Ayasofya'da Namaz
-
Deli_Dervis bunu yazdı:
-----------------------------
ultrAsker bunu yazdı:
Deli_Dervis bunu yazdı:
Ayasofyayı gezen bilir içersinde büyük boyutlarda resimler var tarihi.. orada namaz kılmak ne denli doğru olabilir?
-----------------------------haşa hocam ne diyorsun sen namaz kılmanın yanlış olacağı yer mi olur kafir ilan ederler 2 dakkada :))
olmaz olurmu hocam namazın dıştan 6 adet şartı var tabi bu şartlarda resim konusu yok ama yani gezen bilir nasıl resimler olduğunu
-----------------------------hocam cok zor degıl onların ustunu ortmek . kilometrelık tablolar yok icinde .
sumela dakı mevzuya gelırsek . sahsen trabzonda yasıyorum . ve sumelaya geldıgınde o barthelemoş nası karsılandıgı malum . kemencelerle krallar gibi ve bu adam haLa (haberlerdede cıktı ) bircok padısahın adını agzına alıp 2. mahmud dememesı . onların hala 200 yıllık yada cok oncesınde yasadıklarını . yanı TARIHLERINE NE DERECEDE SAHIP CIKTIKLARININ kanıtıdır . bız se haLA hayaller alemındeyız . ve sunu da soylıyım yakında ayasofyayada gelır o bartelemoş onune de kırmızı halı serırler bızde netten tv den takıp eder aLkıslarız usaklar . bu kadar
-
sumelada hristiyanların ibadet etmeleri kimseyi ilgilendirmez dini özgürlük denen birşey var.
ama aynı şekilde bize de 1453 ten bu yana cami olan ayasofyada namaz kılma hakkı verilmesi lazım.şu da önemli sırf biz ayasofyada namaz kılamıyoruz diye sumelada ibadet edilmesine engel olamayız.yasakçı zihniyet geride kaldı artık.
-
anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demiş atalarımız siz bi kere anlamak istemiyorsunuz ya bahaneniz hep hazırdır bilmeyene anlatılırda anlamak istemeyene anlatılmaz .
Necip fazıl üstadın dediği gibi bize gerici diyenlere çüş demek için gerideyiz biz.
-
müslümanlar ve hristiyanlar birbirlerine gol atma çabasında sidik yarıştıradursun yok senin minaren daha uzun yok benim çanım daha büyük geyiğini çevirsin, bazı şuursuzlar da bu anlamsız tartışmaya sözüm ona taraf olsun, ztn memlekette düşmeyen tansiyonu biraz daha gazlayalım ...
sanki memlekette ibadet yasak ve ibadet edecek yer kalmadı , sanki yasaklayan keyfinden yasakladı - neymiş efendim yasakçı zihniyet geride kalmış - be saf kardeşim 2000 yıllık binanın içine doluşup ayin yapçaz diye yıksınlar mı ? zaten "tarihi miras" güç bela ayakta duruyor iken bir de milleti içeri toplayalım da başlarına yıksınlar dimi ? yasak ise nedeni bu olabilir mi ey "özgürlükçüler" ?
amaç samimi olarak ibadet etmek olsa git yap devasa bir cami ( ki binlerce var bundan ) yap büyük bir kilise kimse senin kolundan mı tutacak ? doldur cemaatini doya doya eğlen içeride ama yok ! amaç başka o yüzden bütün inananları 2 dakka düşünmeye davet ediyorum, dininize hizmet anlayışınız sidik yarışı mı oldu ?
-
bakıyorum da ateistler müslümanları ilgilendiren konularda ahkam kesiyorlar.hayırdır ne zaman kafirlikten istifa ettiniz ?
namaz kılmayı sidik yarışı sanan saf akıl elbette Allah isimli yaratıcıya inanmaz.Dünyada hedonistçe yaşamasını engelleyen bütün kriterlere karşı savaş en belirgin olarak 11 eylülde amerikada başladı.Sizin üretildiğiniz yer orası.Sizi Türkiye'ye ihraç edenleri de biz çok iyi biliyoruz.
ayasofyada namaz kılınmasından elde edilen sevap elbette başka bir camide kılınan namazdan farklı değildir.ancak idrak kabiliyeti olmayanların anlaması mümkün olmayan mesele ise ayasofyada namaz kılmanın sembolik anlamıdır.ayasofya osmanlı imparatorluğunun istanbula yerleşip avrupaya açılmasının sembolü yani istanbulun müslümanlarca fethedilmiş olmasının sembolü olduğundan orada kılınacak namaz da bu şehrin ve bu ülkenin müslüman bir ülke olduğunun kanıtıdır.
ha şimdi kahrolsun irtica şeriat,Allah kitap naraları basanlar olabilir.dediğim gibi aslından uzaklaştırılmış,içten fethetmek için üretilen ithal ürünlerin barkotlarına bakmak lazım.
ayasofyada namaz kılmanın sembolik önemi vardır.bu müslüman olmayanları hele de "kafirleri" ilgilendirmez.Soyunu inkar eden soysuzdur.
-
Güç göstergesi ve şov yapmak için namaz kılacak olanlara ibadete açılabilir.Fakat şahsi fikrim müze olarak kalmalı.
-
acikistihbarat bunu yazdı:
bakıyorum da ateistler müslümanları ilgilendiren konularda ahkam kesiyorlar.hayırdır ne zaman kafirlikten istifa ettiniz ?
namaz kılmayı sidik yarışı sanan saf akıl elbette Allah isimli yaratıcıya inanmaz.Dünyada hedonistçe yaşamasını engelleyen bütün kriterlere karşı savaş en belirgin olarak 11 eylülde amerikada başladı.Sizin üretildiğiniz yer orası.Sizi Türkiye'ye ihraç edenleri de biz çok iyi biliyoruz.
ayasofyada namaz kılınmasından elde edilen sevap elbette başka bir camide kılınan namazdan farklı değildir.ancak idrak kabiliyeti olmayanların anlaması mümkün olmayan mesele ise ayasofyada namaz kılmanın sembolik anlamıdır.ayasofya osmanlı imparatorluğunun istanbula yerleşip avrupaya açılmasının sembolü yani istanbulun müslümanlarca fethedilmiş olmasının sembolü olduğundan orada kılınacak namaz da bu şehrin ve bu ülkenin müslüman bir ülke olduğunun kanıtıdır.
ha şimdi kahrolsun irtica şeriat,Allah kitap naraları basanlar olabilir.dediğim gibi aslından uzaklaştırılmış,içten fethetmek için üretilen ithal ürünlerin barkotlarına bakmak lazım.
ayasofyada namaz kılmanın sembolik önemi vardır.bu müslüman olmayanları hele de "kafirleri" ilgilendirmez.Soyunu inkar eden soysuzdur.
-----------------------------sana ne bilader ahkamcı başımısın başımıza nerde istersem orda keserim , git kıl madem namazını ayasofya da çokta skimdeydi . yıkılacak diyorum, bina 2000 yaşında sallanıyor diyorum sen 11 eylülde amerikada üretildin diyosun.
aslında suç bende o sütunlar başınıza göçsede topunuzdan da cami mi kilisemi ne olduğu belirsiz garabetinizden de kurtulsak ne karışıyosam???
-
ayasofyada günlük değil sembolik namaz kılınması lazım diyorum anlamıyorsun bi de üstüne orada namaz kılınmasına karşı çıkıyorsun ve devlet yönetiminde senin gibi düşünenler olmalı ki isteyen gidip orada namaz kılamıyor.
yasaklarla bir yere varılmaz diyoruz sidik yarışı diyerek meseleyi sulandırıyorsunuz.karışmayın kim nerde isterse yapsın ibadetini...
-
Gönül tabi ki ister ki Ayasofya'da günlük ibadetler yapılabilsin fakat bunun olacağına biraz şüpheliyim.
Teknik olarak konuşmaya çalışan arkadaşlar;
Ayasofya Camisinin teknik olarak ibadeti kaldırabilir durumda olup olmadığını en fazla 2 günlük testle öğrenebiliriz. Bunun tartışmasını yapmak gereksiz.
Eğer teknik olarak uygun değilse tabi ki yapılmasın illa yapılsın demiyorum zaten.
O kadar cami var Ayasofyadan sana diyen arkadalara yine söylüyorum.
Ayasofya sadece bir cami değildir. Ayasofya bir semboldür. Ayasofya İslam Medeniyetinin Haçlı Medeniyetine Batı medeniyetine üstün geldiğinin bir göstergesidir.
Bu yüzden önemlidir Ayasofyada kılınacak namaz. Yoksa Müslümana her yer cami iki tane duvara ihtiyacı yoktur.
-
Fatih Sultan Mehmed "Ayasofya sonsuza kadar cami kalacaktır." demiştir. En büyük hükümdarımızın mirasına sahip çıkmak için sonsuza kadar namaz kılabileceğimiz biyer olarak ibadete açılmalı.