Antakya Cidden Bu Durumda Mı ?
-
Küfür etmek istiyorum ama edemiyorum.
Nereye gidiyoruz. Kaç bin suriyeli memleketimize yerleşti. Yakında PKK gibi bunlarda çıkacak. Birde bunlarla uğraşcaz. Anasını satim yaşanmaz bir ülke haline geliyoruz.
Aç tayibim aç kapıları daha kaç terörist varsa al ülkeye Müslüman diye. Her müslüman bizim gibi.
PKK ların otobüslerde alkışlarla BDP eşliğinde karşılandığı gün şunu demiştim.
"Boku yedik memleket elden gidiyor!"
Daha ne açıklama yapcaklar. Hergün şehit haberi almaya başladık huzur kalmadı artık.
-
kadirozdemir bunu yazdı
Küfür etmek istiyorum ama edemiyorum.
Nereye gidiyoruz. Kaç bin suriyeli memleketimize yerleşti. Yakında PKK gibi bunlarda çıkacak. Birde bunlarla uğraşcaz. Anasını satim yaşanmaz bir ülke haline geliyoruz.
Aç tayibim aç kapıları daha kaç terörist varsa al ülkeye Müslüman diye. Her müslüman bizim gibi.
PKK ların otobüslerde alkışlarla BDP eşliğinde karşılandığı gün şunu demiştim.
"Boku yedik memleket elden gidiyor!"
Daha ne açıklama yapcaklar. Hergün şehit haberi almaya başladık huzur kalmadı artık.
başımızdaki amerikan yalakaları bunlaı düşünmüyor.
amerika istedi diye aldı teröristleri
şimdi esadın başına bela olan bu teröristler yarın bizim başımıza bela olacak sadece suriyeden değil libya tunus ürdün gibi ülke insanlarıda var hatta almanlar bile var.
yazık lan bu vatana bı bok yiyesice terörist muhaliflerin terörist olduğunu tm dünya biliyorda biz bilmiyoruz.
vala burada göriyim bi suriyeli a. koyarım. adam kendi ülkesine ihanet etmiş isyan etmiş vatanına ihanet etmiş amına kodum vatansızları biz niye alıyoruz arkadaş.HİÇBİR İHANET UĞRATANINI TERKETMEZ.
kaygusuz tarafından 22/Ağu/12 23:20 tarihinde düzenlenmiştir
YARIN BİR GÜN TÜRKİYEDE AYNI DURUMDA KALINCA NE SURİYE NE İRAN NE RUSYA NE ÇİN HİÇBİR ÜLKE SİKİMDE DEĞİLSİN DEDİĞİNDE GÖRÜŞÜRÜZ. -
cem-engine bunu yazdıopusdei bunu yazdıSen doğmadan öncede ben o coğrafyada yaşıyordum. Senden bi 10 sene fazla yaşamışlığım var orada.... 18 yaş ergenliğin son dönemi. Seni anlayabiliyorum. Bu takıntılar tavırlar normal. Ama gözünü aç lütfen. Antakyada alevi-sünni çatışması kolay kolay olacak bişey değil. Ayrıca sen benim dediklerime cevap verseydin ya. Çok biliyorsun ya...
Samandağda bulunan küçük çaplı çetelerin sayısı neden hatayın genelinde bulunan çetelerin sayısından daha fazla ? Bunu açıklar mısın ? Ayrıca neden sadece kendi çöplüklerinde ötebildiklerini ve bazı zamanlarda kendi çöplüklerinde bile sustuklarını söyleyebilir misin ?
Bugüne kadar göç etmiş ve köy kurmuş afganlardan alevi yada sünni biriyle kavga ettiği görülmüş birşey mi ? Gördüm dersen varmı somut kanıtın ?
Çadırlar dışında bir yerde suriyelilerin olay çıkardığını gördün mü ? varmı elinde somut kanıt ?
Zaten şehrlerde olay çıkarmaları mümkün değil. Burası antakya ! Efendiliğini bozup artiste döneni harcarlar. Antakya halkı sevecen, cana yakın ve sıcak kanlıdır. Damarına basınca işler değişir.
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Sen hem bilmiyorsun hemde kabullenmiyorsun. sana ne demeli acaba ?
o değil de samandağ deyince ödünüz kopuyor :D
o kadar laf attığın yer nusayriliğin merkezidir biliyor musun?samandağ ve harbiye hataydaki aleviler dediğin kesimin en kutsal yerleridir.sanki samandağdaki insanlarla antakyadakiler çok farklıymış gibi konuşup ayırmaya çalışıyorsun.antakyadaki tüm nusayriler(hala alevi diyorsun neyse mazur görüyorum yine) samandağdakileri takdir eder ve onaylar.samandağdaki mafyalarla alevi-sunni konusunu ya da suriyeyi nasıl ilişkilendirdiğini hala hayretle karşılıyorum.
yaşımdan bahsetmişim,ne alaka kardeşim ne alaka?gel sor bakalım burdakilere,sana herkes benzer şeyler söyler.çünkü gerçekler bunlar.laf kalabalığı yapıp esas konudan saptırma arkadaşım.ben senin yaşına bile bakmadan muhattap alıyorum,sen gidip profilimde yazan şeylere bakıp burdan eleştiriyorsun.yanlış hatırlamıyorsam medeni halime de evli yazılmış ya da yazmışım herneyse.öylesine doldurmuştum gerekli olduğu için.
ha bir de senin antakyada ne zaman yaşadığını ve nerde yaşadığını merak ediyorum.bir mahalle adı-belde filan verebilir misin?
samandağ diyince neden ödüm kopsun yahu ? Severek geldiğim zaman zaman çevlik tarafında pansiyonda kaldığım ve meydanköy de arkadaşlarımın bulunduğu bir yerdir orası.
evet nusaysilikle ilgili kısmını biliyorum. Alevi nüfusun en yoğun olduğu bölgedir. Benim için bir ayrım sözkonusu değildir. Ayrım yapmaya da çalışmıyorum. Öle olsa sana en başından lafımı söyler restimi çekerdim. Türkiyenin tamamında mafya dönemi bitmiştir. samandağda veya başka yerde mafya yoktur. Kendini mafya sanan birkaç çapulcu zibidi örgütlenme vardır ama onlarda önemsizdir. Ben yeri geldide söyledim. Konumuzla pek bir ilgisi yoktu aslında... Ben senin önceki yazdıklarına cevap mahiyetinde yazdım.
Yahu kaç tane gazeteci gitti oraya. Ve ayrıca ben aslen yayladağlıyım. Yayladağına her yıl giderim. Antakya-Aksaray da evim var. (75.yıl bulvarı üzerinde) Ailem orada yaşıyor. 10 yıldır istanbuldayım. Ama antakyadan kopmuş değilim. 17 sene orada yaşadım. Halen mal mülk yatırım var.
En son 3 hafta önce hataydaydım. Antakya, iskenderum, samandağ, yayladağ, kırıkhan, reyhanlı ve altınözündeki arkadaşlarımı ziyaret ettim. Bu suriye konusunu da hepsinden dinledim ve yerinde gördüm. Ezbere konuşmuyorum hocam.
Sen olaylara çok dar çerçeveden bakıyorsun. Çerçeveni genişletmeni tavsiye ederim. Antakyada alevi kesimde yoğun olmak üzere biraz önyargılar var.
Son olarak;
Para kazanılan yerde sorun olmaz. Hatay kendi kendine yetebilen bir şehir. Kolay kolay sıkıntı olmaz. yaşıyoruz hep birlikte göreceğiz...
Saygılarımla;
Mustafa YANAR
-
“Sonunuz Suriye’deki Aleviler gibi olacak.” “Alevi misin? Sıra size de gelecek.”
Eli silahlı Suriyeli ‘konukların’ Alevi yurttaşları tehdit etmesi barış kenti Hatay’da tedirginlik yarattı.
SAYISIZ OLAY ÇIKARDILAR
Suriyeli muhalifler üç semavi din ve birçok etnik kökenden insanın yıllardır birlikte yaşadığı Hatay’da huzur bırakmadı. Son aylarda büyük miktarda av tüfeği satın aldığı belirtilen Suriyeli sığınmacıların Hatay’da 300’ü aşkın olaya karıştığı belirtildi. Bir esnaf; sakallı bir Suriyelinin kendilerine “Sen Alevi misin” diye soru yönelttiğini, daha sonra da “Sıra size de gelecek” diye tehdit ettiğini belirtti.
EL KAİDE KENT MERKEZİNDE
Hataylılar her gün yabancıların geldiğine dikkat çekerek “En büyük korkumuz mezhep çatışması” dedi. CHP milletvekilleri Dudu ve Eryılmaz “Muhaliflerin çıkardığı olaylar artık tahammül edilemez hale gelmiştir. Yaptıkları yanlarına kâr kalıyor. El Kaide mensubu kişiler kent merkezlerinde de görünür hale geldi” diyerek uyarıda bulundu.
Üç semavi din ve birçok etnik kökenden insanın yıllardır beraberce yaşadığı Hatay büyük tedirginlik yaşıyor. Suriye ile yaşanan kriz nedeniyle ekonomisi büyük darbe alan kentte yurttaşlar Suriyeli sığınmacıların tutumundan şikâyetçi. Kavakçılar Çarşısı’nda pompalı tüfek satışı yapan bir esnaf, “Son aylarda otomatik av tüfeği satışında yüzde 10 oranında artış var. Genellikle 8’li tercih ediliyor. 5 mermili otomatik av tüfeği de en çok tercih edilenler arasında” dedi. Adlarının açıklanmasını istemeyen birkaç esnaf ise, artan sığınmacı sayısıyla birlikte kent içerisinde huzurun hissedilir derecede kaçtığını ifade ederek, “Geçenlerde sakallı bir Suriyeli çocuğuna gofret alırken, esnafa ‘Sen Alevi misin?’ diye sordu. Esnafın ‘Evet, Aleviyim, bir sorun mu var?’ demesi üzerine ‘Sorun ortada. Sonunuz Suriye’deki Aleviler gibi olacak. Sıra size de gelecek’ deyince esnaf ve çevredeki yurttaşlar tepki gösterdi. İster istemez yumruklar konuştu. Hatay’da asla yaşamadığımız şeyler bunlar. Güvenlik güçlerinin anında müdahalesi ile olayın büyümesi engellendi. Hastanelerde de her gün benzer sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu. Suriyelilerle sıkı diyaloğu olan Adil Bulur ise, diğer esnaftan daha temkinli davranarak, “Suriye ile içli dışlıyız. Fevri hareketlerini görmedik. Çatışan ve kavga eden Suriyeliye rastlamadım. Üstelik bu tür olaylar olsa bile abartmamak lazım. Suriyeliler akü, şarj, pil, el feneri gibi şeyler alıyorlar. Bulundukları yerlerde sık sık elektrik kesintisi yaşandığı için aldıklarını söylüyorlar” dedi.
MEHMET ALİ SOLAK - HATAY
Cumhuriyet / 25.08.2012 — -
daha once bu konuda attigim http://www.tahribat.com/Forum-Antakya-Cidden-Bu-Durumda-Mi-163483/1/#1934799
mesaja itafen bugun yayinlanan bir haberin linkini suraya koyayim dedim ve konuyu hortlattim kusura bakmayin;
http://www.kibrisgazetesi.com/popup.php/cat/2/news/150933/PageName/Ic_Haberler
aynen kopyaliyorum ayrica; Kibrista cikan kibrisli turkiyeli kavgasinin carpitilmis sekilde her firsatta savunan arkadaslar neden bu tip haberleri gelip tahribatta paylasmazlar bilemiyorum oda ayri bir meseledir... "kibrisli turkiyeli" kibris icinde ne anlama geliyor onu anlamadan kibrislilar rum kibrislilar pij demek kolay, derinlemesine incelemek lazim, kissadan hisse......................
Lefkoşa’da dün sabaha karşı iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada hem kan aktı, hem de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampusu ile bazı araçlar hasara uğradı. Kendilerine selam vermediği iddiasıyla bir grup doğulu öğrenci, Ali Muhsin Bereket ve Ali Mert Yıldırm isimli 2 genci ciddi şeklide darp etti. Darpçı öğrencilerin alkollü oldukları öne sürüldü.

Bu olay sonrasında 3 kişinin polis tarafından tutuklanması, daha şiddetli tepkileri gündeme getirdi. Yaklaşık 100 kişilik başka bir doğulu öğrenci grubu UKÜ’yü basarak, önlerine geleni tekme, tokat darp etti.
“Biji Apo” (Yaşasın Apo), “Apo ölmeyecek” gibi slogan attıktan sonra, ellerindeki taş ve sopalarla kampus içerisinde bulunan bir restoranın camlarını indirerek içindeki eşyalara zarar veren öğrenciler daha sonra polis tarafından dağıtıldı.
İkinci meydan muharebesi sırasında kafasına vurulan ve durumunun ciddi olduğu bildirilen Arda Güç isimli öğrenci, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’ne kaldırıldı.
Arda Güç’ün kafatasında çatlak olduğu öğrenildi.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, mevcut güvenlik kamerası görüntülerinden olaya karışanları bir bir toplamak için harekete geçti.
Adli Şube Amirliği Ekipleri, dün öğle saatlerinde olayların başlamasına sebep olan ve 2 genci darp eden doğulu öğrenci grubundan Onur Çakır, Kaan Ç. Yılmaz ve Nejat Gültekin’i tutuklayarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Musa Avcıoğlu’nun huzuruna çıkardı. Bu 3 zanlının tutuklanmasına tepki gösteren ve izinsiz topluluk oluşturarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni basan öğrenciler arasında tespit edilen Recep Çınar ve Şahin Çapa da gözaltına alınarak yargıç huzuruna götürüldü.
Tahkikat memuru şahadet verdi
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Damla Güçlü, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ercan Atasay’ı tanık olarak dinletti.
Ercan Atasay ilk olarak Ali Muhsin Bereket ve Ali Mert Yıldırm’ı darp eden Onur Çakır, Kaan Ç. Yılmaz ve Nejat Gültekin’le ilgili şahadet verdi. Atasay, 3 zanlının “Ciddi darp”, “Sarhoşluk” ve “Rahatsızlık” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.
Meselenin ciddiyetine dikkat çeken Atasay, olayla alakalı bir kişinin daha arandığını söyledi. Alınması gereken ifadeler olduğuna değinen Atasay, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Polis memurunun şahadetinin ardından söz alan zanlıların avukatı, tutukluluğa itirazları olmadığını ancak tutukluluk süresinin 1 gün olmasını talep etti.
Şahadeti ve avukat talebini dikkate alan Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların meseleyle bağlantılı olduklarına bulgu yaptı zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.Aranan çok sayıda kişi var
Polis memuru Ercan Atasay, daha sonra da Recep Çınar ve Şahin Çapa’yla ilgili şahadet verdi. Atasay, Çınar ve Çapa’nın UKÜ’de meydana gelen, “Ayaklanma”, “Vahim zarar”, “Kanunsuz topluluk”, “Kasti hasar”, “Tecavüzi alet taşıma” ve “Rahatsızlık” suçlarından methaldar olduklarını belirtti.
Polis tarafından Onur Çakır, Kaan Ç. Yılmaz ve Nejat Gültekin’in tutuklanmasını protesto eden yaklaşık 100 kişilik başka bir doğulu öğrenci grubunun, UKÜ’ye 24 Kasım 2012 tarihinde sabaha karşı saat 01.30 sıralarında gittiğini kaydeden Atasay, “Biji Apo”, “Apo ölmeyecek” gibi slogan attıktan sonra, ellerindeki taş ve sopalarla kampus içerisinde bulunan bir restoranın camlarını indirerek içindeki eşyalara zarar verdiğini kaydetti.
Yaşanan olaylar sırasında kafasına darbe alan Arda Güç isimli öğrencinin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Nöroloji Servisi’ne kaldırıldığını anlatan Atasay, Arda Güç’ün kafatasında çatlak olduğunun tespit edildiğini söyledi.Güvenlik kameraları inceleniyor
Meselenin çok ciddi olduğuna dikkat çeken Atasay, aranan çok sayıda kişi olduğunu kaydetti. Üniversite kampusunda, hasara uğratılan yerde ve üniversite içerisinde bulunan güvenlik kamera görüntülerinin incelendiğini kaydeden Atasay, bu incelemeler sonrasında, aranan şahısların tespit edileceğini söyledi.
garga tarafından 25/Kas/12 18:33 tarihinde düzenlenmiştir
Atasay, bu nedenle tahkikatın ciddiyetine değinerek, alınması gereken bir çok ifade, aranan çok sayıda kişi olduğunu söyledi ve 2 zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Bu talebe itiraz olmayınca, Yargıç Musa Avcıoğlu da, tahkikat memurunun şahadetini ve meselenin ciddiyetini dikkate alarak, istenilen tutukluk emrini verdi.