folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu

Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

açık şekilde yazmıyor ateist olduğu ancak ima ediliyor anlatılmak istenende belli zaten.

kastım z-chan  değil ve  saygılı olduğuna inanmasam bu konuya katılmamayı tercih ederdim yada uslubum farklı olurdu.

bak aziz nesine iyi derecede kuran biliyor hafız dı sanırım.

bak turan dursun son derece bilgiliydi din konusunda . islamın açıklarını arayanlardan kastım bu insanlardı.

tesddür konusu ise ayrı bir olay. örtün diye bir ayet vardır sen yaprak koyar örtündüm dersin biri külot atlet giyer örtündüm der biri manto giyer örtündüm der.derin konu yani.

ateistlerin kurana olan kinleri kendilerine hakaret edildiğine inanmalarıyla dahada artar .

onlardan bazıları gözleri kör kalpleri mühürlü diye belirtilirler.

z chanın  sa acabalarla dolu ve din ile ateizm arasında gidip geldiğine inanıyorum.

yolun başında yani.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yazarın kendisinden açıklama:

Bloguma yazdığım bu yazının hiç de bu kadar popüler olabileceğini aklıma getirmemiştim! Kısa bir öykü denemem olan "Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman Nasıl Ateist olabilir", anında birçok sosyal ağ sitesinde paylaşılmış.

Öykü birçok eleştiri almış, bazıları pozitif, bazıları da kritiğe alan, fakat kim beklerdi ki bu kadar büyük bir tartışmanın alevleneceğini...

Merak edilen şeylerden bir tanesi, bu öykünün bir otobiyografi olup olmadığıydı. Hem evet, hem de hayır. Öyküdeki "baba" aslında Allah'tır. Düşündürülmek istenen ise, Allah sahiden 'babanız' olsaydı; istekleri ne kadar saçma olursa olsun, onların tümüne boyun eğer miydiniz?

Bazı eleştirilerde babanın taleplerinin İslam'la ya da Allah'ın buyurduklarıyla bağdaştırılamayacağı ileri sürülmüş. Size katılamayacağım. O çocuğun babasının taleplerinin, gerçek bir müslümanın hayatı boyunca dikkat etmesi gereken unsurlar olduğu apaçık ortadadır.

Elbette, bir çok eleştirmen öyküde gerçekte anlatılmak istenileni anlamış. (Kabul ediyorum, başta ben dahil olmak üzere TBT'de bu yazıya bu yönle bakan yoktu herhalde.) Biliyorsunuz, bir çok dinde tanrı 'erkil ve baba' olarak görülür. İslam üzerinden anlatım yapmamın sebebi de, bildiğim bir din olmasıydı. İnanmayı uzun bir zaman önce bıraktığım bir din.

Bütün eleştirilere açığım, hem pozitif hem de negatif, çünkü insanların günümüzde hem adil hem de seviyeli tartışmalara çok ihtiyacı var.

Nico Raj

I Have No Father! Revisited... - NicoRaj

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

Baal:

Din konusunda Niçeden,G. Politzerden, platondan, sokrattan falanca feylesoftan duyduklarınla okuduklarınla hareket edebilirsin. Ve hatta düştüğün yanlışların farkına varamayabilirsin.

Din konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmayabilirsin. Din düşmanlığından çok islam düşmanlığı güderek akıl hocalığına soyunabilirsin. Çok matah bir şeymiş gibi bu tip bir site içi ayrımcılığı pervasızca alenen yapmamalısın. Bu cümle olumsuz bak dikkat et. Bu senin uzaklaştırılmana sebep olabilir.

Konumuza dönelim. 

Resul ne, nebi ne, kaç tane sema vardır, bu semaların isimleri nedir, amentü nedir gibi birkaç islami sorunun cevabını googledan aratmadan kendi dağarcığından verebilirmisin? Sahi islamı ya da boşver herhangi bir dini ne kadar biliyorsun? Dünya üzerinde en iptidai dinde bile tek tanrı inanışına varıldığını en azgın paganların bile bir en ulu varlığa inandığını bilecek kadar dinlerle uğraştınmı? 

Din hakkında bilgili olduğunu sanmıyorum. Sadece kuru boş saldırgan tavırlar sergilemeyi kendince "ne büyük şey başardım" edasıyla -belki- küçük dünyanın boş köşelerine yerleştirdin birer minik ödül olarak. Kendi kendini "ne güzel dine inanmıyorum, hatta saldırıyorum elimden geldiğince ne büyük adamım ben ne akıllıyım ne zekiyim" diye taltif ediyorsun belkide? 

Afedersin ama bilmediğini iddia ettiğim bir şey üzerinde bu kadar ısrarla neden duruyorsun?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

islam dini babaların koyduğu kurallara değil Allah ın koyduğu kurallara uyulmasını emreder demiştim.

Düşündürülmek istenen ise, Allah sahiden 'babanız' olsaydı; istekleri ne kadar saçma olursa olsun, onların tümüne boyun eğer miydiniz?
    .

böyle bir düşünce şekli zaten islama aykırı . Allahın isteklerinin saçma olduğunu düşünmek bir müslüman a nekadar mantıklı gelebilirki?

bir çok bilgisiz müslüman bile imanı zayıf müslüman bile " ya bu oruç olmasaydı olmazmıydı nedir bu saçmalık" diye düşünmüyor değil.. oruç tutmanın amacını bilmiyor çünkü. elhamdulillah müslümanım diyip duyduklarıyla gelmiş bugünlere.

ve saçma bulduğu halde orucunu tutuyor  çünkü yaratıcıya inanıyor yazı sahibine bir cevaptır bu aslında..

ama Allahın kuralları mesajı açık ve net.

"şüphesiz bunda sizin için bir hayır vardır" o neden buniye şu niye olmuş dersen sapıtır gidersin(fazla aşırıya kaçarsan)

bak turan dursuna eline bir süpürge alıyor kovayı su dolduruyor duvara sürüyor oluşan şekilleri görüyor ve aklına şu soru geliyor ya ya evrende böyle şekillendiyse ? ve ateist oluyor. tabi bundan öncede o potansiyele ulaşacak kadar sulandırmış beynini. kendi sorduğu sorulara cevap verememiş bulamamış demekki.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek
    erkan07 bunu yazdı:
    -----------------------------

islam dini babaların koyduğu kurallara değil Allah ın koyduğu kurallara uyulmasını emreder demiştim.

Düşündürülmek istenen ise, Allah sahiden 'babanız' olsaydı; istekleri ne kadar saçma olursa olsun, onların tümüne boyun eğer miydiniz?
    .

böyle bir düşünce şekli zaten islama aykırı . Allahın isteklerinin saçma olduğunu düşünmek bir müslüman a nekadar mantıklı gelebilirki?

bir çok bilgisiz müslüman bile imanı zayıf müslüman bile " ya bu oruç olmasaydı olmazmıydı nedir bu saçmalık" diye düşünmüyor değil.. oruç tutmanın amacını bilmiyor çünkü. elhamdulillah müslümanım diyip duyduklarıyla gelmiş bugünlere.

ve saçma bulduğu halde orucunu tutuyor  çünkü yaratıcıya inanıyor yazı sahibine bir cevaptır bu aslında..

ama Allahın kuralları mesajı açık ve net.

"şüphesiz bunda sizin için bir hayır vardır" o neden buniye şu niye olmuş dersen sapıtır gidersin(fazla aşırıya kaçarsan)

bak turan dursuna eline bir süpürge alıyor kovayı su dolduruyor duvara sürüyor oluşan şekilleri görüyor ve aklına şu soru geliyor ya ya evrende böyle şekillendiyse ? ve ateist oluyor. tabi bundan öncede o potansiyele ulaşacak kadar sulandırmış beynini. kendi sorduğu sorulara cevap verememiş bulamamış demekki.

erkan07;

iptidai yada içtimai bütün dinlerde inananların inanç değerleri kademe kademedir. Sen ya da bir diğeri kendini örnek veriyorum inanç bağlamında iman yönünden bir mevlanayla bir yunus emreyle bir tutamazsın. Anlatabiliyormuyum. Bunu böyle dedim diye sana eleştirel bir tavır sergilediğimi düşünme. 

Mesela oruçtan dem vurmuşsun. 

Orucun iman kademelerine göre değer kazandığını nakledilenlerden biliyoruz. Bir hristiyan olan winston churchilin (ingiltere başbakanıydı zamanında) 48 saatlik oruçlar tuttuğunu da biliyoruz. Bir budist olan mahatma ganddhi nin oruca ne kadar değer verdiğini biliyoruz. Kalkıp "oruç saçmadır" diyen kendi saçmalığını ortaya koyarki vahimdir. Hiç bir şey bilmediğini ortaya koyar. Oruca salt uhrevi kazanç yüklemenin yanlışlığıdır. Bir takım bedeni kazanımlarda olduğu şüphesizdir.

Aynı şekilde dinde varolan ibadetleri bu kefeye koyup değerlendirenler vardır. Bizim bildiğimiz yada bilmediğimiz nice faydalarını saymaya gerek yok.

Bir örnek daha vereyim. Peygamberimiz öfkelenen kişinin abdest alıp namaz kılmasını tavsiye eder. Öfkenin yanlış şeyler doğuracağını herkes bilir. Peki ya neden abdest namaz? Abdestin vücuttan negatif emerjiyi söküp attığı kanıtlanan bir gerçek. Bir içsel yolculuk olan namaz ise insanın dünyevi öfkesinden sıyrılmasında çok büyük bir yapı taşı.  Bunlar dünyevi faydalar. Uhrevi faydaları ise şüphesiz takdir edilen ücret üzerinden (ecr) hesaplanacaktır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@ FiLoZoF

Benim veya bir başkasının, islam dinini eleştirebilmesi için illa ki bütün islam tarihini noktası virgülüne bilip, kuranın ezberini tersten okuyabiliyor halde mi olması gerekir? Ya da Einstein hakkında düşünceler üretebilmek için onun bütün tezlerini, hayatını ve çalıştığı konuyu a to z bilmeme ihtiyaç var mıdır?

Kabul, bir konu hakkındaki yaptığım eleştirinin doğruluğuyla, sahip olduğum bilgi kolerasyon halindedir. Fakat, sahip olduğum yorumu doğru kılan tek etmen de bu değildir. İnsan pek ala çevresinden gözlediklerini de kendi bildikleriyle karşılaştırabilir ve farkettiği zıtlıkları paylaşabilir. Paylaşmalıdır da.

Daha açıklayıcı bir örnek vereyim. Şu anda bilgisayar başındayım ve annem söyleniyor. Bilgisayarın ne kadar kötü bir alet olduğundan, çocukların beynini uyuşturduğundan bahsediyor. Annem bilgisayar uzmanı değil, psikoloji dalında uluslararası ödülleri de yok. Sadece, haber kanallarında sıkça gördüğü bir haberden aldığı bilgiyi, kendi gözlemiyle birleştirip bana aktarıyor. Kendi gözleminde doğru olan paylar vardır. Fakat eksik olan paylar daha çoktur. Çünkü bir insanın bilgisayar başında neler yapabileceği hakkındaki fikri MSN'e girip örgü sitelerinde dolaşmaktan ibarettir.

Benim burada yapmam gereken şey ise, annemden aldığım veriyi kendi verilerimle karşılaştırmak ve benim için daha yararlı olanı seçmektir. Burada olan şey olaylara getirilen farklı açılardır. Açının darlığı yada genişliği, karşısına konacak olan açının büyüklüğüne göre bir sıfat alır.

Sonuç olarak, sen kendi açından bilgi paylaşmaz da, öğren de gel dersen, iletişim kusuru işlemiş olursun.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    Orda Kur'an ı okuyan çocugun mallıgıyla ilgili biraz bu yazı... o kız yüzünden degil Kitap sayesinde babasına dogruyu gösterebilirdi... Kur'an da çocuklarınıza iyi davranın yazmıyormu en basit örnegim ? yazmıyor mu size muhtaç olanlara kötü davranmayın vs vs.. göstersin çocuk ayeti babasını göt etsin :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    "Din konusunda Niçeden,G. Politzerden, platondan, sokrattan falanca feylesoftan duyduklarınla okuduklarınla hareket edebilirsin. Ve hatta düştüğün yanlışların farkına varamayabilirsin.

Din konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmayabilirsin. Din düşmanlığından çok islam düşmanlığı güderek akıl hocalığına soyunabilirsin. Çok matah bir şeymiş gibi bu tip bir site içi ayrımcılığı pervasızca alenen yapmamalısın. Bu cümle olumsuz bak dikkat et. Bu senin uzaklaştırılmana sebep olabilir."

O saydıgın isimleri okuyanlar söylediklerimin onlar ile ilgili olmadıgını çoktan anlamıslardır zaten .Onu geçtim islam ve dini yazdıklarıma bakarsan evet eleştiriyorum ama okuduklarım ile degil.Kuran okunarak eleştiri yapılmaz.Çünkü yazılış itibari ile sebep sonuctan çok tasvirler ve semboller ile anlatır anlatıcagını.Her seyi bir tarafı bırakıp sen din düşmanısın yok sen islam düşmanısın diyerek bazı seylerin cevabını vermeden aradan sıyrılıp pacavra edebiyatını bırakında adam gibi usulunuzce tartısın.Buyrun hadi savunun neyi savnucaksınız.Ben düşündüklerimle bir seyleri savunuyorum bir yazılı meteryale yada dogmalara baglı kalarak degil.Sizde çıkın kendi düşünclerinizle karsı çıkın.Ona buna etiket yapıstırıp zaten bu din düşmanı vs diyip milleti galyana getiren 3. sınıf milli görüş yazarlarından farksızsınız.Birde fix suçlama var tabi sen din degil sadece islamı eleştiriyonda bilmennede...muntazaman gülüyoruz.:)

NOT : "Bu senin uzaklaştırılmana sebep olabilir" oooo çok korktum.Affet beni islam uleması.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek
    Z-CHAN bunu yazdı:

@ FiLoZoF

Benim veya bir başkasının, islam dinini eleştirebilmesi için illa ki bütün islam tarihini noktası virgülüne bilip, kuranın ezberini tersten okuyabiliyor halde mi olması gerekir? Ya da Einstein hakkında düşünceler üretebilmek için onun bütün tezlerini, hayatını ve çalıştığı konuyu a to z bilmeme ihtiyaç var mıdır?

Kabul, bir konu hakkındaki yaptığım eleştirinin doğruluğuyla, sahip olduğum bilgi kolerasyon halindedir. Fakat, sahip olduğum yorumu doğru kılan tek etmen de bu değildir. İnsan pek ala çevresinden gözlediklerini de kendi bildikleriyle karşılaştırabilir ve farkettiği zıtlıkları paylaşabilir. Paylaşmalıdır da.

Daha açıklayıcı bir örnek vereyim. Şu anda bilgisayar başındayım ve annem söyleniyor. Bilgisayarın ne kadar kötü bir alet olduğundan, çocukların beynini uyuşturduğundan bahsediyor. Annem bilgisayar uzmanı değil, psikoloji dalında uluslararası ödülleri de yok. Sadece, haber kanallarında sıkça gördüğü bir haberden aldığı bilgiyi, kendi gözlemiyle birleştirip bana aktarıyor. Kendi gözleminde doğru olan paylar vardır. Fakat eksik olan paylar daha çoktur. Çünkü bir insanın bilgisayar başında neler yapabileceği hakkındaki fikri MSN'e girip örgü sitelerinde dolaşmaktan ibarettir.

Benim burada yapmam gereken şey ise, annemden aldığım veriyi kendi verilerimle karşılaştırmak ve benim için daha yararlı olanı seçmektir. Burada olan şey olaylara getirilen farklı açılardır. Açının darlığı yada genişliği, karşısına konacak olan açının büyüklüğüne göre bir sıfat alır.

Sonuç olarak, sen kendi açından bilgi paylaşmaz da, öğren de gel dersen, iletişim kusuru işlemiş olursun.

z-chan;

einsten hakkında yazıp çizebilmek, burada bugün yapıldığı gibi karalayabilmek için onun ustalaştığı konular hakkında  en az onun kadar usta olmak gerekir.

Sen bir soru sordun mu ki cevap bekleyesin karşılığında? Herhangi bir adamın herhangi bir yazısını alıp buraya getirdin. Bunun üzerine cevap verilemz yorum yapılır. 

Baal;

Sana gelince baal. Sen bugüne kadar yazdığın yazılarla, bu konu başlığı altında yaptığın yorumlarla islama, dine bakış açını az çok değil birebir belli ediyorsun. 

Her zamanki hedonist tavrınla bu tip olaylar karşısındaki takındığın karakterin emin ol seni bir yere taşımaz. 

Sana bi hikaye anlatayım. Önce bu hikayeyi oku, tavırlarındaki o belirgin iğneleyici tarzı çıkart sonra gel sor cevaplayım elimden geldiğince. Yoksa bir evvelki uzaklaştırmandaki duruma düşersin. Yani "ooo çok korktum islam uleması" diyerek iğneleyici bir tavır sergilemen bence öfke kontrolünde büyük aksaklıklar yaşadığının göstergesi. Eleştriye gelemiyor, sonra da sormadığın sorulara cevap arıyor yapılan yorumları olumsuz değerlendiriyorsun. Ardından tamamen iyi niyetli  bir  uyarıyı böylesine iğneleyici bir tavırla geri çeviriyorsun.

küçük bir akarsuyun tam ortasına düşen akrebi gören bir adam elini uzatıp akrebi kurtarmak ister. Lakin akrep onu sokar. Bu bir kez daha tekrar eder. Sonra bir kez daha. Oradakilerden birisi o adama neden kurtarmak için uğraşıyorsun baksana sokuyor durmadan fayda etmez bu girişim der. Adam :

O akrep. Akrepliğini yapacak. Karakteri bu. Bense insanım. Benim geliştirdiğim karakterde ise zor durumda yanlış yolda olana el uzatmak var.

Şimdi sana diyeceğim şey şu. Kalkıp adama akıl hocalığı yapıyorsun. Mealen bak dini kötülerken sembolizme başvuracaksın gibi yol göstericiliğe soyunuyorsun. Sonra seni eleştiren birisi çıkınca da "paçavra edebiyatı, cevap vermeyen kişi" gibi yaftalarla su- zeytinyağı ilişkisinin görsel detaylarını seriyorsun ortaya. Ne sordun da cevap vermeye çalışmadık söylermisin? 

Ben sana söyleyim. HİÇ! Koca bir hiç. Sadece bilmediğini iddia ettiğim bir konu üzerinde ileri geri konuşmuşsun. Ve bunu yaparken süslü laflar, iğneleyici tavırlar, aşağılayıcı yaftalardan başka ne kullanmışsın? 

İslam tarihini okudun mu? Siyer okudun mu? kuran okudun mu? Daha önemlisi bunları yaparken önyargından uzaklaştın mı? Yineliyorum. Bilmediğini iddia ettiğim bir konu hakkında nasıl bu kadar kendinden emin bir tavırla konuşabiliyorsun? Beni de güldüren işte bu. Karşılıklı gülüşüyoruz.  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:

Yalan, külliyen yalan.

Bence o hatun bu veled-i zina'nın aklına girdi, hatun milleti nede olsa. Bu da babasına üç-beş bahane düzüp kaçtı evden hatunun yanına.

haklısın kurdo  hatunua kaptırdı gonlünü ibne

o diilde bence bu hikaye kulliyen yalan

bu arad zchandan provakatif eylemlere devam :) ama arad bi mola veriyo 

hani durmak yok yola devamdı

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
Toplam Hit: 9282 Toplam Mesaj: 59