Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu
-
Daha fazla dayanamayacağım. Birincisi bu yazıyı yazarak bize neyi anlatmak istedin onu söyle. İslam dininde haşa tutarsızlık mı var? Ya da biz müslümanlar yüce rabbimizin bize emrettiklerine körü körüne mi bağlıyız? Zamanın gerekleri islamın buyruklarına ters mi kalıyor? Ya da her büyüyen kazandğı olgunluk sayesinde islamın ne denli boş olduğunun mu farkına varıyor?
Altına da not atmışsın endişelenmenize gerek yok demişsin amacın benim tahmin ettiği değilmişmiş.Bağdat ordaysa arşın burda. Sen oraya islama uyz oluyorum deseydin benim için gene aynı kapıya çıkıyor olurdu.
İslam hakkında zerre kadar bilgiye sahip olmayıp işi yalnızca çamur atmak olan sorunlu kişiliklerden biriymiş bunu hangi olgun, modern, ileri görüşlü beyfendi(!) yazdıysa.Yerim onun islam hakkındaki fikirlerini. Yok ya, zamanla değişiyormuş demek. Demek biz gözleri bağlı koyunlar gibi bir kör inancın peşindeymişiz. Demek din bizim özgürlüğümüzü kısıtlıyormuş, hayatımızı olumsuz etkiliyormuş.
Bütün bunlara koca bir bsg çekmek istiyorum. Ve şunu da söleyim kendinizi bu denli alçaltmak bu kadar kolay olmasın ;)
-
FiLoZoF bunu yazdı:
-----------------------------
Baal;Sana gelince baal. Sen bugüne kadar yazdığın yazılarla, bu konu başlığı altında yaptığın yorumlarla islama, dine bakış açını az çok değil birebir belli ediyorsun.
Her zamanki hedonist tavrınla bu tip olaylar karşısındaki takındığın karakterin emin ol seni bir yere taşımaz.
Sana bi hikaye anlatayım. Önce bu hikayeyi oku, tavırlarındaki o belirgin iğneleyici tarzı çıkart sonra gel sor cevaplayım elimden geldiğince. Yoksa bir evvelki uzaklaştırmandaki duruma düşersin. Yani "ooo çok korktum islam uleması" diyerek iğneleyici bir tavır sergilemen bence öfke kontrolünde büyük aksaklıklar yaşadığının göstergesi. Eleştriye gelemiyor, sonra da sormadığın sorulara cevap arıyor yapılan yorumları olumsuz değerlendiriyorsun. Ardından tamamen iyi niyetli bir uyarıyı böylesine iğneleyici bir tavırla geri çeviriyorsun.
küçük bir akarsuyun tam ortasına düşen akrebi gören bir adam elini uzatıp akrebi kurtarmak ister. Lakin akrep onu sokar. Bu bir kez daha tekrar eder. Sonra bir kez daha. Oradakilerden birisi o adama neden kurtarmak için uğraşıyorsun baksana sokuyor durmadan fayda etmez bu girişim der. Adam :
O akrep. Akrepliğini yapacak. Karakteri bu. Bense insanım. Benim geliştirdiğim karakterde ise zor durumda yanlış yolda olana el uzatmak var.
Şimdi sana diyeceğim şey şu. Kalkıp adama akıl hocalığı yapıyorsun. Mealen bak dini kötülerken sembolizme başvuracaksın gibi yol göstericiliğe soyunuyorsun. Sonra seni eleştiren birisi çıkınca da "paçavra edebiyatı, cevap vermeyen kişi" gibi yaftalarla su- zeytinyağı ilişkisinin görsel detaylarını seriyorsun ortaya. Ne sordun da cevap vermeye çalışmadık söylermisin?
Ben sana söyleyim. HİÇ! Koca bir hiç. Sadece bilmediğini iddia ettiğim bir konu üzerinde ileri geri konuşmuşsun. Ve bunu yaparken süslü laflar, iğneleyici tavırlar, aşağılayıcı yaftalardan başka ne kullanmışsın?
İslam tarihini okudun mu? Siyer okudun mu? kuran okudun mu? Daha önemlisi bunları yaparken önyargından uzaklaştın mı? Yineliyorum. Bilmediğini iddia ettiğim bir konu hakkında nasıl bu kadar kendinden emin bir tavırla konuşabiliyorsun? Beni de güldüren işte bu. Karşılıklı gülüşüyoruz.
-----------------------------Sen kimsin ? Sana ne ? istedigimin akıl hocalıgını yaparım sana ne oluyor ? O benimle o kişi arasındadır 3.sahıslara giren çıkan mı var.Uyarıymıs sen kimsin de beni uyarıyon sana bu yetkiyi kim verdi.Eleştireye açık degilmişim eleştirmek degil buna bok atmak denir ki konu benimle alakı degilken yok uzaklsıtırlsın yok su yok bu ile konuyu buraya ceken baskası da eleştirlere kapalı olan benim he.Şikayeti olan adam çeker gider şikeyet eder.Döndürüp dolastıtıp aynı lafı mahalle karsısı gibi tekrar tekrar sakız yapmaz.Hele ki buna bana senin gibi "Sizin o agladınız sehitler birilerinin bilmesne silah dayıyıp kimlere acı cektirdi bilseniz" diyen bir TSK düşmanı hiç diyemez.Eger bu lafı yakınımda bir sekilde söylemiş olsaydın bir daha konusmamak üzere susardın.O zaman görürdük öfke kontrolünü.
Basından beri söylüyorum ya anlamıyorsunuz yada anlamamızlıktan geliyorsunuz.Bilmiyorsun,bilmiyorsun,bilmiyorsun tek bilgidniz laf bu konus o zaman cevap ver millete haddine düşmedigi halde uyarıda bulunmayı biliyon onunda cevabını ver vermiyorsan çek git.Sen bana hem bir konu hakkında hiç bir şey bilmiyorsun diyecen hemde o konu hakkında neden bilmedigime dair yazıklarıma bir cevap vermiyecen,oldu.Sonra üstüne artislik yapıp milleti kendine yakıstırılan sıfatı yakıstıracan.Sonra biz suçlu olucaz kimsin sen birader.
-
z-chan; einsten hakkında yazıp çizebilmek, burada bugün yapıldığı gibi karalayabilmek için onun ustalaştığı konular hakkında en az onun kadar usta olmak gerekir. Sen bir soru sordun mu ki cevap bekleyesin karşılığında? Herhangi bir adamın herhangi bir yazısını alıp buraya getirdin. Bunun üzerine cevap verilemz yorum yapılır.
--
Adamın yazısını olduğu gibi aktardım. Sonuna da kendi düşüncelerimi koydum. Yorumlarınızı beklediğim için yorumumu yaptım. Fakat sen bunu yapmak yerine BAAL ve benimle atışmaya girdin. Biraz da yazının kendisi hakkında konuşabilir misin? Bunu yapman için illa 'Bu konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz' diye röportaj ekibiyle ayağına mı gelmem gerekiyor?
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------z-chan; einsten hakkında yazıp çizebilmek, burada bugün yapıldığı gibi karalayabilmek için onun ustalaştığı konular hakkında en az onun kadar usta olmak gerekir. Sen bir soru sordun mu ki cevap bekleyesin karşılığında? Herhangi bir adamın herhangi bir yazısını alıp buraya getirdin. Bunun üzerine cevap verilemz yorum yapılır.
--
Adamın yazısını olduğu gibi aktardım. Sonuna da kendi düşüncelerimi koydum. Yorumlarınızı beklediğim için yorumumu yaptım. Fakat sen bunu yapmak yerine BAAL ve benimle atışmaya girdin. Biraz da yazının kendisi hakkında konuşabilir misin? Bunu yapman için illa 'Bu konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz' diye röportaj ekibiyle ayağına mı gelmem gerekiyor?
-----------------------------zchan;
kendin diyorsun bak ben birşey demiyorum. Yorumumu koydum diyorsun. Bizde yorumumuzu yapıyoruz. Nedir bu hazımsızlık? Akıl hocan ve sen el ele vermişsiniz durup dinlenmeden karalama kampanyasına girişmişsiniz.
Yineliyorum artık anlayın:
Soru sordunuz mu? Sordunuz da bizmi cevap vermeden size eleştirel yorum getirdik?
Baal rumuzlu şey;
lafı her nerenden anlıyorsan oranı iyice aç güzelce dinle, yazdıklarımı her nerenle okuyorsan oranıda aç güzelce bir daha oku. Tsk düşmanı değilim. Beni tsk düşmanı ilan etmeden evvel ne yazdığımı bir daha oku sonra gel beni karala. Böylesine cüretkar ve küstahça bana hakaret edemezsin seni men ederim bundan.
Yine baal rumuzlu şey bilmediğini kabul edip çekilmek yerine bilmediğin gerçeğiyle yüzleşmek yerine saldır çamur at sen kimsin falan gibi büyüklenme pozisyonları ile kontrra atağa kalk.
Asıl sen kimsin? Tartışma adabın yok, konuşma edebin yok klavyenin arkasından laf harcıyorsun.
Son olarak, yukarıda anlattığım akrep hikayesindeki akrepten farkın ne? Konuşup yazı yazabilmen mi? Karakterin yazdıklarından belli. Yürü git. Ucuz milliyetçi seni 5 kuruşluk faydanız yok köstek olmaktan başka bir şeye yaramazsınız.
Son kez uyarıyorum bana hakaret etme.
[.]
-
bu sefer uzaktan seyredicem bulaşmıycam bu konuya z cihan inan düşündügün ve gerçek olarak bildin şeylerin hepsi yalan :) çakmagın alvine elini 1 dakika boyunca tut ve neden elinin yandıgını araştır yakmamak içinde ne gibi önlemler alman gerektigini akıl ile bulmaya çalış bu senin için bir kıssadır :)
-
Edit: Burada önceden ettiğim sözler adabını aşmıştı. Geri alıyorum.
-
FiLoZoF bunu yazdı:
-----------------------------
zchan;kendin diyorsun bak ben birşey demiyorum. Yorumumu koydum diyorsun. Bizde yorumumuzu yapıyoruz. Nedir bu hazımsızlık? Akıl hocan ve sen el ele vermişsiniz durup dinlenmeden karalama kampanyasına girişmişsiniz.
Yineliyorum artık anlayın:
Soru sordunuz mu? Sordunuz da bizmi cevap vermeden size eleştirel yorum getirdik?
Baal rumuzlu şey;
lafı her nerenden anlıyorsan oranı iyice aç güzelce dinle, yazdıklarımı her nerenle okuyorsan oranıda aç güzelce bir daha oku. Tsk düşmanı değilim. Beni tsk düşmanı ilan etmeden evvel ne yazdığımı bir daha oku sonra gel beni karala. Böylesine cüretkar ve küstahça bana hakaret edemezsin seni men ederim bundan.
Yine baal rumuzlu şey bilmediğini kabul edip çekilmek yerine bilmediğin gerçeğiyle yüzleşmek yerine saldır çamur at sen kimsin falan gibi büyüklenme pozisyonları ile kontrra atağa kalk.
Asıl sen kimsin? Tartışma adabın yok, konuşma edebin yok klavyenin arkasından laf harcıyorsun.
Son olarak, yukarıda anlattığım akrep hikayesindeki akrepten farkın ne? Konuşup yazı yazabilmen mi? Karakterin yazdıklarından belli. Yürü git. Ucuz milliyetçi seni 5 kuruşluk faydanız yok köstek olmaktan başka bir şeye yaramazsınız.
Son kez uyarıyorum bana hakaret etme.
[.]
-----------------------------Cevap nerde cevap hala konu içinde tartısıgmız konunun dısında kişisel olarak tartısıyoruz.Kladı ki sen beni ortada hiç bir sey yokken hedonist ilan et.Sonra cevap olarak "O agladıgınız şehitler silahı birilerinin biyerine dayayıp kac kişinin canını yaktı bir bilseniz" sözünün üzerine haklı olarak TSK düşmanı ilan edilmen mi dokundu sana.
İyi oh ne ala memleket sen milleti su bu ilan et sonra cevap olarak baska bir sey bekle.Kaldı ki sen hiçbir sey yok beni hedonistlikle itham ederken ben bir söz üzerine seni TSK düşmanı olmakla itham ediyorum.Gocunmıyacaksın aslanım şey mey bize ters işler biz direkt adamın suratına çalarız kara çamurunu.Varsa bu gün böyle dün öyle oldugum bir konu çıkart koy ortaya.Sen degil feriştah kalksa mezerindan beni senin yaptıgın sekilde suclayıp ah cicim vah cicim seklinde cevap bekleyemez.
Yok yani sabahtan beri söylüruz bilmedigim sey anasını satıyım en bu bilmedigim sey söyleyin diyorum cevap verin diyorum yok yok yok.Aslanlar gibi çıkıp konu hakkında aslanlar gibi düşüncelerimi ortaya koydum ve arkasındayım.Seninde tek yapabldigin yok bilmiyorsun yok su yok bu hadi hadi çık çürüt çık yorumla karsı çık.
Birde çıkıp bana kimse hele hele "O agladıgınız şehitler silahı birilerinin biyerine dayayıp kac kişinin canını yaktı bir bilseniz" diyen bir TSK düşmanının demesi sacma bir sey yoktur.Düşmanısın çünkü bu sözün acıklması bundan baska hiçbir sey degildir hadi buyur acıkla bakalım kac kişi o konuda böyle anlamıs ac bak bakalım.Tabi herkes yanlıs bir tek siz dogrusunuz ya.
Birde biz köstek olduk dimi millete anlıyorum derdini.Gülünüz cumhuriyet bitti diyor,tayyibiniz minareler süngümüz diyor,milletvekilleri acıklamaar yapıyor hem cumhuriyet hem laiklik karsıtısınız hemde "O agladıgınız şehitler silahı birilerinin biyerine dayayıp kac kişinin canını yaktı bir bilseniz" sözlerinizle TSK.Birde kalkıp utanmadan bize köstek oldunuz diyosunuz.İnsanda biraz surat olur surat.Dagıtalan kömürleri uc uca koysan dunyayı zilyon kere döner dolasır.Tabi biz köstek tabi.
-
"Özellikle zumsuk dikkatimi çekti. Pazartesi günü ülke tv de arşivci diye bi program çıkacak. Maalesef 2. Bölümü ama hadiseye az çok hakim olabilirsin.
Askerleri diyorum canım. Darbe için nasıl ortalığı gerdiğini filan.
Bir de babana dayına filan sor. her gün 30 kişinin öldüğü anarşistlerin fink attığı dönem 12 eylülden sonra bıçakla keser gibi kesildimi kesilmedimi diye. Verecekleri cevap askerin darbenin neresinde değil nerelerinde oturduğunu nasıl hazırladığını anlatır.
Ayrıca 1978 yılında olan hadiseleri didiklersen chp hükümetinin bu millete ne kaar değer verdiğini anlarsın. İç işleri bakanının 6 öğrenciyi öldüren teröristi ziyaret edip geçmiş olsun demesini görürsün.
Kahraman maraşta yaşanan hadiseleride öğrenirsin belki. Çoluk çocuk yakıldı bu memlekette. Maraşta resmen iç savaş çıktı. Doğu anadolu ile birlikte istanbul ve ankara olağanüstü hal bölgesi ilan edildi. Sıkı yönetime geçildi.
Düşünsene geçit resimlerinde, şehit cenazelerinde gözlerin yaşlarla dolu dolu izlediğin asker burnuna silah dayamış can düşmanını bulmuşçasına sana hakaretler ediyor. Senin o yere göğe konduramadığın ordumuz neler yaptı neler."noktası virgülüne yazdığım şey bu. İyice oku. Nerene sokacağımı bilmiyorum bu yazıyı anlaman için bilmiyorum.
Hedonist kelimesinin manasını bildiğinden de çok emin değilim hani. Kendinden geçmiş bir vaziyette ilk sayfada ne yazdığını unutup kalkmış burada sağa sola sataşıyor, babanın çiftliği edasıyla at koşturuyorsun. Sana bu hakkı kim tanıdı bilmiyorum ama birisinin sana hakettiğin cümleleri sarfetmesi lazım. O kişi ben olacağım vaziyet.Önüne gelen aksi fikriyattaki insana hoşt kışt demeyi şiar edinmişsin birilerininde gözünden kaçmışsın anlaşılan. Lakin senin gibilere yem etmezler bu gibi bir ortamı. Adam gibi konuşacaksan konuşalım diyorum başından beri yok ben o dediğinden anlamam diyorsan ki öyle görünüyor sen sağ ben selamet.
Şimdi yukarıda yazılanları dikkatlice okuduysan eğer maraşta yaşanan hadiseleri öğrenirsin belki demişim. Bu öğrenirsin kelimesi zaten benim bildiğimi gösterir. Sen biliyormusun peki? Maraşta asker ve siviller çatıştı. Öncesinde birtakım silahlı siviller ev basıp çoluk çocuk katletti. Peki bütün bunlar olurken asker neredeydi?
Fahri Korutürkün bu yöndeki uyarılarına rağmen? He? Biliyormusun yoksa yine hakaret yağdırıp biliyormuş gibi mi davranacaksın?
Düşünsene demişim, resmi geçitlerde avuçların patlarcasına alkışladığın, cenazesinde hiç tanımadığın mehmedin, gözyaşı döktüğün askerimiz cuntacı subayların emrinde neler yaptı demişim. Sen bu kadar lafı anlayamayacak basiret gösteremiyorsan ben daha sana Allahı peygamberi melekleri nasıl anlatırım ki? Yada sen nasıl anlarsınki? Sende o kapasite yok. Yukarıdaki yazıdan tek farkı cuntacı subaylar eklentisi. Askerdeki hiyerarşiyi biliyormusun bilmem ama asker emir almadan kılını kıpırdatamaz. Bunları illede cin ali serisi gibi tek tek ayrıntılarıyla yazmak mı lazım anlaman için?
Suratımıza çalarmış kara çamuru ne çamuru? Çamur zannettiğin şey ne senin? Daha yazılanları analiz edip anlamazken hangi çamuru çalmaktan bahsedebilirsin ki?
Kalkmış burada senin gibi çoluk çocuk zihniyetli bir şeyle çelik çomak oynuyoruz. Çocuk gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun. Sen şöyle dedin de ben böyle yaptımda bilmem ne. Senden başka yanlış anlayan olmamış her nedense o yazımı. Yine her nedense senden başka tepki gösteren de olmamış. Bu kadar millet hain bir tek sen vatan perversin öylemi? Kendini ne tür bir dev aynasında görüyorsun bilmem ama basitçe yazdığım cümleleri kelimeleri anlayamama başarısı gösterdiğin için tarafımca ilk ve son kez olarak alkışlanmayı hakettin. Bravo!
Allah sen ve senin gibilere muhtaç etmedi bu milleti merak etme.. İnşallah etmeyecekte.
Ha benim şu ana kadar yazıp çizdiklerim arasında yanlış yokmu? Var! Senden akıl hocası olmaz. O yanlışımı kabul ederim bak.
Son paragrafını kaale almıyorum. Benimle alakası olmayan bir durum. Git akp ye mi anlatacan chpyimi orasını sen bileceksin. Bilmiyorsan bilen birine sor yolda şaşırma.
Not: Bir önceki mesajında bana birader diye hitap etmişsin seninle "birader" olmaktan Allaha sığınırım. Standartlarım müslüman standartı olduğu için oldukça yüksektir.
z-chan:
konu hakkında sen bir söz söyleki bizde söyleyelim bir soru sorki bir cevap verelim diye kaç kere daha yazmalıyım? Ha kafana girmiyorsa bu artık ben ne yapayım? Kalkıp oradan tavşan kaç tazı tut der gibi ben bişey diyemiyorum baal sen yaz bari? Öylemi? Kaç yaşındasın sen delikanlı? Merak ettim.
-
Polemiği daha fazla bu konunun altında sürdürmek istemiyorum. Yanıtınızı PM'ledim.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Konun içerigi böyle olursa her türlü hakarete sesini çıkarmıyacaksın.Yaptıgın hata çok büyük.İslama dogrudan saldırmak yada dogrudan Tanrıyı yada dogrudan kuranı eşeltirmek kim olursa olsun o kişi haklıda olsa onu alır yutar çigner ve bir tarafa atıp gider.
Savundugun düşünceyi ilk önce sembolize et ondan sonra anlat.Benim diyen müslüman benim diyen ulema karsına gelse bu taktikle Allah'ın bir olmadıgını savunsan dahi durup düşünür.Bu tarz konular bodozlama olmamalı.
Zaten dine ihityac duyan iki kesim vardır onlardan biri beş parasızlar digeri ise ortasınıf.Biri sürü psikolojisi ile toplumda birazda yer etmek için bilinç altından sorgulamayı kilitleyip inanır digeri zaten bu dünyada beş kuruşum yok bari öbür taraf için sermayesiz bir şeyler yapıyım ki en azından orda götümüz rahat yüzü görsün mantıgı ile yola çıkar.
-----------------------------Bak aslanlar gibi neyi savunuyorsun gör. Bu şimdi islam düşmanlığı değil de ne? bU ŞİMDİ AYRIMCILIK YAPMAK DEĞİL DE NE?
Daha kendi yazdığın şeyden haberin yok kara çamurdan bahsediyorsun. Ha güzel hakaret ediyor müthiş kara çalıyorsun. Hakkını yemem.
Bak bak bak.
Yaptığın hata çok büyük. İslama öyle doğrudan saldırılmaz. Ben daha evvelde çok kereler saldırdığım için yollarını yöntemini bilirim. Sembolizm falan kullancaksın. Bunlar biraz hödük oldukları için kolay kolay anlayamazlar. Bir de din nasıl desem böyle köylünün, orta direğin ne bileyim askere evfladını gönderip tabutunu teslim alıp vatan sağolsun ötekinide vereyim diyen bazı seviyece düşükler vardır ya işte onlara göre birşey. Biz oturup hede höde vatan, millet sakarya falan diye bağırıp dine saldıracağız. Biz üstünüz. bunları dedim de z-chan bu şehit kelimesi aslında islami bir ifadedir. Ben bunu bilmiyordum. Asker neden şehit olur anlama zorluğu çekiyorum. Ha inananlar için şehadet kelimesi kullanılabilir ama benim için bu kelime kullanılmamalı. Misal yani.
İşte böyle saldıracaksın koçum beni göreyim seni hadi..
Mealen bunları anltamaya çalışmışsın farkında değilsin tabi..
z-chan: "İnsanları din duygusundan soğutmak için çevirmedim bu yazıyı -Maalesef bunu her seferinde belirtmem gerekiyor" dedikten sonra 2-3 sayfada dönekliğin daniskasını sergileyerek din düşmanlığı yapan baal adlı şeyin uydusu olup "ben daha bir şey demiyorum baal hocam sen bak bu konuya" diyerek kendi sözüne ne kadar sadık kalabileceğini gösteriyorsun.
Soru sor diyorum yok. Yorum yapınca neden yorum yaptın? Ne senden ne de baal adlı şeyden ne köy olur ne kasaba hadi..
edit: pm henüz gördüm. Olayı yatıştırmak için kendi üzerime düşeni yapacağım. Ama pm de de belirttiğim üzere dine saldıracaksanız karşınızda en azından ben dimdik duracağım. Meydanı boş bırakamam. Ama yok karşılıklı adab-ı muaşerete uygun fikri alışveriş yapalım diyorsanız eyvallah sonuna kadar varım. Sorun, soralım birlikte öğrenelim bildiklerimizi paylaşalım.
Yukarıda yazılanları da değiştirmiyorum. Zira pm den hemen önce yollamıştım.