Anadolu'da Yasayanlar Toplanin Hele
-
eskisehir istisna:)
-
Anadoluyu anlamak için Neşet Ertaş dinlemek yeter
-
bi izmirli olarak %60- 70 i KARS için doğru
-
darkness_izmir bunu yazdı
bi izmirli olarak %60- 70 i KARS için doğru
aynen tamamı doğru olmasada çoğu doğru
-
-bir zamanlar anadoluda(2011)
-yozgat blues(2013)
gibi filmleri izlemek lazım önce.
-
bir cogu bazi sehirler icin dogru olabilir ama cogu sehirler icin dogru degildir hocam,
bununki biraz sonradan gordumculuk olmus, izmirlilerde nedense bu var hic anlamis degilim, cok seviyosaniz cikmayin izmirden
disari olsun bitsin.
ayrica eksideki 12.post "büyükşehirde yaşadığı varoş mahallesini manhattan zanneden gariban yurdum gencinin sevilesi derdidir." -
Şu anadolu insanını aşağılayan tiplere etmediğim küfür kalmıyo. Amk malının yazdığı şeylere bakıyorsun, yazdığı yere bakıyorsun, neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Aşağıladığın şehirle aranda 200 km fark var amk, neyin tribindesin ?
Hep bahsedilen "Avrupa'lılar çok kibarmış, şöyle yol veriyormuş, böyle gülümsüyormuş" denilen tiplemeler var ya, Türkiye'de buna en uygun tipler bildiğin anadolu köylerinde yaşayan teyzelerdir bence. Hangi köye gittiysem o yaşlı teyzelerin güler yüzüyle, ikramıyla karşılaştım ben.
Ama linkini verdiğin entry'i yazan sığırların yaşadığı büyük şehirlere gidince daha bi bunalıyorum.
Her konuda söylüyorum, gene yazayım. Türkiye'de yobazlık, akıl tutulması, sığırlık, sonradan görmelik vs. belli bir kesime ait değil.
Sağ, sol, Anadolu'lu, Ege'li, Yozgat'lı, İzmir'li hepsi aynı bokun laciverti. Ülkede 50 yıldır aynı şeyler tartışılıyor amk, bu ülkede Akp'nin şu an kurduğu baskıyı zamanında başkaları kurdu. Dolayısıyla ortada pek fark yok, sadece ekşisözlük'te bu tarz yazılar yazan orospu çocukları en fazla 1 bilemedin 2 nesildir şehirde yaşadıkları için kendilerini bir bok zannediyor.
Bak aynı orospu çocuğunun başka bir entry'si:
https://eksisozluk.com/entry/38489017
Şu başlıkta anadolu insanını dar görüşlü olmakla suçluyorlar ya mesela, bunun kıyı kesimlerindeki menopoz, chp'li, saçlarını arkaya yatırmış kadınlardan ne farkı var ? Bahsettiğim bu işte, bu orospu çocuğu mahlukat milyonlarca insanı dar görüşlü olmakla suçluyor, ama kendisine ailesinden kalan görüşlere en ufak bir şey katamamış, ama sırf farklı bir şeyi savunduğu için kendisinin daha ileride olduğunu, aydın olduğunu vs. savunur. Bunu da hayatım boyunca çok farklı görüşleri belli dönemlerde savunmuş biri olarak söylüyorum.
Günümün çoğunu okuyarak geçiriyorum, bunu da bu orospu çocuğunun anadolu insanı diye aşağıladığı kesime borçluyum. Çok farklı görüşlerim oldu hayatım boyunca, bazılarını şimdi düşününce "vay amk millet iyi katlanmış" diyorum. Ama bana farklı fikirleri okumamı, öğrenmemi öğütleyen de bu anadolu insanları oldu. Şu 20 yılda gördüklerimle şunu söyleyebilirim ki, ulusalcı kesim ( bunlar belli yaştan sonra pokemon gibi level atlayıp chp'li menopoz teyzeye dönüşüyorlar) hayatım boyunca konuştuğum en dar görüşlü insanlardı. Kendi mutlak doğrularını asla konuşmaya açmaz bunlar.
Kısacası bu tarz orospu çocuklarını siktir et derim hocam, asıl en konuşulmaz, çekilmez tiplemeler bunlar. Ben anadolu dediğin yerde koyu dindar, akp'li insanlarla deizm'i, spiritüalizm'i konuşabilmişsem, Akp hakkında demediğim şey kalmamışsa, yolsuzluk olaylarını uzun uzun konuşmuşsam suçu biraz da kendinde ara. Dediğim gibi ülkece akıl tutulması yaşıyoruz, hiç bir kesimi de bunun dışında tutmuyorum.
Şu an California'dayım. Burada amish'ler var, mormon'lar var, kapına gelip "İsa hakkında iyi haberleri duydunuz mu" diye misyonerlik yapanları var, kkk'si var vs vs. Tüm dünyada özgürlük denince akla gelen ülkede bile Türkiye'de göreceğinden çok daha yobaz "Murica" tiplemeleri var, dolayısıyla yobazlığı belli bir bölgenin insanı ile kısıtlayan mallardan mümkün mertebe uzak durmanızı tavsiye ederim.
Edit: Söylediğim çoğu şey havada kaldı, şuraya onlarca örneğini yazmayı çok isterdim ama ailem ve yakın çevremle ilgili durumları yazmak istemediğimden örneklendiremedim.
Edit2: Zamanla yaşadığım değişimlere de eski konularımdan bakabilirsiniz :P
Edit3:Yazıda geçen tiplemelerle de çok karşılaştım, biri çıkıp "öyle insanlar yok" demişim gibi göstermesin. Bol bol var o insanlardan, tüm Türkiye'de.
pcdoktor636 tarafından 30/Kas/14 23:33 tarihinde düzenlenmiştir -
doğma büyüme giresunluyum
4 yılımı eskişehirde geçirdim
geçen gün arkadaşımın büfesinin yanında bir çocuk parkı var orda 3 lisesi kız benden bira alıp
saat 14.30 gibi içip eğlendiler işlek sayılabilecek bir caddede hemde kimseninde sikinde değildi
bunu başka bir şehirde görebileceğimi sanmıyorum
yolda sigara içerek gezen türbanlılarda artısı olsun
eyorlamam bu kadar
-
anadolu osmanlıdan sonra anadolu olmayı bırakmış kendini ekmeğe vermiştir :D fazla ekmek yemeyin aptallaşırsınız
-
SpoofU bunu yazdı
Anadoluya ve insanina laf etmek, daha dun slav memleketlerindan gocup gelenlerin haddine degildir. Actirmayin agzimi.
Aç, kim tutuyor?
Aynı mantıkla Karadeniz Pontus yurdu, Anadolunun doğusu Ermeni, Süryani vatanı, Anadolunun batısı Yunan toprağıdır. Kürtleri unutmayalım, dağların başı da onların olsun.
Balyoz99 tarafından 01/Ara/14 00:57 tarihinde düzenlenmiştir