folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atatürk"Ün Sansürlenen Yazısı

Atatürk"Ün Sansürlenen Yazısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------
    TorNaVida bunu yazdı:
    Atatürk'ün kurdugu Türkiye Cumhuriyeti senin devletinde Osman Beyin kurdugu Osmanlı Devleti senin devletin değilmi?

Tarihin Cumhuriyet dönemimi ilemi başlıyo?

Kardeş polemik olsun diye demiyorum.Kusura bakmayın. Sorarım o zaman Osmanlı padişahları neden gavur avratlar aldılar, Validelerimiz (!) neden birçoğu rus veya diğer uyruklu insanlar. Ayrıca şunu da bilin Osmanlı tam Arap esaretidir.

Osmanlı arap esaratindeydi dogru bende kabul ediyorum.Osmanlı islamiyetin etkisiyle araplaşmaya yönelmiştir.Bunu bende dogru bulmuyorum..

Neden yabancılarla evlendiler ?

Yabancı kadınlarla evlenmedeki en önemli neden padişahların eşinin ailesiyle uğraşmak istememesidir.Türklerle evlenen birkaç padişah bu konuda çok fazla sorun yaşamıştır,evlendiği kadının ailesi Sultan'dan iş,rütbe, kısaca torpil istemiştir.Bu sebeple evlenilecek kadının yabancı olmasına özen gösterilmiştir.

Bir diğer hususta yabancı kadınlarla evlilik müslüman olmayan tebanın devlete olan bağlılığını artırmış ve devletin nüfuzunu halk içerisinde yükseltmiştir.

Osmanlı Devleti ulusal bir devlet değildi,zaten ulusalcılık yaparak bu büyüklükte bir devleti ayakta tutamazsınız,şu an dünyada Osmanlıdan ayrılmış 36(kıbrısı,filistini ve karadağıda sayarsanız 39) bağımsız devlet vardır
    .Böyle onlarca milleti barındıran bir cihan devletinde üstkimlik olarak türklüğü savunursanız yıkılmanız birkaç yıl içinde gerçekleşir.Osmanlı'da üst kimlik islam idi ve insanlar kesinlikle milliyetlerine göre ayrılmadı.

Bugün milliyet esasına dayanan ulus devletimiz içinde bulunan kimlik çatışmaları bu konuda bize güzel bir örnektir.

Ancak bu Osmanlı'nın bir Türk devleti olma gerçeğini asla değiştirmez.Türk olmayan bir devlette nasıl Türk dili konuşulur? Türk olmayan bir devlette nasıl Türk adetleri yaşatılır?Türk olmayan bir devlette yeni fethedilen topraklara niçin Türkler yerleştirilir?

Benzer bir konu olan devşirme usulü ilede birkaç bişey yazmak istiyorum;

kısaca devşirme usulü pençik hesabına dayanan,yeni fethedilen memleketlerdeki halkların çocuklarının alınıp belli eğitimlerden geçirilerek devletin çeşitli mekanizmalarında görevlendirilmesidir.
    Pençik(farsça penç-yek ten gelir ki 5'te 1 demektir) usulünde 5 çocuğu olan hristiyan ailenin en gürbüz ve zeki olanının alınıp eğitilmesi hesabına dayanır.Burada hristiyan ailelerin seçilmesinin sebebi;müslümanlaştırılan bu çocuk devletin üst kademelerine ulaştığında ailesiyle görüşme imkanı elde eder ve islamın yayılmasında ve devlete bağlılığın artırılmasında pozitif rol oynar.Zira devşirilen çocuk Osmanlının gönüllü elçisidir artık.

[devşirme ile alınan çocukda aileside bu durumdan fazlasıyla memnundur,düşünün ki zamanın süper gücü çocuğunuzu alıp devlet idaresinde görevlendirmek üzere saray okuluna almıştır,bu konuda herhangi bir hoşnutsuzluk sözkonusu değildir(Amerika sizi beyaz sarayda üst düzey bir kademe için eğitmek istediğini söylese babanız bundan mutsuz olurmu? ) ].

Bi yerden aldım yazı benim demek istediklerimi açıkça anlatmış :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    Tornavida güzel konuşmuş bazıları varki tarihi atatürkden once ve sonra olarak ayırıyorlar osmanlı padisahları gavurlarla evlenmis türk deilmis siz kendınızı saf turkmu zannedıyorsunuz aq

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackplus
    Blackplus's avatar
    Erkek

ibrahim_c bunu yazdı:
    Tornavida güzel konuşmuş bazıları varki tarihi atatürkden once ve sonra olarak ayırıyorlar osmanlı padisahları gavurlarla evlenmis türk deilmis siz kendınızı saf turkmu zannedıyorsunuz aq

Saf türk veya değil kardeş bizim için tek TÜRK ATATÜRKTÜR!!!! sebebi ise osmanlı halkını eşşek gibi çalıştırırken Ulu Önder Osmanlıya göre hayal bile edilmeyecek yenilikler yapmıştır ne de osmanlı padişahları gibi kendine harem kurup gününü gün etmiştir Ömrünü Ulusumuza adamıştır ama tabikide böylesi bir adamla osmanlı padişahlarını karşılaştırabilirmiyiz!!!!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    Blackplus simdi sürekli sana karsı cevap verince beni ATATÜRK düşmanı sanacaklar amkm ona yanıyorum.Sen körü  körüne bağlanmışsın gözün Atatürk'ten baskasını görmüyo  aslında görmesinde iyi ama tarihinide hiçe sayma Osmanlıda senin tahrihin iyisiyle kötüsüyle

Fatihin İstanbulu alıp yeni devir başlatması  , Yavuz Sultan Selim'in topraklarını 3 kat büyüğe cıkarıp 3 kıtada at koşturmasına , Atillanın papayı dize getirmesi Bunlarda en az Atatürk kadar senin ecdadın Atatürk Büyük adam bunlarda büyük adamdı.Bu adamları görmezden gelme diyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackplus
    Blackplus's avatar
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:
    Blackplus simdi sürekli sana karsı cevap verince beni ATATÜRK düşmanı sanacaklar amkm ona yanıyorum.Sen körü  körüne bağlanmışsın gözün Atatürk'ten baskasını görmüyo  aslında görmesinde iyi ama tarihinide hiçe sayma Osmanlıda senin tahrihin iyisiyle kötüsüyle

Fatihin İstanbulu alıp yeni devir başlatması  , Yavuz Sultan Selim'in topraklarını 3 kat büyüğe cıkarıp 3 kıtada at koşturmasına , Atillanın papayı dize getirmesi Bunlarda en az Atatürk kadar senin ecdadın Atatürk Büyük adam bunlarda büyük adamdı.Bu adamları görmezden gelme diyorum.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir.     

Mustafa Kemal ATATÜRK   

Kardeş osmanlının Türk tarihi açısından bir önemi yok [benim nazarımda] arap götü yalıyıp durulmuş Türk milleti sadece savaşlarda ie yarar bir alet gibi görülmüş kendi leri sefa sürerken halkı cefa çekiyor sence ben böyle bir tarihi kabullnebilir yada sahiplenebilirmiyim veyahut sahiplenmem için bir sebeb göster ?

Sen şimdi Kaldırıpta Götü Boklu osmanlı padişahları ile ATATÜRKÜ kısyasa kalkmana anlam veremiyorum birisi kendi ailesi yani osmanlı ailesi için savaştı ve halkı kullandı birisi ise kendi varlığını TÜRK ulusuna bağışladı sence hangisi daha büyük ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abendrot
    Abendrot's avatar
    Erkek
    Blackplus Fatih istanbulu fethetmeseydi şu anda Dünyanın gözünü diktiği istanbul T.C. toprakları içindemiydi? ne dediğini bilmiyorsun bağnazlık etme arastır ve oku!

Ode To Melancholy.. Acı Ve Şarap..Verebileceğin En Ölümlü Tadı Ver Bana!..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandit
    Bandit's avatar
    Erkek
    Blackplus bunu yazdı:

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kardeş osmanlının Türk tarihi açısından bir önemi yok [benim nazarımda] arap götü yalıyıp durulmuş Türk milleti sadece savaşlarda ie yarar bir alet gibi görülmüş kendi leri sefa sürerken halkı cefa çekiyor sence ben böyle bir tarihi kabullnebilir yada sahiplenebilirmiyim veyahut sahiplenmem için bir sebeb göster ?

Sen şimdi Kaldırıpta Götü Boklu osmanlı padişahları ile ATATÜRKÜ kısyasa kalkmana anlam veremiyorum birisi kendi ailesi yani osmanlı ailesi için savaştı ve halkı kullandı birisi ise kendi varlığını TÜRK ulusuna bağışladı sence hangisi daha büyük ?

ne kadar inkar edersen et ne kadar türk tarihi açısından bi önemi yok desende osmanlı türk tarihinin en önemlilerindendir..istediin kadar inkar et.ama sonç ortada

* Bugün Türk-Kürt yarın ÖzTürk-Arap Türkü- sonra İşçi-Memur en son Ali-Veli-Mehmet... Ahmet Kaya
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    black halk cefamı çekiyor senin tarih okudugundan supelenemeye baslaıdm ozmanlarda insanlar yardım yapacak fakir bulamayınca parayı agaca baglıyorlarmıs 3 yıl agacta kalan paralar oluyormus ayrıca atatürkün soledii gibi ben turkum dien herkes turkdur yani adam savasmak ıcın bizle gelıyor yok efendim sen turk deilsin gelemessin mantıgı ozamanda alırsın dunyayı karsına yersın ya..gı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

Mustafa  Kemal ATATÜRK

Bunuda Atatürk demiş demekki Atatürk seninle aynı şeyleri düşünmöüyo zaten sen bu sözleri söledikten sonra ben sana bişeyde demem senin küçük beynin Atatürk gibi birisinide kaldırmaz ama nasıl olmuşsa olmuş işte.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek

Devletler kurulur ve yıkılır hiçbir devlet ilelebet kalamaz ama ayakta kalma suresi devletin gucunu gosterirki bizimde sonumuz yakın (devlet olarak) yakında churcill ne demis türkiye turklere bırakılamayacak kadar zengin bir ulkedir hehehehe imana gelınmesse kzılar orosbu olursa oglanlar pezemenk olurs asonumuz bataklık

Toplam Hit: 8413 Toplam Mesaj: 65