Balık Tutmak İstiyorum Hiç Birşey Bilmiyorum
-
http://www.hepsiburada.com/liste/olta-kamis-takimlar/department.aspx?CategoryId=1308748
peki burda fiyatı uygun yemi kendinden ve barajda avlanabileceğim olta hangisi?
-
yenmi başlangıç için Mobydick Power-270 Olta Set işini rahat görür
ama hepsiburada'dan alacaksan biraz düşün evlenirsin cocuk olunca anca gelir kargo evladınla gidersin balığa
-
DevilKingtr bunu yazdı:
-----------------------------
yenmi başlangıç için Mobydick Power-270 Olta Set işini rahat görür
ama hepsiburada'dan alacaksan biraz düşün evlenirsin cocuk olunca anca gelir kargo evladınla gidersin balığa
-----------------------------Bende sorun yok hocam 2 günde veriyorlar kargoya :)
-
eğer sazan avıysa gideceğin, sahte yemler var, ya da solucan yakalarsın. zaten solucan yuvasını buldun mu bi poşet doldurur çıkarsın o da yeter de artar bile :), nemli, taş altlarında falan bulursun rahat. tabii orayı bilmiyorum, nevşehirde eniştem biz solucan yuvası bulduk mu maden bulmuş gibi saklıyoruz falan diyordu burada bulmak kolay oluyor :D
herşeyi internetten almak yerine, bir olta, av ürünleri vs satan bir yere gidersen sorduğunda, satıcıda yardım eder; misina, kanca, yem vs konusunda. hemde kargo beklemezsin.
Oltayla yakalayacağın için av yasağı falan yok diye biliyorum. oltayla gittiğimde hiç sıkıntı yaşamadım, genelde de oltayla giderim zaten sonuçta satmak için gitmiyorum bir öğün karnımızı doyursun kafii :)önce mesaj atanlardan biri demiş zaten, sazanın tadı pek güzel değildir ama çamur da değil tabii :) Tatlı su balıklarınada o kadar hakaret etmeyin, şahsen alabalık ve yayın(özellikle mangalda) dehşet tadı olan balıklardır :D
edit: hatta alacaüğın yerde demir çubuklar ve ziller vs var onlarıda alırsın. olta elinde beklemek yerine 3-4 tane de makara alırsın. o çubuklara zillerle beraber takar, sen gider o sırada istediğini yapabilirsin. zil çaldığı an çekersin misinayıda.
ama 3 4 tane olunca misina ları birbirine dolama. birde ilk defa gideceğin için, makarayla misinayı atmayı beceremeyebilirsin :) giderken az da olsa anlayan birisini yanında bulundurman faydalı olur
-
afyondaysan oltayla falan uğraşma derim.kütahya afyon çevresinde hiçbir suda oltayla balık avlayamazsın.tırıvırı denen bir alet var.ufak bir metrelik ağ gibim.klasik avcı dükkanlarında vardır.kesinlikle tavsiyemdir.
-
obie bunu yazdı:
-----------------------------
afyondaysan oltayla falan uğraşma derim.kütahya afyon çevresinde hiçbir suda oltayla balık avlayamazsın.tırıvırı denen bir alet var.ufak bir metrelik ağ gibim.klasik avcı dükkanlarında vardır.kesinlikle tavsiyemdir.
-----------------------------tırıvırı yasak, av sezonu falan yok bunun. tırıvırı kullanımı yasak. her avcı dükkanında olmayabilir, en azından benim gittiğimde yok. ama bulursan onla avlamak çok daha kolay olur.
yine de kurallara uyalım, yasakları çiğnemeyelim :)
buna da edit: http://www.yabantv.com/video/645-tiriviri-kullanma.aspx
http://www.baliksevdam.com/forum/tiriviri-nedir-neden-yasaktir-zararlari-nelerdir-2255.html
-
15 nisanda av yasağı geliyormuş nasıl olacak? ceza felan yermiyim?
-
gölde barajda balık oltaylan bitmez hoca onun için yasak yok oltaya küsbe al sen set olarak tak oltaya salla gitsin bekle keyf yap barajda garantidir bide akşamdan hamuru hazır çorbaylan karıştırıpda yem hazırlayabilirsin kokusu mest eder balığı güzel oluyo arada kaçıyoz burada
-
@sirpence
haklısın.kullanımı yasak.lakin;onu satan yerler eğer bilinçliyse arabayı bile çekebilecek bir misina ile satıyorlar.kopup suda kalması çok zor.zaten onu kullanacaksan baraja gitmek lazım.akarsuda kullanılacak bir alet değil.ama dikkatli olmak lazım.barajda kullanırken bile yakalanırsan jandarma şırıngayla kan alır : )
-
Yem olarak " MESİR " kullansan diyorum :)