Askerlik Anılarınız
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------sene 12 eylül 1995.yer batman sason. operayon adı atmaca . ben ji kom.ast.tim komutanı.
acar karakolu üzerinde yüksekçe bir tepeye üç tim tıkamaya çıktık.korkunç bir rüzgar ve gecenin soğu iliklerimize işliyordu.çok değerli bir bölük komutanımız vardı.tam bir asker. .. orada tam iki gün kayaları arasında diyarbakır kup üzerinden gelen arazi taraması yapan bölükleri bekliyoruz. saat 15 civarında görüntü alındı.bölük komutanımız işmek yok sigra yok konuşma yok hepiniz toprak olun ilk ateşi ben açcam sonra atış serbest dedi.kayaların arasına eller tetikte beklemeye başladık.ilk terörist görüldü eğilmişler hızlıca ellerinde keleş ve rpg 7 lerle tam bize doğru geliyorlardı.ama onlar mahkumda bizde hakimde çok iyi mevzilenmiştik.tam 54 kişiydi.aramızda 50 metre mesafe kalmış nerdeyse ipneler tepemize çıkacaktı.ilk ateşi bölük komutanı hk 23 le taradı ardın dan roketler ve tüm silahlar çalıştı.yaklaşık 3 saat süren çatışmada tamamı ölü olarak geçirilmişti.hatta şu olayı hiç unutmam.yeni gelen taze bir teğmen vardı.attığını indirirdi.bölük komutanı çatışmada bunu görünce komplexe girdi ve oda ayağa kalkıp seride şarjörü boşaltıyordu ama hava tabi))
bir kişi canlı olarak ele geçti yani teslim oldu.sonradan ne yaptılar bilmiyorum.heygidi günler.daha çok anlatılacak var ama burası almaz.
-----------------------------
Abi bölükçüde hk 23 ün ne işi var yahu? 10 kilo 500 gram o silah bizim bölükçü siksen taşımaz ondan soruyom yani. Bide 6.35 lik 6yiv 6 set korkunç silah o nasıl zaptediyorlar anlamıyorum doğrusu :)
Bizde bi görüntü aldıydık o aklıma düştü 2 kişilermiş ani müdahale mangası gibi bi özel tim vardı bizim. Bunlar her dakka hazır olurlar giittikleri yere koşarak giderler yiyecek içecek taşımazlar sadece silah mühimmat başaka bişey yok. Bunları yollayacaktı taburcu sonra 4. bölük gitsin dedi (4. bölükte bizim bölük) sonra ne düşündüyse artık tabur çıksın dedi 600 kişi 3 dakikada tugaydan ayrıldı (tapandayız o zman bingöl genç e 20 km felan) adamın görüntü alındıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra falan noktya varıyorlar hemen pusu atıyorlar sonra bi görüntü daha alınınca atış serbeste biniyor. Bizim samsunlu bi devre vardı karargahta Orhan diye bi arkadaş çok severdim onuda bu hk23 taşırdı, atışa bi başlıyor bölükler birisi yaralı kaçıyor, öbürünü yalan olmasın Alllahım kaç kurşun 7mi 6mı 8mi tam bilemeyecem herifi ikiye ayırmışlar vura vura.Adamdan bi tane hk mermisi geçmiş o belli gerisi bixi de var kanasta var g3 te var ortaya karışık olmuş adamın işi yani :D Sonradan ortaya çıktı meğer adamlar uyuşturucu derdine dağdalarmış. Kenvirler felan ortaya çıktı toparladık yaktık 3 gün 3 gece paso duman az bişeyde çaldıydık yığından bi bok anlamadım gerçi içtiğimde ama olsun içmedim demem..:)
-
bende askerde bilgisayara gitmem için ne yapmam lazım?Bir ekre jandarmada biriyle girdik bi baktım abicim adamlar simsiyah ekranda çalışıyor haber almaya girmişiz ama içersi manyaktı çok etkilenmiştim.
-
Valla şans meselesi zumsuk. Ben yazıcı olmak istemedim. Sevmediğin ot burnunun dibinde bitermiş ya, o misal askerliğin son iki ayına kadar yazıcılık yaptım son iki ayda bilerek ve isteyerek normal erat gibi, ve hatta daha da fazlsı her gün nöbet tutarak geçirdim günlerimi. Öyle rahat ve huzurluydum ki o son iki ay boyunca anlatamam. Yazıcılık stresli, ve yorucuydu benim için. Çünkü yazıhanede tek başımaydım ben bütün bölükler 4 kişi çalışırdı yazıhanede ben tek. Gerçi onlar akşam 5e zor yetiştirirdi işi ben öğle n 2 gibi bitirirdim ama denetleme zamanı berbattı çünkü benden önceki 2 yazıcı denetlemeye girmemiş dosyalar defterler berbat durumdaydı adam ettim o yazıhaneyi hakkımı ödeyemezler:D:D
-
ahaha beni yazıcı yapamazlar yazım berbat ötesi.Aileden kimse bişey yazdırmaz bana kendim zor okuyorum.ama beni büyük ihtimalle komando yapacaklar 1.85 boy 80 kilo.Ancak hiç koşamam koşma olayım hiç yok.Spor yaptım yüzerim müzeirm ama koşmaya gledimi koşamıyorum.Tesisatla 5 km falan koştururlarsa ben çöker kalırım.
-
siiikee sikeee koşacan komando oldunmu :)
yazıcılık elle değil pc ile yapılıyor ayrıca :) Yazının güzel olması şart değil ha kazan defteri, nöbet defteri, künye defteri falan var onları elle doldurursun ama illaki birilerinin yardımcısı olarak başlarsın sonra birileri sana yardımcı olarak gelir yanına usta-çırak hadisesi hakimdir askeriyede. Ben benim ustadan iyiydim makinede makine tamamen benim sorumluluğuma verildi daha ilk haftadan, sonra da yanıma çırak gelen makine işinden çok fazla anlamadığı için ben üst yazılar, silah raporları, operasyon sonuç raporları, iş istek raporları, kazan hesaplamaları (exceli manyak öğrendiydim köpek gibi formül üretirdim :)), tablo oluşturma, maaşlar, bordrolar, terhisler, yeni gelen çömler, mahkeme dosyaları gibi bilimum zorluk derecesi yüksek ıvır zıvır işle uğraşırdım. Benim ustada, çömde (ustayla 2 ay beraber kaldık sonra terhis oldu kaldım bir başıma :) kazan defteri, nöbet, nöbet defteri, sabah içtiması için yoklama falan hazırladılar. Ha bide terhis olanların maaş çeklerini filan doldururlardı. Böyle işte yazıhane berbattır aslında aksiyon seven adamlar için çekilmez bir yerdir.
Bide bölükçüden yediğim dayağın haddi hesabı yoktur ha :) Çok dikkafalıydım. Gelirdi yazıhanede sigara içilmeyecek derdi çıkar çıkmaz yakardım sigarayı bu 10 sn sonra tekrar gelirdi "amk çocuu ne dedim lan 1 dk olmadı daha" gibi iörneklerle beni döverdi :D:D:D bağışıklık kazandıydım işlemiyordu artık dayak mayak :D:D
-
hea birde askerde dayak var dimi :D
-
Askerde Dayak yok oda Nerden Çıktı Zumsuk, Sadece Emirleri dinlemeyenlere uygulanır, oda dayak biçiminde değildir, bazan kızdırmışsan durum şahsi olursa o ayrı tabiki, o dayak dediğin tekmedir, koşamayan askerlere daha iyi koşmaları için uygulanır. Dayak yoktur.
bende Anımı anlatayım, Ben Acemiliğimi Erzincan 59.cu Top Er. Tugayında yaptım şubat dönemi idi 77/1 tertip. yıl 1996
Acemilikte geçen bir anmı anlatacam, Kurnazın tekiyim ben işini bil işe gitme derler ya, işte ona istinaden.
Savaştan savaşmaktan nefret ederim, Genel Sloganım Savaşma Seviş. :)Gelelim Hikayeye, Artık acemiliğin bitişine yakın zamandır, 100 metre atışlarına çıkacaz, çünkü haftalardır keskin nişancı eğitimi aldık, Bizim bölük kulaktan gelme duyumlara göre, Direk Güneydoğuya gidilmesi için emir ile eğitim altına alınmıştı, bulunduğumuz şartlar çok zordu Erzincandan acemilik edenler vardır aranızda. Orası dört dağ arasında kalmış bir yerdir, Kışın dondurucu soğuğu acayip hüküm sürer, sabah kısadan bi sporun ardından gittik atış alanına, havada Rüzgar vardı, Atış kuralı 5 atışta 3 şartı idi 5 te 3 yaparsan cezadan kurtulursun hiç vuramayan olmuştu teğmen adamı öyle bir vurmuştuki acıdım adama ama insan o kadar mal olurmu. ona vatan hainimisin diyor vuruyordu, boşunamı eğittik ulan diyordu. neyse sıra bana gelmişti, hava dondurucu soğuktu, nişancıyımdır ancak havadaki rüzgar düşündürüyordu beni.
o adamın durumuna düşmemeliydim, diye düşünüyordum bide aklımdan şu geçiyordu, şimdi burda 5 tanede 5 vurursam Güneydoğuya öncü birliklerin başına beni koyacaklar dedim, vede öyle yapacaklardı zaten. yok savaş yunanla olsa onunla bununla olsa göğsümü siper ederim sorun değilde pisi pisine gitmek istemiyorum, çünkü o zamanlardada biliyordumki bu savaşın bitişi içerde değildir dışardadır. biz dışarıya uzanmadıkça bitmeyecektir.
evet uzandım Bölük çavuşum yanıma geldi, kulaklarıma fısıldadı, aslan mehmet bunu alacaksın değilmi, dönüp baktım denerim komutanım dedim, ne diyim almaya niyetli değilimki, kandıriyimmi adamı, bide 3 te iki vuran cezalılar vardı mermi gidiş geliş güzergahında sürünerek 100 metre gidip geliyorlardı cezası aağırdı, kıccımı kurtarmalıydım, bide mermi güzergahı dedim alan aşşağı derinlikliydi birinin birini vurabilmesi ancak kasıta girerse mümkündü, yani Komutanlarımız emniyette kusur etmemişlerdi orası yanlış anlaşılmasın ama orada sürünen kişilere ciddi bir korku yaşatıyordu.
Atış tüfeğim Kırıkkale idi unuttum sanırım 5 mermi alıyordu, eh eh eh askerliği unutmuşum bu arada valla. :)
neyse Gez göz arpacığı hedefin orta alt noktasına denkeltirdim nefesimi kestim kolay değil 100 metre bu :) 3 el ciddiyetlı sıktım, 4 ve 5 inci atışlarıda hafif parmak hareketiyle yukarı salladım, sonuca gittik hedefte keskin nişancı işareti yapmışım, alının burun üstünün sağ ve solu ile burnun o iki yere yakın olan bölgesinde, çok güzel üçgen delik açmıştım. :) Uzman çavuş baktı beğendiği halinden belli idi, bana baktı e hani diğer ikisi, ona baktım komutanım beğenmediyseniz yine atış yapabilirim dedim, gözlerimde de Enayimiyim ifadesi vardı o ikisi için. Bana baktı tebessümle iyi iyi anladık der gibi bakarak ibneee dedi kafasınıda sallayarak. bir an bakıştık birden kükredi asker yerine. koşarak geri döndüm. Dağıtımım geldiğinde Bana Balıkesir düştü, bizim bölükte bu Loto çıkması gibi idi, arkadaşlar öyle diyorlardı çünkü 300 kişide 4 kişi batıya düştü gerisi güneydoğunun en zorlu yerlerine gitti.
-
Görelim Mevlam Ne Eyler Ne Eylerse Güzel Eyler.Bakalım Son 34 gün Kaldı Nasıl Olacak
-
bide askere gidenler derlerya komutanın dasına tekmeyi vurdum girdim ayda komutanın kızı bana verdi felan die yalan a.q nerde öle askerlik dayak yemenden gelen yoktur:):)
-
Ne olm ne dion sen vurdum tekmeyi bölükçünün kapısına daldım içeri, tankla çıkıyordum çarşıya :P