Aracıma Çarpıp Kaçtılar Savcı Takipsizlik Kararı Verdi
-
hocam ben savcılıkta çalışıyorum.
verilen karar doğru, sen hakkını hukuk mahkemesinde arayabilirsin.
maddi hasarlı trafik kazalarında eğer yaralanma olayı yoksa genellikle takipsizlik verilir.
Hukuk mahkemesine başvurduğunda harcı hurcu felan masraf çıkar başlangıçta ama mahkemeyi kazandıktan sonra yaptığın masrafları faiziyle geri alıyorsun.
-
LNAU bunu yazdı
Aracına vuran şahsın adresi dosyada olması Lazım sende al bir kamyonet park halindeyken dal amına goduma Görsün bakalım ifade veriyormu vermiyor mu 😄
İşte bu tasarlamaya giriyor planlı programlı üstelik mahkemelik oldukları için kabak gibi ortada bu nedenle eğer yakalanırsa kesin ceza yer.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
maddi hasarlı trafik kazalarında eğer yaralanma olayı yoksa genellikle takipsizlik verilir.
Hukuk mahkemesine başvurduğunda harcı hurcu felan masraf çıkar başlangıçta ama mahkemeyi kazandıktan sonra yaptığın masrafları faiziyle geri alıyorsun.
Afedersin ama iyle savciligin da hakimligin de kokune kibrit suyu. Bi de demezler mi yuce mahkeme diye
-
Karşı tarafın evini inini biliyorsan ve aracı da varsa git aracına hidrolik dök hocam kaputtan tavana hatta bagaja kadar mis gibi. Bi' çirkin oldum böyle gece gece ama olsun. Madem kolluklar işini yapmıyor ne yapalım?
-
ZoRKaYa bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Afedersin ama iyle savciligin da hakimligin de kokune kibrit suyu. Bi de demezler mi yuce mahkeme diye
hocam ben düzenin işleyişini bildiğim için açıkçası ben de pek hoşlanmıyorum var olan durumdan ama yapacak bişi yok. kanunu yazan çizen adamlara söylemek lazım bunu. burdakiler de kanuna göre iş yapıyolar nihayetinde. ha bunları savunmuyorum ama düzen böyle.
-
Sen hala Türkiye de adaletin olduğunu mu dusunuyorsun.
-
bigwave bunu yazdı
Merhaba;
1 ay evvel park halindeki aracıma çarpıp kaçan aracı polisi arayarak şikayet ettim.Benim,şahitlerin ifadeleri alındı.Asayiş olayı diye trafik tutanak tutmadı, asayiş memurları kroki vs. çizdi.
Sonrrı.a araç sahibine ulaştı polis memurla Adam "tamam vurduk ama ifadeye gelmiyorum arayıp durmayın" dedi polise. Beni arayıp elinden geleni ardına koyma , git bildiğin en iyi yere şikayet et dedi.
Neyse polis tutanağını tutmuş falan derken hasarım 600 tl.
Sonra savcılıktan takipsizlik kararının verildiği ihbarname geldi.
Adliyeye dilekçe vererek dava dosyalarının birer nüshaları istedim.Adam ifadeye bile gelmemiş.biz zararımızla kalakaldık.
hukukçu bi arkadaşıma sordum verilen karar doğru, karşı tarafı ifadeye çağırmadan bu kararı verebilir , kanunlara göre bu suç değil dedi...
Sigorta şirketine dosyaları gönderdim , karşı tarafın ifadesi yok ödeme yapamayız diyorlar.Ama savcı ödemenin yapılması için dosyadaki tutanaklar yeterli diyor.
Dava açsam bi sürü masraf çıkacak yine birşey elde edemeyeceğiz gibi geliyor.
Velhasıl, kafanıza göre gidip birinin aracına vursanız,şahitleriniz de olsa , aranızda husumet yoksa karşı taraf sizden hiç bir şey alamıyor.Yasalar zarar veren serserilere hiç birşey yapmıyor.
Bu yıl adliyeye ikinci kez yolum düştü , ilkinde dolandırılmıştım 3 bin TL .. dolandıran adamı aramadılar bile..İkincisi aracıma vurdular yine birşey yapmıyorlar..
hocam ülkede polis uzun zamandır polisçilik, hukukçularda hukukçuluk oynuyor... artık mantık aramamaya başladım geçmiş olsun hasarın en azından fazla çıkmamış.
-
Normalde TCK 151'e göre işlem yapılması lazım ama trafik düzeni içerisinde olduğu için buna "hukuk" davas gözüyle bakıyor savcılarımız.
Bu yüzden hakkını gidip "hukuk mahkemesinde" aramanı istiyorlar malesef.
Hukuk mahkemesinde dava açmak için de harç lazım cart lazım curt lazım dilekçesi bile afilli amk.
Çok geçmiş olsun.
-
bir hafta içinde bir üst mahkemeye itiraz yaz alırsın
-
whopper bunu yazdı
Sen hala Türkiye de adaletin olduğunu mu dusunuyorsun.