folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Antakya Cidden Bu Durumda Mı ?

Antakya Cidden Bu Durumda Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Can Atak'lının bir yazısına rastladım. Antakyalı müridlere sorayım dedim. Cidden durum bu mudur ?

Antakya’da “Özgür Suriye” terörü

Durumu ilk önce Habertürk’te Deniz Baykal’la sohbet sırasında duydum.

Baykal Suriye konusundaki görüşlerini anlatırken “Antakya’da olanlara bakın, Özgür Suriye Ordusu adına terör estiriliyor, böyle şey olur mu?” demişti.

Bölgeden pek çok “garip” haber geliyor son zamanlarda.

Özellikle Antakya’da kent içinde gezinen ‘kılıksız,’ üzerlerinde silah da olduğu anlaşılan bazı grupların hoyrat davranışlarının halkın tepkisine yol açtığı anlatılıyor.

Bu konularda bilgiler almak üzere Hatay ilinin çeşitli yerlerinde tanıdıklarımı telefonla aradım.

“Neler oluyor oralarda?” diye sordum.

Dinlediklerim hiç de iç açıcı değil.

Belli ki Antakya ve çevresi “patlamaya hazır bomba” hâline gelmiş.

Antakyalı bir dostum “huzurumuz kalmadı” diye başladı söze. Sonra devam etti:

“Bir kere ticaret öldü. 1 yıl önce Suriyeli turist akınına uğramıştık. Vize kalktığı için çoluk çocuk geliyorlar, otelleri dolduruyorlar, hayli de alışveriş yapıyorlardı. Yerli turistler ise tamamen bitti. Şimdi yine Suriyeli bir kalabalık var ama hiçbiri turist değil, üstelik kenti haraca kesiyorlar.”

Şaşırdım tabii: “Nasıl haraca kesiyorlar?”

Örneğin bir yere topluca gidip yemek yiyorlarmış, çıkarken ya para ödemiyorlarmış ya da örneğin hesabın onda birini masaya bırakıp kalkıyorlarmış.

“Peki” dedim, “Biz böyle bir şey yapmaya kalksak ya olay çıkar ya polis çağırırlar.”

Dostum güldü “İlk başlarda lokantacılar itiraz edecek oldular, ama adamlar hem kalabalık hem korkutucu. Dediğim gibi üzerlerinde silah olduğu da anlaşılıyor. Polis çağıranlar ise bir sonuç alamadı.”

İyi de polis gelince neden sonuç alınamasın?

Çünkü, Antakya’da polis de uyarılmış “Aman” denmiş “Bir olay çıkmasına izin vermeyin, durum çok hassas, bir süre idare edin.”

Bir başka Antakyalı dostum “Geçenlerde hastanedeydim” dedi, “adamlar öyle bir terör estirdiler ki muayene bile olmadan hastaneden kaçtım.”

Bir ambulans yanaşıyormuş hastanenin önüne, etrafında o kabalalık ve kılıksız tipler. Herkes sıra beklerken getirilen kişi en öne geçiyormuş. Bir ara itiraz edenler olmuş “Sabahtan beri bekliyoruz” demişler. Ama hastane yetkilileri “Emir böyle, Suriye’den yaralılar getiriliyor, hemen kayda girmesi için öne alıyoruz” karşılığını veriyormuş.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Suriye’den gelen mülteci sayısının 59 bin küsur olduğunu söyledi en son.

Buna karşı Antakyalılar “Onlar kamplarda kalanlar. Bir de şehirlere yayılanlar var, o kadar çok ev kiralayan oldu ki, sokaklarda sanki bizden fazlaymış gibi görünüyorlar” diyorlar.

Tabii bu kadar kalabalık olunca olaysız gün de geçmiyormuş. Mülteci sıfatıyla Antakya’yı dolduran Suriyeliler kendi aralarında olduğu gibi Antakyalılarla da sık sık kavga ediyorlarmış.

Antakya’da asıl sorun giderek artan düşmanlık

Antakya’ya ortaokul yıllarımdan beri giderim. En büyük teyzem ve eniştem Antakya’nın en tanınmış doktorlarıydı.

Bu nedenle Antakya’da taa çocukluğumdan beri süren dostluklarım vardır.

Antakya çok ilginç bir kent. Etnik ve dini çeşitliliği şaşırtıcıdır.

Ama müthiş de bir dengesi vardır. Herkes birbirini bilir, tanır. Yüzyıllara dayanan husumetler de vardır ama bunlar hiç çatışmaya dönüşmez.

Ama şimdi eski Antakyalılar endişeli. Çünkü Suriye olayları ile birlikte uygulanan yanlış politikalar sonucu kentte ağır bir “husumet havası” da doğmaya başlamış.

Antakya’da ciddi bir Alevi nüfus var. Ayrıca Arap kökenliler de hayli kalabalık.

Suriye’den “kaçtıkları” söylenen mültecilerin Antakya halkını potansiyel düşman olarak gördükleri belirtiliyor. Kavgalarda bu durumun ortaya çıktığı ve karşılığında da Antakya halkında bir tür nefret oluştuğu söyleniyor.

Kentte mülteci kamplarına ve kent içinde dolanan ‘kılıksız’ Suriyelilere karşı öfke damarının da giderek kabardığı anlatılıyor.

Bu kişilerin çıkardığı olayların, mülteci kamplarında polislerin askerlerin saldırıya uğramasının, kimi Suriyelilerin Antakyalılara “yakında buralar bizim olacak” türü sataşmalarının Antakyalıların sabrını taşırmaya başladığı söyleniyor.

Nitekim mülteci kamplarını istemeyen, Suriyelilerin Antakya sokaklarında dolaşmasına karşı çıkanların sayısının arttığı, bir süre sonra güçlü protestoların başlayacağı ileri sürülüyor.

Durumdan mutlaka ilin yöneticilerinin de haberi vardır, belli ki önlemlerin daha artırılması gerekiyor.

Sonra “bunda da geç kaldık” diye dövünmeyelim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

nolacağı belli  ileride ortalık karışacak hacı

adamlar terörist ve gelecek yıllarda ülkede isyan çıkaracak ayaklanma çıkaracakları bugünden belli.

malız ki bu teröristleri ülkeye alıyoruz. dünyada devlet desteğiyle terörist besleyen tek ülkeyiz.

kaygusuz tarafından 18/Ağu/12 11:10 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Orada askerlik yapmış bir tanıdığım oğlu şöyle dedi, abi yavşaklara yemek veriyoruz beğenmiyorlar biz bunu yemeyiz güzel yemekler verin diyorlarmış, asker çocuklara bağrıyorlarmış filan,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

salak yerine koyuluyoruz

"bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben istanbulda yaşayan bir antakyalıyım. Ailem antakyada. Arkadaşlarımın bir kısmı da orada ve sık görüşüyorum. Bazı zamanlarda gider gelirimde... Malım mülküm var orada ( ev tarla arsa vs..)

Şu kadarını söylemeliyim ki haber sitelerinde ki haberler ve çıkan yazılara hayretle bakıyorum. Böyle şeyler tüm türkiyede mümkün olsa hatay da olamaz. Hatay küçük istanbul yaa. Ama halk hep barış içinde. Suriyeliler sıkıntı yaratırsa neye uğradıklarını anlamazlar halk onları bir anda defeder.

Ayrıca antakyada kiralar yükseldi. Suriyelilerin çoğu parasını almış gelmiş antakyaya. Ve hepsi ev kiralamış. Sizin gördüğünüz o haberler çadırkente ait ki o da sınırda. şehir merkezi veya oraya yakın bölgede götleri yemez bişey yapmaya. Orada adamı si..ler..

Haberlere bakıncavay beee diyorum herkes gibi. Ama arkadaşlarımı ve ailemi aradığımda antakyanın halen eskisi gibi sakin ve huzurlu olduğunu altını çizerek söylüyorlar. Hatta zengin olan suriyelilerin şehir merkezinde bulunmasından memnuniyet duyuyorlar. Sonuçta bu adamlar yaşamlarını devam ettirmek için ev kiralayıp alışveriş yapıyor.

Sonuç: Haberlere inanmayın. 1-2 provokasyon olayını büyütmüşler ki o da taaaa sınırda çadırkentte.

Unutmayın ki para olmayan yerde her zaman sorun yaşanır. Olan yerde sıkıntı olur.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

nolacağı belli  ileride ortalık karışacak hacı

adamlar terörist ve gelecek yıllarda ülkede isyan çıkaracak ayaklanma çıkaracakları bugünden belli.

malız ki bu teröristleri ülkeye alıyoruz. dünyada devlet desteğiyle terörist besleyen tek ülkeyiz.

Kaygusuz Hocam Sende Her Gördüğünü Terörist sanma Paranoyandan Bir Kurtulurmusun Lütfen.!

Tamam Oradaki Durum Yazıyı Okuduğum ve Şimdiye Kadar Duyduklarım İtibari ile İyi Değil. Oradaki İnsanlar İyi Durumda Değiller. Yaşadıkları Yerlerden Ölüm Korkusu ile Sökülüp Buralara Gelmişler. Huzursuzluk var Kavgalar Olabiliyor Haliyle. 

Devlet Bir Çözüm Getirecektir Kanaatindeyim Bölgedeki Huzursuzluklara.

Adamların Terör ile Alakaları Olduğunu Zannetmiyorum. Ancak Suriye Açık Ve Alenen Destek veriyor Teröre.!

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    hocam antakyayi geçtim adana ya bile sıçramış durumdalar. Adamlar artık mahalle mahalle dağılıp iyice sızmış durumdalar desem yeridir. Ufak bir ayaklanma olsa olay çıkmayacak mahalle yoktur eminim. Bir gün içinde beş tane savaştan kaçan aile gelip kiralık ev sordu dün. En düşük nüfuslu aile bile on iki kişiydi. Çok geçmez yakında iç karışıklıklar çatışmalar çıkmaya başlar.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

pkk yetmiyormuş gibi birde bu suriyelileri başımıza musallat etti tayyip efendi

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

pkk yetmiyormuş gibi birde bu suriyelileri başımıza musallat etti tayyip efendi

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    hocam antakyayi geçtim adana ya bile sıçramış durumdalar. Adamlar artık mahalle mahalle dağılıp iyice sızmış durumdalar desem yeridir. Ufak bir ayaklanma olsa olay çıkmayacak mahalle yoktur eminim. Bir gün içinde beş tane savaştan kaçan aile gelip kiralık ev sordu dün. En düşük nüfuslu aile bile on iki kişiydi. Çok geçmez yakında iç karışıklıklar çatışmalar çıkmaya başlar.

Kendi Aralarındaki Huzursuzluğu Çatışmayı Burada Yapamamalılar... Olurmu Öyle Şey. Onlar Misafir. Misafirse Misafirliğini Bilecek. Alla alla.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

"antakyali"lari "kibrisli" diye "suriyeli"leride "turkiyeli" diye degistir...

daha oncesini demiyorum ama son 3-4 senedir durum bu kibrista tabi anlatamiyoruz kimseye o ayri, hemen turk dusmanligina vuruluyor... bir yerlesim yerine, bir anda, disardan, o yerlesim yerini bilmeyen, cahil insan yigarsan boyle olur. adamlar direkman gaspa ve yagmaya basliyor, yollari hastaneleri gordukleri anda, sanki yillardir orda yasayanlar bunlari haksiz elde etmis gibi bir psikoloji olusuyor insanlarda ve artik sira bizde hissi olusuyor, bu cok feci bisey ve onune gecmek imkansiz...

su anda kibristada devlet hastanelerinde yerli nufus yok, yerli nufustan catir catir bagis adi altinda para alinirken turkiyeli iscilerden para alinAmiyor, zaten para talep edildimi aninda ortalik karisiyor.

beli silahli kurt polat alemdarlar dolasiyor heryerde, adamlar turklere duyduklari dusmanliklari kibrisli turklerden cikariyorlar, turkiyede rahat rahat yapamadiklarini kibrista yapiyorlar, ne polis takiyorlar ne asker... kendi aralarinda kavgalar ediyorlar toplanip kimin suclu kimin sucsuz olduguna karar veriyorlar ne mahkeme var ne bisey, 1930-40larin teksasi gibi...

demek hatayda o durumda. bunun sebebi belli, nasilki bizimkiler pasaport kontrolunu falan kaldirip kimlikle girisleri actilar, neymis efendim kolaylik olsun. tabi oyle olunca elini kolunu sallayan giriyor, ayni sekilde tayyipcigimde komsularla 0 sorun dedi sinirlari acti ayni bok ordada olmus...

e simdi ne diyecegiz, insan haklari var onlarda insan mi diyecegiz? yoksa "aaa zamaninda turist olarak gelip paralari sacarken iyiydi, bizim sayemizde zengin oldunuz" derse sevgili suriyeli fellahlarimiz ne diyecegiz? "butun evleri biz kiralarik lan, bizim sayemizde geciniyorsunuz" derse ne diyecegiz? ama yok onlarda insan be gulum...

son edit:

neyse demek istedigim su, eger bu okuduklarimiz dogruysa, yaraaa yedik demektir... bu adamlari ordan cikarmaniz artik imkansiz yakinda bunlar hatay bizimdir diye ayaklanirlar bi bokda yapamayiz, arap bahari arap bahari gotumuzun bahari aslinda, sanki "yuzyillardir ezilmis" buyuk bir insan toplulugu varmista simdi olumune butun parasi olana, evi olana arabasi olana savas acmis gibi bir durum var bolgede... sanki hickimse hakkiyla calisip elde etmemis gibi, biraz fakir ve ac gozlu olan insanlar gelip milletin yasam alanlarini gasp ediyor. bisey soyleyemiyorsun cunku adam "yuzyillardir ezilmis". bence yaraaaa yedik onu diyim... turkiyeye guveniyorduk biz aslinda ama sanirim avrupayida gec en son USAe veya Avustralyaya falan kacmak zorunda kalicaz...

garga tarafından 18/Ağu/12 14:42 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
Toplam Hit: 8231 Toplam Mesaj: 46