Az Uyumanin Yan Etkileri - Degermi?
-
Genelde hele şu sıralar sabahlıyorum ama 6 saati buluyo tekrardan. ama baktıgım kadarıyla tahribatta pek çok gece kalan yok çünkü forumlar sakin oluyor yani pek kimse post atmıyor
-
03-04 aralari yatarsin ..pasalar gibi :D 07:15 gibi kalkarsin malum 08de is var..3 saat verim alamazsin is yerinde yaptigin isten sonrasi standarda döner :D kendimden bahsediyom bu arada..cok uyku uyuyupda ömrün yarisini uykuya yatirim yapmanin ne faydasi var?
-
sabaha kadar dota oynayım derste yatardım toplasan günde 3-4 saat anca eder. derslerim 1. dönem iyidide , 2. dönem rezil oldu, anlayacagın dersler harici hiç bi yan etkisi yok.
-
BozcaN bunu yazdı:
-----------------------------1 hfta boynca 6saatten az uyrsam bayılr kalırm :D
-----------------------------aynen :)
-
günde 6-7 saat yeri geliyo bazen 2 gün uyumam bazen 4 saat 2 senedir böyle hiçbi sorun yk :D
-
5-6 larda yatıyorum15:30 / 16:00 / 17:00 vakitlerinde uyanıyorum
ya ben bezen şu durum oLuyo bana size de oLuyo mu :|uyanınca sanki yıllardır uyumuşum beni bekleyen biri var yapmam gerken işler var . sorumluluk şeysi hissediyorum. birşeyleri yapmam lazım ama ne bilmiyorum. Böyle bi düşünce oluyo bazen de (daha bugün oldu) herşeyi unuttmuş gibi oLuyorum. Sanki yeni yollandım dünyaya. Sadece gördüğüm cisimleri tanıyorum. Ayağa kalkınca istesem uçabilecekmişim gibi oluyo. bu nedir merak ediyorum kötü bişe mi yoksa ?
-
4 saat fln uyuyabiliorum uyku tutmuo ya sıcaklardanmıdır nedir:S
-
uyuya kalırsam 12 - 14 saat rahat uyuyabiliyorum bu sebeple işler vs yarım kalıyor.. gözlerim ağrımasa hiç uyumaya niyetim yok ama bi müddet sonra mecbur uyumak istiyo insan işin garip yanı çok feci uykun varken de uyuyamıyosun sanki kendime eziyet ediyomuşum gibi geliyor.. veya tam uyumaya niyetlenirken yapmam gereken işler geliyor aklıma düşün düşün uyuyamıyorum mutlaka kalkıp hadi bi kaç saat ilgileneyim derken 4 5 saat daha geçmiş oluyor.
az önce ne güzel yatacaktım.. karnım hafif aç uyuyamadım kalktım bişeyler yedim ne uyku kaldı ne bişey açtım geri pc yi.. üstüne bide hastayım fena halde ağrım oluyor :/ .. günün yarısını da uyuyarak geçirmek istemiyorum.. zaman çok önemli bi kavram der dururlardı nesi önemli diye mal mal alay ederdim .. o kadar kısıtlıki zaman :/ .. günde en fazla 3 saat uyuyorum mecburen..
-
az uykunun hiç bi zararı yoktur. eğer sen birgün 10 saat birgün 6 saat bigün 2 saat uyursan tabi yan etkisi olur. bu az uyumak deil düzensiz uyumaktır. eğer bunu düzenli şekilde yaparsan ne kadar faydalı olacağını görürsün. bedenin uyku ihtiyacı; en fazla 3-4 saattir. fazlası bedenin tembelliğindendir.
tabi erken yatıp/kalkmak da önemli. güneş doğmadan önce kalkmak kadar güzel bişe yok bence. hergün 23:00 da yatıp 3:00 da kalksan bide öğlen 12:00 de 1 veya yarım saat uyusan. tam süper olur. ki öğle saatinde 10 dk.lık bi uykunun vücudu dinlendirmesi, gece 2 saatlik uykununkine eşittir.
---------------------------------------------------
ya ben bezen şu durum oLuyo bana size de oLuyo mu :|uyanınca sanki yıllardır uyumuşum beni bekleyen biri var yapmam gerken işler var . sorumluluk şeysi hissediyorum. birşeyleri yapmam lazım ama ne bilmiyorum. Böyle bi düşünce oluyo bazen de (daha bugün oldu) herşeyi unuttmuş gibi oLuyorum. Sanki yeni yollandım dünyaya. Sadece gördüğüm cisimleri tanıyorum. Ayağa kalkınca istesem uçabilecekmişim gibi oluyo. bu nedir merak ediyorum kötü bişe mi yoksa ?
--------------------------------------------------
aga senin sorununa gelince; günün en verimli vakitleri olan 5-6 arası uyuyup; uyumanın beyne, kalbe, sırta, bele, göze, kısacası tüm vücuda zararlı olduğu ikindi vakitlerinde (16:00-19:00) uyanırsan aynen o dediğin gibi olursun.
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------
--------------------------------------------------aga senin sorununa gelince; günün en verimli vakitleri olan 5-6 arası uyuyup; uyumanın beyne, kalbe, sırta, bele, göze, kısacası tüm vücuda zararlı olduğu ikindi vakitlerinde (16:00-19:00) uyanırsan aynen o dediğin gibi olursun.
-----------------------------vay aq ben aylardır böyle yapıyorum :\ ama hiç bişe oLduğu yok. Acaba ilerki yaşlarda mı oLacak yan etkileri ?