Aracıma Çarpıp Kaçtılar Savcı Takipsizlik Kararı Verdi
-
Merhaba;
1 ay evvel park halindeki aracıma çarpıp kaçan aracı polisi arayarak şikayet ettim.Benim,şahitlerin ifadeleri alındı.Asayiş olayı diye trafik tutanak tutmadı, asayiş memurları kroki vs. çizdi.
Sonrrı.a araç sahibine ulaştı polis memurla Adam "tamam vurduk ama ifadeye gelmiyorum arayıp durmayın" dedi polise. Beni arayıp elinden geleni ardına koyma , git bildiğin en iyi yere şikayet et dedi.
Neyse polis tutanağını tutmuş falan derken hasarım 600 tl.
Sonra savcılıktan takipsizlik kararının verildiği ihbarname geldi.
Adliyeye dilekçe vererek dava dosyalarının birer nüshaları istedim.Adam ifadeye bile gelmemiş.biz zararımızla kalakaldık.
hukukçu bi arkadaşıma sordum verilen karar doğru, karşı tarafı ifadeye çağırmadan bu kararı verebilir , kanunlara göre bu suç değil dedi...
Sigorta şirketine dosyaları gönderdim , karşı tarafın ifadesi yok ödeme yapamayız diyorlar.Ama savcı ödemenin yapılması için dosyadaki tutanaklar yeterli diyor.
Dava açsam bi sürü masraf çıkacak yine birşey elde edemeyeceğiz gibi geliyor.
Velhasıl, kafanıza göre gidip birinin aracına vursanız,şahitleriniz de olsa , aranızda husumet yoksa karşı taraf sizden hiç bir şey alamıyor.Yasalar zarar veren serserilere hiç birşey yapmıyor.
Bu yıl adliyeye ikinci kez yolum düştü , ilkinde dolandırılmıştım 3 bin TL .. dolandıran adamı aramadılar bile..İkincisi aracıma vurdular yine birşey yapmıyorlar..
-
Aracına vuran şahsın adresi dosyada olması Lazım sende al bir kamyonet park halindeyken dal amına goduma Görsün bakalım ifade veriyormu vermiyor mu 😄
-
LNAU bunu yazdı
Aracına vuran şahsın adresi dosyada olması Lazım sende al bir kamyonet park halindeyken dal amına goduma Görsün bakalım ifade veriyormu vermiyor mu 😄
-
hocam mesajını okudum
öncelikle geçmiş olsun
türkiyede adalete inancım kalmadı benimde
polise gidiyorum derdimi anlatmak istiyorum biri diyor ben sadece araç kullanıyorum banane
biri diyor git bekle bakıyorum adam 5 dakikada bir çay içiyor saat on olmuş komiser halen gazetesiyle mesgul
4 sene süren bir davayıda kazanmış olsamda avukat parası gitgel yol,sahit ve bilirkişi hepsi bana girdi
suçlu olan kişide kayıplarda
türkiyede kanunlar sadece göstermelik,polis hiçbirseye karışmak istemez,adliyede de hak armak yıllar sürebiliyor
-
Adam ifadeye filan gelmiyorum demiş ise,
Zaten güvendiği bişeyler vardır.
Bırak kamyonu bisikletle arabasına çarpsan eminim 5 yıl ceza yersin.
-
babamla tartıştım hakaret ettim diye 6 ay hapis cezası yedim.
herifin biri beni 5 yerimden bıçakladı. evlendi çocuğu oldu ev aldı araba aldı. mahkeme ceza vermedi herife :D
adliye sarayının önünden bile geçmiyorum artık.
kahpe çocukları adaletini sktiklerimin adaletisizleri.
-
araban seninse koruyacaksin. Dunyanin kanunu budur.
-
zalimadam bunu yazdı
herifin biri beni 5 yerimden bıçakladı. evlendi çocuğu oldu ev aldı araba aldı. mahkeme ceza vermedi herife :D
Burada ettiğin küfürler hakim,savcı,avukat ve yargı mensuplarına mı yoksa kanun koyucu olarak nitelendirdiklerimize mi ?
-
Takipsizlik kararına kararda belirtilen süre içerisinde ve belirtilen yere(genelde en yakın ağır ceza mh.) itiraz edebilirsin. Danıştığın hukukçu arkadaşın yardımcı olabilir. Sigorta konusunda bilgim yok.
-
rapidhacker550 bunu yazdızalimadam bunu yazdı
Burada ettiğin küfürler hakim,savcı,avukat ve yargı mensuplarına mı yoksa kanun koyucu olarak nitelendirdiklerimize mi ?
beni yarıgılayan cezayı veren kadın hakime ye ve beni bıçaklayan şerefsizi yargılayan kel dümbük hakime.
ibnenin evladı diyorki ne olursa olsun şahidin yok.
herif ben yaptım dedi elimde evraklar var adli evrak var ona rağmen ceza yazmadı.
hakime denen o hastalıklı oruspu da diyorki : aile huzurunu bozdun tartıştın hakaret ettin suçlusun diyor.
halbuki bağdur olan benim evden kovulanda benim .
-
snooper bunu yazdı
Takipsizlik kararına kararda belirtilen süre içerisinde ve belirtilen yere(genelde en yakın ağır ceza mh.) itiraz edebilirsin. Danıştığın hukukçu arkadaşın yardımcı olabilir. Sigorta konusunda bilgim yok.
Oraya gerek yok Sulh Ceza Hakimliğine başvuru daha hızlı sonuçlanacaktır.Ancak giderler arkadaşa kalabilir.Ancak ceza davası istemi olduğu için çok fazla bir meblağ çıkmayacaktır.
Bilgilerinize.
Not:Soruşturma için ek bir delil eklerseniz savcı itirazınıza daha iyi bir gözle bakabilir.