Azerbaycan Hakkında Bilmek İstedikleriniz
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
omerelili bunu yazdı:
Rüşvet yok demedik.
bende türklerle ilgili o kadar misal yazarım buraya.Sadece gerçek türklere saygımdan buradakılara saygımdan yazmıyorum.
Gelmişsin görmüşsün,şimdi dostum ben yazmışım orada ben kendimde üniversiteye para veriyorum,bunu inkar eden yok.
Ben şerefini,namusunu,her şeye satmış insanları konuşmuyorum.Ben asıl türklerden kanı türk kanı olanlardan konuşuyorum.Biz kendimizde bu düzenden bıkmışız.Rüşvetin olması milletin suçu değil ,devletin suçu.
Senin hiç mi karşına iyi biri çıkmadı?
-----------------------------İnanırmısın bilmem ?? Ama sana şunu diyim 4 yıllık ordaki hayatımda özllikle saydım ve sana diyorum ki sadece 2 kişi ??
Adam gibi adam!! olan sadece 2 kişi!!
Sen rüşvet olayına takmışsın bu kadar şey içinden artık rüşevete alıştık o millet bizi o hale getirdi onları sadece bilgi olarak saydım polislerin türklere yaptıkları ev sahipleri doktorlar şunlar bunlar daha yazsam forumun db si kaldırmaz emin ol buna.
Ben sana türkiyedekiler sütten çıkmış ak kaşık demedim ki ?? Mutlaka ama mutlaka türkiyedede yüzlercesi vardır bu olayların belkide ?
Ama baküye gidipte bi türküm desene ?? Bak adamı napıyolar !! Hele bide öğrenciysen !
Neyse ben bu konudan çıkıyorum yeteri kadar sinirlerim tepeme çıktı daha fazla yazıya gerek yok.. Çok isteyen özel mesajdan ulaşabilir zaten.. Bari şu yaz tatilimi şu saçma sapan yeri düşünerek geçirmeyeyim..
Sonuç olarak 6 bin türk öğrencinin hepbir ağızdan dediği gibi : Şu lanet okul bi bitsin arkama bakmadan kaçıcam bu yerden..
Her kes aynı değil.
Biz senden daha çok bıkmışız,ben seni çok iyi anlıyorum.Yeni gelen birisi bu kadar şeyi birden görmesi çok korkunç gele bilir.Evet mecburuz böyle yaşamaya.Bu siyasi bir konu.Yoldan keçen birini çevir 5 tanesinin 4ü türkleri seviyor,saygı duyuyor.Burda her kes bizim gibi görmemiş,yaşamamış.Burda her kese cocuklukdan Allah,din söylenmemiş.Siz gözünüze Sovetler birliyinde açaydınız hep rusları görseydiniz onlar gibi olurdunuz ve çocuklarınızında öyle olmasını isterdiniz.
Bunu bir kere anla arkadaş burası daha yeni bağımsız oldu.Doğru yolu bulup,dini yeniden tanımak için zaman lazım.yeni nesil yetişiyor.20yıldan sonra buralar geldiğinizde artık benim çocuğum benim gibi düşünecek.Senin karşına çıkan o yaşlı çakalları bizde biliriz,ruslar beyinlerine kadar işlemiş.Allah,sevgi,hoşgörü diye bir şey yok onlarda.20yıl bir devlet için çokmu?
İnan burda Türkiye sevdalıları,türk sevdalısı çok.
-
hocam takma sen kafana..bilip bilmeden sallıyolar Azeri kardeşlerimize..Türk'ün Türk'ten başka dostu yok demişler..azerileri kardeşimiz olarak görmicez de kimi görücez..ben üni.deyim hocam..azeri bi hocamız var isfendiyar hoca..hayatımda gördüğüm en baba adamlardan biri..elbette ki her milletin içinden çürük insanlar çıkar ama ben azeri kardeşlerimizin genelinin bizi sevdikleri kanaatindeyim..
-
emresenfb bunu yazdı:
hocam takma sen kafana..bilip bilmeden sallıyolar Azeri kardeşlerimize..Türk'ün Türk'ten başka dostu yok demişler..azerileri kardeşimiz olarak görmicez de kimi görücez..ben üni.deyim hocam..azeri bi hocamız var isfendiyar hoca..hayatımda gördüğüm en baba adamlardan biri..elbette ki her milletin içinden çürük insanlar çıkar ama ben azeri kardeşlerimizin genelinin bizi sevdikleri kanaatindeyim..
-----------------------------severiz emin ol.işde çürükler çürüyüp bitsede kurtulsak.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Hayatımda azeriler kadar satıcı bi millet daha görmedim. işlerine gelince siz bizim qardaşımızsınız siz bizm abimizsiniz işlerine gelmeyince türkleri artık istemiyoruz biz kendi ayaklarımız üstünde durabiliriz.
Kesinlikle katılıyorum. Bunların iş adamları Türkiye'nin herşeyinden faydalanıp en ufak pürüz çıkınca yatırımları çekmekle tehdit ediyorlar. Devlet ise sürekli Türkiye'ye bir misilleme yapma gayretinde. Adamlarda vefa diye birşey yok. Sen Türkiye'nin yıllardır sırtından geçiniyorsun, herşeyinden faydalanıyorsun en ufak pürüzde satış koyma peşindesin. Herşey kendi istedikleri gibi olacak burunlarından kıl aldırmayacaklar. Bu şeyleri sadece akpye bağlayanlar yanılıyor ve bu durum gündemi yeterince takip etmediklerini gösteriyor. Türkiye sınırları dışında tek dost bildiğim devlet varsa o da Pakistan'dır. Kurtuluş savaşından bugüne kadar uluslararası arenada olsun en azından dost bildiklerimizin kat kat üstünde destek vermişlerdir. Eğer bir ülkenin dostluğunu orada Atatürk anıtı, Türkiye bayrağı bulunmasıysa ölçeceksek Amerika ordan daha dost. Türk bayrağı, Atatürk anıtı olmayan yer mi kaldı? Türkler her yerde. Kim ne derse desin sevmiyorum, sevmeyeceğim. Çok içten pazarlıklılar, yapmacıklar ve ellerinde imkan olsa ilk fırsatta Türkiye'yi satacaklarını düşünüyorum. Kızgınım. Çünkü en büyük zarar dostuz deyip dostluk yapmayandan gelir.
-
omerelili
Alıcı : iLLuMiNaTi Tarih 23 Temmuz 2010 Saat: 12:14 Konu : selam Mesaj : hocam aç konuyu oku cevap yazdım.biraz sabırlı ol.Anlıyorum seni :)))
Bütün hepsini sadece bir sebebi var din.Camilere gelenler her gün çoğalıyor o insanlar Allah sevgisi ve korkusu var.Hepsi genç insanlar.İnşallah her şey güzel olur.
Beni çok üzdün.Arkadaşın içinde üzüldüm.
Ben ve benim gibi bu türk,azeri sevgisi olanlar insanlar yetişiyor.Lütfen konuya kısada olsa cevap yaz ve biraz konuya başka açıda bak.-----------------------------------------------------------------------------------------
Bak güzel kardeşim konuya başka açıdan bak demişsinde sana bi örnek daha veriyimmi ? Bu olay başımıza mayısın 17 sinde geldi.
İlk defa azerilerin tarafını tuutuğum bi olaydır ama olayı bi okuyun anlayacaksınız
o ülkeden gerçekten tam anlamı ile nefret ettiğim anlardan birisidir.
Daha önce bu ülkenin polislerinden bahsetmiştim zaten şimdi olaya başka bi açıdan bakalım
Bi gece saat 3-4 suları bi telefon geldi.. Orda okuyan sevdiğimiz bi abimizin arkadaşı araba ile kaza yapmış bi azeri kıza vurmuş. Kızın karın bölgesi parçalanarak ölmüş
Biz paldırküldür bölmeye ( karakola ) gittik..
Durumu anlattılar polis plakayı almış yani abimizin arkadaşı ellerinde..
Polis şefi dedi ki kız öldü..
Aha dedik sıçtık hapse giden yol sana açıldı..
Sonra polis şefi bizi başka bi odaya çağırdı ama o kadar kibar davranıyo ki bi azeriden o inceliği görmek çok şaşırttı bizi..
Ama tabiki olayı daha sonradan anladık adam bizi odaya çağırdı ve dedi ki :
Biz seni yakaladık ve hapse giriceksin ama bunun bi çözümü var :
7000 euro ver biz seni yakalayamadık diyelim ve olay kapansın dedi.
Biz ordan çıktık..Daha sonra duyduk ki eleman parayı vermiş ve çıkmış. Şu andada türkiyede zaten
Allah aşkına bi katili salmak rüşvetle 7000 euroyla bu kadar basitmi ??
Kendi vatandaşına biçtiğin 17 yaşında gencecik bi kıza biçtiğiniz değer bumu ??
Bak bu sefer kendi vatandaşıma lanet ettim ama sizin polisinizin yaptığına bak ??
Bak güzel kardeşim olay din vs.. olayıda değil.
Bi önceki mesajlarında daha ruslardan yeni çıkma bi millet daha yeni özgürlüğünü kazanmış fazlamı diyosun.
Ben sana haksızsın demiyorum!!!
AMA!!!!
1 - Rüşveti anlarım diyelim hadi yeni bi ülke vs.. ama işin bu kadar boku çıkartılırmı ne kadar mantıklı ??
Bilmeyenlere bi örnek daha veriyim
Hani YÖS yani yabancı öğrenci sınavı var yurt dışından yabancı öğrencilerin türkiyedeki ünilerde okumak için girdiği sınav var. size hemen baküdeki tarifeleri söyliyim. Sadece sınava girmeniz yeterli arkadaşlar puanınız hiç önemli değil
Nasılmı ??
Buyrun size tarifeler :
Tıp : 12.000 dolar
Hukuk : 10.000 dolar
Mühendislikler : Pazarlığa göre değişir ( 5 bin 14 bin dolar arası)
Bu kadarı sence ne ??
Hah şimdi ruslardan çıkma milletten bahsedelim
Bi önceki mesajımda yazdığım 2 adam gibi azeri gördüm dedim ya ?? adamların anneleri rus ama saf kan azerilerden bin kat daha azeridir bunada kalıbımı basarım!!
Yolda gördüğüm konuştuğum sınıfımdaki azerilerin dedikleri şeyler keşke ruslar hiç gitmeseydi azerbaycanı azeriler bok etti derler bunu diyenler kendileri ya varmı daha fazlası ??
İlham Aliyev sence türk yanlısımı yoksa rus yanlısımı delikanlı gibi cevap verebilicekmisin buna ??
Biz size şehitler verirken sizin en ufak bişide bize küsmeniz camileri kapatmanız ne kadar mantıklı ??
Bumu sizn türk dosluğunuz ??
Peki türk dizilerinin türk kanallarının önceleri uyduda sorun var diyerek yerel yayından kaldırılması daha sonrada işte kanalalrla anlaşamadık diyerek kanalları yerel yayından kaldırmaları ?? Buna türk kanallarının yok böyle bişi demesi ??
Hiç kimse kusura bakmasın ben bakününde diğer illerininde her türlüsünü yaşadımda gördümde.. Bu yüzden farklı açıdan bakamıcam olaya
Öğrenci konseyinde yaşadığım öğrencilerin başına gelenleri yazsam 12 ciltlik ansiklopedi olur..
Burda kim kardeşiz derse desin kim ne derse desin ben yaşıyorum ben görüyorum..
2 devlet tek millet yalanı hayatımda gördüğüm en büyük yalandır.
Kendinize iyi bakın arkadaşlar..
NOT : BU yazdıklarım bi öğrenci hayatından öğrencilerin genel sorunlarından örneklerdir. Daha iş adamlarını yada burda esnaflık yapan türkleri yazsam kafayı yersiniz bu ne biçim muameledir diye.HİÇ BİŞİ TELEVİZYONLARDAN GÖRDÜĞÜNÜZ YADA ESKİLERDEN DUYDUĞUNUZ GİBİ DEĞİL!!!
-
neyse kardeş.sevmeyen sevmesin.
biz sevgi,saygı dilenmiyoruz sizden.
Ben türklerın burda yapdıklarını saymıyorum çünki gerçek türklere saygım var.
konu kapanmıştır.
-
iLLuMiNaTi resmen hunharca şey etmiş, şey işte, son noktayı koymuş
-
ben çok tartışmak istemedim.o 2yıl görmüş.ben yıllardır budayım görüyorum bazı türklerin burda ne yapdıklarını.onu hiç söylemezler çünki işlerine gelmez.neyse yazmışım yine yazıyorum sovetlerden kalma insanlar henüz devri bitmedi onların etkisi.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------omerelili
Alıcı : iLLuMiNaTi Tarih 23 Temmuz 2010 Saat: 12:14 Konu : selam Mesaj : hocam aç konuyu oku cevap yazdım.biraz sabırlı ol.Anlıyorum seni :)))
Bütün hepsini sadece bir sebebi var din.Camilere gelenler her gün çoğalıyor o insanlar Allah sevgisi ve korkusu var.Hepsi genç insanlar.İnşallah her şey güzel olur.
Beni çok üzdün.Arkadaşın içinde üzüldüm.
Ben ve benim gibi bu türk,azeri sevgisi olanlar insanlar yetişiyor.Lütfen konuya kısada olsa cevap yaz ve biraz konuya başka açıda bak.-----------------------------------------------------------------------------------------
Bak güzel kardeşim konuya başka açıdan bak demişsinde sana bi örnek daha veriyimmi ? Bu olay başımıza mayısın 17 sinde geldi.
İlk defa azerilerin tarafını tuutuğum bi olaydır ama olayı bi okuyun anlayacaksınız
o ülkeden gerçekten tam anlamı ile nefret ettiğim anlardan birisidir.
Daha önce bu ülkenin polislerinden bahsetmiştim zaten şimdi olaya başka bi açıdan bakalım
Bi gece saat 3-4 suları bi telefon geldi.. Orda okuyan sevdiğimiz bi abimizin arkadaşı araba ile kaza yapmış bi azeri kıza vurmuş. Kızın karın bölgesi parçalanarak ölmüş
Biz paldırküldür bölmeye ( karakola ) gittik..
Durumu anlattılar polis plakayı almış yani abimizin arkadaşı ellerinde..
Polis şefi dedi ki kız öldü..
Aha dedik sıçtık hapse giden yol sana açıldı..
Sonra polis şefi bizi başka bi odaya çağırdı ama o kadar kibar davranıyo ki bi azeriden o inceliği görmek çok şaşırttı bizi..
Ama tabiki olayı daha sonradan anladık adam bizi odaya çağırdı ve dedi ki :
Biz seni yakaladık ve hapse giriceksin ama bunun bi çözümü var :
7000 euro ver biz seni yakalayamadık diyelim ve olay kapansın dedi.
Biz ordan çıktık..Daha sonra duyduk ki eleman parayı vermiş ve çıkmış. Şu andada türkiyede zaten
Allah aşkına bi katili salmak rüşvetle 7000 euroyla bu kadar basitmi ??
Kendi vatandaşına biçtiğin 17 yaşında gencecik bi kıza biçtiğiniz değer bumu ??
Bak bu sefer kendi vatandaşıma lanet ettim ama sizin polisinizin yaptığına bak ??
Bak güzel kardeşim olay din vs.. olayıda değil.
Bi önceki mesajlarında daha ruslardan yeni çıkma bi millet daha yeni özgürlüğünü kazanmış fazlamı diyosun.
Ben sana haksızsın demiyorum!!!
AMA!!!!
1 - Rüşveti anlarım diyelim hadi yeni bi ülke vs.. ama işin bu kadar boku çıkartılırmı ne kadar mantıklı ??
Bilmeyenlere bi örnek daha veriyim
Hani YÖS yani yabancı öğrenci sınavı var yurt dışından yabancı öğrencilerin türkiyedeki ünilerde okumak için girdiği sınav var. size hemen baküdeki tarifeleri söyliyim. Sadece sınava girmeniz yeterli arkadaşlar puanınız hiç önemli değil
Nasılmı ??
Buyrun size tarifeler :
Tıp : 12.000 dolar
Hukuk : 10.000 dolar
Mühendislikler : Pazarlığa göre değişir ( 5 bin 14 bin dolar arası)
Bu kadarı sence ne ??
Hah şimdi ruslardan çıkma milletten bahsedelim
Bi önceki mesajımda yazdığım 2 adam gibi azeri gördüm dedim ya ?? adamların anneleri rus ama saf kan azerilerden bin kat daha azeridir bunada kalıbımı basarım!!
Yolda gördüğüm konuştuğum sınıfımdaki azerilerin dedikleri şeyler keşke ruslar hiç gitmeseydi azerbaycanı azeriler bok etti derler bunu diyenler kendileri ya varmı daha fazlası ??
İlham Aliyev sence türk yanlısımı yoksa rus yanlısımı delikanlı gibi cevap verebilicekmisin buna ??
Biz size şehitler verirken sizin en ufak bişide bize küsmeniz camileri kapatmanız ne kadar mantıklı ??
Bumu sizn türk dosluğunuz ??
Peki türk dizilerinin türk kanallarının önceleri uyduda sorun var diyerek yerel yayından kaldırılması daha sonrada işte kanalalrla anlaşamadık diyerek kanalları yerel yayından kaldırmaları ?? Buna türk kanallarının yok böyle bişi demesi ??
Hiç kimse kusura bakmasın ben bakününde diğer illerininde her türlüsünü yaşadımda gördümde.. Bu yüzden farklı açıdan bakamıcam olaya
Öğrenci konseyinde yaşadığım öğrencilerin başına gelenleri yazsam 12 ciltlik ansiklopedi olur..
Burda kim kardeşiz derse desin kim ne derse desin ben yaşıyorum ben görüyorum..
2 devlet tek millet yalanı hayatımda gördüğüm en büyük yalandır.
Kendinize iyi bakın arkadaşlar..
NOT : BU yazdıklarım bi öğrenci hayatından öğrencilerin genel sorunlarından örneklerdir. Daha iş adamlarını yada burda esnaflık yapan türkleri yazsam kafayı yersiniz bu ne biçim muameledir diye.HİÇ BİŞİ TELEVİZYONLARDAN GÖRDÜĞÜNÜZ YADA ESKİLERDEN DUYDUĞUNUZ GİBİ DEĞİL!!!
-----------------------------adam canlı tanık her şeyi anlatmış içlerinde mutlaka iyiler vardır her yerde olduğu gibi ama okumaya giden arkadaşlardan da benzer şeyler duymuştum...
bence türki cumhuriyetlerinde rusyanın etkisi hala hissedilir durumda...
-
su ibrahim tatlisesin basimiza musallat ettigi günelmi tünelmi bir karin agrisi varya
sirf onun icin bile bu ülkeye sempati duymak istesen bile duyamazsin.
ne oldum delisi