Atatürk"Ün Tabutunun Açıldığı Gün (9 Kasım 1953)
-
ya zaten yazıda yazmışta yine tekrarlayalım. Bir takım mumyalama nevii işlemlerden geçirilmiştir naaş. Netice itibari ile belki bugünde 53te yada 38de nasılsa öyle bir vaziyettedir Ata. Birde anıtkabirde kendi özel mezar odasındadır naaşı atanın. Nerden biliyorsunuz ki belirli periyodlarda açılıp bir takım işlemlerden geçirilmediğini? Yani olabilir.
Mumyalama işlemi karmaşık bir takım tıbbi ve cerrahi müdahelelerle birlikte botanik ilminide kapsayan (eskiden günümüzde kimya ilmini kapsıyor) özel bir koruma tekniğidir. Mısırlılar o dönemin en gelişkin toplumlarından birisi olması nedeniyle her alanda çağının önünde bir millet olarak farklılıklarının tezahürünü göstermek amacıyla mumyalama tekniğine sık sık başvurmuştur. Kedileri bile mumyalamışlar.
Ayrıca sık karşılaşmadığınız bir diğer bilgide şudur ki belki şaşıracaksınız, hiç bir tıbbi, cerrahi, kiimyevi müdahale olmaksızında cesetler yüzlerce hatta binlerce yıl korunaklı bir şekilde günümüze kadar ulaşabilmiştir. Öyle Allah dostu veya firavunun amca oğlu yada uzaylı zekiye türü değil. Bilakis Almanya, isviçre bataklıklarında gömülü kalmış insan cesetleridir bunlar.
Turba bataklıklarında bakteriyel bir gelişime müsait ortam olmadığı için çamurun içinde binlerce yıl sapasağlam kalabilmiş cesetler, tek yan etkisi kaldığı yıllar boyunca ceset bulunduğu ortamın rengine veya koyu bir kahverengine abanoz veya kehribar renklerine dönüşüyor. Sonuç itibariyle cesetlerin illa çürüyecek yok olacak şeklindeki bir kaideye bağlı kalması çokta mantıklı değildir.
saygılar sevgiler hörmetler..
-
abi hakkatten tüylerim ürperdi ya ç
ok güzel bir yazı saolasın kardeş...
edit: Bir Fotoda benden olsun ..
Atatürk Askerlerin omzunda etnografya müzesinden alınarak AnıtKabire Doğru Yol Alırken...

-
abicim nerdeyse ağlıyıcam :( keşke ölüsünü dahi görebilseydim.Çok büyük bir adamdı.
-
ÇeşitLi nedenLerden doLayı bir ceset çürümeyebiLir.. İbret-i aLem oLsun diye çürütüLmeyen bedenLer, iç organLarı aLınarak ( MısırLı'Lar böyLe yaparLardı ) mumyaLanmış bedenLer, PeygamberLerin ve biLdiğimiz kadarıyLa bazı Allah dostLarının bedenLeri.. AdrenaLinden bedenin çürümediğini iLk kez duydum.. Biraz araştırdım ama maaLesef böyLe bir biLgiye rastLayamadım.. Kaynak gösterebiLir misiniz?
Bir de şunu söyLemeden geçemedim.. İnsanLarın kimi sevip kimi sevmeyeceği konusunda zorLama oLmamaLı.. Hiç zorLa '' duyguLarın '' değiştiriLebiLdiğine şahitLik ettiniz mi? Biri, birini sevmiyorsa zorLa sevdiremeyiz, böyLe bir girişimde oLmak dahi mantıksızdır. Ayrıca herkes fikrini beLirtmekte hürdür, çünkü bu insanLık gereğidir, özgürLük gereğidir.. Ben x' i sevmiyorsam onun hakkındaki düşünceLerimi saygı sınırLarı içerisinde söyLeyebiLmeLiyim.. İLeri gitmeden, edepsizLeşmeden.. SöyLeyemezsin diyenLer çıkarsa, işte bu yaptırımdır.. Yaptırım da anLık çözümdür, tam çözüm değiLdir..
Herkesin kendi sorunudur biriLerini sevip sevmemek.. Yavuz SuLtan Selim' e adamın biri çıkmıştı, kaba tabirLe top demişti hatırLarsanız.. Ne oLdu? Yavuz' da değişikLik mi oLdu.. Ya da Yavuz sevenLerin görüşLerinde? Kendi reziLLiğiyLe yıLLar boyunca ekranLardan siLindi adam.. Kendine yaptı.. Atatürk' ü sevmeyenLer Atatürk hakkında iLeri geri konuşunca neyi değiştirebiLiyorLar Allah aşkına.. Bırakın kendi reziLLikLeriyLe kaLsınLar..
-
akira yobaz herif seni okumuştum daha önceden cidden tüylerim diken diken oluyo ya
-
abi çok güzel anlatında ben şimdi nasıl uyucam ya biride resimleri koymus ben iptal!!! saatte 3 buçuk benim bi taraflarda 3 buçuk offya nerden tıkladım sabah 6 ya kdr uyku yok şimdi bana.
neyse ii bir metin tarih açısından bilgiler için teşekkürler
-
konu diye ben buna derim yaw koç güzel
-
Paylaşım için teşekkürler tüyler diken diken oldu.
Akira'ya gelince...
Username :
akira ID : 27075 İsim : arda Soyisim : mayer Yaş : 21 Cinsiyet : Erkek Medeni Hali : Ülke : Türkiye
--------------------------------------------------------------------------------------------------------Nicke bak a.q dusunemiyorumoyleysemalim bakın kendide söylemiş."düşünemiyorum ve malım demiş.Sallamayın bence:DUsername :
dusunemiyorumoyleysemalim ID : 27073 İsim : arda Soyisim : mayer Yaş : 21 Cinsiyet : Erkek Medeni Hali : Ülke : Türkiye -
Ömrümün Son Saniyesinde BiLe '' KaLbimdedir ''
-
Hayli bir duygulandım açıkçası, gözlerim doldu. :(
