folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu

Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DePReS
    DePReS's avatar
    Erkek

mmT bunu yazdı:
    -----------------------------

kapil bunu yazdı:
    hayatımda gördügüm en saçma hikaye :|

+1 

böle +1 şeklinde mesaj yazmak yasak diye biliyorum...

https://twitter.com/erincsen
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek
    daha  konu başlığını okurken kesin bunu zı-can açmıştır dedim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibo123
    ibo123's avatar
    Erkek

sayın müritler öncwlikle şunu söuliyeyim..benm babamın derin bi dini bildisi yoktur..bana hiç bi zaman bölee bi konuşma yapmamışve kuyrallar koymamıştır..insan zaten belli bi yaşa gelince çevresine anlam vermeye çalışır.ve bişeyleri rahber edinir..inanki aynı sorularla benim de kafam doluydu...babam bana hiç bi zaman din hakkında geniş bi açıklama yapmadı ..şu an elde ettiğim tüm dini bilgilerimi kendimin bulduğu rehber eşliğinde buldum..o çocukta ve diğer ateist arkadaşlar da aynısını yapabilirdi..ama bu ülkede fetullahlar,erbakanlar akpler oldukça insanlar dini yanlış anlamaya devam edicektir..)

"evlatlarım adı gülen kendisi ağlayandan sakının"SHT "Vallahi evlatlarım kainatın en bahtiyar insanları sizlersiniz."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibo123
    ibo123's avatar
    Erkek
    mmT bunu yazdı:

kapil bunu yazdı:
    hayatımda gördügüm en saçma hikaye :|

+1 

+2

"evlatlarım adı gülen kendisi ağlayandan sakının"SHT "Vallahi evlatlarım kainatın en bahtiyar insanları sizlersiniz."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

burada ki baba bağnaz ve cahil bi baba. ama tüm din düşkünün babalar gibi gösterilmeye başlanmış.

ben büyükbabamdan kur-an okumayı örendim ababmla cumalara giderim. oruç tutarım ama hiç birinden 

"Dediklerimi yapmazsan seni döver ve sokağa atarım."

böle bişey duymadım. eer herşeye kötü ihtimallerle bakacaksak ateistlerinde kötüleri var. dingil geri zekalılaı varı. onlar hakkında hikayeler yazarız. dini senin gibiler anca böle başkalarına empoze etmye çalışırlar. 

Allah için biSöyleyin kimin babası böyle der ciddi cddi ; 

"Dediklerimi yapmazsan seni döver ve sokağa atarım."

konu başlıından senin olduunu anlamştm zaten konuyu açanın...

www.yesilgrow.com - Growshop
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@BAAL

Hojamsın, büyüğümsün yazdığın her yazıya, yaptığın her yoruma saygı duyarım. Avartar'ına Nietzche'yi koyman bile tek başına yeter yorumlarının bir değeri olduğunun kanıtlanması için. Fakat bahsettiğin şeyi anlayamadım. Eğer sembolik anlatımdan kastını biraz daha açarsan daha iyi anlayabilirim.

Amacım kimseyi etkilemek ya da karşıma almak da değildi zaten. Bir yaşam öyküsünü çevirdiğimi ve benim de benzer şeyler yaşadığımı altta not olarak düşmüştüm.

@Triumph

Toplumdaki ilişkileri düzenleyen yegane kural karşıdaki insanı/varlığı anlamaktır. Gerisini de zaten din ve ahlak takip eder. Anlayışın olmadığı yerde din de olmaz, ahlak ta. Yapay olarak bu düzeni devam ettirmeye çalışsak bile kokuşup çürür. Etraf yobaz kaynar. Günümüz dünyasında elini attığın yerden din ve ahlak fışkırıyor. Forumda bile en çok hit alan konular bunlar oluyor. Ama anlayış bulmak çok zor.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    "Dine herkesin ihtiyacı vardır.Nitekim toplumsal ilişkileri düzenleyen başka bir kuralda yoktur."

Ahlakı din yaratmadı ahlakı mantık yarattı.Din sadece ahlakın sürekliligini saglamak için insalara korkudan baska bir şey vermedi.İnsan mantıgına sadık kalıp sebep sonuclarınıda bu mantık için süzdürecek zeka düzeyine eriştirgi vakit dine ihtiyac kalmıyacaktır.Eger böyle olmasaydı demokrasi ilK olarak antik zamanalarda çıkmazdı.Kısaca mantıgını kullanamayan insanların oldugu toplumlarda korku toplumu düzenler.Ahlak ise sadece bir paravandır.He ben bunu desem ne olucak demesem ne olucak o yüzden herkes birbirni kandırmaya devam eder.Yüce düzenliycei denetleyici diyip yalan söyleriz olur biter.

@ Z-CHAN

Yani kısaca,korkuktmadan ürkütmeden bir hayvanı nasıl seversin ?.Yavaşca yavaş dokundurarak ilk baslarda elin ha varmış ha yokmuş gibi olur daha sonra elinin varlıgını hissettirisin ardından sıkıca kavrayıp tutarsın.Aşama aşama,ilki yazı dilinde sembolizmdir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@ Z-CHAN

Yani kısaca,korkuktmadan ürkütmeden bir hayvanı nasıl seversin ?.Yavaşca yavaş dokundurarak ilk baslarda elin ha varmış ha yokmuş gibi olur daha sonra elinin varlıgını hissettirisin ardından sıkıca kavrayıp tutarsın.Aşama aşama,ilki yazı dilinde sembolizmdir.

---

Bu benzetmen hiç hoş karşılanmayacak BAAL hoja ^^. Şaka bi' yana dediğini anladım.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

Antik çağda da dinler vardı.Toplum hayatına etkisi ilahi dinler kadar olmasa da mitler'le birşekilde etki ediyordu.Yine diyorum dinler olmasaydı insanların zevklerine göre hareket etmesine engel olacak hiçbirşey olmazdı.Zira kişisel zevkler mantıktan önce gelir.Nasıl ki bize cinsel şehvet veren bir şeye sahip olmak için çok güçlü bir arzu besliyorsak seçimlerimizi elbette buna göre yapardık.Şöyle bir örnek vereyim.

10 tane adam işe aldınız.Ve hepsine birbirleriyle ilişkili olacağı bir iş verdiniz.Ve dediniz ki en çok çalışan müdür olacak.Veya en çok satış yapan müdür olacak.Her şirkette gördüğümüz gibi çıkar çatışması olacaktır.insanlar müdür olmak için birbirlerini ezeceklerdir.Satıcılar fazla satmak için yalanlara başvuracaklardır.Bu küçük bir örnek bunu dahada büyütebilirsiniz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Triumph bunu yazdı:

Antik çağda da dinler vardı.Toplum hayatına etkisi ilahi dinler kadar olmasa da mitler'le birşekilde etki ediyordu.Yine diyorum dinler olmasaydı insanların zevklerine göre hareket etmesine engel olacak hiçbirşey olmazdı.Zira kişisel zevkler mantıktan önce gelir.Nasıl ki bize cinsel şehvet veren bir şeye sahip olmak için çok güçlü bir arzu besliyorsak seçimlerimizi elbette buna göre yapardık.Şöyle bir örnek vereyim.

10 tane adam işe aldınız.Ve hepsine birbirleriyle ilişkili olacağı bir iş verdiniz.Ve dediniz ki en çok çalışan müdür olacak.Veya en çok satış yapan müdür olacak.Her şirkette gördüğümüz gibi çıkar çatışması olacaktır.insanlar müdür olmak için birbirlerini ezeceklerdir.Satıcılar fazla satmak için yalanlara başvuracaklardır.Bu küçük bir örnek bunu dahada büyütebilirsiniz.

Söylediklerinle çelişmiyoruz hojam zaten doğrudur dinle insanlık bugüne kadar hep içiçe olmuştur. En ilkel kabilelerin bile dini ritüelleri oldukça ayrıntılı ve gelişmiştir. Ha bunun sebebi nedir tartışılır elbet, isterseniz Allah insanları yeryüzünde hiçbir zaman dinsiz bırakmamış olarak düşünün, ister karşısında 2 kilo tşqlı kaplanı görünce, dün z¢tığı bqa tapmaya başlamıştır diye kestirip atın, insanlığın her zaman hayatını düzenleyecek kurallara ihtiyacı olmuştur. Yeter ki birbirimizi anlamaya çalışalım.

70 küsür yaşına basmış bi Vakit gaztesi yazarı vardı ya

Hüseyin (D)Üzmez isimli $erro hani... O adamın bildiği hadisleri toplasak belki tbt nin yıllık hitini geçer. Ama sorun şu ki, adam onları bilmesine biliyordu da, sırf doğrultusundan gittiği şey yüzünden başına ne işler geldi. Halbuki, madem hala ihtiyacın var git eşinle paylaş bunu hallet. Hadi olmadı diyelim parayı kıy bi otel odasında fahişe düz. Bu kadar rezil olmazdın ortaya çıktığında en azından. Ama o 13 yaşındaki kıza yapacağını yapıp da rahatlayabiliyorsan... Uzar da uzar yazacaklarım elim yoruldu.

.
Toplam Hit: 9280 Toplam Mesaj: 59