Balık Tutmak İstiyorum Hiç Birşey Bilmiyorum
-
ilk defa gideceksen bilen birisini yaninda gotur. bir iki defa o kisiyle gidip ogren, sonra tek basina gidebilirsin. bu arada cok guzel bir hobi secmissin tebrik ederim :-)
-
pompaci bunu yazdı:
-----------------------------
gölde barajda balık oltaylan bitmez hoca onun için yasak yok oltaya küsbe al sen set olarak tak oltaya salla gitsin bekle keyf yap barajda garantidir bide akşamdan hamuru hazır çorbaylan karıştırıpda yem hazırlayabilirsin kokusu mest eder balığı güzel oluyo arada kaçıyoz burada
-----------------------------hamur yiyecek yani balık?
ekmek taksam?
şöyle bişi istiyorum boltayı atacam bekleyecem vurunca çekecem okadar :) asıl amaç kafa dinlemek cepten açarım tv yide :)
ilk gidişlerime orana göre artık bişiler tutmaya başlayınca yanımda mangal götürürüm :Pp
-
DJ_Alper bunu yazdı:
pompaci bunu yazdı:
gölde barajda balık oltaylan bitmez hoca onun için yasak yok oltaya küsbe al sen set olarak tak oltaya salla gitsin bekle keyf yap barajda garantidir bide akşamdan hamuru hazır çorbaylan karıştırıpda yem hazırlayabilirsin kokusu mest eder balığı güzel oluyo arada kaçıyoz burada
ekmek taksam?
şöyle bişi istiyorum boltayı atacam bekleyecem vurunca çekecem okadar :) asıl amaç kafa dinlemek cepten açarım tv yide :)
ilk gidişlerime orana göre artık bişiler tutmaya başlayınca yanımda mangal götürürüm :Pp
-----------------------------akşamdan dedimya hocam kuruyo zaten sabaha kadar
koy bidenede ufak çan bak keyfine başında beklicem diyosan ufak bi oturak götür yanında o katlamalılardan offff değmeyin keyfime
-
pompaci bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
pompaci bunu yazdı:
ekmek taksam?
-----------------------------akşamdan dedimya hocam kuruyo zaten sabaha kadar
koy bidenede ufak çan bak keyfine başında beklicem diyosan ufak bi oturak götür yanında o katlamalılardan offff değmeyin keyfime
-----------------------------yok hoca altıma bir ufak hasır alır serer yatarım ben :D çan olayı iyi :) çan sesine uyanır çekerim yeah :) sevdim bu işi
-
Hazır olta takımları alma, gideceğin yerin zemini ne ? eldemi tutucaksın, çumursa geçirecekmisin oltayı?
Çamur kum toprak gibiyse kenarı, oltanın altına tıklan yere geçmesi için ufak bir aparat var göl balıkçıları için ondan al yorulmazsın en azından, tabi göl oltası alacaksın uzağa atmak için çaba sarf etmemek için...
Yapay yemle nereye kadar gidersin, turna falan varsa turna kendi yavrusunuda yiyor, ona kendi yavrusu şeklinde yapay yem al, eğer sazan yakalıcam dersen hiç oltayla uğraşma derim :D
Git kenara 1 çukur kaz ekmekleri doldur içine suya yakın olsun, sazanlar oraya toplanır, 1 hafta sürekli yap bunu kuş gibi 8. gün sazanlar orda olur AT toru yakala :D sazan için oltayla uğraşma.
Bu arada deniz falan yokmu oralarda köprü falan sahil.. en kralı.. birde oltacıya balık yasağı gelmez.. gölleri bilmiyorum denizlerde şuana kadar hiç gelmedi...
Bu işleri böyle anlatımla öğrenemezsin, balık tutmanın %99 'u tecrübedir.. deneyerek öğreneceksin geliştirerek...
Yüzlerce yöntem var her balık için 200 yöntem var, neden ? çünkü her yöntemin saati farklı.. Isısı farklı falan feşmekan..
Hava güneşliyse mesela çapari atarsın kış gelir balık büyür yemli atarsn gibi... -
http://www.dealextreme.com/p/portable-sonar-2-1-lcd-fish-finder-alarm-4-aaa-41054 bu aleti de dene kral bişey :D
-
Çocukluğumdan beri balığa gidiyorum istersen msn'den sorularını cevaplayabilirim ,
son olarak aşağıdaki siteye üye olmanı tavsiye ederim..
http://www.balikavi.net/ -
biz derede taşla yakalıyorduk :D b alıkları kafalarına fırlatıyoduk :D
-
-
öğrenmek gereken tek şey oltadaki balığı çıplak elle yakalayabilmek ve onu iğneden kurtarabilmek olsun. ve oltayı suya attığında oltanın su altındaki halini hayal et oltaya balık vurduğunda hissedersin zaten ağzına taktın mı iğneği yavaş yavaş çek.