Ayasofya'da Namaz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Erkek

LordVader bunu yazdı:
    -----------------------------

Bence Ayasofya tekrar kilise olarak ibadete acilmali.

nasıl?

BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

Ne güzel konu açmışsın.ve ben de cok isterim.hakikaten isterim.Necip fazılın istediği gibi o müslümanların uyamış noktasıdır demiş. ayasofya için.evet orası ne mübarek bir yerdir nede  kutsal bir mekan.lakin..orası uyanış olmuş kehf ehlinin uyanışı gibi.

simiramis kardeşim yumurtayı yemekle soymak bir değildir.aklına havale ediyorum.

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

her ne olursa olsun karşıyım ama neden dünyada camiler teker teker kapatılerken buna izin verildi diye düşünüyorum ne hükümeti tuttuğum nede chp mhp yok ama bence doğru bir hareket hem ekonomik hemde örnek davranış bana kalırsa

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

Birde şöyle birşey var tabiki.Ayasofya ibadeti kaldırabilecek durumda mı?ne kadar süreyle ibadete dayanabilecek bu yapı?

Ayasofya ibadete açılacak diyelim,önemli olan nokta burasıdır bence.

Farklı bir açıdan yaklaşasım geldi.

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Bana kalırsa eskiden kalan ve tarihi değeri olan yapılar müze dışında kullanıma açılmamalı.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

LordVader bunu yazdı:

Since 1453 ;)

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

suan ayasofya kilise olsa ben gider orda namaz kılabilirim mecbur kalırsam.ibadet hane yoktur.ibadet edemeyeceğin yer vardır.

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Çok eski bina. Zaten zor ayakta duruyor. Her yerine destek yapmışlar.

Yüzlerce kişinin buraya akın etmesi hem bina için hem de içindeki ve dışındaki tarih miraslarının korunması açısından tehlikeli.

Ayrıca bir deprem olur da altında bir sürü insan kalırsa bunun vebalini kim ödeyecek? Bile bile yıkılması söz konusu olan bir binaya yüzlerce kişiyi sokuyorusunz.

Diğer yandan  kiliseden bozma bir cami neden bu kadar önemli? Sultanahmet camii gibi bir şaheser dururken bu inatlaşma niye?

Ayasofya çok önemli bir tarih mirasıdır ve artık ibadet konusunda miyadını çoktan doldurmuş bir bina olarak müze olarak kalmalıdır. Gelecek nesiller de bu binayı görebilmeli. İstanbul'u İstanbul yapan en önemli binalardan biridir. Bu saatten sonra inatlaşıp onu ibadete açmak Ayasofya'ya en fazla zarar verir.

Herşey bir yana içerde bir sürü değerli işleme var. Bunları kalemlerle çizecek, çöplerini sağa sola atacak, duvarlara tekme atacak embesillere bu vesileyle imkan verilmemeli. Şu an müze haliyle yeterince korunuyor.

Kiliselerin ibadete açılması şahsen beni bağlamaz. Bu ülkede zilyon tane cami varken kaç tane kilise var? Elbette Hristiyan insanlar da dinlerine özgürce inanacak ve ibadet edecekler. Onların durumları bizden çok daha kısıtlı. Onlarla bizi aynı kefeye koymak doğru değil. 

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

LordVader bunu yazdı:

savaşla kazanılmış kanla alınmış bir yer ve orayı alan komutan büyük fatih sultan mehmet han camii yapmış senin ortaya attığın laf deli saçmasından başka bişey değildir.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

Çok eski bina. Zaten zor ayakta duruyor. Her yerine destek yapmışlar.

Yüzlerce kişinin buraya akın etmesi hem bina için hem de içindeki ve dışındaki tarih miraslarının korunması açısından tehlikeli.

Ayrıca bir deprem olur da altında bir sürü insan kalırsa bunun vebalini kim ödeyecek? Bile bile yıkılması söz konusu olan bir binaya yüzlerce kişiyi sokuyorusunz.

Diğer yandan  kiliseden bozma bir cami neden bu kadar önemli? Sultanahmet camii gibi bir şaheser dururken bu inatlaşma niye?

Ayasofya çok önemli bir tarih mirasıdır ve artık ibadet konusunda miyadını çoktan doldurmuş bir bina olarak müze olarak kalmalıdır. Gelecek nesiller de bu binayı görebilmeli. İstanbul'u İstanbul yapan en önemli binalardan biridir. Bu saatten sonra inatlaşıp onu ibadete açmak Ayasofya'ya en fazla zarar verir.

Herşey bir yana içerde bir sürü değerli işleme var. Bunları kalemlerle çizecek, çöplerini sağa sola atacak, duvarlara tekme atacak embesillere bu vesileyle imkan verilmemeli.

Kiliselerin ibadete açılması şahsen beni bağlamaz. Bu ülkede zilyon tane cami varken kaç tane kilise var? Elbette Hristiyan insanlar da dinlerine özgürce inanacak ve ibadet edecekler. Onların durumları bizden çok daha kısıtlı. Onlarla bizi aynı kefeye koymak doğru değil.

duygularıma tercüman oldun hocam büyüksün :)

Allah Türktür.
Toplam Hit: 11048 Toplam Mesaj: 75