Atatürk’Ün Sansürlenen Yazısı
-
öyle kaynaga böyle cevap saçmalamışsınız resmen bence
http://www.imamhatip.com/kamusalalan/ataturkun-cuma-hutbesi-t53531.0.html
http://eliflamraa.wordpress.com/2006/12/31/ataturkun-cuma-hutbesi/
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Atat%C3%BCrk+cuma+H%C3%BCtbesi&meta=
Ey millet Allah birdir.Şanı büyüktür Allah’ın selameti, atifeti ve hayrı üzerimize olsun. Peygamberimiz Efendimiz, Cenab-ı Hak tarafından insanlara hakayık-ı diniyyeyi teblihe memur ve resul olmuştur.Kanunu esasisi, cümlemizce malumdur ki, Kur’an-ı Azimüşşandaki nusustur.İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir.Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve hakikate tamamen tevafuk ve tedabuk ediyor.Eğer akla, mantığa ve hakikate tevafuk etmemiş olsaydı, bununla diğer kavanin-i tabiiyye-i ilahiyye beyninde tezat olması icabederdi.Çünkü bilcümle kavanin-i kevniyyeyi yapan Cenab-ı Haktır.
Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dara, iki haneye malik bulunuyordu. Biri kendi hanesi, diğeri Allah’ın evi idi.Millet işlerini, Allah’ın evinde yapardı. Hazreti Peygamberin isr-i mübarekelerine iktifaen bu dakikada milletimize; milletimizin hal ve istikbaline ait hususatı görüşmek maksadıyle bu dar-ı kutside Allah’ın huzurunda bulunuyoruz.Beni buna mazhar eden Balıkesir’in dindar ve kahraman insanlarıdır.Bundan dolayı çok memnunum.Bu vesile ile büyük bir sevaba nail olacağımı ümit ediyorum.Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır.Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılmak lazım geldiğini düşünmek, yani meşveret için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihni başlı başına faaliyette bulunmak elzemdir.
İşte biz burada din ve dünya için, istikbal ve istiklalimiz için, bilhassa hakimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum.Hepinizin düşündüklerini anlamak istiyorum.Amel-i milleyye, irade-i milleyye yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, bilimum efrad-ı milletin arzularının, emellerinin muhassalasından ibarettir.Binaenaleyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.
(7 Şubat 1923)
Paşa camii-BALIKESİR -
edebinizle tarti$in (!)
-
Never-More bunu yazdı:
-----------------------------aynı sitedeki diğer yazıları okudum bi kaçını şöyle özetiğim ;
ateistten çok anti-musliman sitesi
Hz.Muhammed'in Türk düşmanı olduunu iddaa ediolar
kadın dövmenin sadece islamiyette olduu 5 tane dayak yemiş kadın resmi koyarak anlatmya çalışıolar :) millet karını ylun ortasında bıçaklayan haberler var yabancı ülkelerde nerdeyse onlarada şeriatcı müsliman falan dicekler :)
Kur-An cennette bizi koca göğüslü kadınların beklediği yazıomuş
aynı şekilde cennette musluktan su akar gibi şarap akıomuş yani siteye göre Kur-anda öyle yazıomuş
Kur-an'a göre en üstün ırk yahudilermiş falan...
site birsürü böyle şeylerle dolu bide atatürkün yazısı var...
resmi bi kaynak yok...
-----------------------------Hocam anlamıyosun galiba yada anlamak istemiyosun.
Türk tarih kurumu tarafından, 1969 ve 1988'de basılan "Medeni Bilgiler ve Mustafa Kemal Atatürk'ün El Yazıları" kitabında yer almıyorda o yüzden resmi bi kaynak bulamassın.Google'da aradıgında bisürü çıkar ama hepsi forum siteleri tarzındaki siteler.
Belli ki yalan oldugunu düşünüyorsun.
Yalan olsaydı Can Dündar adlı yazar köşesine alırmıydı.Amatör bi gazetecimi ki araştırmayıp yazsın.Ayrıca dogru olmasaydı bu köşe yazısına yalanlama gelirdi öyle dimi ?
Ara istedigin kadar, bi tane yalanlama bul resmi kaynak'tan tamam dicem.
Ayrıca eleştirdigin sitede
"Medeni Bilgiler sayfa: 364,365,366,367,368,369,370,402,403 - Kemal Atatürk" yazıyor bunu niye yazmıyorsun.Kitabın orjinalini bul bak işte sayfalarına.
-
Atatürkün o kdar yazısını görüşlerini düşüncelerini okudum ksra bkmayında bu yazı atatürk ün gibi gelmedi bana.
-
Yazının orjinalinden bir sayfa:

Yazının orjinal halinin tamamı: http://merih.net/ata/atayaz/Page.html
El yazısının orjinalliğini karşılaştırabilmeniz için (Atatürk'ün Vasiyeti):
Bu tartışmanın bir benzeri, eskiden açtığım bir konuda çıkmıştı. Uzun bir atışmadan sonra, buluştuğumuz ortak nokta, Atatürk fikirlerini zamanına ve yerine göre beyan ettiğini kabullenmekti. Bir yandan islamı yücelten çokça hitabının bulunması, diğer yandan da, islamın türkler üzerindeki kötü etkilerini vurgulayan bu tarz yazılarının bulunması (Sanırım bu yazıyı kaleme alırken, kendi rüştiye döneminde padişah olan II. Abdulhamit'in baskılarını ve bu ülkenin yobazlardan çektiklerini düşünüyordu), çelişki gibi görünse de, hiçbir zaman dengeyi kaçırmadan hareket edip ve dindar insanların da büyük sevgisini kazandı. Radikal davranmaktan mümkün olduğunca kaçınarak olası toplumsal travmaları engellemeye çalıştı. Tekke ve zaviyeleri kapatıp, diyaneti açarken, laiklik ilkesine vurgu yapması da, batıdan aldığı ilkeleri olduğu gibi kabul etmeyip, onları bu ülkenin insanlarının uyabileceği bir hale getirmeye çalıştığını gösteriyor. Fakat, bu `yerelleştirme` bazı zayıflıklar da taşıyordu. Denge tutturulamadığı zaman ülkenin karmakarışık hale gelmesi de bunun göstergesi.
-
"Düşmanlarımız, bizi dinin etkisi altında kalmış olmakla itham ediyor, duraklamamızı ve çöküşümüzü buna bağlıyorlar; bu bir hatadır. Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların, erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah'ın emrettiği şey, Müslüman erkekle, Müslüman kadının beraberce din öğrenerek eğitilmesidir. Kadın ve erkek bu ilim ve eğitimi aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak zorundadır. İslam ve Türk tarihi incelenirse görülür ki, bugün kendimizi bin türlü kuralla bağlanmış zannettiğimiz şey yoktur. Türk sosyal yaşantısında kadınlar bilimsel yönden eğitim ve öğretim görmekte ve diğer konularda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır. Belki daha ileri gitmişlerdir." (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, 1959, c.2, s.86)
-
Atatürk te biliyordu ki çanakkale gibi savaşlarda bir şeye inanmasaydın böyle büyük zafer yazamazdın.
İnanş herşeydir.İstersen krem peynire tap, krem peynir yeme inancı ile savaşa git fakat inancın olsun.Bu sayede tnakı dik dağada çıkartırsın 5 mermi verildiğinde 5 te 5 te yaparsın..
-
topici baştan sona okudumda.islamiyetle işi olmayan arkadaşlarımızın işine gelmiş bu yazı.bu konunun temelinde din karşıtlığı yatıyor.ayrıyetten millete gerizekalı,salak salak konuşmayın tarzında hitaplarda bulunmak sizin haddinize değil.
Spy nickli arkadaş ve türevlerine söylüyorum bunu.
müslüman olup olmamanız veya müslümanlığınızı ne derece yaşadığınız kimsenin umrunda değil.kendi bileceğiniz iş.isterseniz ateist olun.ama din düşmanı OLMAYIN !
her konuda görüyorum.resmen işinize geliyor.müslümanlık arapların diniymiş.yahu ne alakası var.bu biyere inicek değil mi ? sapıtmış toplumda araplardı oraya indi.ordan da dünyaya yayıldı ve evrensel bir din oldu.şimdi islamiyet saçma bir dinde, hristiyanlık mı mantıklı bir din ? kardeşliği, hoşgörüyü, dostluğu emreden bir dine karşı bunlar neden ?
yapmayın.bari Atamızı alet etmeyin bunlara.siz ve sizin zihniyetize sahip insanlar yüzünden laikçiler ve müslümanlar kutuplaşmalar ortaya çıkmaya başladı bu ülkede. -
atatürk basit din konularında kullanılacak aşşağlık bir malzeme değildir! atatürkün müslüman olması yada olmaması onn bize bırakdığı yolda ilerlememize engel değildir.. ateist bir insanda dindar bi insanda onn yolundan gidebilir.. daha bi +18 sewiye üzeri konuları tartışmanız dileklerimle..
-
denizleri geçtim derelerde boğuldum ben.
Değil Atatürkten öncesi osmanlıdan çok öncesinde dahi şeriat devleti kurul(a)mamıştır. raşidin halife yani dört halife dönemi hariç.
Şeriatın ne olduğunu bilmeden, şeriat devletinin ne olduğunu bilmeden salt hilafet vardı diyerek şeriat devleti vardı demek tarihi bir yanlıştır.
Bilmeden yorum yapmayın lütfen gerçekten acı veriyor.
Osmanlıdan dem vuruyorsunuz şeriat devleti diye. İngiltere ne kadar din devletiyse osmanlıda o kadar din devletidir.