Ankara'da Yaşamak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Hocalarım Merhabalar,

    Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Yaşadığımız deprem o bölgede yaşamayan insanları bile hatta tüm ülkeyi psikolojik anlamda eminim ki etkilemiştir. Kaçınılmaz bir gerçeğimiz var ki deprem ülkesiyiz ve bunu maalesef kabullenmeliyiz. Ama asıl önemli olan imkanlarımız dahilinde tedbirimizide mutlaka almalıyız diye düşünüyorum.

    Kısa bir özetin ardından konuya gelecek olursak; Ben İstanbul'da yaşıyorum ve yazılım uzmanı olarak mesleğimi icra etmekteyim (full remote). Burada kirada değilim ev sahibiyim. Eşimle ve çocuğumla yaşıyorum. Fakat doğal afetlerden aşırı korkan bir insanım, bu konuda tedbir almaya karar verdim. İstanbul'da da malum bugün olmazsa yarın deprem yaşanacaktır. Bu şehirde beni bağlayan hiçbir şey yok ve araştırmalarım doğrultusunda deprem riskinin en düşük olduğu illerden biride Ankara. Ankara'da da kendi sektörüme ait iş imkanlarının iyi olduğunu az çok biliyorum. Eşim de öğretmen o da rahat iş bulur, çocuğum daha okul çağına başlamadı. Amacım, İstanbul'dan temelli taşınmak. 

    Ankara konusunda bilgili olan, orada yaşayan hocalarımın sorularıma ve kendi düşüncelerine ihtiyacım var ve her fikir-düşünce beni çok mutlu edecektir:

    - İstanbul'da iyi, ulaşım sorunu olmayan, sitede, merkezi ve nezih bir mahallede yaşamaktayım. İstanbul'daki evi satıp Ankara'ya kesin olarak taşınmaya karar verdiğimde yine bu şartlarda hangi ilçelerden hangi mahallelerden ev bakmalıyım (satılık). Bütçem maksimum 2.5-3 milyon lira.

    - Ankara'nın avantajları ve dezavantajları nelerdir ? (Sosyal, ekonomik, iklimsel, ulaşım, kültürel vs.)

    İlk etapta aklıma gelen sorular bunlar, ayrıca ekstra olarak düşünceleriniz de beni mutlu edecektir. Teşekkürler.

    Queltos tarafından 22/Mar/23 10:36 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek

    @DevilKingtr ile hem iş hem de diğer konular hakkında görüşebilirsin.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Kasım/2020
    Erkek
    Queltos bunu yazdı

    - İstanbul'da iyi, ulaşım sorunu olmayan, sitede, merkezi ve nezih bir mahallede yaşamaktayım. İstanbul'daki evi satıp Ankara'ya kesin olarak taşınmaya karar verdiğimde yine bu şartlarda hangi ilçelerden hangi mahallelerden ev bakmalıyım (satılık). Bütçem maksimum 2.5-3 milyon lira.

    - Ankara'nın avantajları ve dezavantajları nelerdir ? (Sosyal, ekonomik, iklimsel, ulaşım, kültürel vs.)

    Merhaba, çankayanın belli bölgeleri yenimahallenin belli bölgeleri, etimesgutun çok ufak belli bölgeleri diğer yerleri değerlendirmeye almak mantıklı değil

    dezavantaj olarak gece ölü bir şehir oluyor, denizimiz yok, trafikte küfretmeden seyahat etmek zor onun dışında iyidir ankara çoğu konuda tüm şehirleri solluyor

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Alezsian
    Alezsian's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2022
    Erkek

    Hocam selam, ben 2015 yılında istanbuldan ankaraya göçtüm 7-8 yıllık istanbulda yaşadıktan sonra hemen hemen benzer sebeplerden dolayı ankarada yaşama kararı aldım. Senin ve ailen adına alınabilecek çok iyi bir karar kesinlikle düşünmeye bile gerek yok. Bende IT sektörü çalışanıyım ve ankarada bu alanda iş bulma konusunda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Söylemiş olduğun rakamlara burada çok rahat ev sahibi olabilirsin. Beklentilerinin ne olduğunu bilmeden sana muhit olarak şurası burası diyemem. Sosyal ve kültürel anlamda mutlaka farklılıklar var istanbula göre fakat önceliklerin farklı olduğu düşünülürse kesinlikle eksikliğini hissetmezsin. Daha fazla konuda bilgi almak konuşmak istersen özelden yaz seve seve numaramı paylaşır destek olurum. Herşey gönlünüzce olur umarım. 


    You Will Never Walk Alone
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    hocam kop gel işin zaten uygunmuş, kaldı ki remote çalışıyormuşsun zaten. Sosyal olarak İstanbul gibi olması mümkün değil tabi ama Ankara'da asosyal bir şehir değil. Ev fiyatları sürekli artmasa en temizi önce kiraya gel sonra yaşayıp gördükten sonra bir ev al dicem ama o da bizim ülkeye uygun değil malum.


    .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    bina bozuk olduktan sonra ne fark eder ki?

    istanbulda kaos var

    ankarada da büyük başlar var. bir felaket aninda milletvekilleri ve ailelerinden sana yardim sirasi gelmez . adamlar torpille mezar seciyor.

    bence istanbula yakin küçüm illere git. istanbula birkac  saat . hemde o paraya bahceli tek katli ev alirsin 

     

     


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Ankara güzel ama son günlerde çok fazla millet geldiği için kiralar şimdiden %50 zamlandı. 

    Yakında 2x olur.

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    Bu arada ankaraya geliyorsunuz, aşağıdaki tutorial muhakkak okunmalıdır...

    Madde 1. Yeni başlayanlar için Ankara Aştidir. Soğuğun içine işlediği anda başını kaldırıp etrafta denizi aramaz isen kolay alışırsın.

    Madde 2: Ankara da deniz yoktur. deniz kenarında bir kentte bir sekilde bulunmuşsan, denizi seviyorsan, Ankara yı kısa vadede sevemeyeceksin, hiç kasma. Yine de sus, Ankara iyi güzel de denizi yok abi be kabilinden düşüncelerini kendine sakla, bu muhabbetleri defalarca kez duymuş olan Ankaralılar pek sevecen davranmazlar, sıcak yaklaşmazlar.

    Madde 3: Ankara yı İstanbul ile, İzmir ile kıyaslamaya kalkmayın, bu da sevilmez, hele İzmir karşılaştırması tiksinti yaratır. Yok kordon vardı yok çiğdem vardı bilmemne... Gölbaşında denize dökerler adamı sonra......

    Madde 4: Ankara da kış soğuk geçer. rüzgarı keser, ayazı süründürür. Kalın giyinin, bere ve eldiven edinin; öğlen dışarı çıkıyorsanız ve geç saatlerde dışarda bulunmanız gerekecekse havaya aldanmayın. Coğrafya dersinde karasal iklim için neler söylerdiniz onları hatırlayın. ya da en iyisi bir gece iliklerinize kadar üşüyün, sonra gece-gündüz sıcaklığı arasındaki büyük farkı anlayın.

    Madde 5: Çinçin mahallesi denilen yere gece gitmeyin, gündüz de gitmeyin. illa gidecem ben gezerim görürüm hoplarım zıplarım diyorsanız, en fiyakalı, en pahalı giysilerinizi giyin, telefonunuzu boynunuza asın öyle gidin.

    Madde 6: Ankara da deniz yoktur. alışın..

    Madde 7: Elektronik malzeme, korsan cd falan arıyorsanız Kızılay da vakit kaybetmeyin, Teknosa arayıp kazık yemeyin, Maltepe pazarını öğrenin. Bn öğrenciyim abi sözünü motto bilin, her alışverişte işe yarar.

    Mdde 8: Öğrenciyseniz, kendi evinizde kalacaksanız, bir şekilde itfaiye meydanına gidin,dibine kadar araştırın, az parayla süper ev nasıl döşenir görün. ya da beni çağırın göstereyim.

    Mdde 9: Aakule de bir halt yok, boşuna meraklanmayın, çankaya ya sırf Aakule için tırmanmayın. Ha eğer ben illa bozkır manzarası görecem edecem diyip de gidecekseniz,hemen aşağıdaki botanik parkına da uğrayın.

    Madde 10: Ankara da deniz yoktur. Deniz aramayın.

    Madde 11: Metro ya girin, kaybolun, ama alışveriş yapmayın.

    Madde 12: Odtü, Bilkent, Hacettepe yahut Başkent üniversitesi öğrencisi iseniz, araba almayın, otobüs ve servisi tercih edin. Eskişehir yolunun her sabah yaşadığı tıkanıkta tuzunuz bulunmasın.

    Madde 13: Kaybolursanız kimseye asla ve kat a yol sormayın. Sorduğunuz her yüz kişiden kırkı gitmemeniz gereken yönü, otuzu bambaşka bir tarafı gösterir, kalan otuz da bilmiyorum abi ben buraların yabancısıyım der. Karanfil sokak ta sağlık bakanlığı nerede diye sorarsınız, adamı Kocatepe camiisine çıkarırlar, yapmadıkları şey değildir. harita edinin.

    Madde 14: Odtü lü değilseniz, Odtü kampüsüne girmeniz, Alcatraz dan kaçmanız kadar meşakkatli bir meseledir, bunu bilin. Israrcı iseniz, risk alın ve Güvenpark tan kalkan Odtü minibüslerinden birine binin, kampüse girişte kimlik soran görevli minibüse girdiğinde, kendinizden emin bir şekilde adamın gözlerine sen benim kim olduğumu biliyor musun bakışı atın. işe yarayabilir. (ne yaparsanız yapın, gerekirse ormana dalın girin ama kimlik diye topkek ambalajı, kupa sekizlisi göstermeyin)

    Madde 15: Ulus pek sevilen bir yer değildir. Eski meclis binasının burada bulunması Ulus u güzel kılmaz. Zamanla göreceksiniz ki, Ulus u hiçbir şey güzel kılmaz, kılamaz; olabilemez.

    Madde 16: En popüler buluşma mekanları olan Kızılay Gima yı ve Dost kitabevini ni öğrenin.

    Madde 17: Tunalı Hilmi caddesi demeyin. Ankaralılar -muhtemelen hilmi nin güzel bir isim olmadığını düşünüyor olduklarından direkman tunalı derler. siz de tunalı diyin.

    Madde 18: "boş yere ağlama, kalbini bağlama, ankara kızlarına" şarkısını öğrenin, sık sık söyleyin.

    Madde 19: Ankara da en güzel mevsim sonbahardır. tadını çıkarın.

    Madde 20: Trafikte taş düşemez ama milletvekili çıkabilir. kırmızı ışıkta sizi bekletebilir. hazırlıklı olun.

    Madde 21: Gece ondan on birden sonra sokaklarda kimseciklerin kalmaması normaldir, kimyasal bomba neyin atılmamış, insanlar sığınağa kaçarcasına bir anda ortalıktan kaybolmamışlardır, olağan bir durumdur bu. sakin olun, panik yapmayın.

    Madde 22: Cadde ortasında düğün dernek görürsen şaşırmayın, bilmediğiniz Ankara havalarında da oynamayın.

    Madde 23. Nerde olursanız olun aşağıya doğru indiğinizde Kızılaya çıkarsınız.

    Madde 24. Etrafınızda, gözünüzü nereye çevirdiyseniz bir robocopa çarptıysa kızılaydasınız demektir.eylem yapılacak anlamındadır bu. korkmayın.yine, bir avuç eylemci için 4 otobüs robocop, çevik kuvvet inmiştir. bu kadar polisi nereye göndersin kardeşim bu devlet?! mantığıyla öyle bakınır dururlar o polisler.

    Madde 25. Ssk işhanı ve Sakarya alkol mekanlarıdır. En berbat birahenlerden tutun meyhane ve club ortamlarının hepsi vardır oralarda.

    Madde 26. Ankarada güz bambaşkadır. Özellikle, kalabalığı seviyorsanız, Yüksel caddesinde; tenhalığı seviyorsanız, Bahçeli 7. cadde hariç her caddesinde ve Tandoğanın ara sokaklarında turlarsanız, bir aylığına bu şehri sevebilirsiniz belki. Onun dışında bürokrasi hemen her zaman kendisini hissettirir de bir tek Sakarya caddesine uğramaz gibi gelir bana.

    Madde 27. Ankara melankoliktir, Ekim güzeldir.

    Madde 28. Ankaraya geldik laila ya gidelim diye gazlara geldiyseniz 1 şişe viski için 300 milyon, bir bira için 20 milyon gibi fiyatlara hazırlıklı olun. armada ile migros alışveriş merkezi eşittir ama migros alışveriş merkezi biraz daha eşittir. (bkz: mudo)

    Madde 29. Kavaklıdere, Ayrancı mevkilerine belediye otobüslerine bindiğinizde fark edeceksiniz ki otobüsün yaş ortalaması 65-70 civarlarındadır. Korkmayın takım elbiselerle otobüse binmenize gerek yok herkes öyle biniyor diye.

    Madde 30. Genelkurmay önünde ayakkabınızı bağlamak üzere durmayın. Makinalı tüfek doğrultuyorlar.

    Madde 31. -"Hocam"a alışın, bu lafı duyunca kendinizi hoca gibi hissetmeyin. Bir Ankara klasiğidir, özellikle üniversite kampüslerinde güvenlik görevlileri öğrencilere, taksi şoförleri güvenliğe, büfeciler büfecilere, kısaca herkes herkese hocam der. ayrıca taksi şoförü üniversiteli olduğunuzu anladığı anda hocam diye hitap eder size. hoca değilsiniz, Ankaralısınız.

    Madde 32. Zorlamayın arkadaşlar Ankara da mumla da arasınız Deniz yoktur

    Kaynak: renegadealien

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    Yerinde olsam Eskişehir'i tercih ederim. 


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    ankaraya geleceğine çorum yozgat tokat falan bak, buraların davarı ankarada zaten :D 

    ben 5 yıl önce taşındım ankaraya. Hiç sevmedim sevemedim de. Böyle olduğunu bilsem sikseler gelmezdim. Buradaki ankaralı arkadaşları meclisten dışarıda tutarak söyleyebilirim ki ne insanı insan ne havası hava. Aslen adanalıyım, burada her gün çıldırıyorum. Bu kadar toplum bilinci olmayan, birlikte yaşamayıu bilmeyen bir insan topluluğu nasıl oluyıor da beraber yaşıyor anlamıyorum. Trafikte markette okulda hastanede bıktırıyorlar insanı. Hanım şuan çalışıyor, full remote bir iş bulabilse ilk yapacağım şeylerden birisi ıspartaya taşınmak olacak. Yaz için Antalyaya yakın, güzel bir iklimi var. Kış konusunda yine tam bir kış memleketi. Hatta şöyle eğirdirde göle yakın bir yer bulabilsem hanımı bile işinden çıkarttırır giderim. 


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    Ankara yerine eskişehiri tercih ederseniz istanbul veya ankaraya işiniz düştüğünde YHT ile; istanbul 2,5-3 saat, ankara 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Eskişehir izmir'in incisi. Ben kütahyalıyım her hafta eskişehire gidiyorum. Arabayı eskişehire park edip istanbul veya ankaraya da YHT ile gidiyorum.

Toplam Hit: 3593 Toplam Mesaj: 40
ankara yaşam