Aracıma Çarpıp Kaçtılar Savcı Takipsizlik Kararı Verdi
-
ZoRKaYa bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
hocam ben savcılıkta çalışıyorum.
verilen karar doğru, sen hakkını hukuk mahkemesinde arayabilirsin.
maddi hasarlı trafik kazalarında eğer yaralanma olayı yoksa genellikle takipsizlik verilir.
Hukuk mahkemesine başvurduğunda harcı hurcu felan masraf çıkar başlangıçta ama mahkemeyi kazandıktan sonra yaptığın masrafları faiziyle geri alıyorsun.
Afedersin ama iyle savciligin da hakimligin de kokune kibrit suyu. Bi de demezler mi yuce mahkeme diye
Yasama,yürütme ve yargı bunlar birbirinden bağımsızdır diyoruz.İşin gerçek noktası budur.
Hiç bir hakim kanun dışında bir işlem yapamaz.Siz %100 haklısınızdır hiç bir kusurunuz yoktur hatta bilirkişi raporuna bile gerek duymaksızın haklılığınız açıktır ancak hakim yazılan,belirlenen kuraldan başka bir şey yapamaz yani kanun dışı fiilde bulunmaz bulunamaz bir hukukçu olarak buna hakkı yoktur.
Bu sadece hakimlere geçerli değildir aynıları savcılara da geçerlidir.Olayda kasıt olsa da olmasa da aranızdakiler hukuki ihtilaf gibiyse sıkıntı gerçekten büyük oluyor.Ancak hakimlerin ve savcıların burada yapacağı bir şey kalmıyor.Kafasına göre gel kardeşim sen buna çarpmışsın öde 10000 Tl öde ve 6 ay hapis yat diyemiyor.
Burada kanunu koyan yasama erkini gözden geçirmek gerekiyor.
-
Yaşadığın sorunun aynısı minübüs'çüyle yaşadım sol arka çamurluğa tekerini sürtü 1200 tl masraf çıktı 250 tl veririm yada benim serviste yaptirim dedi kabul etmedim sigortacımla görüştüm olayı anlattım mahkemeden olay ile ilgi mahkeme yazısı olsun yeter dedi ve aracın kendi servisinde hiç bir şeye karışmadan aracımın hasarı giderilmiş olarak teslim aldım mahkeme kararı 1 ay sonra geldi senin gibi takipsizlik kararı. sigorta firmanda sorun var bence mahkeme dilekçem yeterli oldu bende.
-
dünyada adalet varmış gibi davranmayın.
yok , olmayacakta.
-
rapidhacker550 bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
hocam ben savcılıkta çalışıyorum.
verilen karar doğru, sen hakkını hukuk mahkemesinde arayabilirsin.
maddi hasarlı trafik kazalarında eğer yaralanma olayı yoksa genellikle takipsizlik verilir.
Hukuk mahkemesine başvurduğunda harcı hurcu felan masraf çıkar başlangıçta ama mahkemeyi kazandıktan sonra yaptığın masrafları faiziyle geri alıyorsun.
Afedersin ama iyle savciligin da hakimligin de kokune kibrit suyu. Bi de demezler mi yuce mahkeme diye
Yasama,yürütme ve yargı bunlar birbirinden bağımsızdır diyoruz.İşin gerçek noktası budur.
Hiç bir hakim kanun dışında bir işlem yapamaz.Siz %100 haklısınızdır hiç bir kusurunuz yoktur hatta bilirkişi raporuna bile gerek duymaksızın haklılığınız açıktır ancak hakim yazılan,belirlenen kuraldan başka bir şey yapamaz yani kanun dışı fiilde bulunmaz bulunamaz bir hukukçu olarak buna hakkı yoktur.
Bu sadece hakimlere geçerli değildir aynıları savcılara da geçerlidir.Olayda kasıt olsa da olmasa da aranızdakiler hukuki ihtilaf gibiyse sıkıntı gerçekten büyük oluyor.Ancak hakimlerin ve savcıların burada yapacağı bir şey kalmıyor.Kafasına göre gel kardeşim sen buna çarpmışsın öde 10000 Tl öde ve 6 ay hapis yat diyemiyor.
Burada kanunu koyan yasama erkini gözden geçirmek gerekiyor.
aynen olay budur kardeşim. hakim savcı da bu tarz bi sorumluluk alamayacağı için kanuna göre işlem yapıyor, nitekim yine vatandaş mağdur oluyor...