folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Atatürk"Ün Tabutunun Açıldığı Gün (9 Kasım 1953)

Atatürk"Ün Tabutunun Açıldığı Gün (9 Kasım 1953)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ya zaten yazıda yazmışta yine tekrarlayalım. Bir takım mumyalama nevii işlemlerden geçirilmiştir naaş. Netice itibari ile belki bugünde 53te yada 38de nasılsa öyle bir vaziyettedir Ata. Birde anıtkabirde kendi özel mezar odasındadır naaşı atanın. Nerden biliyorsunuz ki belirli periyodlarda açılıp bir takım işlemlerden geçirilmediğini? Yani olabilir.

Mumyalama işlemi karmaşık bir takım tıbbi ve cerrahi müdahelelerle birlikte botanik ilminide kapsayan (eskiden günümüzde kimya ilmini kapsıyor) özel bir koruma tekniğidir. Mısırlılar o dönemin en gelişkin toplumlarından birisi olması nedeniyle her alanda çağının önünde bir millet olarak farklılıklarının tezahürünü göstermek amacıyla mumyalama tekniğine sık sık başvurmuştur. Kedileri bile mumyalamışlar.

Ayrıca sık karşılaşmadığınız bir diğer bilgide şudur ki belki şaşıracaksınız, hiç bir tıbbi, cerrahi, kiimyevi müdahale olmaksızında cesetler yüzlerce hatta binlerce yıl korunaklı bir şekilde günümüze kadar ulaşabilmiştir. Öyle Allah dostu veya firavunun amca oğlu yada uzaylı zekiye türü değil. Bilakis Almanya, isviçre bataklıklarında gömülü kalmış insan cesetleridir bunlar.

Turba bataklıklarında bakteriyel bir gelişime müsait ortam olmadığı için çamurun içinde binlerce yıl sapasağlam kalabilmiş cesetler, tek yan etkisi kaldığı yıllar boyunca ceset bulunduğu ortamın rengine veya koyu bir kahverengine abanoz veya kehribar renklerine dönüşüyor. Sonuç itibariyle cesetlerin illa çürüyecek yok olacak şeklindeki bir kaideye bağlı kalması çokta mantıklı değildir.

saygılar sevgiler hörmetler..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

abi hakkatten tüylerim ürperdi ya ç

ok güzel bir yazı saolasın kardeş...

edit: Bir Fotoda benden olsun ..

Atatürk Askerlerin omzunda etnografya müzesinden alınarak AnıtKabire Doğru Yol Alırken...

Atanın Tabutu

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    abicim nerdeyse ağlıyıcam :( keşke ölüsünü dahi görebilseydim.Çok büyük bir adamdı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LdLd
    LdLd's avatar
    Erkek

ÇeşitLi nedenLerden doLayı bir ceset çürümeyebiLir.. İbret-i aLem oLsun diye çürütüLmeyen bedenLer, iç organLarı aLınarak ( MısırLı'Lar böyLe yaparLardı )  mumyaLanmış bedenLer, PeygamberLerin ve biLdiğimiz kadarıyLa bazı Allah dostLarının bedenLeri.. AdrenaLinden bedenin çürümediğini iLk kez duydum.. Biraz araştırdım ama maaLesef böyLe bir biLgiye rastLayamadım.. Kaynak gösterebiLir  misiniz?

Bir de şunu söyLemeden geçemedim.. İnsanLarın kimi sevip kimi sevmeyeceği konusunda zorLama oLmamaLı.. Hiç zorLa '' duyguLarın '' değiştiriLebiLdiğine şahitLik ettiniz mi?  Biri, birini sevmiyorsa zorLa sevdiremeyiz, böyLe bir girişimde oLmak dahi mantıksızdır. Ayrıca herkes fikrini beLirtmekte hürdür, çünkü bu insanLık gereğidir, özgürLük gereğidir.. Ben x' i sevmiyorsam onun hakkındaki düşünceLerimi saygı sınırLarı içerisinde söyLeyebiLmeLiyim.. İLeri gitmeden, edepsizLeşmeden..  SöyLeyemezsin diyenLer çıkarsa, işte bu yaptırımdır.. Yaptırım da anLık çözümdür, tam çözüm değiLdir..

Herkesin kendi sorunudur biriLerini sevip sevmemek.. Yavuz SuLtan Selim' e adamın biri çıkmıştı, kaba tabirLe top demişti hatırLarsanız.. Ne oLdu? Yavuz' da değişikLik mi oLdu.. Ya da Yavuz sevenLerin görüşLerinde? Kendi reziLLiğiyLe yıLLar boyunca ekranLardan siLindi adam.. Kendine yaptı.. Atatürk' ü sevmeyenLer Atatürk hakkında iLeri geri konuşunca neyi değiştirebiLiyorLar Allah aşkına.. Bırakın kendi reziLLikLeriyLe kaLsınLar..

Kimsenin hikayesi yoktur.. Bir hikaye vardır, aynı hikayeyi yaşarız..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek
    akira yobaz herif seni okumuştum daha önceden cidden tüylerim diken diken oluyo ya

sırıtma la.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KDE
    KDE's avatar
    Erkek

abi çok güzel anlatında ben şimdi nasıl uyucam ya biride resimleri koymus ben iptal!!! saatte 3 buçuk benim bi taraflarda 3 buçuk offya nerden tıkladım sabah 6 ya kdr uyku yok şimdi bana.

neyse ii bir metin tarih açısından bilgiler için teşekkürler

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek
    konu diye ben buna derim yaw koç güzel

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre-07
    emre-07's avatar
    Erkek

Paylaşım için teşekkürler tüyler diken diken oldu.

Akira'ya gelince...

Username :

akira 
    ID :27075 
    İsim :arda 
    Soyisim :mayer 
    Medeni Hali : 
    Ülke :Türkiye

Username :

dusunemiyorumoyleysemalim 
    ID :27073 
    İsim :arda 
    Soyisim :mayer 
    Medeni Hali : 
    Ülke :Türkiye 
     --------------------------------------------------------------------------------------------------------Nicke bak a.q dusunemiyorumoyleysemalim  bakın kendide söylemiş."düşünemiyorum ve malım demiş.Sallamayın bence:D

Love is a name.Sex is a game.Forget the name.Play the game.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek

Ömrümün Son Saniyesinde BiLe '' KaLbimdedir ''

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kyu
    Kyu's avatar
    Erkek

Hayli bir duygulandım açıkçası, gözlerim doldu. :(

.
Toplam Hit: 13318 Toplam Mesaj: 41