Askere Gidiyorum Tavsiyeleriniz
-
Benim içim sıkıldı, Allah yardımcın olsun .
-
okuma yazma bilmediğini söyle. hiç bir boktan anlamadını söyledi. Amına kodumun askerliği okuyanlar için dert. geri kalanı nöbet tutar yatar.
-
Bİie mühmmatçı daha :)
-
herkesin yaklaşımı farklı ama benim için en verimli geçen süreç şu şekilde olmuştu, gidip yapacağın şeylerin bi çoğu tiyatro çık rolünü en iyi şekilde ifa et, telefon götürme 6 ay telefonsuzluk öldürmez adamı, pek vaktin olmayabilir ama yine kitaplara zaman ayırabilirsin kitap, görev, roller üçgeninde kendine bi çerçeve çiz kısa bi süre sonra o senin yeni normalin olacak ve yormayacak zaten döndüğün zaman da askerliğin en güzel tarafı bitmiş olması diyeceksin.
-
VEXTA bunu yazdı
okuma yazma bilmediğini söyle. hiç bir boktan anlamadını söyledi. Amına kodumun askerliği okuyanlar için dert. geri kalanı nöbet tutar yatar.
KATILIYORUM. bi boktan anlamıyosun, sadece nöbet tutup mıntıka temizliği yapıyosun o kadar. Bilgisayardan anladığımı söyledim ben bin pişman oldum.
-
Bende hicbi boktan anlamiyorum ayağına yattım.
Sabah kosusuna bile cikmiyordum bende ciğer bitik diye.
Bölük komutani yüzbaşı bana oyle bi uyuzdu ki bu yüzden, önce çarşılarımı kitledi. Sonra beni ennn en zor gorev olan karsilama mangasina verdi. Tabi ben solak oldugum icin ilk egitimde beni mangadan attılar :D
Sonra komutan bakti benim ehliyet e sınıfı 10 tonluk kamyonu bana zimmetledi beni sofor yapti. ama mecburi sinavlara girmem gerekiyordu.
Dikkat cekmemek icin direksiyon sınavını geçtim yazılı sinavda da once doğruları çözüp sonra yanlislari isaretledim caktim yani yazilidan. Sinav sureci boyuncada klimayi açıp kamyonla dolaşıyordum alayın içinde iki aya yakin süre.
Komutan sabote ettigimi anlayıp çıldırmış tabi. artik içtimalarda bile alenen isim vermeden bana sövüyordu.
En son komutan beni ceza olarak bir haftaligina kislaya yarim saat uzaklikta bir tepeye 3 kisiyle gönderdi. Hem teftiş icin hem de yemek getirmek icin astsubay geliyordu her gun yanimiza. Her geldiginde de sarhoştum resmen. kibrista olduğumuz icin benzinlige gidiyordum yarim saat yürüme, alkol aliyordum keyfim gicirdi yani ama alkol icmekte zorundaydik çünkü geceleri geberirdik soğuktan.
Neyse ben cezami cekerken cavus gitmis komutana komutanim ben kisa donemler terhis olmadan cavusluk yapmak istemiyorum. Size kogusta alkol icenlerin isimlerini verdigim icin tehdit ediliyorum arazide bana iskence edeceklermis demis beni kastederek.
Komutan telefon da dahil butun suclarimi yazıya döküp beni askeri mahkemeye verecekmis, bu konu bizim ikinci çavuşun kulağına gitmis o da öğretmen istanbullu bi arkadas. aslında onlanda kavgaliydik ama niye vicdan yaptiysa gitmis komutana beni savunmus.
Komutanim özünde iyi insan. Öğretmen arkadas okuma yazma ogretebilsin diye onun nobetlerini kendi isteğiyle tutuyor. Bulasikci cocugu da haftada iki kez dinlendiriyor kendisi yikiyor bulasiklari. Durumu olmayan herkese iyilik yapıyor vs vs askere geldikten sonra işleri bozulmuş nisanlisindan ayrilmis falan filan diye de ekleyince,
Komutan bida bana hiç ceza vermedi. Hatta baska komutanlari benimle konusmaya gonderdi babacan şekilde.
Bende askerlik hatirasi cok. Ayni kadro yine cagirsalar yine giderim 6 ay.
Benim tek tavsiyem kapı gibi ol, selam verisin , duruşun hitabetin, yürüyüşün , kiyafetin, temizligin.
Gercek bir asker gibi ol erkek ol. Ne kadar arıza olsan da subaylara saygısızlık etme.
Boyle olursan seni bütün komutanlar sever. Kalabalik icinde ezer ama içten içe sever.
-
Yarın teslim oluyorum dediklerinizi yapacağım hiç bir şeyden anlamıyorum
-
ErastoX bunu yazdı
Yarın teslim oluyorum dediklerinizi yapacağım hiç bir şeyden anlamıyorum
Hocam sen bakma hiç bir şeyden anlamıyorum ayağı çekenlere diyeceğin tek şey yazışmam iyidir. Olmasa da iyidir de gitsin. Masa başı yazışma işine gelirse oradan devam edersin.
-
Bugün acemiliğim bitti.
kıbrıs yolcusuyumaskerliğim baya rahat geçti acemilikte
-
Terhis oldum