folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Annelikmi İçgüdüdür Yoksa Babalıkmı ?

Annelikmi İçgüdüdür Yoksa Babalıkmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Ben babayım ve evladımın tırnağı taşa gelse yüreğim hoplar içim cız eder benim canım yanmış gibi olur

Lakin anneler evlatlarına içgüdüsel bağlıdır sözüne içerlenmekteyim. Evet 9 ay canlarından can katarak ve sakınarak

koruyarak onlara dünyaya getirmekteler nedir içgüdüsel denilen bu olay

evladım hasta iken bende sabahlara kadar uykusuz kalmış, yeri gelmiş üstüme kusmuş bebişim,

altını değiştirmiş banyosunu yaptırmışım o bebek kokusunu duyunca cenneti firdevs kokusunu almış gibi hülyalara dalmışım

ilk emeklemesinde tavana zıplamış ilk kelimesinde heyecanlanmış ilk adımında ise gurulanmışım

nedir peki içgüdüsel olan olay babalar sonradanmı edinmiştir bu hissiyatı öyleyse annelerde sonradan edinmiştir

tamam her kadın dünyaya potansyel bir anne adayı olarak geliyorsa erkekte onu tamamlayacak unsur değilmidir

o'da baba adayı değilmidir

Babalığı içgüdüsel görülmemesi olayı nedendir... babalar sadece para kazanıp akşam gelip yan yatmakmıdır

yokmudur vardır böyleleri elbet vardır Lafım meclisten dışarı

Şimdi burada evlad sahibi olanlar ve belkide baba adaylarıda var onlarında görüşlerini merak etmekteyim

haa bu konuyu kimseyle atışıpda açmadım bilaharede belirteyim

konu hayvanlar için değil insanlar içindir

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek

Benim gördüğüm 10 babadan 9 u şerefsiz oluyor genelde

Şimdi baba seviciler hemen gelipte adi herif sen nediyorsun muhabbetine girmesin. Benim yazdığım benim gözlemimdir ve sizin babanıza veya çevrenizdeki babalara hakaret etmiyorum kendi gözlemlediklerime ediyorum

Bandito tarafından 13/May/14 12:35 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

her insanda dogustan vardir bana gore. 

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sen hiç anne kedinin yavrularını ellemeye çalıştın mı hocam ? :)

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Hocam babalık sadece bir bilinçtir. Çocuk doğuyor diyorsun ki aa karıcığım bu bizim bebeğimiz bu ikimizden bişey diyorsun kendi kendine baba olmuş hissediyorsun. ama annelik öyle değil fizyolojik olarak çocuk doğduktan sonra hormon salgılanıyor anelik hormonu deniyor halk arasında. tıp dilinde adını bilmiyorum. Yani annelerde fizyolojik babalarda bilinç olarak ben babayım şöyle olmalıyım düşüncelerinin bütünü.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Öyle altını filan değişmem ben, ama bende tırnağına zarar gelse kötü oluyorum bir gün hemşireyi elimden zor aldılar kancık 3-5 kere deneme yaptı çocuğun damarını bulamadı, hatta bende kıskançlıkta var oyun oynerken sevinçten yanındaki çocuğu filan öpüyor ona bile bozuluyorum, gerçi benim babam böyle değildi annemde öyle değildi, ben niye böyleyim bilmiyorum, mesela ben bi gece çok ağlamışım babam beni pencereden atmak istemiş annem zor engel olmuş, :) dedemde öyleydi bir gün buna şahit oldum babaannem le konuşurken neden sevmiyorsun torunlarını filan dedi babannem dedem de şımarır ben uykuda severim filan diyordu, yani nesil değiştikce babalarda yumuşuyor önceden babalar, babalarının yanında çocuklarını kuçaklarına almazdı çocuklar sevgisiz yetişirlerdi, bakınız ben, :) :) ama şimdi öylemi devir değişiyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Anneler hem kendi kannatleriyle içgüdüye sahiptir hem de prolaktin hormonuyla. Bu yüzden bir anne senden 1-0 öndedir. Ha o kendi içgüdüsünü katmaz sen katarsın eşitlenirsin orasını bilemem :D ama bu içgüdü bi hormon olarak var bir de metafizikle açıklanacak durum. Sende prolaktin hormonu devreye giremez çünkü çocuğunu emzirmiyosun karbıbda taşımıyosun vs. 

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

edit:siktir et,

annelik içgüdüyse ve sen sonradan bunları kazanıp anlattığın gibi bir babaysan tersine daha iyi düşünmen lazım çünkü sen varolan bir yapıyı kullanmamışsın kendine yeni bir duygu yapısı inşa etmişsin.

kvasir tarafından 13/May/14 13:04 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Hocam babalık sadece bir bilinçtir. Çocuk doğuyor diyorsun ki aa karıcığım bu bizim bebeğimiz bu ikimizden bişey diyorsun kendi kendine baba olmuş hissediyorsun. ama annelik öyle değil fizyolojik olarak çocuk doğduktan sonra hormon salgılanıyor anelik hormonu deniyor halk arasında. tıp dilinde adını bilmiyorum. Yani annelerde fizyolojik babalarda bilinç olarak ben babayım şöyle olmalıyım düşüncelerinin bütünü.

Arkadasin dedigi dogru tabi ki babalarida yabana atmamak gerekir en az onlarda anneler kadar kadinlar kadar cocuklarini sever hatta bazen fazla bile ama bu olay erkekde sadece duygusal oluyor   ama annede  cocuk anne karninda olusmaya baaladgndan itibaren bu hormon anneyi hazirliyor  hem duygusal hem psikolojik yonden yani kadin istemese bile oluyor .

Ve hani yaratilisdan kadin daha bu konularda hasas oldugu kesin  bu yuzden bunlari karsilastiramayiz ama  tabi ki babalarida bi kenara atmamak gerek onlarda vefakardir yemez evladim karim esim yesin der giymez giysinler der  .

Ama kadinlarda bunlari yabana atmasin :) 

Nev-i Şahsına Münhasır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Babalık sonradan öğrenilen bir kavram. Evrimsel olarak biz erkekler daha duyarsızız. Ancak kadınlar o çocuğu karın boşluğunda, içinde taşıdığından ileri bir fizyolojik bağ oluşuyor. Biz erkekler çocuğumuz büyümeye başladığında, bizimle iletişime geçtiğinde anlıyoruz bunu. Doğduğu anda heyecanlanıyoruz, hastalandığında bizimde canımız yanıyor belki ama annelik fizyolojik bağdan kaynaklandığı için daha keskin ve baskın bir duygudur. 

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

biz çerkeziz,  9 yaşına kadar babannemlerle oturmuşuz babama abi demişim yıllarca hala yanlarında ne ismimi söyler nede yüzüme bakar babamla aram pek fazla yok gerçi annemde kucağına alamazmış ama bilmiyorum

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
Toplam Hit: 7346 Toplam Mesaj: 63