folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Annelikmi İçgüdüdür Yoksa Babalıkmı ?

Annelikmi İçgüdüdür Yoksa Babalıkmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    aliyk bunu yazdı

Ben babayım ve evladımın tırnağı taşa gelse yüreğim hoplar içim cız eder benim canım yanmış gibi olur

Lakin anneler evlatlarına içgüdüsel bağlıdır sözüne içerlenmekteyim. Evet 9 ay canlarından can katarak ve sakınarak

koruyarak onlara dünyaya getirmekteler nedir içgüdüsel denilen bu olay

evladım hasta iken bende sabahlara kadar uykusuz kalmış, yeri gelmiş üstüme kusmuş bebişim,

altını değiştirmiş banyosunu yaptırmışım o bebek kokusunu duyunca cenneti firdevs kokusunu almış gibi hülyalara dalmışım

ilk emeklemesinde tavana zıplamış ilk kelimesinde heyecanlanmış ilk adımında ise gurulanmışım

nedir peki içgüdüsel olan olay babalar sonradanmı edinmiştir bu hissiyatı öyleyse annelerde sonradan edinmiştir

tamam her kadın dünyaya potansyel bir anne adayı olarak geliyorsa erkekte onu tamamlayacak unsur değilmidir

o'da baba adayı değilmidir

Babalığı içgüdüsel görülmemesi olayı nedendir... babalar sadece para kazanıp akşam gelip yan yatmakmıdır

yokmudur vardır böyleleri elbet vardır Lafım meclisten dışarı

Şimdi burada evlad sahibi olanlar ve belkide baba adaylarıda var onlarında görüşlerini merak etmekteyim

haa bu konuyu kimseyle atışıpda açmadım bilaharede belirteyim

konu hayvanlar için değil insanlar içindir

S0KR4T3S tarafından 13/May/14 13:20 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı

biz çerkeziz,  9 yaşına kadar babannemlerle oturmuşuz babama abi demişim yıllarca hala yanlarında ne ismimi söyler nede yüzüme bakar babamla aram pek fazla yok gerçi annemde kucağına alamazmış ama bilmiyorum

Hocam bende cerkezim  ama senin bu dedigin  arananin olmamasi degil  gelenek adetten gelir cerkezlerde  cocuk babanin annenin yaninda sevilmezmis  o konularda cok kati adertlerimiz vardir .

Gerci ben oyle gormedim ama aslı budur.

Hatta derlerki   cerkezin biri oglunu kuyudan kurtarirken  babasinin geldigini gorunce  tekrar kuyuya burakmistir ki kendi babasi onu cocugunu  kucaginda gormesin die tabi bu bi misaldir belki ama  durumu ozetleyen bi ornektir 

Nev-i Şahsına Münhasır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

biz çerkeziz,  9 yaşına kadar babannemlerle oturmuşuz babama abi demişim yıllarca hala yanlarında ne ismimi söyler nede yüzüme bakar babamla aram pek fazla yok gerçi annemde kucağına alamazmış ama bilmiyorum

Hocam bende cerkezim  ama senin bu dedigin  arananin olmamasi degil  gelenek adetten gelir cerkezlerde  cocuk babanin annenin yaninda sevilmezmis  o konularda cok kati adertlerimiz vardir .

Hatta derlerki   cerkezin biri oglunu kuyudan kurtarirken  babasinin geldigini gorunce  tekrar kuyuya burakmistir ki kendi babasi onu cocugunu  kucaginda gormesin die tabi bu bi misaldir belki ama  durumu ozetleyen bi ornektir 

Sizin mantığa göre bizde çerkez iz o zaman,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    antivirus bunu yazdı
    DevilKingtr bunu yazdı

Sizin mantığa göre bizde çerkez iz o zaman,

mantık derken adetlerimiz katı bizim, tüm ırkların kendine göre örf ve adetleri vardır bayramlarda seyranlarda annemler bizle aynı masaya oturamaz, babam anamın ismini zikredemez bence doğrumu değil ben yaparmıyım tartışılır ama hala devam ediyor bu gelenek.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Ic güdü hayvanlarda olur. Insanlar da içgüdüsel davranış vardir. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Demekki karnında taşımak farklı bir olay abi taşımadan bilemeyiz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

annelik. hamile kaldığında, doğurduğunda bir takım hormonlar ile çocuğuna yakınlık duyuyor ve bağ oluşturuyor. Doğa ana o savunmasız yavrunun ihtiyaçlarını bir şekilde tamamlamalı büyüyene kadar ona yardımcı olmalıdır. Burada anneler devreye giriyor. Fakat bizim öyle bir durumumuz yok. Bizde içgüdüsel tepki aynı şekilde gerçekleşmiyor.

örn. prolaktin, oksitosin vb.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Benim babamda niye öyle bi iç güdü yok lan benim babam mutantmı amk.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Çerkez arkadaşlara ithafen benim dedem de derdi eskiden babamızın yanında çocuk sevmek veya hanımıza ismi ile seslenmek ayıp kabul edilirdi diye.. Dedem öper koklar oynar severdi beni küçükken ama babama veya amcamlara hiç geçmemiş bu huy.. Sevdiğini biliyorum ama hep içten içe hiç belli etmez bir şekilde seviyor.. Annelik diğer arkadaşların dediği gibi hem fizyolojik olarak hem psikolojik olarak hamilelik sürecinde kadınları hazırlıyor ve cidden çok güçlü bir bağ.. Babalık da bu süreç içerisinde kişinin kendini psikolojik olarak hazırlamasına ve karakterine bağlı bence.. Öyle babalar tanıyorum ki çocuğu yere düşünce dizleri kanayınca feryat figan ağlıyor ama öye babalar da bilirim ki neden yere düştün oranı buranı kanattın diye bi ton sopa çeker çocuğa.. Analık ve Babalık cidden çok göreceli bir kavram, özellikle kişilerin karakterine, bulunduğu coğrafyaya, kültürüne, yetişme tarzına göre şekil alabiliyor kişinin ana-babalık durumu..

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

babamın ta gotune koyyim. adam olmadı olamadı gitti.

hayatımda böyle gereksiz bir baba görmedim.

hayatımıda zindan etti siktirolup ölsede kurtulsam ibenden.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 6850 Toplam Mesaj: 63