Azerbaycan Hakkında Bilmek İstedikleriniz
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------
saol dostm gelinmez o zmn..dis hekiminin ordki aylik maasini turk lirasina cevirip yazablrmisin?
-----------------------------hocam bilmiyorum.siz ailenizlemisinz?
-

Niye ise Azeri dilini okumak ve dinlemek hep değişik gelmiştir,komiğime gitmiştir... :)) gereksiz ön yargılı insanların sözlerine takılma bencede..
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------Ekerci bunu yazdı:
saol dostm gelinmez o zmn..dis hekiminin ordki aylik maasini turk lirasina cevirip yazablrmisin?
-----------------------------hocam bilmiyorum.siz ailenizlemisinz?
hoca bizimkiler yani annem ve babam dusunmuslerdi ama bin tl emekli maasi olsa toplm yetmez.burda calisiyorlar fln orya gelince is fln olmyacak bin tl ilede orda yasamya deymez.akrabalarindn uzak fln.ayrica isde olmayacak fln.bin tl ile calismdn rahat yasnacaak olsalar dusunulurdu...oraya gelip is kurcaklarsa burda kurulu duzenini neden bozsunlar.gelmek mantikli diil..bin tl ile 2si burda da iyi yasar ordada..farki yok.ben eskiye gore dusundum hesap yaptim iste doktor dedim 250 dolar alsa ailemin eline gecen para750 dolar civari olsa cok raht olurlardi diye dusundum.babmin gittigi sene doktor 5-6 dolar aliordu...ole bi hesap yapmistim.babam donerken cebinde bi suru manat vardi bunlari mi tasiyacam diye kopruden atmisti herkes kapismis paralari:) evler o zmnlar cok pahaliymis ama... -
kıbrısı tanımayan güya dost ülke azerilere güvenmiyorum 5 kişi tanıdım beşide dolandırdı hepsi böyle oalacak diye bir kural yok ama dost görüken ilk fırsatta türkeyenin kuysunu kacak ülke azeri müşterilerim defalarca tartıştık güvenilmez tabiki şimdiki yönetim kadrosu
-
kıbrısı tanımıyorlar dedim ama bu böyle diye bütün halkı suçlamakda doğru değildir..
tanımamaları sonuçta hükümetlerle de alakalı
her insanın iyisi kötüsü var bunu bir ırkla dinle dille alakası olduğunu düşünmüyorum ve doğrusunun da bu olduğuna inanıyorum -
gumusservi bunu yazdı:

Niye ise Azeri dilini okumak ve dinlemek hep değişik gelmiştir,komiğime gitmiştir... :)) gereksiz ön yargılı insanların sözlerine takılma bencede..
-----------------------------Allah aşkına orda komik olan ne?
Kullanıcı girişi
cinsiyet (azericede bu söz kullanılır)
Aile durumu
doğum tarihi
şifre
tekrar şifre
kod
Eğer burda bir kaç harf size çok komik geliyorsa bir şey diyemem.bence siz türkçeyi düzgün kullanmayan ve fok balığı gibi konuşanlara,kısaltmalarla türkçeyi anlaşılmaz hale getirenlere gülün.
-
ben konuyu açarken TÜRK`lere sordum,TÜRK`lerde cevab verdiler.Teşekkürler
-
omerelili bunu yazdı:
gumusservi bunu yazdı:

-----------------------------Allah aşkına orda komik olan ne?
Kullanıcı girişi
cinsiyet (azericede bu söz kullanılır)
Aile durumu
doğum tarihi
şifre
tekrar şifre
kod
Eğer burda bir kaç harf size çok komik geliyorsa bir şey diyemem.bence siz türkçeyi düzgün kullanmayan ve fok balığı gibi konuşanlara,kısaltmalarla türkçeyi anlaşılmaz hale getirenlere gülün.
-----------------------------arkadas kotu bisi dememis hocam hemen darilip kizma. komik demesi hosuna gittigindendir sanirim. bende gorunce guldum ama kulaga guzel geldigi icin ... bizim dogu sivesinede benziyor.
-
Ben farkli birsey sormak istiyorum.
Azerbaycan'da hangi urunler yaygin olarak ihrac edilir ve hangi urunler yaygin olarak ithal edilir?
Ve sizce Cin ile Azerbaycan'in ticari iliskisi nasildir?
Kolay gelsin..
-
DawnOfDarkness bunu yazdı:
Ben farkli birsey sormak istiyorum.
Azerbaycan'da hangi urunler yaygin olarak ihrac edilir ve hangi urunler yaygin olarak ithal edilir?
Ve sizce Cin ile Azerbaycan'in ticari iliskisi nasildir?
Kolay gelsin..
-----------------------------Şimdi Çinle ticari ilişkisi olmayan devletmi var :)))
Daha çok giyim(her türlüsü) geliyor.
Çin ürünler çok burda.Çinden Türkiyeden Rusyada bura tonlarla ürünler geliyor.
Türkiyeden giyim
Çinden her şey
Rusyadan genel araba filan gelir.
Azerbaycanda ihrac olunan daha çok neft-qaz ürünleridir.
---------------------------------------