Artık Bir Babam Yok! Bir Müslüman"In Ateist Oluşu
-
yavaş gelin gençler. filozof abimize devlet asker düşmanı dedirtmem kimselere.
adabınızla kelam edin. laflarınızı tartın
-
Edit: Burada önceden ettiğim sözler adabını aşmıştı. Geri alıyorum.
-
sizin saldırgan mesajlarınızdan hemen önce yorum yapmaya başlamıştım ama son mesajımdaki edit kısmını okumadığını varsayıyorum.
Yok okumuşta bile bile yapıyorsan kendi dilinle verdiğin açıkların üzerine giderim haberin ola. Dikkat et kendine. Bak diğerini uyardım hakaretlerine nasıl son verdi. Uydusu olduğun adamdan azıcık ibret al.
İkinci paragrafı bir önceki mesajımda edit kısmını okuduysan dikkate alma.
-
pekala kendi adıma ilk soruyu sorayım madem:
z chan ateistmisin?
-
Konu ben değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Bunun tartışma yeri de burası değil.
-
FiLoZoF bunu yazdı:
-----------------------------"Özellikle zumsuk dikkatimi çekti. Pazartesi günü ülke tv de arşivci diye bi program çıkacak. Maalesef 2. Bölümü ama hadiseye az çok hakim olabilirsin.
Askerleri diyorum canım. Darbe için nasıl ortalığı gerdiğini filan.
Bir de babana dayına filan sor. her gün 30 kişinin öldüğü anarşistlerin fink attığı dönem 12 eylülden sonra bıçakla keser gibi kesildimi kesilmedimi diye. Verecekleri cevap askerin darbenin neresinde değil nerelerinde oturduğunu nasıl hazırladığını anlatır.
Ayrıca 1978 yılında olan hadiseleri didiklersen chp hükümetinin bu millete ne kaar değer verdiğini anlarsın. İç işleri bakanının 6 öğrenciyi öldüren teröristi ziyaret edip geçmiş olsun demesini görürsün.
Kahraman maraşta yaşanan hadiseleride öğrenirsin belki. Çoluk çocuk yakıldı bu memlekette. Maraşta resmen iç savaş çıktı. Doğu anadolu ile birlikte istanbul ve ankara olağanüstü hal bölgesi ilan edildi. Sıkı yönetime geçildi.
Düşünsene geçit resimlerinde, şehit cenazelerinde gözlerin yaşlarla dolu dolu izlediğin asker burnuna silah dayamış can düşmanını bulmuşçasına sana hakaretler ediyor. Senin o yere göğe konduramadığın ordumuz neler yaptı neler."noktası virgülüne yazdığım şey bu. İyice oku. Nerene sokacağımı bilmiyorum bu yazıyı anlaman için bilmiyorum.
Hedonist kelimesinin manasını bildiğinden de çok emin değilim hani. Kendinden geçmiş bir vaziyette ilk sayfada ne yazdığını unutup kalkmış burada sağa sola sataşıyor, babanın çiftliği edasıyla at koşturuyorsun. Sana bu hakkı kim tanıdı bilmiyorum ama birisinin sana hakettiğin cümleleri sarfetmesi lazım. O kişi ben olacağım vaziyet.Önüne gelen aksi fikriyattaki insana hoşt kışt demeyi şiar edinmişsin birilerininde gözünden kaçmışsın anlaşılan. Lakin senin gibilere yem etmezler bu gibi bir ortamı. Adam gibi konuşacaksan konuşalım diyorum başından beri yok ben o dediğinden anlamam diyorsan ki öyle görünüyor sen sağ ben selamet.
Şimdi yukarıda yazılanları dikkatlice okuduysan eğer maraşta yaşanan hadiseleri öğrenirsin belki demişim. Bu öğrenirsin kelimesi zaten benim bildiğimi gösterir. Sen biliyormusun peki? Maraşta asker ve siviller çatıştı. Öncesinde birtakım silahlı siviller ev basıp çoluk çocuk katletti. Peki bütün bunlar olurken asker neredeydi?
Fahri Korutürkün bu yöndeki uyarılarına rağmen? He? Biliyormusun yoksa yine hakaret yağdırıp biliyormuş gibi mi davranacaksın?
Düşünsene demişim, resmi geçitlerde avuçların patlarcasına alkışladığın, cenazesinde hiç tanımadığın mehmedin, gözyaşı döktüğün askerimiz cuntacı subayların emrinde neler yaptı demişim. Sen bu kadar lafı anlayamayacak basiret gösteremiyorsan ben daha sana Allahı peygamberi melekleri nasıl anlatırım ki? Yada sen nasıl anlarsınki? Sende o kapasite yok. Yukarıdaki yazıdan tek farkı cuntacı subaylar eklentisi. Askerdeki hiyerarşiyi biliyormusun bilmem ama asker emir almadan kılını kıpırdatamaz. Bunları illede cin ali serisi gibi tek tek ayrıntılarıyla yazmak mı lazım anlaman için?
Suratımıza çalarmış kara çamuru ne çamuru? Çamur zannettiğin şey ne senin? Daha yazılanları analiz edip anlamazken hangi çamuru çalmaktan bahsedebilirsin ki?
Kalkmış burada senin gibi çoluk çocuk zihniyetli bir şeyle çelik çomak oynuyoruz. Çocuk gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun. Sen şöyle dedin de ben böyle yaptımda bilmem ne. Senden başka yanlış anlayan olmamış her nedense o yazımı. Yine her nedense senden başka tepki gösteren de olmamış. Bu kadar millet hain bir tek sen vatan perversin öylemi? Kendini ne tür bir dev aynasında görüyorsun bilmem ama basitçe yazdığım cümleleri kelimeleri anlayamama başarısı gösterdiğin için tarafımca ilk ve son kez olarak alkışlanmayı hakettin. Bravo!
Allah sen ve senin gibilere muhtaç etmedi bu milleti merak etme.. İnşallah etmeyecekte.
Ha benim şu ana kadar yazıp çizdiklerim arasında yanlış yokmu? Var! Senden akıl hocası olmaz. O yanlışımı kabul ederim bak.
Son paragrafını kaale almıyorum. Benimle alakası olmayan bir durum. Git akp ye mi anlatacan chpyimi orasını sen bileceksin. Bilmiyorsan bilen birine sor yolda şaşırma.
Not: Bir önceki mesajında bana birader diye hitap etmişsin seninle "birader" olmaktan Allaha sığınırım. Standartlarım müslüman standartı olduğu için oldukça yüksektir.
z-chan:
konu hakkında sen bir söz söyleki bizde söyleyelim bir soru sorki bir cevap verelim diye kaç kere daha yazmalıyım? Ha kafana girmiyorsa bu artık ben ne yapayım? Kalkıp oradan tavşan kaç tazı tut der gibi ben bişey diyemiyorum baal sen yaz bari? Öylemi? Kaç yaşındasın sen delikanlı? Merak ettim.
-----------------------------İlk önce soktugun yerden çıkarman gerek.Onun için ilk önce oturdugun yerden kalkman lazım
Yani bana TSK düşmanlıgının üstüne örtmeye çalısıp dansöz gibi kıvırtma.Yok asker subaydan emir almandan hareket etmeizde falanda filanda hadi ya bilmiyorduk.Çevir kazı yanmasın hesabı şimdi ben öyle demek istemedim söyle demek istedim zart zurt geç bunları.Basbayagı orada ima ettgin seyi ben degil bir çok kişi ne oldugunu anladı.Şıçtın bari sıvayıp ortalıgı bok götürmesin.Cümleni takil sahıs olarak şimdiki zamanda kurup sonrada yok aslında ben öyle demedim de hadi ya..Kimseyi kandıramazsın yedigin haltın üstününü yanlıs anlasıldı ile kapatamazıns geçti o tren.
Birde kalkmıs adam gibi konusalımdan bahsediyor.ooo sen kalkıcanm üsütüne vazife olmadıgı halde milleti yok uzaklastırılırsın yok söyle olur yok böyle olur de ardından sen kimsin sözünü kendine yedireme.Ne bekliyodun çiçek mi atıcaktım.Haklı olarak sana bu yetkiyi kimin verdigini soruyuom anlasılan fena batmıs.Üstüne üstlük şizofrenmisin sen ne cinssin sen kendine görev vermeler yok buraları benim gibilere yem etmezlermiş falanda filan.Çok mu film izliyon.Buranın asayişi sen misin.Babamın çifligide sanarım gerekirse artislik yapan adamı yatırıp çatır çatır agzına sıcarım.Sorumlulugu olmayanlarda hiç halt yapamaz.Burda bu konular ile ilgili insanlar var.Çok batıyorsa gidip şikayet edersin.Öyle kendine kendine supermenlige falan kalkarsan yersin boru gibi lafı ense köküne kadar oturusun asaga sonra yok o kelimeyi biliyomuydun yok sunu biliyomuydun diye aglarsın.
Salak herif hala melekten sundan bundan bahsediyo sonra yok kapasite yok su.Ezik,benim savundugum her görüş yazdıgım her düşünce yazılı bir meteryale baglı olmayan gözlem ve mantıkla birleşmiş görüşlerdir.Sende o yazılanı anlayamacak kadar beyinsiz oldugundan hala nasıl acıklarım diyorusun.Belli çobanınız basınızda olmadan kıcınıza sopayı yemeden hareket edemiyorsunuz.
Çoluk çocuk zihniyeti he.Ama çıkıpta dogru dürüst cevap bile veremedin.Birde hala yok senden aklıl hocası olmaz yok su olmaz bu olmazdasın.Sanane sana giren çıkan mı var.Batıyor mu niye bu kadar seni ilgilendiriyor.Alan memnun satan memnun sanane.Son pragrafımda gidecegi yere gitti herkes biliyor
Not :Bireder kelimesini salak anlamında kullandım.
-
Gerçekten de benim de aklıma takıldı. Filozof yönetici misin? Dikkat ediyorum "rene bunlara çok yüz verdi"," uzaklaştırılırsın"," siteyi yedirmem" falan ne bunlar? hiç hoş durmuyor.aksine hakkın ( yönetimde olmadığını düşünerek) olmadığın yerde kendine pay çıkarıyorsun. komik duruyor inan.
edit falan: Tartışmayı başlatan BAAL değildi ,Filozof kendini yönetici sanıp birşeyler söyledi ve cevap vermek durumunda kaldı. Ceza verilecekSE 2 tarafa da verilmesi gerekmez mi. -
FiLoZoF bunu yazdı:
-----------------------------
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Konun içerigi böyle olursa her türlü hakarete sesini çıkarmıyacaksın.Yaptıgın hata çok büyük.İslama dogrudan saldırmak yada dogrudan Tanrıyı yada dogrudan kuranı eşeltirmek kim olursa olsun o kişi haklıda olsa onu alır yutar çigner ve bir tarafa atıp gider.
Savundugun düşünceyi ilk önce sembolize et ondan sonra anlat.Benim diyen müslüman benim diyen ulema karsına gelse bu taktikle Allah'ın bir olmadıgını savunsan dahi durup düşünür.Bu tarz konular bodozlama olmamalı.
Zaten dine ihityac duyan iki kesim vardır onlardan biri beş parasızlar digeri ise ortasınıf.Biri sürü psikolojisi ile toplumda birazda yer etmek için bilinç altından sorgulamayı kilitleyip inanır digeri zaten bu dünyada beş kuruşum yok bari öbür taraf için sermayesiz bir şeyler yapıyım ki en azından orda götümüz rahat yüzü görsün mantıgı ile yola çıkar.
-----------------------------Bak aslanlar gibi neyi savunuyorsun gör. Bu şimdi islam düşmanlığı değil de ne? bU ŞİMDİ AYRIMCILIK YAPMAK DEĞİL DE NE?
Daha kendi yazdığın şeyden haberin yok kara çamurdan bahsediyorsun. Ha güzel hakaret ediyor müthiş kara çalıyorsun. Hakkını yemem.
Bak bak bak.
Yaptığın hata çok büyük. İslama öyle doğrudan saldırılmaz. Ben daha evvelde çok kereler saldırdığım için yollarını yöntemini bilirim. Sembolizm falan kullancaksın. Bunlar biraz hödük oldukları için kolay kolay anlayamazlar. Bir de din nasıl desem böyle köylünün, orta direğin ne bileyim askere evfladını gönderip tabutunu teslim alıp vatan sağolsun ötekinide vereyim diyen bazı seviyece düşükler vardır ya işte onlara göre birşey. Biz oturup hede höde vatan, millet sakarya falan diye bağırıp dine saldıracağız. Biz üstünüz. bunları dedim de z-chan bu şehit kelimesi aslında islami bir ifadedir. Ben bunu bilmiyordum. Asker neden şehit olur anlama zorluğu çekiyorum. Ha inananlar için şehadet kelimesi kullanılabilir ama benim için bu kelime kullanılmamalı. Misal yani.
İşte böyle saldıracaksın koçum beni göreyim seni hadi..
Mealen bunları anltamaya çalışmışsın farkında değilsin tabi..
----------------------------
Var var kıtlık var.Diyorum ki saldırıyorum eleştiriyorum karsı çıkıyorum ben bunları kabul ediyorum inkar eden kim ki.Buna karsı sizden savunma bekliyorum karsıt görüş belirtmenizi istiyorum yok yok yok evet yok.
Hala aynı terane hala yanı terane.Biz vatan millet sakaryayız lan var mı itirazı olan.Sen arapcısın biz bunu belirtiyomuyuz.Arabın köpegi olmataksa vatan millet sakarya var mı