Astigmat Lazer Tedavisi
-
Merhaba arkadaşlar,
Liseden beri yani hemen hemen 7-8 yıldır astigmat kaynaklı uzağı görememe problemi yaşıyorum. Yaş 24 ve şu an bir gözüm 0.75 diğer gözüm 1.25 derece. Gözlük kullanmasam konsantrasyon problemi yaşıyorum kullanmaya ise bir türlü alışamıyorum ve nefret ediyorum. Aramızda kendisi veya çevresinde lazerle tedavi olan var mı? Tavsiye eder misiniz?
-
hacı bende asitgmatım ilkokul 6.sınıftan beri gözlük kullanıyom ama gözlük kullanmama rağmen sürekli ilerledli peder ameliyat yaptırırz diyordu ama kaldı öle. bildiğim kadarıyla istanbulda bu konuda epey uzmanlaşmış yerler var bi sorayım öğrenirsem dönerim
-
Bende de astigmat var daha geçen gün doktor yeni gözlük yazdı. sol 0,50 sağ 1 olmuş galiba :)
Astigmat gözlüğünü takmak çok zor oluyor. Ben 4 senedir bi türlü alışamadım.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------Bende de astigmat var daha geçen gün doktor yeni gözlük yazdı. sol 0,50 sağ 1 olmuş galiba :)
Astigmat gözlüğünü takmak çok zor oluyor. Ben 4 senedir bi türlü alışamadım.
-----------------------------valla ben bi zorluk yaşamadım bende göz tembelliğide var sağ 0 (sıfır) sol 3 :DDDD
-
lazer tedavisini çok araştırmakla beraber 2 tane profesör göz doktoruna gittim.
2 side üstüne basa basa gözünü kurcalattırma gerek yok gözlük veya lens kullan önerisinde bulundular :)
bende doktorları dinliyorum gözlük kullanıyorum , gözlük alışkanlık haline geldi şimdi gözlüksüz yapamıyorum :D
çevremde lazer tedavisi olan çok insan var birde göz sorunu olunca olanlara hep soruyorum hocam önemli bir ayrıntı var lazeri nerde olduğun çok önemli tanıdığım 2 kişi var biri ankara diğeri konyada oldu lazeri birinin gözleri devamlı yaşarıyor diğerinin gözleri hafif öne çıktı pörtlek göz diyoz kendisine :D onun haricinde dünya göz hastahanesinde olanlar gayet memnunlar diğerleri biraz sorunlu oluyor sanırım.
-
Bende fiyatı uygun diye kadıköyde kudret goze muayene olmustum. sigortan varsa 8-10 lira bi ek masraf alıyorlar. Dunya goz ve anatolian göz de muayene 200-300 arası. Benim kide astigmattı normalde olur falan dedıler. Ama muayeneden sonra korneamın arkası ince sımdılık uygun degıol yenı teknolojılerı bekle dedı uzman doktor oyle kaldı. Yınede tırsıyorum elletmeye.
-
hocam düzenli gözlük takarsan geçebilir, zaten çok yüksek değil
bende hipermetrop ve astigmat vardı, 10 sene gözlük taktım geçti
-
sivil_padisah bunu yazdı:
-----------------------------hocam düzenli gözlük takarsan geçebilir, zaten çok yüksek değil
bende hipermetrop ve astigmat vardı, 10 sene gözlük taktım geçti
-----------------------------hacı bana yapılan ilk teşhis hipermetropi astigmat aha 7 yıl oldu 2 ile başladım şuan 3 oldu heee tabi birde göz tembelliği var
-
heza bunu yazdı:
valla ben bi zorluk yaşamadım bende göz tembelliğide var sağ 0 (sıfır) sol 3 :DDDD
-----------------------------al bendende o kadar, bu arada sag gozde cok hafif sasiliga bagli goz tembelligi (ambilyobi) gelismis, yas ilereyince tedviside mumkun degil oyle tek goz dolasiyoruz. cok fala kitap okuyamıyorum gozlerde farkli gorus oldugundan hemen bas agrisi yapiyor..
bu arada goz tembellliginin tedavisi 12-15 yaslarina kadar..
heza sen tedavi icin herhangi bir arastirmada bulundun mu?
-
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------heza bunu yazdı:
valla ben bi zorluk yaşamadım bende göz tembelliğide var sağ 0 (sıfır) sol 3 :DDDD
-----------------------------al bendende o kadar, bu arada sag gozde cok hafif sasiliga bagli goz tembelligi (ambilyobi) gelismis, yas ilereyince tedviside mumkun degil oyle tek goz dolasiyoruz. cok fala kitap okuyamıyorum gozlerde farkli gorus oldugundan hemen bas agrisi yapiyor..
bu arada goz tembellliginin tedavisi 12-15 yaslarina kadar..
heza sen tedavi icin herhangi bir arastirmada bulundun mu?
-----------------------------hacı göz tembelliği dediğin gibi ufak yaşta mümkün duyduğum bildiğim kadarıyla aha yaş oldu 19 o yüzden fazla araştırmadım bi yol var o da sağlam gözü kapatıyorlar sargı gibi bişeyler tembel olan gözü kullanmaya zorluyon öle öle bir kaç aylık seansta düzeliyormuş.
-
2 sınıftan beri kullanıyorum 5 e 5.75 ögrenci olmadından ameliyat olamıyorum