Apple Cılara (İphone, İpod Vs..)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

RootB bunu yazdı:
    -----------------------------

doğru söylüyosun..  @zumsuk , biraz bağnaz davranıyor bu konularda. yani nasıl desem , ubuntuyu yükleyince codecler gelmez , ama gider codecleri yükler , ondan sonra der ki " ya beyler  , windows'ta avi izliyosunuz da sanki linux'ta izleyemiyosunuz ? yükleyin codecleri bakın nasıl izliyosunuz! " , ama iphone'da video çekimi yapılmıyor der halbuki 2 tıklamayla yüklenecek bir uygulama sayesinde sınırsız video çekimi yapılabiliyo. işte bağnazlığını gösteren sadece bir örnek. @zumsuk bence bu tavırlarından vazgeçmeli ya da tahribatta konu açıp millete bu kadar uzun yazılar yazdırıp da daha sonra ortadan kaybolmamalı. diğer konuda da aynısı oldu , asp mi php mi konusuydu sanırım , adam yüz satırın üzerinde laf anlattı , zumsuk kayboldu , bu konuda da öyle olacak ki zaten 2 tane adam o kadar uzun yazıyı yazmış , laf anlatmaya calısmış. ben de yakında ipod touch 2g 8gb almayı düşünüyorum , almayı da heyecanla bekliyorum. kimse boşuna apple için "kalite" demiyor.

merak etme  ortadan kaybolduğum falan yok.Buralardayım.Bu aralar final üstü olduğu için gelip aklınca beni küçük düşürmeye çalışan zavallılar ile uğraşamıyorum.Bunun dışında;

Php yada google ile ilgili konulara kaçıyorsunuz nedendir anlamam .. Bu konuda zaten google mı apple mı demedim.Iphone ve ipod kullanıcılarının benim görmediğim hangi özelliğini görüp sevdiklerini soruyorum.Kullandığım ve çevremden aldığım fikirlere görede durumu yazıyorum.

Php ve google ile ne alaka ?? Dj beynine mi sahipsiniz anlamadım ki, konuda konudaya...

mardakaru eklemiş 

-------------------------

iphone kullanıcıları denir, git Türkçe öğren önce, sonra gel bana Türkçe dersi ver. Şucu Bucu kavramı senin gibi marka bağnazı sempatizanlar için kullanılır. Google SQL injection çıkarmış yeni :) git onu incele.

--------------------------

Sağcı, solcu dediğin zaman koyu mu oluyorsun ? Atatürkçü dediğin zaman destekleyen mi yoksa Atatürk'ü eleştirdiğinde öldüren birimi oluyorsun.

Haha çok komiksin, google sql injection demi evt..Sonraki espiri ne adamın biri içmiş karısı dış mı ?

-----

Fenerist ;

Nokia'yı aldığında videolarını oynatabiliyorsun.Ekstradan codec falan gerek yok.İphone bir telefon mu ? Evet telefon.Daha düne kadar 3g desteği yoktu.NAsıl bir telefon peki ? Eklentilermiş.Ben kurduğum işletim sisteminin ana temasını bile değiştirmiyorum eklentilerle mi uğraşacağım telefonda ?

Kamera, mesaj, dayanıklılık, konuşma, 3g, tuşların rahat yazımı..

İşte bu özellikleri ararım.N71 de pdf okuyucu, bilmem ne , bir ton özelik var.Hangisini kullandım ? Hİç birini kullanmadım.Benim için gereksiz.İphon deniz suyuna düşse, eminim bozulurdu.Yada 1 küsür ton araba /4 yaklaşık 300+ kilogram altında kalsa kesinlikle dağılırdı.

Şimdi dayanıklılık yok, sağlamlık yok.Kalite dediğiniz ne anlamadım ? Eğer araba gösterişli ama sağlam değilse almam.Eğer arama sağlam ama konforlu değilse yine almam.Aldığım nokia n71 de (hoş bununla kıyaslamak ne kadar mantıklı bilmem de örnek veriyorum) , dayanıklılık ve rahatlık var.Hemde on numara.

İphone, iphone...Benim işime yaramaz.Telefonu telefon harici olarak kullanan biri değilim.Çevremdekilerde öyle.O halde iphone benim için gereksiz.

---------

Iphone görşleri.Kaliteli dediğiniz telefonun özellikleri kısıtlıydı.Yeni yeni gelmeye başladı.Herkesin rahatsız olduğu bi ton özelliği var.Daha yeni çıkıyor.Günümüzün vazgeçilmez özelliği olan video bile yeni çıktı ?? nasıl yani..Kalite ürün hizmeti, yeniliğin yanı sırada ürünün ne olduğudur.

http://www.ihatemyiphone.com/

---------

aypıl fanlarına sevgiler...

dipnot:  farklı zihniyetten olan arkadaşlara -> Uzaydanmı geldiniz bilmiyorumda haberde google karşılaştırması vardı, bu konuda yok.Özelliklerini soruyorum nedir ne değildir.Bir türlü anlamadığım iphone sevgisi nedir.Google iphonu döver gibi birşey demiyorum fark etmiyorsanız direkt uyarayım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Apple'lar tasarım harikalarıdır, bu da her şekil tercih için yeterlidir.

Ayrıca iTunes denen program da 10 numara bir media player'dır.

Uzun süredir iPod sahibiyim ve bundan hiç mutsuz olmadım. (Hayır, ilk iPod'um değil.)

Ah, telefon konusuna gelince, gerçekten iPhone biraz fazla narin ve nazlı bir telefon.

O yüzden Nokia e66 rulz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

RootB bunu yazdı:

doğru söylüyosun..  @zumsuk , biraz bağnaz davranıyor bu konularda. yani nasıl desem , ubuntuyu yükleyince codecler gelmez , ama gider codecleri yükler , ondan sonra der ki " ya beyler  , windows'ta avi izliyosunuz da sanki linux'ta izleyemiyosunuz ? yükleyin codecleri bakın nasıl izliyosunuz! " , ama iphone'da video çekimi yapılmıyor der halbuki 2 tıklamayla yüklenecek bir uygulama sayesinde sınırsız video çekimi yapılabiliyo. işte bağnazlığını gösteren sadece bir örnek. @zumsuk bence bu tavırlarından vazgeçmeli ya da tahribatta konu açıp millete bu kadar uzun yazılar yazdırıp da daha sonra ortadan kaybolmamalı. diğer konuda da aynısı oldu , asp mi php mi konusuydu sanırım , adam yüz satırın üzerinde laf anlattı , zumsuk kayboldu , bu konuda da öyle olacak ki zaten 2 tane adam o kadar uzun yazıyı yazmış , laf anlatmaya calısmış. ben de yakında ipod touch 2g 8gb almayı düşünüyorum , almayı da heyecanla bekliyorum. kimse boşuna apple için "kalite" demiyor.

merak etme  ortadan kaybolduğum falan yok.Buralardayım.Bu aralar final üstü olduğu için gelip aklınca beni küçük düşürmeye çalışan zavallılar ile uğraşamıyorum.Bunun dışında;

Php yada google ile ilgili konulara kaçıyorsunuz nedendir anlamam .. Bu konuda zaten google mı apple mı demedim.Iphone ve ipod kullanıcılarının benim görmediğim hangi özelliğini görüp sevdiklerini soruyorum.Kullandığım ve çevremden aldığım fikirlere görede durumu yazıyorum.

Php ve google ile ne alaka ?? Dj beynine mi sahipsiniz anlamadım ki, konuda konudaya...

mardakaru eklemiş 

-------------------------

iphone kullanıcıları denir, git Türkçe öğren önce, sonra gel bana Türkçe dersi ver. Şucu Bucu kavramı senin gibi marka bağnazı sempatizanlar için kullanılır. Google SQL injection çıkarmış yeni :) git onu incele.

--------------------------

Sağcı, solcu dediğin zaman koyu mu oluyorsun ? Atatürkçü dediğin zaman destekleyen mi yoksa Atatürk'ü eleştirdiğinde öldüren birimi oluyorsun.

Haha çok komiksin, google sql injection demi evt..Sonraki espiri ne adamın biri içmiş karısı dış mı ?

-----

Fenerist ;

Nokia'yı aldığında videolarını oynatabiliyorsun.Ekstradan codec falan gerek yok.İphone bir telefon mu ? Evet telefon.Daha düne kadar 3g desteği yoktu.NAsıl bir telefon peki ? Eklentilermiş.Ben kurduğum işletim sisteminin ana temasını bile değiştirmiyorum eklentilerle mi uğraşacağım telefonda ?

Kamera, mesaj, dayanıklılık, konuşma, 3g, tuşların rahat yazımı..

İşte bu özellikleri ararım.N71 de pdf okuyucu, bilmem ne , bir ton özelik var.Hangisini kullandım ? Hİç birini kullanmadım.Benim için gereksiz.İphon deniz suyuna düşse, eminim bozulurdu.Yada 1 küsür ton araba /4 yaklaşık 300+ kilogram altında kalsa kesinlikle dağılırdı.

Şimdi dayanıklılık yok, sağlamlık yok.Kalite dediğiniz ne anlamadım ? Eğer araba gösterişli ama sağlam değilse almam.Eğer arama sağlam ama konforlu değilse yine almam.Aldığım nokia n71 de (hoş bununla kıyaslamak ne kadar mantıklı bilmem de örnek veriyorum) , dayanıklılık ve rahatlık var.Hemde on numara.

İphone, iphone...Benim işime yaramaz.Telefonu telefon harici olarak kullanan biri değilim.Çevremdekilerde öyle.O halde iphone benim için gereksiz.

---------

Iphone görşleri.Kaliteli dediğiniz telefonun özellikleri kısıtlıydı.Yeni yeni gelmeye başladı.Herkesin rahatsız olduğu bi ton özelliği var.Daha yeni çıkıyor.Günümüzün vazgeçilmez özelliği olan video bile yeni çıktı ?? nasıl yani..Kalite ürün hizmeti, yeniliğin yanı sırada ürünün ne olduğudur.

http://www.ihatemyiphone.com/

---------

aypıl fanlarına sevgiler...

dipnot:  farklı zihniyetten olan arkadaşlara -> Uzaydanmı geldiniz bilmiyorumda haberde google karşılaştırması vardı, bu konuda yok.Özelliklerini soruyorum nedir ne değildir.Bir türlü anlamadığım iphone sevgisi nedir.Google iphonu döver gibi birşey demiyorum fark etmiyorsanız direkt uyarayım.

Yok illa tek tek acıklaycaz, neyse diyorum sabır diyorum la havle diyorum baslıyorum:

ayrıca kaçma muhabbetinde adamlar haklı, yeri geldimi çatır çatır laf yetiştiriyosun, yeri geldimi ortadan kayboluyorsun, bir şeyi savunacaksan sonuna kadar savun,burda insanlar sırf sana laf anlatmak için zamanlarını ayırıyor, benim pazartesi sınavım geldim surda sana laf anlatıyorum.Sen finallerini bahane ediyorsun, asp,php konusu 1 ay önceydi orda sana Sscheme nickli birisi sana bir mesaj döşedi, sırra kadem bastın.Hata yaptıgını anladıysan girip ''haklısın'' yazmak bir erdemdir.Ben cümleme bu telefona bok attıgımı yazarak basladım ve bundanda zerre gocunmadım.Şimdi sana tek tek cevap vereceğim.Yanlışlarını göstereceğim.

Öncelikle:

zumsuk: Siz telefonunuza uygulama yüklemek için 0.99 dan baslayan ücretler ödüyosunuz.Ben napıyorum? takıyorum telefonumu pc ye, oyunlarımı temalarımı atıyorum.

Cevap:Kimse sana o oyunları babanın hayrına yükle diye vermiyor.Bahsettiğin uygulamalar crackli uygulamalar,Burda illegal yöntemden bahsediyorsun bunu nokianın özelliğiymiş gibi lanse ediyorsun.Bende para vermeden yapabiliyorum o dediklerini?Noldu şimdi? bok attıgın teorin çürüdü, jailbreak yapabildiğin iphone'a her türlü oyun uygulama zart zurt yükleyebiliyorsun hemde BEDAVA!

zumsuk: itunes'a bagımlısınız, itunes cok bok bişey vs vs.

Cevap: Kime göre neye göre? Madem cok boktan bişey neden o zaman kullandıgın cok cici nokia ve yüce google hemen taklitlerini cıkardı? (ovi store, android market) Itunes diye bişey olmasaydı bugun iphone'a hayvani oyun,uygulama destegi gelecekmiydi? Ayrıca itunes mükemmel bir media player dır, sen memnun olmayabilirsin ama memnun olanlar var, bir diğer özelliğide her telefonu pc ye bagladıında oyunlarını ve müziklerini yani tüm tel içeriğini yedekler ve olurda tele format atmak zorunda kalırsan ibiş gibi kalmazsın.Teli pc ye baglar o sevmediin itunes'tan anında restore edersin.

zumsuk: arkadasımız içinde mms,video kayıt,video arama,copy paste,deişen batarya,hafıza kartı nın olmadıgı bir resme pek gülmüş.Demekki bunların olmadıgını düşünmüş ve bizleri taş'a 2 milyar vermekle eleştirmiş bunlarıda tek tek yazayım

mms: kendinden var. olmadan öncede swirly mms programı ile atabiliyordun

video arama: yok (google'ın 3 sene sonra cıkan nexus'unda ve nokianın e65 gibi modellerinde olmadıı gibi)

copy paste: yıllardır var

deişen batarya: servisinde değiştirebiliyorsun.

hafıza kartı: e oha, 32gb hafıza yetmiyosa ben daha bişey demiyorum.

zumsuk:Yapabiliyorsun dediğimizde şu klişesi var '' düne kadar, şu zamana kadar, yapamıyodun ama''

Cevap: arkadasım bu telefon cıkalı 3 sene oldu zaten.Bahsettiğin video cekme,mms gibi zerzevatların programları ilk cıkan programlar, 3 senenin 2.5 senesinde var bu programlar. Sanki herifler nokia gibi 20 senedir tel üretiyor.

Zumsuk: Nokia'yı aldığında videolarını oynatabiliyorsun.Ekstradan codec falan gerek yok.İphone bir telefon mu ? Evet telefon.Daha düne kadar 3g desteği yoktu.NAsıl bir telefon peki ? Eklentilermiş.Ben kurduğum işletim sisteminin ana temasını bile değiştirmiyorum eklentilerle mi uğraşacağım telefonda ?

Cevap: Yalanın daniskası. Hayır eskiden yanlış bilgi verirdin şimdi direk yalan söylüyorsun.Ekstra codec falan olmadan videoları oynatabiliyomussun.Nereye oynatıyon? 3gp,mp4 dısında hangi videoyu oynatıyon? Bahsettiklerini iphone'da yapıo zaten, iphone'da kutusundan cıktıgı halle mp4 videoları oynatıyor.Hayır birde iphone kullandım diyosun, içindeki ipod bölümünde hiçmi görmedin dana kadar VİDEOLAR yazıyor orda.Ne için onlar acaba?

Codec kullanmadan .avi,xvid ac bakalım acabilionmı? Smartmovie diye bi program duymadınmı sen hiç?Hayır bilmeden nasıl bu kadar emin konusabiliyorsun aklım almıyor.Bu forumun cep telefonu bölümü mod.u bendim hoca, neyi kime anlatıyosun? Eklentilermiş,ugrascaksın tabi, sen ugras diye bu telefonlarda işletim sistemi var,elindeki alet symbian, bendeki mac os, bunlara sürüyle uygulama cıkıosa sen ugras diye cıkıyor, nasıl smartmovie yüklemeden telefonunda divx acamıyosan bunuda yapacaksın, yoksa al bi 1100 standart işletim sistemiyle mutlu ol.

Zumsuk: Kamera, mesaj, dayanıklılık, konuşma, 3g, tuşların rahat yazımı..

Cevap: İstediğin fotografcıya git kıyaslat, iphone'un 3mp lik kamerası n95in 5mp lik kamerasından gündüz cekiminde iyi değilse gel burda öyle konusalım.Nokia kameraların mercegi dandiktir, noise (kumlanma) sorununu gece cekimlerinde bir türlü aşamamıştır, iphone'dan tek üstün yanı flaşıdır.

mesaj: Q klavyeyle catır catır yazıyorum, yan yatırdıımda kendisi otomatik dönüyor ve tuşların boyutu senin telefonundan daha büyük hale geliyor.Sen yazamıyosan o senin problemin.Kendi alışamadıgın şeyleri burda üstün özellik gibi anlatma.

Dayanıklılık: Zumsuktan bir efsane geliyor sıkı durun: İphon deniz suyuna düşse, eminim bozulurdu.Yada 1 küsür ton araba /4 yaklaşık 300+ kilogram altında kalsa kesinlikle dağılırdı.

evet artık eminimlerlei kesin olurdularla gelecek hakkında konusarak bok atıoz karsımızdakine, dikkat edin ortada olmus bi olay yok, ama zumsuk bey eger olsaydı bozulacagına kanaat getirmiş.o yuzden dayanıksız bizim telefonlar :( hayır ne anlatıyorum sabahtan beri, n95im kendi kendine kapandı diyorum 55 iş gününde mahkemeye vermekle tehdit edince anca alabildim diyorum, falcılıkla telefon kötüleniyor, hey allam.

konuşma:??? evet karsıdakilerin sesi bize cryptolanıp geliyor, yani illa laf kalabalıgı yapayım cok görünsün diye ugrasmıssın.

3g: 2.senesini dolduruyor.Sadece ilk versiyonda yoktu.

tusların rahat yazımı: mesajı yazdın ya bide bunu yaz kalabalık görünsün. üstteki mesaj kısmını tekrar oku.senin gibi bişeyi 4-5 kez yazamıcam.

Zumsuk:.Kaliteli dediğiniz telefonun özellikleri kısıtlıydı.Yeni yeni gelmeye başladı.Herkesin rahatsız olduğu bi ton özelliği var.Daha yeni çıkıyor.Günümüzün vazgeçilmez özelliği olan video bile yeni çıktı ?? nasıl yani..Kalite ürün hizmeti, yeniliğin yanı sırada ürünün ne olduğudur.

Cevap: Hoca anla artık, bu adamlar nokia gibi n81in eskidiinde git n82 al, o da eskisin git n85 al demiyorlar.Yılda 35 tane telefon üretmiyolar, Her yıl 1 telefon üretip onu upgrade ederek piyasanın mına koyuyolar.Yeni dediğin şu video özelliğini anlatmaktan dilimde tüy bitti hoca, türkce konusuyom bak bu alet 3 senelik alet ve 2.5 yıldır video cekiyo hoca! programın adı cycorder hatta, anla artık her seferinde daha düne kadar diyip durma, bahsettiğin mms tir videodur her türlü yeni cıkıo dediin dalga 2.5 senedir var ! ikibuçuk bak yazıyla! Adamlar her daim canlı tutuyolar telefonu,bu onlarıns stratejisi ve saygı duyacaksın, sahsen ben her ay cıkan telefona deiştirmektense bunu tercih ederim.

Zumsuk: anlatın ögrenelim, neymiş bu apple.

Cevap: Bak sana orda bir sürü şey anlattık, sen gibi üstün körü ''bana su lazım yabamıyom, neyliym ben öle telefonu'' diyip gecmedik.Benzersiz teknolojilerini anlattık.Capacitive ekran dedik, multitouch ekran dedik, işletim sistemlerinin donanım ile uyumunu anlattık, bu sayede iphone'un 412mhz ile sana vaadettiğini baskaları 1ghz ile yapamıyor dedik.Soru sordun cevabını verdik, sanki hiç bunlar yokmus gibi davranıosun.1000 satır yazı yazıoruz içinden evirip çevirebileceğin 10 satırını cekip sözde cevap vermiş görünüyosun,hoş bazı yerlerde onu bile yapmıosun bunada sükür.

Hayır sallamayacaksan anlatmayalım, tartısma yapacaksan bişiler ögrenmek için yap, bak burda multitouch denen bişeyi ögrendin, ne işlere yaradıgını ögrendin, yarın bigün android telefonlara bakarken sırf üstünde google yazıo diye cıkıp savunacagına telefonun sağ alttaki zoom tusuna bak ve gör o ''daha iyisini android yapacak'' dediin telefonun ve google'ın içler acısı halini.

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

buca adam boşuna bağırdı dimi o zaman ? Bütün bunlar çokb asit bir halle oluyordu.En basitinden 3 senelik telefona 2.5 yıldır program ile kamera vardı da , iphonehatesbilmemne.com sitesinde adamların dedikleri boşmu yani ?

itunes varmış sorna nokia çıkarmış bilmemneyi, google market eklemiş ......

Evet ben google maps konusunu açıncada zumsuk fanları (muhalif insanlarım) bing yeni abisi moduna girmişlerdi.

-------

bu iş pazar işidir.İtunes iyi diye google açmaz.Alternatif olsun diye açar.Google maps varken microsoft neden maps işine girdi ? Çokmu lazımdı ? Yoksa pazar payı mı ? Şirket ünü mü  ? ...

--

değişen batarya, servisinden değiştiriyorsun...Mms yok, ama programı var..Video yok ama programı var...Saahtan beri bahsettiğim nokta biz telefona program armak için mi alıyoruz , telefonu kullanmak için mi ? Ne diyor apple benim kullanıcılarıma rasın bulsun çalışkan olsun mu ? Yok canım !

2.5 senedir varmış programlar. tabi dünyadaki binlerce adam salak, aptal da site açmış, siteye yazmış bunlardan rahatsızım diye ama internette aramak kimsenin aklına gelmemiş

---

Özellikler mi dedik ??

http://www.cnet.com.au/apple-iphone-vs-nokia-n95-339279031.htm?omnRef=http://www.google.com.tr/search%3Fsourceid%3Dchrome%26ie%3DUTF-8%26q%3Dcamera%2Biphone%2Bvs%2Bnokia

--

Kesinlik, eminlik mi ? Deneyelim ister ?? Ben istemeyerekte olsa denedim.MAdem kaliteli, koy mercedes altına telefonunu.O zaman anlaşılır dayanıklılığı.İphone ldeyken düşecek diye korkuyoruz be..

--------

vs. vs.. vs.. vs..

İphone al, bi ton program yüklemekle uğraş.Yada nokia al hemen kullanmaya başla.Vallahi kalitesi size ne gelir bilmem de, eğer sonradan güzelleştirmek kalite ise ben kalitesizini tercih edip ilk anda kullanmaya başlarım.Yok itunes, yok bilmem neyede gerek duymam.

Başka pcde itunes yoksa sıçtık, iphone dalgası yoksa bittik.İlla kendi pcmiz yada yüklü pc lazım.Daha sonra programlar....Kalite bu mu ? Bu bence kölelik.

bi göz at bakalım, winner kısmına özellikle... : http://www.manu-j.com/blog/iphone-versus-e71-review/202/

http://www.infosyncworld.com/reviews/n/8140.html

----------

Anladığım : fantazi istiyorsan apple, telefon istiyorsan başka birşey.

Kusra bakma hepsine tek tek cevap veremiyorum, malum sınav haftasında dersler..Pazartesi geçsin bol bol cevaplarım istersen.Bu işler öyle sallama etme demekle olmuyor.Açarsın incelemeleri, gösterirsin ahanda bu diye.

Seninde dediğin gibi iphone kaç senedir telefon işinde, nokia kaç senedir telefon işinde.Kaliteli, dayanıklı demeden önce dur biraz soluklanda doğruları bulalım.yok öyle kesinmiş eminmiş, programı var ıtırır var zıtırı var ile olmuyor.Aç incelemeleri; ingilizcen varsa iphone vs nokia yaz, dünya çapında on numara değerlendirmeleri görürsün.

Adamlar iphonun pişmesi gerektiğinide söylüyor.Sen kalkıp iphone on numara kaliteli, nokiadan daha sğalamb ak bunları yükle diyorsun.Yok öyle bi ateşli kelimeler söylüyorsunuz ki diyorum benim okuduğum , bildiğim, kullandığım ve sevmediğim ayrıca etrafımdakilerce beğenilmeyen iphone ile anlattığınız aynı mı ??

Aynıymışta ben google'ı nasıl görüyorsam sizde iphon'u öyle görüyorsunuz anlaşılan.

edit:

-------------

Champion - Nokia N95 (üstteki linklerden)

Ancak Nokia N97′nin sunduğu multimedya ve internet özellikleri insanın ağzını açık bıraktıracak türden…

http://www.teknoblog.com/urunler/apple-iphone-vs-nokia-n97.html

bilmem anlatabildim mi ?

----

bitti mi yok ikinci edit:

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone

http://www.chip.com.tr/konu/Buyuk-kapisma-Disiplin-9-Fiyat-Performans-Kazanan_13100_10.html

neyse finallere döneyim, sen devam et cevaplamaya..Artık hangi objektiflik ile yapacaksın merak ediyorumda

%5bn95vsiphone.jpg%5d

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

ya zumsuk yazmıcam dedim ama yazmadan edemedim. bişeyi en iyi sen biliyomuşsun, en iyi senin takip ettiklerinmiş gibi konusuyosun. apple kullanmadığın belli gelip burda konusuyosun. al eline bi macbook kullan al bi iphone kullan.

sen hala apple ile nokia yı karşılaştırabiliyosan zekandan şüphe duyarım kusura bakma ama.

al eline jb yapılmış iphonu 1 hafta kurcala gel sonra konuş burda ok

edit: yok bataryası çıkmıyormuşta yok kapağu çıkmıyorda

abi batarya bozulmuyo niye çıkartma gereği duyalım ki :S

bu bir örnekti

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:

ya zumsuk yazmıcam dedim ama yazmadan edemedim. bişeyi en iyi sen biliyomuşsun, en iyi senin takip ettiklerinmiş gibi konusuyosun. apple kullanmadığın belli gelip burda konusuyosun. al eline bi macbook kullan al bi iphone kullan.

sen hala apple ile nokia yı karşılaştırabiliyosan zekandan şüphe duyarım kusura bakma ama.

al eline jb yapılmış iphonu 1 hafta kurcala gel sonra konuş burda ok

edit: yok bataryası çıkmıyormuşta yok kapağu çıkmıyorda

abi batarya bozulmuyo niye çıkartma gereği duyalım ki :S

bu bir örnekti

macbook kullanmadım , yada ipod.Fakat oda arkadaşım ipod kullanıyor, iphone uda kullanamadım ama annem kullanıyor..

Apple ile nokiayı ben mi karşılaştırıyorum yoksa cnet gibi siteler mi bak bakalım.

En iyi takip ettiğim falan yok.Gelipte yok kral apple nasıl anlayamazsın mantığına girerseniz, bende size aksini gösteriirm.Ne yapayım 2. dakikada evet apple kralmı diyeceğim.Al adamlar değil demiş.

Adamlar alıp test etmiş.Tabi ki apple ile nokianın birbirlerine göre avantajları olacaktır.Fakat önemli olan genel olarak baktığında nedir.En iyisni ben değil, adamlar biliyor.Bende size karşı dediklerini söylüyorum.

Ben memnun kalmadım.En iyisini bilmek değil.Ben memnun kalmadıysam memnun kalmadım bu kadar basit.Bana göre en boktanı.Bu kadar basit Problem var mı ? Senin kullandığın herşeye iyi diyemem.Dahası bak adamlarda araştırıyor apple ın (apple apple dediğim iphone düzelteyim), iphonun o kadarda abartılacak tarafı olmadığını gösteriyor.

Öyle bir diyorsunuz ki, sanki var ya sizin kullandığınız iphone farklı.Marstan yeni gelmiş.Bak adamlar orda açıklamış.Dahası ben ve etrafımda kullanan yaklaşık 6-7 kişiden ne oduğunu gördüm, duydum.Ne farkı var diye açıyorum konuyu, eğer bahsetitğiniz buysa, bunlar daha iyi diyorum.Sonra çıkıp kardeşim progrma var ıttırı zıttırı.TAbi bende cep telefonu değilde, program yüklemek için bir alet alıyorum.

Diyorsunuz ki nokia ile iphone kıyaslanmaz..NAsıl kıyaslanmaz ?? Al kıyaslanmış ve sonuçlar ortada...Bulduğum ilk sonuçları yazayım dedim, 3 aşşağı 5 yukarı aynı çıkıyor.Hepsinin avantajı var fakat iphone'un gelişmesi gerek diyor.

Şimdi senin batarya örneğine göre ben iphone kralmı diyeceğim ?? 

----

Hadi dünyadaki bi ton iphone kullancııs salak.Bak nokia taş gibi reklam vermiş.Onlarda salak dimi ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

evet bosuna bagırdı, daha dogrusu bosuna değil erken bagırdı, sonra ellerinde patladı.Sebebi iphone ilk cıktıgında apple telefonun sdk sını yayınlamadı.Bu 5-6 aylık bi süreydi ve bu sürede geliştiriciler telefona bişey üretemiyordu.Tabi cihaz büyük sükse yaparak cıktıgı için bu 5 ayda karalama kampanyaları aldı basını gitti, hakılardıda aslında.

ama sonra noldu? apple müthis bir sdk destegi verdi ve itunes sayesinde 8 senelik symbiandan daha cok uygulamaya sahip oldu, simdi ise aradaki fark daglar kadar,aynı oyun biri için 3mb biri için 100mb cıkıyor.Ben zaten biliyorum bu siteleri bana anlatma, toefl seviyesindede ingilizcem var rahat ol, ben sana türkcesini vereyim hatta: http://www.iphonealma.com/

buda o ihate sitesi gibi ilk acıp sonra göt olanlardan, in en altına sizden gelenler kısmına bak itin götüne sokuyorlar simdi açanı.Evet kardeşim ister inan, ister inanma bunlar cok basit şekilde halloluyor, hemde iphone cıktıgının 5.ayından beri tek tıklamayla oluyor.Nedenini sordun söledim,sdk destegi basta verilmiyordu,bu kadar yaygara kopmasının sebebi bu, aldınmı cevabını? Bişeyin içinde olmadan cevabını bilemezsin, nette aramak herkesin aklında merak etme, ben neyin ne oldugunu biliyorum, hiç bilmeyen adamda gidip ekşiye tahribat.com yazsa burayı lamer sürüsü sanır, gelsin surda 2 ay dursun anlar nasıl bi hata yaptıını.Hersey google'la olmuyo yani anlıcan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak herkesin işi, tıpkı su an senin yaptıın gibi.

kesinlik eminlik mevzusuna gelince, yüzyılın sacmalıgını yaptın az önce hala savunuosun, diyosunki bana eminim suya düşse bozulurdu. yahu ben mahkemelere basvuracaktım kendi kendine kapanan nokia için, gelmiş bana ne anlatıosun? elektronik bu neyin ne olacagı belli olmaz, ac sikayetvar.com u nokia yaz kol gibi sikayet görürsün, hani cok saglamdı?elimizden düşürmeye korkuyomusuz,bu aletin yarısı cam hacı, seninki gibi 10da 1i kadar cücük kadar ekrandan bakmıoz.

gelmiş bana nokia n97 denen takozu örnek veriyosun, işi bilmedigin buradan belli, adamların teknolojisi yetmiyor apple gibi capacitive ekran yapmaya,multitouch yapmaya, sonra dayıyolar arkaya en iyi kamerayı, öne kamerayı bilmemneyi tabi yüksek puan alıolar testlerden.Hoca bahsettiğin telefonun kutusundan kalem cıkıyo bilmem anlatabildimmi? 10 yıl önceki palm lerdeki ekranı kullanıo alet.Git capacitive nedir resestive nedir arastır öle gel.İşlemci olarakta hala milatlık arm kullanır ek bilgi olsun.

bide gitmiş n95le karsılastırmıssın, elmayla armut resmen, bi kere biri dokunmatik diğeri kütük, sen diyosanki ben dokunmatik sevmiorm apple isterse ışınlansın yine almayacaksın zaten,tercih meselesi.

neyse son resminide cürüteyimde tam olsun,eksik bişi kalmasın,pazartesiye daha iyi hazırlan, wikiden falan ekran teknolojilerine bak.

yine iphone'un önceki dönemlerine bakılarak yapılmıs bi karsılasma olduu zaten n95le karsılastırılmasından belli, o dönem n97 yi bırak 5800 bile yoktu ki n95le karsılastırmıslar, hatta n96 bile yokmus yani iphone'un hep bahsettiğim desteksiz halindeki ilk 5 ayı.

turn by turn gps yokmus!! yapma yaw?

iphone için TURN BY TURN navigasyonlar:

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/15502-igo-my-way-2009-1-1-new-versiyon.html

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/15672-road-mate-navi-sadece-turkiye.html

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/15833-tomtom-turkiye-1-2-new-versiyon.html

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/11746-yeni-sygic-gps-tr-dil-yonlendirme-ve-harita-full-3-0-da-basarili-calisiyor.html

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/14136-en-guncel-haritali-yeni-navigasyonumuz-ndrive-turkiye-avrupa.html

http://www.ingilizanahtari.com/iphone-uygulama-tanitim-bolumu/15448-mobile-navigon-nagivator-1-3-0-all-maps-turkiye-dahil-radar-en-son-versiyon.html

al, çok övündüğün salak test dergilerinin sonucları bunlar, verdiin kaynaklar hep 2 sene öncesinin, al işte yalan ortaya cıktı, nolacak simdi? gel özür dile? yada hata yaptım yanlıs kaynak koydum de? ama demezsin, baska yerden girersin simdi olaya

diğer kısımlar mms tir özellikle VOIPtir iphone bunları 3le çarpar 5e böle hacı,öle bi yaparki agzın acık kalır hemde.

yalan dolan belgelerle google a iphone yazıp gelme buraya.

Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whisky
    Whisky's avatar
    Erkek

iphone daha ekrana değmeden bile algılıyor neredeyse ama nokia'da yanında bir çivi veriyorlar onla cakman lazım tıklayacağın noktaya

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

nokianın dokunmatiğinide biliriz 5800 vardı postaladım telefon reset atıyor odun gibi basman gerekiyor iphoneda multi touch var kime var o? yok bataryası çıkmıyo yok video çekmiyo püften bahaneler.

yeni pcdede bişe yüklemezsen bi bok yapmıyo. o hesap.. iphone ne yazılımlar yapılıyo nabız ölçüyo. heart monitor appnin adı. nokia ölçsün aynı şeyi başka bişe demiyorum...

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
Toplam Hit: 10138 Toplam Mesaj: 58