ve arabeskliğin fink atması. iğrenç müzik anlayışı.
- (HER YERDE NASILSA O KADAR) farklılıklara öcü gibi yaklaşmak,
- (HER YERDE NASILSA O KADAR) hizmet eden kişilerdeki laubalilik, gereksiz rahatlık, sigarayla servis yapanı dahi gördüm.
- (DOĞRU) sosyalleşmek için bulunan 1 adet mecburiyet caddesi, herkesin orda sabahtan akşama oturması, birbirini kesmesi.
- (BELKİ) giyimle ilgili tek alternatif bulamamak.
-(ANLAMADIM) çarşıda tek enteresan dükkan olmaması. etrafta her yerin telefoncu olması.Bu yorumu kim yapmışsa artık dediği gibi bir yer değil zonguldaklı olarak bunu söylüyorum tamam gelişmemiş bir şehir eksik yanları mutlaka var fakat büyük şehirlerde bulamazsın bu memleketteki gibi komşuluk yardımlaşma misafirperverlik bende izmitteyim şuan ve insanların işi gücü cafelerde aksama kadar zaman öldürüp boş muhabbet yapıp sağda solda kız düşürmek etraf dengesiz dolu almış başını gidiyor ve hemen her yerde bu gibi şeyler görülüyor bunu yazan kişinin doğup büyüdüğü yetiştiği yer çok mu iyimiş ki emeğin başkenti karaelmasın incisi Zonguldağı ele alıp kötülemiş
-
Ben doğulu, batılı, türk, kürt, laz, çerkez, ingiliz, alman ayırmam. İnsan insandır, veriyorsa alacaksın.
-
Türkiyenin heryerindeki problemleri kendisinde de var olan ama kendisine yakıştıramadığı için anadoludan kaynaklanıyormuş gibi göstermiş arkadaş.
-
Balyoz99 bunu yazdıSpoofU bunu yazdı
Anadoluya ve insanina laf etmek, daha dun slav memleketlerindan gocup gelenlerin haddine degildir. Actirmayin agzimi.
Aç, kim tutuyor?
Aynı mantıkla Karadeniz Pontus yurdu, Anadolunun doğusu Ermeni, Süryani vatanı, Anadolunun batısı Yunan toprağıdır. Kürtleri unutmayalım, dağların başı da onların olsun.
Hocam bence ikiniz de hatalısınız.
Anadolu toprağının şurası ermeninin şurası rumun şurası kurdun demek yanlis. Ayrıştırıcı bir düşünce. Biz zaten yillardan beri birbirimizle sürekli karismisiz.
Soyagacimizi çıkarsak kim bilir hangi irka dayanıriz hangi kültüre dayanıriz kim bilir. Anadoludaki bütün kulturler birbiriyle karışmış durumda. Ayrilmaz bir bütün olduk yıllar içinde. Dogu da benim bati da benim memleketim. İstanbul da benim Hakkari de benim memleketim.
Dediklerim yıllar önce göçmen gelmis insanlar için de geçerli. Haksizsam neresinde haksizim?
Edit: gerçi "ayni mantikla" diye baslamissin ama dursun postum genel olarak bir cevap niteliğinde. Ben de bi konyayi sevemedim ama hicbi zaman dislamadim kotulemedm. Benim memleketim sonucta orasi da
Dentist tarafından 01/Ara/14 04:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Dedemin bi sözü vardır. Kendi halkını beğenmeyen batı özentisi gençlere. " Götümden çıkmış beni beğenmiyo"
mfatihbodur tarafından 01/Ara/14 06:17 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdı
Dedemin bi sözü vardır. Kendi halkını beğenmeyen batı özentisi gençlere. " Götümden çıkmış beni beğenmiyo"
İlk defan Gaziantep'i gördüğümde yıl 93-94 filandı şaşkına dönmüştüm. Yaratılan doğu imajı yüzünden izbe bir yer bekliyordum. Çook eski yıllardan beri vardır bu; İstanbul' lu büyükşehir adamı ya ( sorsan 1 kuşak öncesi kimbilir nereden gelmiştir birde). Herhangi bir İstanbul' lu ki bu söylemde tartışılır 1-2 kuşakla bir şehirli olunmaz, Anadolu' nun her karış toprağına kurban olsun.
Klasik edebiyat değil sözün tam anlamıyla gitsinde insanlık görsün. Metrobüse binme yarışından insanlığını unutmuş, trafiğinden ahlakını, edebini unutmuş, İstanbul' da yaşıyorum der neresinde ne var onu bile bilmez bir güzergahta gider gelir ve tüm dünyada ondan ibarettir bu zat için, hiçbir şeyin önemi yoktur Avrupalı' dır o, hemde metropol vatandaşıdır. Her şey Onun için yaratılmıştır, sinema doludur her yer, tiyatro, akbil, metro bile onun için övünç kaynağıdır geri akalnsa Anadolu işte yav.
İstanbul' da bile Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçince lütfen, pardon, izin verirmisiniz, buyrun siz oturun gibi kelimelerin hala var olduğunu görüp şaşırırsınız. Anadolu' ya en ufak laf etmeden önce İstanbul' a bakın, bugün İstanbul' lu dediğiniz Anadolu' nun uyanık insanları, Anadolu İstanbul' dan her açıdan daha üstündür ( kültürel, ahlaki vs. vs).