Apple Cılara (İphone, İpod Vs..)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

Google'ın Nexus One telefonu satısa cıktı cok iyi diolar 529$ dan satılıo amerika , hongkong ve ingilterede. Türkiyede henüz satışı yok ama google yetkililerine sordm mart nisan gibi türkiyede satışı başlıcakmış nexus one ' ın. telefonun en büyük ozelligi gelmiş geçmiş en güçlü işlemciye sahip olması.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Nokia N95 kullanıyorum.. 

Alın size sonuçlar : 

Telefonun tüm updateleri yapılı ve iyi oynanıcak kalitede olan oyunların %85 i n-gage oyunu ve 10£ dan başlıyor fiyatları.

Nokianın klasik özellikleri;  daha iyi bir sürümünü bekleme sadece üst modelini al mantığı

neymiş efendim nokia nın ovi store u varmış. ovi store daki programların dandikliğine bakılıp karşılaştırmaya gerek yok. Oviden nfs indirsen 1,2 mb iphone için apple store dan alsan bu 180mb kadar değişiyor. Kaliteyi anlatmama gerek yok.

Ayrıca apple her zaman ürünlerini destekler, gerek tasarım gerekse yazılımsal anlamda inanılmaz bir performans sunar. 

Ama şunu söylemek istiyorum telefonu sadece mesaj atmak aramak ve müzik dinleyip 1-2 oyun oynarım diyenlerin kullanacağı bir alet değil iphone , nokia alıcaksın o zaman..

Apple Store da 1.000.000 un üzerinde program var şuanda ve bunların %75 i inanılmaz derece kullanışlı programlar..

Ve bu arada telefonu destekleyenler için nokia nın şu programnı kesinlikle indirin derim : 

Shazam ID

http://yigitdemirag.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    icabetmez
    icabetmez's avatar
    Erkek

Iphone kadar zavallı bir alet görmedim ben tamamen bir reklam başarışı başka hiçbirşey değil. Düşünsenize:

* önümde bir kaza oluyor kanıt niteliginde kameraya çekmem lazım ama apple efendi buna izin vermiyor

* çok güzel bi kare yakaladım arkadaşıma yollamak istiyorum ama o da nesi? MMS sonradan eklendi yine ama bluetooth sadece konuşmak için var

* aman allahım telefon elimden kaydı ekranın üzerine düştü.. Gitti güzelim ekran

arkadaşlar aldanmayın şu 3d sensörüne tek esprisi o çünkü. aynı fiyata nokianın olsun htc nin olsun mükemmel telefonlar var. hatta paraya biraz kıyarsanız (benim gibi bütün parayı yatırıp ay sonunu getiremeyenlerden olmayın:D) fıstık gibi telefonlarınız oluyor. 

nedir bu 3d sensörü? telefonu saga sola yukarı aşşagı tutunca oynamasını sağlayan yazılım. ama unutmayınki çakma dedigimiz çin malı iphone lar bile normal iphone dan daha vasıflı (javası symbianı 3d sensörü tv si radyosu olsun)

son söz APPLEa aldanma BB yada nokia e serisiyle hayatını yaşa:D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

çok çok çok güzel bir konuya değinmişsin alttaki resim herşeyi anlatıyor...

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

carnager bunu yazdı:
    -----------------------------

çok çok çok güzel bir konuya değinmişsin alttaki resim herşeyi anlatıyor...

hauhauahuau :D muahuahuau geberik ölmekten :D:D:D muahuahuahuauhau

dokunmatik özellikli taş kullanıyorsunuz ve 2 milyar para veriyorsunuz..Durmak yok, dokunun !!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

zummy google ı her zaman desteklerim bu konuda bir sorun zaten yok ama çıkardığı androidi google destekleyecek mi buna ait bir bilgimiz var mı ?

http://yigitdemirag.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Iphone 3g ve 3gs ile yukarıda çarpı ile gösterilen özellikler geldi :)

htc başını tutsun, iphone'a yaklaşamaz bile.

Iphone'un dayanıklılık testi'ni izleyin. ne sağlam telefon olduğunu da görün. apple sürekli destekliyo ve yeniliyo telefonunu..

sırf app'leri için bile kullanırım:)

kedi uzanamadığı ciğere mındar mı diyo ki :)

ipod için de durum aynı, ipod da bugun zirvede. ama şu var; eğer sen klasik alışkanlıklarını değiştirmeye yanaşmıyosan, ömrün boyunca klasik kullanıcı olacaksan iphone'u ipod'u sevmen mümkün değil. teknolojiye bırakacaksın kendini. alışkanlıklarını terk edeceksinç bu işler böyle :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

http://www.tahribat.com/Haber-Htc-Apple-A-Kafa-Tutuyor-4915/

-------

şu haberde bazı arkadaşlar saldırmış çok kaliteli, çok kral telefon diye.Bende merak ettim.Benim kullandığım, annemin kullandığı, etrafımdaki bir kaç kişinin daha kullanıp hepsinin kampanya bitsin geri vereceğim dedi telefonda bulamadığımız kalite, mükemmelliyet nerede ???

Kalite dersek ben size nokia 1100 yada nokia e71 öneririm.İkisinide ben kullandım.E71 i denize düşürdüm, müzik çalıyordu, çıkarttığımda hala müzik çalıyordu.Sonra hemen kapattım.Kuruladım ve 7 saat sonra açtığımda takır takır çalışıyordu.Bu bir kalitedir.Üstünden bilmem kaç tonluk mercedes geçti.Camının altında taş olduğu için camı çatladı.Fakat kapakta yamulma şu bu yok.

Bunların dışında ipod alırsanız itunes'a mahkum olursunuz.İphone alırsanız yine appe a mahkum olursunuz.0.99 dolar verecesiniz.Tema değiştirirken, oyun yüklerken para vereceksiniz.Ben ne yapıyorum ? Nokia m ile hiç bir programa gerek duymadan direkt olarak bilgisayar ile bağlantı kurup, tema, oyun yüklüyorum, teleofn defterini falan kaydediyorum.

Cidden merak ettim şimdi.Bu kadar övdüğünüz, bu kadar kaliteli dediğiniz, on numara dediğiniz resmen kölesi olduğunuz apple mallarında, benim görmediğim, sizin gördüğünüz ve kaliteli dediğiniz şey nedir ?? İşletim sistemi deseniz neyse, adamlar grafik konusunda sağlam birşeyler yapmış.Fakat iphone dediğmiz daha bir kaç aya kadar 3g ve video teknolojisi olmayan birşeydi..

Dokunmatik olması mı krallığı ?? Eğer öyleyse google android ile daha kralı gelecek.

Bir apple fan'ı olarak atlıyorum.Dipnot olarakta önceden bu telefondan nefret ettiğim, alanlarla dalga geçtiğimi, burda almayın diye baslık actıgımı belirteyim ki objektifliğimi anlayın, son actıgım baslıklarda bulabilirsiniz.Neyse..

Tek tek acıklayayım:

Kalite mevzusu:

Bu göreceli bir kavramdır.1100 mevzusuna gelince, tek meziyeti arama ve mesaj atma olanla 783456 tane özelliği olan bir aleti kıyaslamak baştan saçma.Iphone'un bozulursa dokunmatiği bozulur wirelessi bozulur gps alıcısı bozulur..1100 da ne bozulacak allah askına?zaten bi özelliği yok.

e71 mevzusuna gelince,Bu göreceli kavramdır. benimde n95im vardı bir gün kendi kendine kapandı ve bir daha acılmamaya yemin etti.Kvk ya verdim yapamadılar,istanbul teleservice'e gönderdiler 30 iş günü geçmesine ragmen yapmadılar.55 iş günü sonunda oraya buraya cemkirerek alabildim.Kvk baslıklarını aratırsanız altındaki küfürlerimi görebilirsiniz.Bu da benim için kalitesizliktir.

Iphone'umu ise 2.el almama rağmen 1.senesini doldurmakta, yemediği jailbreak,oynanmadıgı romu,girilmedik klasörü kalmadı, ögrenci evinde en çetin şartlarla yaşadı, üstüne tava düştü. Apple iphone'da safir cam kullanır.Çizilmeye ve kırılmaya karsı en dayanıklı camdır, kaliteli saat markaları camında bunu kullanır.Herseyi geçtim,yarısı cam olan bi telefonla 4te 1i cam olan aleti kıyaslamak zaten saçma olur.Garanti konusuna gelince iphone'ların tamiri yapılmaz, direk yenisi verilir, ben nokia servisinden cok cektiğim için benim için bu kalitediri.

Oyun,Uygulama yükleme muhabbeti:

Bir alıntıyla başlayayım ''Ben ne yapıyorum ? Nokia m ile hiç bir programa gerek duymadan direkt olarak bilgisayar ile bağlantı kurup, tema, oyun yüklüyorum, teleofn defterini falan kaydediyorum.''

Bizim bunları yüklemek için 0.99 dolardan baslayan ücretler ödediğimizi söylemişsin. :) Acaba merak ettiğim nokia o oyunları babasının hatrınamı sunuyor? Senin yüklediklerinin hepsi 'crack' li uygulamalar.Forumlardan indiriyorsun ve kuruyorsun.Gameloft un sitesine girersen indirdiğin oyunların 3,5 dolar gibi ücretlerde oldugunu görürsün.Hele ki n-gage oyunları kol gibidir fiyat olarak.Ve bunları yaparken sertifika hatası almaman içinde telefonu ''hack'' etmen gerekir.

Aynı muhabbet apple'da olmasına ragmen apple'a her zaman hunharca saldırılır.Sen nasıl telefonunu ''hack'' edip ''crack''li uyguları telefonuna ''bedava'' kurabiliyoesan iphone'da da telefonuna jailbreak işlemi yaptıktan sonra istediğin oyun,uygulama,tema yı ''bedava'' indirebilirsin.Benim telefonumda su an 60 tane oyun-uygulama var ama bir itunes hesabım dahi yok :)Bu bağlamda iphone'da düne kadar video yok demek yanlıs, 2 senedir cycorder programı yaldır yaldır video cekmektedir.

kanıtsız konusmayalım,crack li uygulamalar için: http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/

Ve birde dipnot: iphone oyun kalitesi nokialardaki gibi skindirik değildir.Iphone bugun oyun konsoludur ve psp ile yarısır.Bir need for speed bugun nokia ve wm tabanlı diger telefonlara standart olarak 3mb gibi bir boyutta cıkarken iphone'a 100mb cıkmaktadır.iphone oyunları artık 200mb gibi boyutlardayken nokia lar 3-5mb ta sürünmektedir.

http://www.youtube.com/watch?v=IwllEmqgcCA

hatta herifler bildiğin x-box taki halo'yu iphone'a uyarlar,grafikler yardırır: http://www.youtube.com/watch?v=ycKOttpAC4s

bu konuyada cevap verdikten sonra gelelim neden apple, neden iphone sorusuna:

Apple her zaman piyasanın öncüsüdür.Az ürün yapar,öz ürün yapar.Cıkardığı ürünler her zaman acımasızca eleştirilir, ama tüm rakipleride taklit eder.Ve cıkardığı ürünler her zaman ses getirir, piyasayı sallar.

İpod cıktığında diğer tüm mp3 playerlar ipoda benzemedimi? en cok ipdoun sahtesi yapılmadımı? ipod'un getirdiği kazancın yanına yaklasabilen baska bi ürün varmı?İ-pod u tartısmaya gerek yok zaten, bir markadır ve apple'ı bataktan zirveye cıkarmıstır.

Macbook air cıktı: ultra ince über bir makinaydı.Adamlar cd-rom sürücüsünü atmıslardı makineden, isteyen olursa diye wifi ile baglanılan ayrı cdrom yaptılar.Millet acımasızca eleştirdi ''hahaha cd rom yok la neyle yükleyecez'' diye,

O boyutlarda laptop yok zaten, netbook olarakta simdi hangi netbookta cdrom var? bok atan markaların hepsi cd romu cıkararak cihazlarını kücülttüler.Bende düşünüyorumda su alete en son ne zaman cd koydugumu hatırlamıyorum.Film desen netten indirip izliyorum,SAgdan soldan resim program alayım desem usb bellek var, hafıza kartları var.Filmleri depolayayım desem harici hdd ler var.Adamlar akıllılık yaptı ayrı sattı lazım olan alsın diye,ayda yılda bir kullandıgım bi cihazın agırlıgını her daim yanımda tasımak zorunda değilim

gelelim iphone'a

iphone diye bir sey cıktı, herkes acımasızca eleştirdi şuyu yok busu yok diye, adına siteler acıldı almayın diye ki sorarım size daha önce hangi cihaz adına site acılmıstır nolur almayın diye?

Sonra bi baktık, tüm telefonlar iphone'a benzedi, yıllardır cizgisini bozmayan firmalar bi cevap yarısına tutuştu, her ay bi model cıkaran n80,n81,n82,n83,n85,n95,n96 gibi telefonları ardı ardına cıkarıp tam birini para biriktirip aldıgınızda 1 ay sonra diğerini cıkarıp sizi komaya sokan,1 milyara aldıgınız aleti üstünden o kadar model gectigi için satmaya calıstıgınızda son taksidi parasına sattıran nokia, birden tüm bu telefonları kesip 5800 gibi dokunmatik bişey cıkardı, ardından onu n97 izledi. samsung reklamları cıktı hemen, omnia zart zurt diye, android diye bişey türedi.

Şimdi gidin telefonculara bakın, vitrinler hep dokunmatik ekran telefon.Iphone'dan önce varmıydı böyle bi olay? (pda lar ayrı kulvar onu saymıyorum,nokia nın samsungun pda sı yoktu bile) ee noldu simdi tüm telefonlar iphone'a benzedi.Hani o bok atılan iphone'a.

İyi ama neymiş bu iphone'u farklı kıllan?

ilk basta teknolojisi, iphone capacitive ekran kullanır.Bu ekran elinizdeki statik elektriği algılayarak calısır ve dolayısıyla parmagınızın en kücük teması telefonun algılaması için yeterlidir.Bunu anlamak için telefona parmak dısında kalemdir cubuktur falan dokunursanız tepki vermez.Diğer telefonlar resestive ekran kullanır yani 10 yıl önceki palm lerle aynı ekran teknolojisi.Bu da cismin ekrana yaptıgı basıncla calısır ve kullanmak için ekrana bastırmak gerekir.Cok övdüğünüz nokianın en iyi modeli n97 hala bu teknolojiyi kullanır ve kutusundan kalem cıkar.En basit fark budur.Ve bunun kullanımdaki rahatlıgını siz düşünün,etrafınızda dokunmatik telefonu olup bi yere oldumu olmadımı acaba diye 3 kere basan birisi varsa iphone kullanmıyordur.

2.si multitouch:

cogu kişi bunu ''aman canım alt tarafı iki parmagınla resim büyütüyon neye yarıyo'' diye algılar ama iphone'u iphone yapan teknoloji budur aslında.Mantık olarak ekrana yapılan coklu dokunusları algılar.Peki bu neye yarar? Aslında bunun cevabı iphoneda niye bu kadar hayvani oyun destegi var sorusunda gizli.

Şimdi bi araba yarısı düşünün,solda yön tusları sağda fren gaz zart zurt.Bu teknoloji sayesinde sen sağ elinle gaza basarken sol elinle arabanı döndürebiliyorsun,

aynı sekilde futbol oyunu, sen ekranın solundaki tusla oyuncunu yönlendirip sağdaki tuslarla pasını atabilirsin sutunu cekebilirsin.

fps de yürürken ateş edebilirsin.Kısaca her oyun için en gerekli olan budur.Peki bunu diger telefonlarla yapabilecekmisin?hayır cünkü ekran tek dokunusu algılıyor.

Multitouch apple tarafından patentlenmiştir.yalnızca piyasadaki htc hd2 ve lg chocolate de vardır.Android telefonlara ise romlarla oynanarak el altından çakal google bu destegi verir.tabi bu illegaldir ve android markette multitouch destekleyen bi app olması zordur.Hatta googleın son cıkardıgı nexus one telefonuna bakın sağ altta zoom düğmesi vardır,önde kamerası yoktur ama kimse eleştirmez,google virüs yapsa indirilir.üstelik iphone'a 3 sene sonra bu rakibi cıkarmasına ragmen.Kutusu bile iphone kutusunun taklidi daha ne diyeyim.Iphone ekmek kapısı oldu androide

3.sü itunes:

Neee itunes mi? oha! o cok kötü bişey, ona baglı kalıyon!

Evet itunes, dur hele yegenim bi soluklan bi çay iç, anlatıcam.

Apple ürünlerini itunes üzerinden satar ve denetimi tek elde bulundurur.Bu bok atılan sisteminde taklitleri cıkmıstır nokia: ovi store , google: android market.

itunes market sayesinde programcılar ve apple para basmaktadır.Ve legal kullanılan bir iphone'a uygulama yüklemenin tek yolu itunestir.Kredi kartınla 1 kez aktifleştirirsin, satın almasıda kolaydır falan filan.Ülkemizden örnek vereyim iphone genelde salak tiki tayfasından gösteriş amaclı kullanılır.Cogu kişi elinde ne cevher yattıgını görmez ve jailbreak nedir habersiz yaşar.Telefonu alacak kadarda para bok oldugu için itunes'a baglandıgında reklamlardan oyunları begenir ve indirir.Bunun sayısını siz düşünün ve apple ve firmaların kazancını.Hal böyle olunca bu kapıyı yazılım firmaları kacırmak istemez.Gameloft her ay 1 tane bomba yapar iphone için.Ea games simcity den tut SİMS,RED ALERT,NFS SHIFT,MIRROR EDGE,FIFA 10 gibi bomba oyunları bir bir iphone  a uyarlar.Bunlar java oyunlar deil 100-150mb lık oyunlar.Artık pc ye ps3 e hangi oyun cıkarsa hemen iphone'a da cıkmaktadır ve iphone oyunları psp ile kapısmaktadır.

piyasada işlemcisi rami vs donanımı iphone dan daha iyi olmasına ragmen oyun destegi sıfır olan sürüyle telefon vardır.htc hd 2 de 1ghz snapdragon işlemci vardır ve ram'i 2 katıdır ama kimse 412mhz lik iphone 3g nin yarısı kalitede oyun yapmaya tenezzül etmez, anlatmaya calıstıgım bu.Hep şu örneği veririm: 20 cm malafatın vardır ama kullanmadıktan sonra bi hiçtir, sadece kagıt üstünde övünürsün.

''android daha iyisini yapcak'' 3 senedir var bu söz.Önce google g1 diye ilk telefonunu cıkardı,ilk androidli telefon o günden beri beklioz android daha iyisini yapacak sözde, 3 sene geçti yeni nexus one'ın üstünde zoom tuşu var.Apple o kadar rakipsiz o kadar kozlar elindeki cok rahat davranabilior.Öne kamera koymuyor arkaya 3mp lik koyuyor flash koymuyor falan, ama hala rakipsiz.Diğerleri bunu bildiği için öne kamera koyuyor arkaya 5mp kamera abanıor ama dokunmatik ekranda iş ekrana bakar,yazılım destegine bakar.Sen araba alcaksan motoruna bakarsın ay koltugu cok güzelmiş demezsin.

Apple yavas yavas geliştirerek piyasayı sömürüyor,kimsede buna dur diyemiyor,Yıllardır tel üreten nokia,piyasanın gediklisi windows mobile ve yeni cocuk androidde buna dahil.Apple bugun su cihaza 5mp kamera koysa,önede bi kamera koysa, rami 2 katına cıkarsa piyasayı siler süpürür ortada bişey kalmaz, cok mu zor 5mp kamera koymak? hayır tabiki,ama 1 sene sonraki modelde gelecek.cünkü dur diyen yok.Ve bu da adamların hakkı.Androidli birsürü model var,her satıstan google para kazanıyor,nokia keza öyle zibilyon tane modeli var biri satılmazsa biri satılıyor,apple da ne var? 3 senede 3 telefon.Tek oldugu için değerini koruyor ve kafa karıstırmıor.Adamlar tek telefonla piyasayı dagıttı,abd de 10 senelik blackberry den sonra 2.sıraya ulastı, siz hala bekleyin android gelecek dertler bitecek deyü.

respect apple^^

in steve we trust.

:)

Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

üstünden araba geçme olayı biraz abartı geldi ama nokia nın e serilerilerini sar değerleri 1,5 civarındadır. bende sony ericsson w810i 0.7 olması lazım. bu nokiayı al aşağı etmeye yeter.

iphone içinse çıktığında çok iyiydi. şuan için en büyük artısı işletim sistemi. internet sitelerinde çok akıcı ve çok fazla program desteği var. iphone dan daha iyi telefonlar var mı? tabikide var mesela 1,5 yıldır piyasada olan samsung un jet modeli donanım olarak daha iyi ama samsung işletim sistemi yapamıyor. ondan dolayı ne doğru düzgün firmware desteği veriyor nede zamanla gelişen isteklerine cevap veriyor. ama bunların içinde en sağlam rakip htc. şu yukardaki yeni çıkan model şuan için piyasanın en iyisi. ama yaza iphone da yeni nesil telefon çıkartcak eğer çıkartacağı htc veya diğer rakiplerinden daha iyi olmassa o zaman apple ın işi çok zor. en büyük eksileri yılda bir kez telefon çıkartıyorlar htc 3 ayda bir çıkarttığı için ne yaparsa üstüne çıkabiliyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    ----------------------------- --

Bir apple fan'ı olarak atlıyorum.Dipnot olarakta önceden bu telefondan nefret ettiğim, alanlarla dalga geçtiğimi, burda almayın diye baslık actıgımı belirteyim ki objektifliğimi anlayın, son actıgım baslıklarda bulabilirsiniz.Neyse..

..................

Tüm yazıyı okudum ve bunun üzerine çok şey söylenebileceğini sanmıyorum :)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 10140 Toplam Mesaj: 58