folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Avcılık Spor Olarak Kabul Edilemez.

Avcılık Spor Olarak Kabul Edilemez.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

hocam aşağıdaki resimi gören her avcı küfür eder. Üç beş şerefsiz avlanma yasağının olduğu dönemde avlandı diye tüm avcıları cani olarak nitelendiremezsin. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sen önce hiç ava gittinmi onu söyle veya bu işi canı gönülden yapanlarla bir arada bulundunmu? Bir işi eleştirmeden infaz etmeden önce biraz araştırın...

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Avcılık var, torbacilik var.

Sapla samani ayirt etmeyi ogrenin amk.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

O fotoğrafta gördüğünüz şey adilikten başka bir halt değildir. Benim babam, onun dedesi, rahmetli dedem, onun babası yani avcılık yapan bir ailem vardır benim. Bunlara bohçacı denir adiliktir bu. Cahil dönemlerde yapılıyor doğrudur ama benim babam bir hayvan vurmuştu ve onu alamamıştı mesela dağda kalmıştı aylarca vicdan azabı çekti. Acı çektiğini biliyordu çünkü ama çok sarp yerde olduğundan alamamıştık. Usüller vardır işte. Haklı sebepleri vardır zaten avcılık merak ve hastalıktır aslında. Ben buraya ne kadar mantığa uygun doneler yazsamda kafası bu işe uyuşmayan ve merakı olmayan kötü olarak algılayacaktır beni. Günün şartlarında gerekli mi diye sorarsanız kısmen hayır derim ama işte bu işte büyük bir piyasadır esasında. Çük kadar Bulgaristan'ın elde ettiği gelirle Türkiye kendini kıyaslayamıyor bu konuda ama av fuanası olarak 3-4e katlarız oraları. 2 sene önce Ukrayna'dan bakan gelmişti bizim köye sırf av yapmak için. Bazı köylerinde gelir kaynağıdır avcılar.

zgmanco tarafından 20/Şub/14 21:56 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek
    zgmanco bunu yazdı

O fotoğrafta gördüğünüz şey adilikten başka bir halt değildir. Benim babam, onun dedesi, rahmetli dedem, onun babası yani avcılık yapan bir ailem vardır benim. Bunlara bohçacı denir adiliktir bu. Cahil dönemlerde yapılıyor doğrudur ama benim babam bir hayvan vurmuştu ve onu alamamıştı mesela dağda kalmıştı aylarca vicdan azabı çekti. Acı çektiğini biliyordu çünkü ama çok sarp yerde olduğundan alamamıştık. Usüller vardır işte. Haklı sebepleri vardır zaten avcılık merak ve hastalıktır aslında. Ben buraya ne kadar mantığa uygun doneler yazsamda kafası bu işe uyuşmayan ve merakı olmayan kötü olarak algılayacaktır beni. Günün şartlarında gerekli mi diye sorarsanız kısmen hayır derim ama işte bu işte büyük bir piyasadır esasında. Çük kadar Bulgaristan'ın elde ettiği gelirle Türkiye kendini kıyaslayamıyor bu konuda ama av fuanası olarak 3-4e katlarız oraları. 2 sene önce Ukrayna'dan bakan gelmişti bizim köye sırf av yapmak için. Bazı köylerinde gelir kaynağıdır avcılar.

Herşeyi doğru yazmışsın şu bold yaptığım yer hariç. Marketten aldığımız etler ya da fastfood kuruluşlarından aldığımız etler için kullanılan hayvanların nasıl üretildiğini biliyoruz. Artık köylüler bile başladı 1 ayda şişen hayvanlar satmaya. Avcılık her durumda daha insanidir, tabiiki senin de dediğin gibi ne yaptığını bilen insanlar avlanıyorsa. Fotografta gösterilen şey insanlık dışı birşeydir, hiç ava çıkmadım ama dedem anlatır hala sürekli yavrusu varsa çevrede avlamazlarmış ya da yaşı küçükse dokunmaz rahatsız etmezlermiş. Bir de sanırım otomatik silah ile avlanılmaz hayvana kaçması için şans verilirmiş vs. vs. =/

Edit: Spor olarak yapılmasına karşıyım, besin olarak tüketilecekse başımın üstünde yeri var gelsin beni avlasınlar isterlerse. :D

NigraSilva tarafından 20/Şub/14 22:04 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Avcılığa bok atanlar önce bir ava gitsin öyle konuşssun.Gerçekten diyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

Ranch soslu börgırı götür, deri ceket deri ayakkabı giy, pöfür pöfür parfümleri sıkıp ozonun anasını sik, kullandığın milyon tane kimyasal içerikli bakım malzemeleriyle doğanın anasını sik sonra çık meydanlara "demek hayvan öldürmüş, amına koydum onun" naraları at. Ulan doğanın dengesini bozarak zaten toplu itlaf yapmış oluyorsun. Türleri yok ediyorsun. Neyin protestosu bu?

Ulan ya tam olun, her şeyiyle doğaya, canlıya saygı duyun, savunun, kollayın ya da siktir edin popüler aktivist hareketlere yeltenmeyin.

Mukavim_ tarafından 20/Şub/14 22:26 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

konu acmak ıcın acmıs olsa gerek aklı yok fıkrı var kerata bnm oglandan ne farkı var  sımdı :D

şimdi gordum yenı uyeymıs bunların konu acması yasaklanmalı bos yapıyorlar sureklı

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek
    NigraSilva bunu yazdı
    zgmanco bunu yazdı

Herşeyi doğru yazmışsın şu bold yaptığım yer hariç. Marketten aldığımız etler ya da fastfood kuruluşlarından aldığımız etler için kullanılan hayvanların nasıl üretildiğini biliyoruz. Artık köylüler bile başladı 1 ayda şişen hayvanlar satmaya. Avcılık her durumda daha insanidir, tabiiki senin de dediğin gibi ne yaptığını bilen insanlar avlanıyorsa. Fotografta gösterilen şey insanlık dışı birşeydir, hiç ava çıkmadım ama dedem anlatır hala sürekli yavrusu varsa çevrede avlamazlarmış ya da yaşı küçükse dokunmaz rahatsız etmezlermiş. Bir de sanırım otomatik silah ile avlanılmaz hayvana kaçması için şans verilirmiş vs. vs. =/

Edit: Spor olarak yapılmasına karşıyım, besin olarak tüketilecekse başımın üstünde yeri var gelsin beni avlasınlar isterlerse. :D

Hocam doğanın dengesi zaten tahrip olmuş durumda. Bu yüzden yaban hayatına insanoğlu destek olmadığı zaman onlar için daha kötü oluyor. Eskisi gibi değil hani nasıl atsam bilemiyorum artık hayvanların su içtiği gözeler kurudu, otlarını yedikleri otlar bitmez oldu, ağaçlar kesildi vs. Belli bir yaşa erişmiş teke üreyecek durumda değildir mesela, gençlerinde çiftleşmesine müsadee etmez onu vursan mesela kimse bir kelam etmez sana zaten vurulması gereken tekelerde bellidir. Kancık davara, oğlağa atılmaz umarım anlatabiliyorumdur. Zaten avlanmanın eski mantığı gıda amaçlıdır ama şimdi sportife düştü iş, bu olayda parayla bağlantılır. Nüfus kütüğün köyüne kayıtlıysa yerel avcı kotasından 5 liraya avlanıyorsan yerli avcıyı 20 liraya avlandırıyorlar, turisti 500 liraya işte gelir kapısına döndü birazda. Yavru vuranlar, far avı yapanlar filan yok mu? var. Herkesin vicdanına bırakıyorum daha sövmekten bıktım ben. Domuzları vurup vurup otellere satarlar mesela işte sizleride korkutmak istemem ama böyle yani duyuyorum gözümün önünde vurup önümde otele satmışlığım yok tabi. Domuz dişleri fazlasıyla değerlidir, yabancılara iyi fiyatlara satılabilir. Ayı yağının her derde deva olduğu söylenir mesela ama her babayiğit ayu vuramaz. Geyik ya da dağ keçisinin ciğerini (belli bir olgunluk yaşı olan erkek hayvan)düdüklü tencerede kaynatırsın o buharı ciğerlerine çekersin işte astım hastalarına, nefes darlığı çekenlere şifadır vs. anlatılır gider bu tarz şeyler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Şimdi ben gidip et alıyorum evet, ama trilyon verseler hayvanı öldürmem.

Sonuçta ölmüş hayvanı yiyorum =) Düşününce çok salakça ama et yiyenle et (yada ne için olursa olsun) hayvan öldüren aynı kefeye konulmamalı

bence her avcı bir can aksoydur. Her et üreticisi de can aksoydur tabi.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 6483 Toplam Mesaj: 63