Apple Kültür

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    Acikcasi apple i sevmeyenlerin %70 inin ulasamadigi icin sevmedigini dusunuyorum Bu adamlar hayatinda 1 kez ferrari kullanmadan param oldugunda ferrari alirim ada 2 gun linux kullanmadan berbat diyen insanlar Apple ozellestirilemiyormus. Windows kullanirken soyleyen insanlar. Soylediklerinizi isteseydiniz linux killanirdiniz ? Windowsla linux arasindaki farki merak etmis arkadasin biri. Profilime gir linux altinda yazdiklarima bak. Goreceksin Ben neden mac ve ios kullaniyorum ? Istedigim hersey var. ozellestirmeme gerek kalmiyor cunku tasarimi harika. Android gui si gibi boktan degil bu yuzden guzellestirmek icin 40 takla atip bak ozgurluk ve alternatif dememe ihtiyah yok. Amma dis bilemissiniz apple a konunun icine siictiniz resmen.

Uzmandan çok önemli ve beklenen açıklamalar geldi,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı:

iphoneların en kötü yanı vıcık vıcık elim yağlıyken mesaj yazamıyorum ama 6600 ile yardırıyorum patatesin içinde yazsam np

Sen nasil yani simdi yagli ellerinle ayfona mi dokunuyosun 0.o

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gvn666
    gvn666's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selam;

Iphone ve ipad ilk çıktığı tarihten bugüne tüm cihazları ve tüm sürümlerini kullandım, developer olarak ios gelişiminde app ve oyun geliştirmede bir çok feedback paylaşımım ve geliştirmem oldu. Yıllardır hem grafik hemde IT Support için apple ürünlerini ( mac pro, macbook ) kullanıyorum. 

Son olarak yaklaşık 2.5 yıldır Iphone, Ipad ve Mac serilerinin tamir bakım ve destek işlerini yapıyorum.

Nacizane düşüncelerimi ve kullanım sonrası oluşan olumlu olumsuz fikirlerimi sunmak isterim.

Iphone: Birçok rakibi olsada benim gözümde açık ara önde olan ve olacak olan bir ürün. Samsung ve birçok firma ile yaşadıkları telif sorunları inanınki beni son kullanıcıyı hiç ama hiç ilgilendirmiyor ben ortaya cıkan sonuca yani ürüne bakarım işime yararmı yaramazmı. Herkesin kulaktan dolma bildiği en büyük eksik Flash olmaması ama eğer flash yoksa bir nedeni var buda başta Adobe ile yaşanan fiyat anlaşmazlığı sonrada Steve Jobs'un geri adım atmadan HTML 5 i beklemesi. Eğer izlemek istediğiniz video Flash sa ve HTML 5 olarak sunulmamışsa mevcut siteyi HMTL 5 e ceviren uygulamaları kullanabilirsiniz. Iphone ozellikle sensivity yani hassaslık özelliği ile bir deil birkaç adım önce ve en önemli sey bence bu çünkü dokundugunuzda dokunusun anlaşılmaması kadar kötü brişey yok.

Ipad: Iphone için söylediklerimin tamamı ipad içinde geçerlidir.

Mac serisi: Grafikerlerin mac serisi kullandığı dönemler coktan geride kaldı artık stabil, virüssüz ve yavaşlamadan çalışan bir laptop yada desktop isteyen herkesin kaçınılmaz sonu Mac serisi :) Bunu mutlulukla söylüyorum çünkü herkes bunu birgün anlayacak. Çok kullanıcı dostu ve cok fazla işinizi kolaylaştıran uygulamalara sahip mac serisi.

Amaç reklam vs değil Apple'dan para kazanıyorum doğru ama emeğim karşılığında bu yüzden yanlış anlaşılmasın yazılanlar.

Tüm Apple ürünleri için herzaman soru ve sorunlarınıza cevap vermeyede hazırım.

..::GVN::..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:

zumsuk o koydugun capslerde yakından bakınca windows da görüntü kalitsinin çok daha iyi oldugunu görüyoruz 

büyük ihtimal ile o dizi  riplenmiş avi (400-700mb civarında)

windows daki underworld videosu ise HD :)

görünümü kastediyorsan köşelerin olmaması tabiki daha iyi. 

NormL cunku windowstaki mevzu vlcnin orjinal sitesinden. Macteki benim nvdia driverini kurmadigim 4 sene onceki mad men serisinden. Yani driver yuklu degil , orjinal mac degil, orjinal macos x lion degil. Ben ordaki border kismina dikkat cekmek istedim

bu arada anadolu universitesi bir suru macbook ve imac aliyor. Hi simdi bazilarİ kLkip turkiyenin en zengin universitesi oldugu icin gosteris yapiyor gorgusuzler derse sasirmam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Uzmandan çok önemli ve beklenen açıklamalar geldi,

Uvvv uzmana cilgin robinsondan ustura gibi cevap.... Vay vay vay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    PanxeR bunu yazdı:

zumsuk o koydugun capslerde yakından bakınca windows da görüntü kalitsinin çok daha iyi oldugunu görüyoruz 

NormL cunku windowstaki mevzu vlcnin orjinal sitesinden. Macteki benim nvdia driverini kurmadigim 4 sene onceki mad men serisinden. Yani driver yuklu degil , orjinal mac degil, orjinal macos x lion degil. Ben ordaki border kismina dikkat cekmek istedim

bu arada anadolu universitesi bir suru macbook ve imac aliyor. Hi simdi bazilarİ kLkip turkiyenin en zengin universitesi oldugu icin gosteris yapiyor gorgusuzler derse sasirmam.

nereye alıyormuş ya :D ben 5 yıl kaldım orda değil mac bitane adam gibi pc bulamadım ya hepsi win 2000 yükle lanet olası gerizekalı bilgisayarlardı ya hem de DELL ve IBM'di hangi anadolu üniversitesi bu ya ?

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:
    PanxeR bunu yazdı:

nereye alıyormuş ya :D ben 5 yıl kaldım orda değil mac bitane adam gibi pc bulamadım ya hepsi win 2000 yükle lanet olası gerizekalı bilgisayarlardı ya hem de DELL ve IBM'di hangi anadolu üniversitesi bu ya ?

Abicim annem orda yardimci docentti istifa etti. Bu gun arkadasi dedi hala unide calisiyor. Bikac ay bekle gorursun
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gececen o işleri yönetimsiz rektörsüz gerizekalı bir üniversite orası mal gibi gidip bi milyon tane renault fluance alabilecek kadar beyinsiz bir üniversite orası...

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    gvn666 bunu yazdı:

Arkadaşlar selam;

Iphone ve ipad ilk çıktığı tarihten bugüne tüm cihazları ve tüm sürümlerini kullandım, developer olarak ios gelişiminde app ve oyun geliştirmede bir çok feedback paylaşımım ve geliştirmem oldu. Yıllardır hem grafik hemde IT Support için apple ürünlerini ( mac pro, macbook ) kullanıyorum. 

Son olarak yaklaşık 2.5 yıldır Iphone, Ipad ve Mac serilerinin tamir bakım ve destek işlerini yapıyorum.

Nacizane düşüncelerimi ve kullanım sonrası oluşan olumlu olumsuz fikirlerimi sunmak isterim.

Iphone: Birçok rakibi olsada benim gözümde açık ara önde olan ve olacak olan bir ürün. Samsung ve birçok firma ile yaşadıkları telif sorunları inanınki beni son kullanıcıyı hiç ama hiç ilgilendirmiyor ben ortaya cıkan sonuca yani ürüne bakarım işime yararmı yaramazmı. Herkesin kulaktan dolma bildiği en büyük eksik Flash olmaması ama eğer flash yoksa bir nedeni var buda başta Adobe ile yaşanan fiyat anlaşmazlığı sonrada Steve Jobs'un geri adım atmadan HTML 5 i beklemesi. Eğer izlemek istediğiniz video Flash sa ve HTML 5 olarak sunulmamışsa mevcut siteyi HMTL 5 e ceviren uygulamaları kullanabilirsiniz. Iphone ozellikle sensivity yani hassaslık özelliği ile bir deil birkaç adım önce ve en önemli sey bence bu çünkü dokundugunuzda dokunusun anlaşılmaması kadar kötü brişey yok.

Ipad: Iphone için söylediklerimin tamamı ipad içinde geçerlidir.

Mac serisi: Grafikerlerin mac serisi kullandığı dönemler coktan geride kaldı artık stabil, virüssüz ve yavaşlamadan çalışan bir laptop yada desktop isteyen herkesin kaçınılmaz sonu Mac serisi :) Bunu mutlulukla söylüyorum çünkü herkes bunu birgün anlayacak. Çok kullanıcı dostu ve cok fazla işinizi kolaylaştıran uygulamalara sahip mac serisi.

Amaç reklam vs değil Apple'dan para kazanıyorum doğru ama emeğim karşılığında bu yüzden yanlış anlaşılmasın yazılanlar.

Tüm Apple ürünleri için herzaman soru ve sorunlarınıza cevap vermeyede hazırım.

Hocam su alan iphone hakkinda neler soyleyebilirsin? Tecrubelerinden yola cikarak genel bilgi..

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı:

gececen o işleri yönetimsiz rektörsüz gerizekalı bir üniversite orası mal gibi gidip bi milyon tane renault fluance alabilecek kadar beyinsiz bir üniversite orası...

Arkadasim anlama sikintin mi var ? İhalesiz almislar diye problem cikmis herkese kuruluyor git arastir. Oturdugun yerden iddalasma benle. Bu gun konustuk kurulmaya basllanmis yavas yavas. Kuruluyor diyorum renodan bahsediyorsun. Sadece anadolu degil, turkiyede uniler bitti. Buyukersen zamaninda saglamdi. Sonra bitti
Toplam Hit: 7823 Toplam Mesaj: 67